Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

JAK BY BYŁO Z KNACKIEM TO BYM BRAŁ

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 990,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

PlayStation%204%20Biedronka%20Promocja.j

patrzcie co w biedronce będzie w promocji xd

Wybuchłem śmiechem, dwie kijowe jak barszcz multiplatformy + remaster, w sumie pasuje to wszystko do chińskiego plastiku na trzech nóżkach. Jak tu nie dostać raka...
Opublikowano

xone taka wyzsza kultura konsolowosci, ze pewnie na gwiazdke bedzie gratis do najdrozych garniakow w hugo bossie

Opublikowano

ufufu, jak dobrze, że mieszkam na 2 kroki od biedry

Opublikowano

xone taka wyzsza kultura konsolowosci

Trochę wyjąc z kontekstu i Ficuś jednak mówi z sensem.

Opublikowano

nie bedzie mi chorzowski pluc w twarz, wy nawet stadionu nie macie, spadaj do biedaszybu cyckac kopanioki!!!!!!!!!

Opublikowano

PlayStation%204%20Biedronka%20Promocja.j

patrzcie co w biedronce będzie w promocji xd

rakłem. Biedronka, gry ubisoftu i uncharted. to jest totalne podsumowanie tej konsoli

jak dobrze że jest XBOX

Opublikowano

Tam wcale aż tak kolorowo też nie ma. Ale i tak lepiej niż na PS4.

This is waiting!  For the frajers!

Opublikowano

Ostro to musisz mieć pod czachą. A teraz siedź i płacz   :D 1080p/60fps

Tak boty, siedźcie i płaczcie

Dla graczy oznacza to ciągłe zmienianie natywnej rozdzielczości podczas rozgrywki, od czegoś w rodzaju 1152×810, aż do pełnego 1080p. Na szczęście kampania działa najczęściej w okolicach 1344×1080, a pełne HD przelotnie udaje się uzyskać także podczas wielkich potyczek, jak Kraken w kampanii.

Osiągnięcie 60 klatek na sekundę nie jest tu łatwe i wymaga zauważalnych kompromisów w jakości oprawy. Takie podejście wydaje się być możliwe do zaakceptowania, ale osoby wyczulone na takie zmiany będą raczej rozczarowane. Zastosowana metoda wygładzania krawędzi w post-processingu radzi sobie dobrze w 1080p, ale wraz ze zmniejszaniem rozdzielczości obraz staje się rozmyty i nieostry.

Cierpi także filtrowanie tekstur. Nadal nie wiemy w jakim stopniu opcja ta obciąża sprzęt w tej generacji, ale w przypadku Halo 5 było to zbyt dużo. Brak filtrowania wpływa na jakość obrazu chyba w większym stopniu niż dynamiczna rozdzielczość, generując mnóstwo rozmytych tekstur podczas normalnej rozgrywki. Otwarte tereny w trybie Warzony wyglądają na wyjęte z poprzedniej generacji, z nieostrą roślinnością i filtrowaniem przypominającym Afrykę w Halo 3.

Efekty przezroczystości operują w niższej rozdzielczości, jak zauważyliśmy już na poprzednich pokazach. Eksplozje czy wystrzały renderowane są w mniejszym rozmiarze, co ujawnia brzydką „pikselację" scen akcji. Cienie prezentują różną jakość, ponieważ raz generowane są w czasie rzeczywistym, a raz wyświetlane w góry określonych miejscach. Na wiele sposobów mamy więc do czynienia z wizualną ewolucją Halo 4, w 60 FPS.

Problemy te są znaczące, ale wydaje się, że takie są realia postawienia na 60 FPS w grze pokroju Halo 5. Więcej klatek kosztem jakości obrazu to odważny krok i zapewne wywoła pewne kontrowersje

http://www.eurogamer.pl/articles/2015-09-29-digital-foundry-wstepne-spojrzenie-na-halo-5-guardians

"Na wiele sposobów mamy więc do czynienia z wizualną ewolucją Halo 4, w 60 FPS."

Hahahah, x-korki taczer kolejny raz pokazuje, że nadaje się tylko do beki. Piękne bomby prawdy od DF, Soul miał racje, Halo 4.5, a raczej 4.2.

KYLND4.gif

Te hasło "najpotężniejsza konsola na świecie" to nie jest żaden photoshop? XD

A jaka jest potężniejsza, chcesz cytaty z DF o nowych standardach graficznych, TYPIE??!!

