Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Czy ja nienawidzę PC-ta? Nie. Nawet jak byłem u Orzeszka, to pograliśmy w starych Heroes 3, grę z czasów gdy PC był porządną p!atformą. Nie mam więc fanatycznej awersji, jakby niektórzy tu stwierdzili. Mam sentyment, ale też obiektywnie spojrzeć na jego sytuację. Z dawnej chwały zostało mu niewiele, zmieniła się na (naj)gorsze polityka wydawnicza, zmieniły się trendy, i nawet rynek hardware się popsuł monopolem.

Zostały za to wszystkie bolączki, które się tolerowało, w imię tego co oferował PC do grania.

Czego za to nienawidzę? Bufoniady jego posiadaczy. Te PC master race, to mialo być prześmiewcze, a oni to serio traktują. Niestety, znam mnóstwo przypadków gdy świetnym ludziom i spoko graczom, po kupnie PC totalnie odwaliło. Z tym muszą się wiązać jakieś zjawiska psychologiczne (psychologiczny mechanizm wspierania decyzji, czy efekt potwierdzenia).

Niestety tacy ludzie mają zaburzoną percepcję, ale też silną potrzebę naganiania na platformę. Która obiektywnie, dla kogoś chcącego mieć jedną, byłaby najgorszym wyborem.

Ja z tym walczę. By ktoś przypadkiem się nie wkopał...

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 987,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Czego za to nienawidzę? Bufoniady jego posiadaczy.

:yao:

Opublikowano

Niestety tacy ludzie mają zaburzoną percepcję, ale też silną potrzebę naganiania na platformę. Która obiektywnie, dla kogoś chcącego mieć jedną, byłaby najgorszym wyborem.

O to coś o tobie i plejstejszyn dlatego

Ja z tym walczę. By ktoś przypadkiem się nie wkopał...

:problem:

Opublikowano

Jest jakiś sposób na minusowanie przez tapatalk?

Znam lepszy, trwalszy sposób na Twoje bolączki. Sprzedaj szmelceta.

Albo kup: duphalac_150.jpg

Pomoże w bólach od taboretu oraz moich postów ;)

Opublikowano

Postów Mendrka nie czytam bo nie ma sensu, ale lubię czytać te które są jego następstwem, i to że jednak niektórym du.py po tych postach pękają i najczęściej są to osoby z obozu PC Master Wait bo zielone królestwo ma go gdzieś i jego farmazony, co najwyżej skomentują jego wypociny taką emotką :dynia: lub :yao:

Z nim jak z dzieckiem, nie reagujcie na jego płacz to sobie da spokój i pójdzie się zająć czym innym

chyba że już za bardzo mu się udzieliło :dunno:

Opublikowano

Mendrek to taki forumowy Korwin. Kwiecisty język, ale pieprzy głupoty i dodaje przykłady z przed 100 lat jako próba poparcia swoich argumentów z du.py

Edytowane przez Cosmos

Opublikowano

mendrek jest obiektywny bo 100lat temu mu rodzice kupili komputer do nauki z win98, jakims celeronem, karta graficzna voodoo lub riva tnt bo przeciez siara jest isc do szkoly sredniej bez komputera bo bez niego sie jej nie zda - i na tym buduje swoja opinie o tej platformie bo obecnie kontakt z pc ma w pracy (obstawiam jakis budzetowy pc biurowy) i w domu (obstawiam jakis laptop za 1tys kupiony na providenta)

mityczni koledzy - pierw od lat wszystkim gadal, ze ma znajomka na ktorym ogrywa wszystkie sprzety, po latach sie okazalo, ze to wieslala xDDDd teraz przez kolejne sto lat bedzie gadac, ze gral w cos u orzeszka xDDDD

Opublikowano

no smieszny typ, ale to ta samo jak ty z xboxem

Opublikowano

Najlepsze jest to, że choć rynek się zmienia, tak (kontr)argumenty blacharzy od 15 lat ciągle te same.

"No, ale to co było już przeszłość, dawno nieaktualne! PC są nieawaryjne, a gry zoptymalizowane! Kup, będziesz pan zadowolony!"

Tja XDDDDDD

Serio, chyba by mi dupa pękła na 1000 kawałków (jakby to ktoś powiedział: "jak trafiona gnasherem" ;) ), gdybym miał choćby i w zeszłej generacji nabyć pc zamiast PS3. Ile by mnie rzeczy wspaniałych omineło, to głowa mała.

Ani GOTG TLOU.

Ani Infamousów.

Ani LBP.

