Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

PlayStation 4 dominates Europe with ’70-90%’ of console market

PlayStation 4 is currently enjoying nothing less than 70% market-share in any European nation, SCEE president Jim Ryan has told VG247.

“We have a very significant market leadership,” said Ryan, speaking in Los Angeles earlier this month.

“Well, we have market leadership in every country in Europe, and have very significant market leadership in continental Europe. Extremely significant. I don’t think market-share’s any less than 70%, and frequently greater than 90% in continental Europe.”

While Sony’s success in Europe is allowing the company to take increasing risks with software, such as Media Molecule’s unusual Dreams project, recent accomplishments mean the firm feels under no pressure to cut prices.

“Particularly in Europe… our momentum is still very considerable,” Ryan said. “We’re happy with the price and we’re happy with the value proposition.

“Consumers, equally and more importantly, appear to he happy with the price and the value proposition. We’ll leave it where it is for now.”

While PS4′s E3 focus was on 2016 and beyond, with key titles such as Uncharted 4 and The Last Guardian not appearing until next year, Ryan pointed to third-party games as propping up Sony’s Christmas this year.

“I think Star Wars Battlefront looks absolutely fantastic. I’ve actually visited DICE to see it only three months ago, and the way that thing’s come on… I thought it looked absolutely stunning,” he said.

“We’re very pleased to be working with EA on that particular title. Obviously, now having partnered with Activision on Call of Duty it’s of huge significance for us.”

Ryan’s comments came the day after a barnstorming PS4 press conference at E3 2015 earlier this month, at which a Final Fantasy 7 remake and Shenmue 3 were both confirmed.

http://www.vg247.com/2015/06/30/playstation-4-dominates-europe-with-70-90-of-console-market/

DOMINACJA JAK ZA CZASÓW

:daddy: PSX!!!11 :daddy:

Microsyf rozdeptany, szkoda że xdno to ich ostatnia konsola, bo beka przednia.

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 987,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Yeti w amoku nawet nie przeczyta postów na tej stronie tylko ctrl+c ctrl+v xd

Opublikowano

Halo najbardziej przehypeowana gra wszechczasow, zielony motocyklista strzelajacy zelkami do krasnoludkow? (pipi)a, w jakim umysle to sie urodzilo? Najwieksza beka z debili, ktorzy nazywaja "to" "dobrym designem"xD

"Nie no stary, to jest stylizacja na filmy science fiction lat 60tych, krecone w pld kalifornii, trzeba szanowac" xD

Halo to prapoczatek gejozy w USA, wczoraj Halo, dzisiaj zwiazki homoseksualne, jutro?

No to dajesz swoje top 3, nie wstydz sie

Opublikowano

Chodzi o ten twój cytat bez linku mówiąc o sprzedaży chvj wie czego?

Opublikowano

Za duzo sterydow dzisiaj wzial. xd
Opublikowano

1 Zedla: Ocarina of time

2 Goldeneye

3. Halo:CE

Opublikowano

MGS2 >>> MGS3

Opublikowano

Czytam i nie wierzę co.. Jak można twierdzić, że RDR miał NUDNE misje?! Przecież to ścisłe TOP gier wszechczasów, która nawet dzisiaj świetnie wygląda.. Świat schodzi na psy :(

Opublikowano

Taka beka z Halo, a po dziś dzień pozostaje niedoścignionym wzorem dla Multi FPS. W tej generacji jak ktoś chce postrzelać po sieci to tylko Xbox, bo co ma innego? Nijakie Killzone z trzema trybami na krzyż, mapami z singla? xd Konkurencją dla Halo jest Titanfall. Obydwie gry są exami na Xboxie. Pluję na Sony mocno.

Opublikowano

Ino Doom 4 to bedzie dopiero kozak FPS :obama:

Opublikowano

Sorry ale Macio mi pisal ze The Order > UT a jako ex blacharzowi mu wierze.

Opublikowano

1 Zedla: Ocarina of time

2 Goldeneye

3. Halo:CE

Mialem na mysli poprzednia generacje :D

MGS2 >>> MGS3

Beka wnusiu

Opublikowano

Sorry ale Macio mi pisal ze The Order > UT a jako ex blacharzowi mu wierze.

Nawet zakładając że to CW to takie bzdury aż rażą po oczach. 

Opublikowano

Bardzo mi sie podoba ten trend powrotow staroszkolnych strzelanek, takich jak Doom czy UT, bez debilnych ironsightow, strejfowaniem itd. Wielka szkoda ze jedyny duzy tytul, ktory wytrzymal ten wieloletni sztorm zalewu debilnych FPSow (halo), wyplywa z niego jako mocno nadszarpnieta legenda, zainfekowana po czesci wspolczesnymi debilizmami (smart scope). Najblizsze lata, beda dla 343 industries kluczowe, albo zalapia sie na ta fale powrotu wielkich fpsow, albo zatona w poszukiwaniu tozsamosci "halo nowej generacji.

