Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 990,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

No to pewnie tez graja w lepsze multiplatformy. xD 

Opublikowano

No w Wiedźmina w 20fps bez znajomości sagi, a potem chcą tworzyć drużynę. xD

NO ALE DZIESIĘĆ OSIEMDZIESIĄT PE 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

póki co nawet new 3ds sra na line up obydwu "current genów" :kaz:

Na lineup ps4 jak najbardziej, co do xo nie jestem do tego przekonany

Z reszta 3ds wyszedł w 2011 wiec wiesz i tak naprawdę oprócz trzech zeld, marianów, fire emblem i bravely default to bida panie

Nawet nie liczę tego co było przed 2013. Tym bardziej że chodzi mi o new 3ds. No i ile czasu musieliście/ musicie czekać na te hity x1 od jego premiery?

Fire Emblem Awekening, Zelda ALBW, tegoroczne MH4, Xenoblade, wraz z remasterem Majory to już wystarczający K.O. dla jednego Sunseta, kolejnych Forz, Halo i remastera Gyrosów z 30 fps w singlu. Tyle n.t. 3DS.

Na wii u masz obecnie najlepsze arcade racer, slasher ostatnich lat, platformówkę i party bijatykę na 2-4, a wkrótce goty future racer i jrpg. Aż do jesieni 2015 lineup MS w por. z Nintendo ssał nie wiele gorzej od Sony, a i tak wypada dotąd słabo w por. z wymienionymi. 

Ps To prawda.

Opublikowano

Przede wszystkim multi, które nigdzie indziej tak nie wciąga + nie jest aż tak rozbudowane. Pamiętam godzinne posiedzenia w kafejkach przy Q3, CSie i innych gierkach. Pamiętam WoW'a, pierwsze raidy, gildie, wyjazdy za granicę na zloty. Warcraft 3 i custom mapy, nerdzenie w pierwszą Dote, potem LoLa, dostanie się na turniej, zarabianie trochę $ etc.

Do Warcrafta 3 było fajnie. Reszta zaorać, a z zarabianiem kasy przez zwykłych graczy, to sobie wciskaj kolegom na podwórku. Esport to elita. No chyba że masz na myśli lokalne turnieje w świetlicy miejskiej.

Piękne wspomnienia, które dostarczył PC. Jedno mnie boli w konsolach - jesteś całkowicie skazany na "widzimisię" producenta sprzętu, na PC możesz robić co chcesz tj. wymieniać, modyfikować, używać myszki jakiej chcesz, klawy jakiej chcesz, daca, słuchawek etc. PC to gry siecowe, lany, e-sport - konsole się do tego nie nadają. Jeżeli ktoś jest Januszem lub zwykłem graczem, który gra mało to nie ma lepszego sprzętu niż Konsolki, ale jak ktoś wymaga czegoś więcej to chyba wybór jest jasny.

Pomijając że peryferia (np. pady, klawiatury, kiero@nice, ect.) są możliwe do wybrania, to unifikacja hardware jest prawdziwą siła konsol. Producenci wiedzą na co mają robić gry, wyciskają coraz więcej potów z devkitów, a nie kombinują jak koń pod górkę, by poszło jednocześnie na składakach z vobisa, jak i na gotowcach z biedry (by i tak na koniec przyszedł wydawca i powiedział by wydać bieda-port z konsol, i najlepiej bez betatestów)

E-sport też jest na konsolach - vide bijatyki. No i local coop na split screen zawsze na propsie, chociaż powoli zanika :(

Śmieje się czytając wojenki xo vs ps4, bo obie konsole są podobne, obie skazują na to samo i każdy z nas mimowolnie się na to godzi. Jestem ciekawe czy ludzie też by dali się tak dymać Volvo gdyby kazało sobie płacić za granie w ich usłudze XD odpowiedź jest prosta - NIE, bo na rynku PC jest ciągła konkurencja i rozwój, a na rynku konsolowym zastój od lat i taka jest prawda.

Na pc nie ma o co walczyć, poza MOBA i MMO, od biedy nisze rts i klasycznych przygodówek, reszta to druga liga, albo porty z konsol, lub przyszłe porty na konsole. To one trzęsą rynkiem, są najbardziej zróżnicowane dochodami, tworzą trendy i zwracają w ogóle budżety gier...