Ani bijatyk TTT2, SC 2-4-5, VF5: FS

Ani RDR-a

Ani Bayonetty

Ani perełek typu Hard Corps, Chime czy Hustle Kings

Ani Motorstorma, GoW-a czy

Ani tej całej reszty co czeka na ogranie (Ni no Kuni, Catherine, ZoE HD ect.)

GTA V bym ogrywał w tym roku XDDDDDD

Nie nadrobiłbym tylu gier z PSX i PS2

Nie miałbym wsparcia dla PSP i do dziś pewnie męczyłbym się z HR-kowym Plesiothem w MHF2/MHU (a tak na Ad Hoc Party ktoś miły mi pomógł)

Za to miałbym CS: GO z mechaniką z lat 90 i taboretowe klikadła XDDDD

Oj, jak to dobrze że jednak wybrałem lepszą platformę do grania od PC ;)

Opublikowano

a to co?

N6VRPhY.jpg

anyway kto by ci bronił dokupić za 500zł ps3 i te kilka gierek pograć? No ale jak już wziałeś tego providenta to musisz bronić jak lew

Opublikowano

Najlepsze jest to, że choć rynek się zmienia, tak (kontr)argumenty blacharzy od 15 lat ciągle te same.

"No, ale to co było już przeszłość, dawno nieaktualne! PC są nieawaryjne, a gry zoptymalizowane! Kup, będziesz pan zadowolony!"

Tja XDDDDDD

Serio, chyba by mi dupa pękła na 1000 kawałków (jakby to ktoś powiedział: "jak trafiona gnasherem" ;) ), gdybym miał choćby i w zeszłej generacji nabyć pc zamiast PS3. Ile by mnie rzeczy wspaniałych omineło, to głowa mała.

Ani GOTG TLOU.

Ani Infamousów.

Ani LBP.

Ani bijatyk TTT2, SC 2-4-5, VF5: FS

Ani RDR-a

Ani Bayonetty

Ani perełek typu Hard Corps, Chime czy Hustle Kings

Ani Motorstorma, GoW-a czy

Ani tej całej reszty co czeka na ogranie (Ni no Kuni, Catherine, ZoE HD ect.)

Nie nadrobiłbym tylu gier z PSX i PS2

Nie miałbym wsparcia dla PSP i do dziś pewnie męczyłbym się z HR-kowym Plesiothem w MHF2/MHU (a tak na Ad Hoc Party ktoś miły mi pomógł)

Za to miałbym CS: GO z mechaniką z lat 90 i taboretowe klikadła XDDDD

Oj, jak to dobrze że jednak wybrałem lepszą platformę do grania od PC ;)

haha, jaki hedszot w kolano xd

wypisalby teraz liste kozackich exow na pc, ale zajeloby mi to pewnie doslownie z tydzien.

Opublikowano

Wystawianie LBP kiedy na PC są Rayman i Ori to jak wystawianie Wartburga do Maserati GranTurismo xd

Wystawianie LBP przeciw czemukolwiek platformówkowemu jest... xd

Opublikowano

No, zwłaszcza że nie trawię platformówek. Za to w LBP nagrałem się w MASĘ plansz (od graczy) które platformówkami nie były.

Racja Czezky, nie fatyguj się. Po co tydzień poświęcać, by znaleźć w ogóle jakieś gierki. Lepiej powiedz, kiedy byś mógl w SC 2 HD pokazać tego żelpena z nunczakiem ;)

Opublikowano

I0diLM0.png

Opublikowano

Tegoroczne dożynki blachoklaperii rozpoczęły się na dobre z chwilą premiery FM6, a w momencie wypusku tego...

...nie będzie już kogo dobijać :reggie:

Opublikowano

ale bym mial bul dupy gdybym tak mial ps3 a wszyscy by napyerdalali w ps4/xone is gry na pieckach w 60fpsach. Normalnie chyba chodzilbym po forach i probowal kazdemu do(pipi) ze sa frajerami ze posiadaja cos wiecej niz konsole warta 200zl ...

:sorcerer:

Opublikowano

Cały mendrek w jednym pasku xDDDDD

Opublikowano

ragus  :hi:

Opublikowano

Serio myślicie, że jakbym miał kasę na kartę grafiki (i resztę), to bym kupił szmelceta? XDDDD

Chyba bym wolał już serio kupić za to roczny abonament na kebaba ;)

Opublikowano

Tegoroczne dożynki blachoklaperii rozpoczęły się na dobre z chwilą premiery FM6, a w momencie wypusku tego...

...nie będzie już kogo dobijać :reggie:

Jakie wygadane te master chify w tej części.

Ale udźwiękowienie, te ciężkie kroki, ten bass przy strzelaniu :fsg:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.