Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Mendrek kończ wasć, wstydu sobie oszczędź. 

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 987,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Jakoś przez ponad 100h bloodborne nie wypalił mi wzroku. Jasne, fajniejszy - ładniejszy byłby w 60 albo 144Hz ale bez przesady, że się nie da grać.

Pytanie tylko czy Bloodborne to dostateczny powód do oddania pieniędzy kłamcom z sony?

Moim zdaniem nie. Nie należy im dawać swoimi pieniędzmi sygnału - wszystko jest super, zrobiliście super konsolę i usługi do niej. I dlatego nie kupuję żadnych gier na trójnoga i do końca generacji kupię jedynie Ratcheta. Za czasów ps3, gdy dostali srogi w.p.i.e.r.d.o.l od microsoftu i nintendo, starali się o wiele bardziej. Teraz na każdym kroku sadzą kloce na twarze najwierniejszych fanów.

Opublikowano

Ano Wiesiu starali się bo musieli, mieli nóż na gardle, a teraz kiedy mają rynek nie robią nic.

W sumie M$ ostatnie 2 lata poprzedniej generacji olał, a Sony nadal inwestowało w exy. Za sukcesem PS4 stoi nie tylko zła polityka M$ (początek), ale przede wszystkim sukces The last of us (i innych exów sony z ostatniej gen), które pokazało że przyszłe gry na sonke mogą być potężnymi kilerami. Niestety po 2 latach na rynku jednymi porządni exami na PS4 jest Bloodborne i Until down.

Serio wiele januszy nigdy nie grało w TLoU, ale wiedzą że to gierka mesjasz. Z drugiej jednak strony Sony by mogło w ogóle nie wydawać exów i robić to co M$ w poprzedniej gen - współpracować z firmami produkującymi największe gry aka Act,Ubi, EA i kupować content na ps4. Ludzie na zachodzie łykają to jak pelikany.

Opublikowano

Bloodborne. Koniec zalet.

Ten cały BB, cały czas mi chodzi po głowie. Ale nie dam za konsole z jedna grą więćej niż 300 zł. Poczekam aż dojdzie gier. Znaczy do 2020 :lapka:

Opublikowano

Wy też macie problem z odróżnieniem postów Ocelota, Papaja i Wezyra?

Twoich postów za to nie sposób pomylić. Ograłeś chociaż darmowe Plague of Shadows, atencjuszu?

Opublikowano

]Wiecie, dość tej soli na dziś. Pora na chwilę refleksji. Jacek Kaczmarski kiedyś śpiewał:

W dół, na boki, wzwyż ku słońcu, na stracenie, w prawo, w lewo

Kto pamięta, że to w końcu jedno i to samo drzewo...

I to jest sedno. Możemy się dziś spierać, kłócić, docinać sobie, ale nie wolno zapominać o tradycji i korzeniach. Dla wielu Playstation to masa, z której się ulepiliśmy jako gracze. Nieważne to w jaki sposób (czy ktoś piracił, czy ktoś grał na oryginałach, czy zobaczył u kolegów w 99 po raz pierwszy), istotne jest to że Playstation wychowało wielu z nas. Stworzyło nowe zjawisko - czasopisma konsolowe. Dzięki marce mamy to forum. Ale też niektórzy mają piękne wspomnienia ze zlotów, posiadówek u kolegów, w gralniach i na giełdach. A także własne doświadczenia, gdy wieczorami męczyło się tytuły. NIE MOŻNA TEGO PODWAŻAĆ.

Dlatego dla mnie Playstation to coś więcej niż platforma, niż przedmiot na którym gram w gry. To cząstka mojej tożsamości. Seria wspomnień. I podtrzymywanie tej tradycji, która odbija się w następnych modelach konsol.

Dzięki Playstation, takie filmy jak ten, wywołują dreszcze:

I po prostu wiem dlaczego i "czyim" jestem graczem...

Opublikowano

:dynia:

patrząc na to jakiego gracza wychowało to całe plejstejszyn, to gardzę to firmą jeszcze bardziej

tfu, pluje na to twoje plejstejszyn

Opublikowano

]Wiecie, dość tej soli na dziś. Pora na chwilę refleksji. Jacek Kaczmarski kiedyś śpiewał:

W dół, na boki, wzwyż ku słońcu, na stracenie, w prawo, w lewo

Kto pamięta, że to w końcu jedno i to samo drzewo...

