Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Gifaro to teoretyk. Dopiero w pierwszego Bajoszoka gra. Może nie wiedzieć, co sie dzieje na rynku.

Nintendo obecnie, to popłuczyny po wielkiej firmie sprzed lat. WiiU to klęska na równi z Vitą. Gry jak i pada może i ma fajne ale reszta sprzętu to porażka. Świadomie wydali sprzę o mocy PS3/X360, w sytuacji, gdzie wiedzieli, że ogromna część gier jest teraz robiona na kilka platform i tego, że rok poźniej wyjdą nowe sprzęty od Sony i MS. Jeżeli myśleli, że sam Marian ich uratuje, to się przeliczyli.

NX to będzie ich być albo nie być. Zdominują rynek, jak za Wii lub bedzie klęska na poziomie WiiU. Innych opcji nie ma.

Nie no, WiiU chociaż ma dobre gry. :teehee:

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 987,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Gifaro to teoretyk. Dopiero w pierwszego Bajoszoka gra. Może nie wiedzieć, co sie dzieje na rynku.

Nintendo obecnie, to popłuczyny po wielkiej firmie sprzed lat. WiiU to klęska na równi z Vitą. Gry jak i pada może i ma fajne ale reszta sprzętu to porażka. Świadomie wydali sprzę o mocy PS3/X360, w sytuacji, gdzie wiedzieli, że ogromna część gier jest teraz robiona na kilka platform i tego, że rok poźniej wyjdą nowe sprzęty od Sony i MS. Jeżeli myśleli, że sam Marian ich uratuje, to się przeliczyli.

NX to będzie ich być albo nie być. Zdominują rynek, jak za Wii lub bedzie klęska na poziomie WiiU. Innych opcji nie ma.

Nie no, WiiU chociaż ma dobre gry. :teehee:

TEARAWAY TO TEŻ DOBRA GRA I CO TERAS?

Opublikowano

Chyba jak masz tylko playstation. 

Opublikowano

Nie mogę z Mendrka, pierwszego wyśmiewającego cebularzy kupujących bundle za dolara, kiedy sam ogrywa gry sprzed 5 lat za 20 zł za Allegro xd

Miałem wtedy na myśli takich co kupują gry za dolara, i w nie nie grają.

Wezyr mnie rozbawił. Grałeś Ty w ogóle w SR IV , że wywyższasz jakiś klon Infamous'a ponad to? ;)

Opublikowano

vita sprzedala sie lepiej niz wiiu i dalej sie lepiej sprzedaje niz wiiu

vita dostawala wiecej gier i dalej dostaje duzo gier i ma wiele zapowiedzi

vita ma multiplatformy 

jedyne w czym wiiu jest lepsza to liczba swietnych exow ale co z tego jak procz tego ta konsola nic nie oferuje, to jest dobre jedynie do CW gdzie w dobie exow na ps4 i xone figaro czy inny gajos moze zakozaczyc, ze exy na wiiu maja fajna srednia

ale na boga te 3 fajne exy na rok to jednoczesnie praktycznie 3 jedyne gry jakie w czasie roku wychodza na ta konsole

Opublikowano

I tyle mi starczy. Gry. 

GRY, ludzie. 

Opublikowano

Nie mogę z Mendrka, pierwszego wyśmiewającego cebularzy kupujących bundle za dolara, kiedy sam ogrywa gry sprzed 5 lat za 20 zł za Allegro xd

Miałem wtedy na myśli takich co kupują gry za dolara, i w nie nie grają.

Wezyr mnie rozbawił. Grałeś Ty w ogóle w SR IV , że wywyższasz jakiś klon Infamous'a ponad to? ;)

Sunset klonem Infamous'a ? XDDDD

Opublikowano

mendrek skad wiesz ze sunset to klon infamousa? przeciez nie grales w sunseta a sam wytykasz innym, ze krytykuja SR4 pomimo tego, ze w niego nie grali

Opublikowano

ja pójdę dalej... Mendrek, grałeś w Infamouse Second Son? Xd

Opublikowano

Grałem w SR4, w sunseta, w infamousa. 

Infamous>>Sunset>>>>>>>>>>>>>>>>PS4>>>>>SR4

:cool::lapka:

Opublikowano

xd też ograłem 3 tytuły i sunset>>>>>>>>>>>>>>> i:ss (uwalnianie ludzi z klatek, skaczacy framerate pamiętamy [*])/ sr4

Opublikowano

Cieszcie się póki możecie, bo wejdzie DX ze swoim cyfrowym napędem i polityką cyfryzacji rozgrywki wziętą z mobilek (freemium i casual targeting), połączony z handlem zabawkami tematycznymi. I zgarnie na tym zyliony kasiory we wszystkich możliwych walutach. Każdy kto obracał się trochę wśród mobilek, wie jaka gruba kasiora tam codziennie przepływa i jak niskim kosztem. I jaka to w gruncie rzeczy patologia.