Opublikowano

Zagralibyście w coś, zamiast wypisać te brednie... 

A backlog rośnie.

Opublikowano

No za to klapy tak grają w exy, że hoho. Szkoda tylko, że w same ch.ujowe, a w świetne BB prawie nikt, bo za trudne. 

nobody play in BB

Opublikowano

nobody czemu kupiłeś 3dsa? Już nie mogę cie nazywać jednoplatformowcem.  :beksa:

Zagralibyście w coś, zamiast wypisać te brednie... 

A backlog rośnie.

Nie mam w co grać. :frog:

Czekam na bete BF aby pograć do czasu DLC do Wieśka. 

Poza tym i tak skończyłem w tym roku duuużo gier(będzie pobity mój rekord w tym roku :cool: ). :obama: 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

ubilem za drugim podejsciem pierwszego bossa w BB, drugi boss prawie padl za pierwszym razem (nie bylem przygotowany na niego i mialem tylko 3 koktajle molotowa, a boss lyka ogien cudownie) - jestem meski samiec alfa czy jeszcze musze grac dalej?

Opublikowano

na rynku PC jest ciągła konkurencja i rozwój, a na rynku konsolowym zastój od lat i taka jest prawda. 

Aleś zaorał chłopie.  :banderas:   :obama:

Miejże litośc dla dzieci dla ktorych maks mozliwości to zestawić screeny z gierki indie z przehajpowanym gównem które owszem wyglada zacnie tylko że chodzi w 20fps jesli cokolwiek sie zacznie dziać na ekranie. 

Ci to dopiero mają ćpanie, chyba lepsze niż boty.

Rozwój na rynku pc i dla tego Batmana na premiere chodzi w 0fps, PES to jakieś odpady z wersji PS3/X360, MKX do dnia dzisiejszego nie działa dobrze, a na MGO3 poczekacie sobie do 2016. Rozwój to chyba jest u producentów gpu, gdzie naiwniacy kupują karty po kilka tysięcy, a później graja w cs, loly, doty, a community jest takie, że muszą ludzi zapraszam do domu. Oczywiście 3/4 pc masterów racerów, tak naprawdę siedzi w poprzedniej generacji, co pięknie pokazują statystki od grubego czy wypowiedzi developerów.

World of Tanks Product Manager - Max Chuvalov:

"WoT for PS4 will be graphically “more sophisticated” than the PC version, because the PC version has a huge scale of different machines to support, and 60 to 70% of the community plays on low or mid-spec PCs.

God+damn+the+rock+is+just+such+a+chill+g

CZYLI LOW/MEDIUM NA 24 CALACH Z 4 METRÓW

Z drugiej strony, blachy siedzący w poprzedniej generacji mają więcej oleju w głowie niż ci z tytanami, bo po co wydawać kilka tyś na grafike, skoro gry  w które można odpalić tylko na pc wyglądają jak produkcje z androida? Później wychodzi konsola z laptopowym gpucpu i digital foundry piszę, "że jeszcze czegoś takiego w grach nie widzieliśmy". Zapomniałem, jest Star Citizen, wiecznie w produkcji, jedyny eks, który graficznie daje radę, tylko potrzeba jeszcze trochę składek aby dorzucić lepsze tekstury, a na premierę zapraszamy do sklepu po grę i dodatkowe 8GB ramu.

Może pisząc rozwój, blachy mają na myśli pierwszą w historii konferencje dla biedaków, gdzie na koniec spuszczoną mega tone w postaci ogłoszenia, że no mans sky wyjdzie w tym samym dniu na pc i ps4. Kisssssssssssssssneeeee z beki xDDDDDDDDDDD. Jak to się nazywa rozwój, to ciekawe gdzie pc były 5 lat temu xD

Opublikowano

Graj dalej ficus, glupio sprzedac prezent od znajomych juz po kilku dniach.