Opublikowano

No jak zaczęły "gwiazdeczki" to nagrywać, to przecież wiadomym było, że ta gra tak skończy;

Opublikowano

nawet nie odpalam cs'a z dokładnie tych samych powodów

Ja tam sobie pykam w CSa relaksacyjnie. Fakt,gra ma swoje problemy włącznie z tymi skinami,które dla niektórych typów to sens gry ale mi to aż tak nie przeszkadza. Jak coś się dropnie to sprzedaję i zarabiam na tych właśnie frajerach.

A z powstawaniem coraz większej ilości staroszkolnych fps'ów się niezmiernie cieszę bo reprezentują kwintesencję tego gatunku.

Nowy Shadow Warrior też zapowiada się miodnie.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Gamescom zbliża się wielkimi krokami , będzie się działo , xbox dużo zyska , Sony tak kocha graczy , że olało bardzo ważną imprezę

Opublikowano

xbox mial ostatnia szanse na e3.

Opublikowano

xbox mial ostatnia szanse na e3.

No i na E3 wypadł bardzo dobrze pokazał gry na ten rok , teraz pokaże na 2016 i będzie jeszcze lepiej.

Opublikowano

to o czym mówiłem od dawna ale byłem wyzywany od konsolowego bydła.

nawet nie odpalam cs'a z dokładnie tych samych powodów

Jaki płacz  :dynia:

Przecież on pyerdoli głupoty. To jest to płacz gościa który sam nie wie o co chodzi w Counter Strike'u. Jego głównym zarzutem są gimbusy na polskich serwerach FFA. Kto to gra w ogóle? :D Są serwery Neogear, jest Faceit bez idiotów, hackerów i z serwerami 128 tick, jest ESEA, jest w cholere bardziej ogarniętych środowisk ale wiadomo, lamer z rangą master guardiana płacze, że gimby mu przeszkadzają bo info nie dają a Mazzeo uważa go za wyrocznie.

Jak jeszcze grałem na polskich FFA to wyglądało tak:

A tu gość ma spinę na grę bo mu się źle gra na najbardziej zaraczonych serwerach w CSie, no spoko  :oh_you:

Argument z fragmovie już w ogóle wyciągnięty wiadomo skąd. Jest pełno fragmovie profesjonalnych graczy, jest też dużo filmików z openingów skrzynek i tego typu pierdół. W czym jedno przeszkadza drugiemu? Wyczuwam ból doopy gościa który zrobił filmik z fragami który #nikogo bo kto normalny będzie chciał oglądać filmik średniaka.

Scena CSa mocno się rozwija, co chwile są jakieś turnieje, nie tylko te wielkie dla profesjonalistów ale i amatorskie organizowane przez aktywną społeczność do których każdy może się zapisać, sam grałem juz w kilku razem z kumplami, zawsze jest z kim grać, łatwo znaleźć spoko ludzi do grania dzięki grupom na Steamie i FB i serio nie trzeba grać w tą grę dużo, żeby wiedzieć gdzie nie wchodzić żeby sobie nie szarpać nerwów. No ale wiadomo, trzeba wklejać filmiki z płaczem gościa bitego przez gimnazjalistów online.

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

goty filmik, usmialem sie xD

#tylko1.6

@up

Ale chyba mi nie powiesz Adi ze bzdury plecie kiedy mowi o filmikach z otwieraniem skrzynek, bo ten rak niestety zawladnal csem.

Opublikowano

@Adi

No fajnie tylko zamiast wprowadzać kur.wa pier.dolone operacje i skiny to powinni wprowadzić ogólny tick 128 na serwerach i poprawić hitboxy, bo czasem człowieka krew zalewa gdy widzi krew na ścianie za typem, a jak Cie zayebie to pokazuje, że nic nie dostał. 

Opublikowano

@up

Ale chyba mi nie powiesz Adi ze bzdury plecie kiedy mowi o filmikach z otwieraniem skrzynek, bo ten rak niestety zawladnal csem.

W czym komu to przeszkadza poza ludźmi którym brakuje powodów do płaczu na forum i szukają na siłę?

@Adi

No fajnie tylko zamiast wprowadzać kur.wa pier.dolone operacje i skiny to powinni wprowadzić ogólny tick 128 na serwerach i poprawić hitboxy, bo czasem człowieka krew zalewa gdy widzi krew na ścianie za typem, a jak Cie zayebie to pokazuje, że nic nie dostał. 

Serwerów 128 tick do matchmakingu nie wprowadzą ze względu na to, że ludzie ze słabszym sprzętem byli by poszkodowani. W tą źle i w tą niedobrze co? Bo przecież kiedyś też było narzekanie eXperta że na PC ludzie maja przewagę przez sprzęt. Zresztą w czym masz problem, założenie konta na Faceit zajmuje 2 minuty, dużo wysiłku nie potrzeba żeby grać na serwerach 128.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.