Póki co oddziela nas pewna bariera, ale Nintendo zapewne wjedzie w nią ciężarówką ignorancji. I wtedy znowu rynek skręci, jak to było z kontrolerami ruchowymi. Tylko, że stamtąd może nie być już odwrotu...

Opublikowano

Grałem w SR4, w sunseta, w infamousa.

Infamous>>Sunset>>>>>>>>>>>>>>>>PS4>>>>>SR4

:cool::lapka:

No właśnie miałem ostatnio pytać, jak Ci się Sunset podobał, ale widzę, że stawiasz niżej od Infamousa więc chyba tak średnio?

Opublikowano

Moment w którym Nintendo zacznie wypluwać swoje gierki na inne platformy to będzie początek nieskończonego strumienia kasy jakie Nintendo by zaczęło zarabiać z tego faktu.

Póki co 3DS ich jeszcze jakoś ratuje bo WiiU to już raczej pieść przeszłości. Teraz tylko wyjdą te gierki co już mają mieć premierę, a potem tylko czekanie na tego NXa. Pytanie tylko kto się wpakuje w ich konsolę na premierę widząc jaką wtopę zaliczyło WiiU.Ludzie będą teraz jeszcze bardziej ostrożni niż w przypadku zakupu WiiU.

Opublikowano

@Ludwes

No niezbyt głównie przez te zbyt luźne tematy, słabe żarty, głupie scenki itp. Sam gameplay był bardzo fajny. 

Dwa pierwsze Infamousy uwielbiam. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Najbardziej nie rozwala mnie Daddy, kubson czy Wezyr. Bo oni chociaż mieli styczność z tym Nintendo.

Najbardziej mnie rozwala Ficuś. Człowiek, który przez ostatnie 20 lat siedział niczym najtwardszy beton na niebieskiej łodzi i grzecznie ssał z cyca japońskiej korporacji. A jednak ma czelność przy każdej okazji jechać Mazzeo, że 1999 rok, że tylko PC i Xbox, że nigdy nie grał w Final Fantasy. 

Różnica jest w tym, że Mazzeo chociaż nie odzywa się o tych Fajnalach czy Nintendach, bo faktycznie nie miał nic z nimi wspólnego. Czego nie można powiedzieć o Tobie. Ty jesteś w tym samym rzędzie co Mendrek, siedzący w tych niebieskich czterech ścianach bez klamek, przestraszony wyjścia, bez jakiejkolwiek refleksji, potrzeby doświadczenia czegoś innego.

Ja i może jestem spóźnialski, ale przynajmniej faktycznie wypróbowałem tych innych klimatów i mogę mieć swą opinię.

Za to Ty ogrywasz LBP 3. Smutne. 

jedyne w czym wiiu jest lepsza to liczba swietnych exow

Skąd to wiesz, Ficuś?

ale co z tego jak procz tego ta konsola nic nie oferuje

Skąd to wiesz, Ficuś?

ale na boga te 3 fajne exy na rok to jednoczesnie praktycznie 3 jedyne gry jakie w czasie roku wychodza na ta konsole

Chcesz powymieniać exy od listopada 2013 roku na Wii U i na PS4? I je porównać? 

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

O ku,rwa jak celnie o ficusiu xD

N-no ale atari było

Opublikowano

:obama: 

Opublikowano

i ten dmg control jak coś złego napiszesz o vicie xd 

VITA MA MULTIPLATFORMY xD no chyba (pipi)a tylko to 

Opublikowano

Wbrew pozorom kiedyś jeszcze był sens w posiadaniu PC-ta do grania. Teraz starcza mi Playstation. Na razie 3, 4 pewnie niebawem.

Problemem Wii U jest brak topowych multiplatform. To ją wyklucza z roli priorytetu. Exy to ma być odważnik, a nie filar.

Opublikowano

Wbrew pozorom kiedyś jeszcze był sens w posiadaniu PC-ta do grania. Teraz starcza mi Playstation. Na razie 3, 4 pewnie niebawem.

Problemem Wii U jest brak topowych multiplatform. To ją wyklucza z roli priorytetu. Exy to ma być odważnik, a nie filar.

LOL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.