I to jest sedno. Możemy się dziś spierać, kłócić, docinać sobie, ale nie wolno zapominać o tradycji i korzeniach. Dla wielu Playstation to masa, z której się ulepiliśmy jako gracze. Nieważne to w jaki sposób (czy ktoś piracił, czy ktoś grał na oryginałach, czy zobaczył u kolegów w 99 po raz pierwszy), istotne jest to że Playstation wychowało wielu z nas. Stworzyło nowe zjawisko - czasopisma konsolowe. Dzięki marce mamy to forum. Ale też niektórzy mają piękne wspomnienia ze zlotów, posiadówek u kolegów, w gralniach i na giełdach. A także własne doświadczenia, gdy wieczorami męczyło się tytuły. NIE MOŻNA TEGO PODWAŻAĆ.

Dlatego dla mnie Playstation to coś więcej niż platforma, niż przedmiot na którym gram w gry. To cząstka mojej tożsamości. Seria wspomnień. I podtrzymywanie tej tradycji, która odbija się w następnych modelach konsol.

Dzięki Playstation, takie filmy jak ten, wywołują dreszcze:

I po prostu wiem dlaczego i "czyim" jestem graczem...

a nie mówiłem? przeczekał trzy strony i napisał, że plasztejszyn super, bo kiedys...

(pipi)ie mnie, że plajszatajszyn kiedyś miało fajne gry, miało. Teraz za to ma same multiplatformy, tyle, że bez netu i najgorszego sortu 

plajstajszyn było najlepszą platformą, to prawda, w 1997 kiedy była to jedyna konsola na rynku a ludzie nie wiedzieli jeszcze co to pc

zaraz zaraz, 1997? ale wtedy było też nintendo 64. No to poprawka, nawet wtedy plajszatejsyzn nie było najlepszą platformą

co ty bredzisz znowu? Jaki typowy blachobeton? w sumie ide rada ludzi z tego tematu i juz nie ciagne dalej z toba konwersacji - jesli po wszystkim co do teraz pisalem nadal nie zrozumiales ze w porownaniu do ciebie nie jestem zapyzialym fanboyem bedacym w stanie umrzec za jakikolwiek sprzet, to niestety juz to do ciebie nie dotrze.

Czyli supertlatywa nie przeszła. Typowy snob-fanboj. Myśli, że jak ma wszystkie sprzęty to z automatu stanie się obiektywny i wiarygodny.

Beton to nie stan posiadania platform, to stan umysłu. Wpisałeś się w to idealnie, panie "boję się podać PSN ID" :)

Resztę betonów żal komentować, dobrze że ludzie takich nie słuchają, i już prawie 25 milionów sztuk PS4 zeszło. Rynek zmądrzał ;)

aha 25 milionów? A ile osób z tego kupiło z 3 modele, bo im pierwszy i drugi siadł po miesiącu grania?

Edytowane przez gekon

Opublikowano

Gekon zostaw Berlinka w niedzielny obiad bo się rosolkiem zadławi

Opublikowano

Wpis na jubileuszowej stronie Xbox One.

:D

@Mendrek

Przestań żyć sentymentami. PSX i PS2 to były najlepsze sprzęty w swoim okresie, ale potem to już ogromny spadek jakości u Sony. To co obecnie ta firma odpier.dala przechodzi wszelkie granice. Kiedyś to pisałem i napiszę to jeszcze raz: jedyne co PS4 ma lepsze od XO to bebechy i multiplatformy chodzą w rozdzielczości o 180p większej. Jeżeli to ma być zaleta przeciw świetnemu wykonaniu konsoli, cichej pracy, najlepszemu padowi na rynku trzymającemu 50-60h, genialnemu serwisowi oraz najlepszej usłudze sieciowej od 2005 roku to żyj dale sobie w swoim świecie nibylandii i podniecaj się rozdzielczością jak jakieś dziecko z peceta. :lapka:

Aha zapomniałem o najlepszych grach w swoich kategoriach dostępnych tylko na Xboksie One. :cool:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Bloodborne. Koniec zalet.

szkoda, ze frame pacing lezy na (pipi)e i nie da sie grac, zwlaszcza jak czlowiek wychowal sie na tekkenie 3 czy soul caliburze w betonowych 60 fpsach :/

No i obok stoi NASA piec ktory wszystko odpala w >60 fps :/

(pipi)a...Wczoraj po 56h nowego MGSa odpaliłem po dłuugiej przerwie BB. Oczy dosłownie bolały i łzawiły krwawym jadem kiedy patrzyłem na tą animację. Nie kupię dodatku, szkoda zdrowia.

Opublikowano

No nintendo 64 w tamtych czasach dobrze wspominam,nie to co teraz.Pomyslow brak i wypuszczaja jakies chojowe chinskie gierki i mariany bez przerwy.