Opublikowano

nobody czemu kupiłeś 3dsa? Już nie mogę cie nazywać jednoplatformowcem.  :beksa:

no właśnie dlatego :cool:

a tak bardziej serio odświeżenie sobie Okami HD wzmogło mi pociąg do nadrobienia zeld z n64. Fire Emblem Awekening po ograniu Valyrii Chronicles też mnie jara.

Opublikowano

Graj dalej ficus, glupio sprzedac prezent od znajomych juz po kilku dniach.

ale wymysl cos swojego, a nie pisz lekko zmodyfikowane zdanie od Fanka w nadziei, ze ktos cie zaplusikuje

Opublikowano

Fanek takie teksty rzuca? DZIE?!

no właśnie dlatego :cool:

:beksa:

Opublikowano

w zakupach growych jak w piatek wieczorkiem wrzucilem fote, ze dostalem bloodborne'a 

Opublikowano

I co nobody? Jak wrażenia po Zeldach?

Ocarina of Time> GTA V i RDR po pierwszych 5h. dalej nie grałem bo zatrzymał mnie The Phantom Pain

Opublikowano

Mortal, PES, MGO3 i Batman i Bloodborne. Jeżeli YETI musi w kazdym poscie wymieniac te gry to widze ze faktycznie na tym PS4 dalej bieda i nie ma w co grac. Smuteczek :kaz:

Opublikowano

Mortal, PES, MGO3 i Batman i Bloodborne. Jeżeli YETI musi w kazdym poscie wymieniac te gry to widze ze faktycznie na tym PS4 dalej bieda i nie ma w co grac. Smuteczek :kaz:

Ale riposta :obama:

Opublikowano

Ocarina of Time> GTA V i RDR po pierwszych 5h. dalej nie grałem bo zatrzymał mnie The Phantom Pain

byle jaka zelda lub gra z mariem > wszystkie smieszne gierki na plejstejszon taka prawda 

Opublikowano

Trochę dziwne porównanie, ale dobra.

Ale masz rację.

Opublikowano

O czym tu z konsolowcami rozmawiać w ogóle jak oni w jakimś innym świecie żyją. Wklejają od nie wiem jakiego czasu na zmiane 2 gify z DC w rozdzielczości którą miał mój telefon w 2008 a później screeny z Bloodborne, jedynej dobrej gry na konsole obecnej generacji która tnie jak skoorwensyn i twierdzą, że to coś komuś ma udowodnić :dynia: x10 Później jeszcze leci wymienianie jakichś kilku gierek które miały słaby port na PC i o które większość nie daje yebania ale ignorują fakt, że reszta multiplatform wygląda i często działa gorzej na konsolach.

Sytuacja wygląda następująco:

Konsole - gierki AAA, w większości nudne, przystępne dla casuiali, nie stawiające oporu dla doświadczonego gracza, brak kreatywności twórców zastąpiona lepszą teksturą, community januszy gamingu i pseudograczy pokroju Mendrka, troche gier indie które po jakimś czasie spadły ze stołu PC 

PC - Najlepsze wersje multiplatform, masa gier dla każdego, zarówno hardcorowców jak i januszy, gatunki których nie ma na konsolach, gry tworzone z pasją, najlepsze środowisko do gry w shootery, wyścigi, strategie, KANAPOWE MULTI, esport (ten prawdziwy a nie smyranie się po pisiorach jak na konsolach), możliwość podłączenia dosłownie wszystkiego i będzie działać itd.

Ja nie wiem jakie można widzieć plusy konsol stacjonarnych obecnej generacji. Przecież w tej chwili względem PC ten sprzęt jako maszynka do grania zwyczajnie nie ma plusów. Bloodborne i DC? Weź się Yeti lecz  :yao:

Opublikowano

Daj spokój :obama:

Dobrze, na dziś koniec rozdeptywania. Na dobrą noc dla każdego obozu.

12088478_550212781792635_287468907393033

226309_435967719775767_1138710149_n.jpg?

hqdefault.jpg

Opublikowano

jej nogi wyglądają jak parówki :obama:

Oglądałem wywiad z typem z ND i były wsadzone urywki z U4. Ja pier.dole ależ się znowu nahajpowałem. :fsg: 

Edytowane przez suteq

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.