Opublikowano

xDDDD bronic exow sony na ps4 gdy jeszcze persona5 poleciala na 2016, rok konsola pod dachem, a ja gram tylko w multiplatformy i rewelacyjnego w mojej opini driveclub (ktory stal sie dopiero taki sto lat po swojej tragicznej premierze, ktora tez jest ladnym oltarzykiem dla tego jakie jest sony w ostatnich dwoch latach)

alleluja ze multiplatform pelno na horyzoncie, a do premier mojego kochanego uncharted i ratcheta coraz blizej

sony 2015 do zaorania, koncertowo popie.roleni na kazdym polu, mam nadzieje, ze w 2016 sie ogarna na co sa przeblyski

mozna sie smiac, ze microsoft to wkolo macieju halo, gow i forza, sporo w tym prawdy, ale dla fanow tych serii przynajmniej m$ te gry wydaje, a nie karze czekac, fani flagowych serii sony dalej musza czekac na sony

Opublikowano

Nie żyję przeszłością, lecz cieszę się dodatkowo z faktu, że Playstation to coś wyjątkowego w moim (i nie tylko) życiu. Że to także zjawisko i inkubator naszej pasji.

Nie twierdzę, że jest idealnie. Czasami się popełnia błędy, ale ważne by przekuwać to w sukces. PS3 po ospałym starcie, w jej środku dało czadu, a w konsekwencji znowu było górą od Xboxa. Z wszystkich konsol Sony, to PS3 dało mi najwięcej.

O PS4 szerzej się wypowiem jak kupię, ale liczby nie kłamią, a próba zrobienia z PS4 awaryjnej jak X360 konsoli, uznaję za emocjonalny akt desperacji...

Opublikowano

Do usunięcia bo choć ofiara się nie przyzna to jednak mogło zaboleć mocniej niż ramy CW przewidują.

Edytowane przez Wieslaw

Opublikowano

mendrek, po prostu przyznaj, że z tym chińskim kawałkiem plastiku łączą cie czysto erotyczne relacje

taki fetysz jeszcze mogłbym zrozumieć

Opublikowano

No jak nie żyjesz przeszłością skoro ciągle (pipi) jakie to playstation najlepsze gdy tak NIE JEST. 

Było za czasów PSX czy PS2. Potem przyszedł X360, który zmiótł ps3 chyba pod każdym względem, a ty coś pier.dolisz, że ps3 było górą nad x360. LOL WUT

No, ale co masz gadać jak jesteś zaślepionym jednoplatformowcem, który pisał artykuł o halo nie grając w tę serię. 

I kiedy kupisz te ps4, którego tak usilnie bronisz? W 2020 kiedy już będzie nowa generacja i każdy będzie miał w du.pie aktualną generację tak jak to jest teraz gdy każdy już ograł co chciał i DAWNO zapomniał o 7 generacji bo ma na rynku od 2 lat nową generację gdzie w tym roku wyszły 3 genialne tytuły? 

I te przywiązania, bo za dzieciaka grał na psx. No lulzy. To jest tylko kawałek pier.dolonego plastiku. Przywiązywanie się do takich rzeczy to beka wnusiu. Można czuć sentyment, rozumiem, sam czuję sentyment chociażby do pegazusa, ale żeby wobec kawałka plastiku robić krucjatę i zamykać się na inne platformy gdzie są inne genialne gry?  

Edytowane przez suteq

Opublikowano

No nie moge, wy ciagle o mendrolinie? :P

Opublikowano

Było za czasów PSX czy PS2. Potem przyszedł X360, który zmiótł ps3 chyba pod każdym względem, a ty coś pier.dolisz, że ps3 było górą nad x360. LOL

I te przywiązania, bo za dzieciaka grał na psx. No lulzy. To jest tylko kawałek pier.dolonego plastiku.

Nie wiem z której wersji świata przybywasz, ale fakty są takie, że to PS3 miało od Xboxa:

- więcej exów powyżej 79 na MC

- lepszą sprzedaż w Europie, Japonii, a także globalnie

- lepsze wsparcie rynków lokalnych (polonizacje, eventy, marketing)

- najwyżej ocenionego exa (Uncharted 2)

- rekordowo nagrodzonego exa (TLOU)

- najwięcej nagród VGA za najładniejszą grafikę roku

- więcej GOTY na VGA

- więcej ekskluzywnego contentu w grach

- wparcie dla PSP i PSV (cross play, cross buy, ad hoc party)

- bezpłatne online

- lepszą usługę abonamentową

- wiele więcej

Jasne, X360 też miał swoje atuty, jak cross game voice chat, czy parę fajnych exów, ale to zbyt mało by powiedzieć że XB zmiótł PS.

Tak, przywiązanie. Możesz tego nie zrozumieć. XB nie ma takiej wartości emocjonalnej. To może faktycznie być kawał plastiku...

Opublikowano

Czyli jednak nie kciuk :o

Opublikowano

mendrek, po prostu przyznaj, że z tym chińskim kawałkiem plastiku łączą cie czysto erotyczne relacje

innego wytłumaczenia nie widze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.