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Może to tylko frazes, ale One'a mogą uratować tylko mocne eksy. Ich oferta jest solidna, ale brakuje w niej nowych IP. Zachowam honor, bo nie jestem klapem, i oszczędzę sobie liczenia na zapowiedzi. Na dziś to raczej mocne kontynuacje, nowy IP jak na lekarstwo.

Opublikowano

Mały szoker, ze poszli w framrate kosztem grafiki. Pod tym względem szacunek im się należy. Na g.uwnie, drejk lata w 30 klatkach, zeby klapy się jarały garficzką.

Opublikowano

Akurat w przypadku przygód pajaca Drake'a 30fpsów ujdzie, w Halo które jest szuterem już by takie coś wkurzało. W końcu 60fps'ów w pif paf to powinna być podstawa.

Opublikowano

Wiecie co jest najlepsze w tych postach usera bez honoru? Że to zwykła zawiść i ból, że Halo 5 zniszczy wszystko w tym gatunku co Sony będzie w stanie wypuścić przez całą generację, a jemu pozostanie walenie do jaskiń ewentualnie ponowne wybulenie kilkuset PLN na jakiegoś Bugfielda od Dice :) No ale będzie cierpiał razem z PS4 udając, że jara się kolejnymi seriami, w które wcześniej nie grał :P

Opublikowano

Widzę, że zabolało, no ale wmawiaj sobie, to dla twojego dobra psychicznego, które przez ostatnie dwa lata mocno podupadło.

Posiadałem pierwszego xboxa i x360, bo prezentowały jakiś poziom, pamiętam Ninje Gaiden, pierwsze Halo, czy H2, później Girsy, PGR3, to było coś, prawdziwy przeskok. Nie miałem żadnego problemu z kupnem konsoli microsoftu, ale teraz, TO COŚ, mam kupować za 1600zł? Najzabawniejsze jest to, że kiedyś konsole mi kupowali rodzice i na tamte czasy była to spora kasa, a teraz sam na siebie zarabiam i takie 1600zł to raczej niewielki wydatek (czasy mocno się zmieniły, ludzie kupują znacznie droższe telefony). Obecnie widzę tylko jedną rzecz na xbonie, multiplayer H5, nic więcej mnie tam nie interesuje i gdyby nie multi w TLoU, a niebawem multi w U4 (no i jeszcze dojdzie najpopularniejsza bijatyka ŁOBAMA), to pewnie bym kupił xbona na premierę H 4.2. Jako, że czasy x360 minęły (tzn. pod względem grafiki nadal trwają xD), i w dobre multi moge tez pograć na PS4, to sobie odpuszczę wyrzucenie 1600 do kibla.

Jak to powiedział koleś z DICE, kupno tej pomyłki będzie opłacalne jak spadnie cena, a teraz to...

"Otwarte tereny w trybie Warzony wyglądają na wyjęte z poprzedniej generacji, z nieostrą roślinnością i filtrowaniem przypominającym Afrykę w Halo 3."

Czyli w pewnych momentach nie H 4.2 tylko H3 xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez YETI

Opublikowano

No już już, spokojnie Yeciątko. Wiemy, że boli. Tu masz, przyda Ci się.

comment_1iu0IXdCSJjwEPfniVygwOCz35AnOF7a

Opublikowano

Dawno mnie nie bylo, co nowego ? Dalej Xbox rzondzi a plejstejszyn jest fuj i yebie rakiem na kilometr ?

MGS Online ? Cos nie grywalny, moze kolekcja natasza drejka ? Zero feelingu strzelania, (pipi)a pif paf z pistolecikow na wode ?

Pod ludzie ?? Illuminati Confirmed

Opublikowano

Yeti jak tam mesjasz multi MGO ? :yao:

Opublikowano

nie moge z yetiego xD dalej racjonalizuj kupno bubla, do którego zmuszony byłeś kupić bloodborne, przepraszam, Dark Souls 2.05 z modem "london look", i to tylko dlatego że jest jedyną grą na szrocie z plastiku od daewoo tico który prezentuje wysoką jakość.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Mały szoker, ze poszli w framrate kosztem grafiki. Pod tym względem szacunek im się należy. Na g.uwnie, drejk lata w 30 klatkach, zeby klapy się jarały garficzką.

a na zlomie quantum break w ilu klatkach smiga? bo nie przypominam sobie by to przeszkadzalo w jaranku

Opublikowano

W większej ilości niz na ps4 :kaz:

Opublikowano

no nowe standardy na xzlomie - pierwsza gra, ktora ktora nie wyglada jak remaster gierki z x360 na tym goownianym sprzecie

Opublikowano

standardy graficzne za to są na ps4, jak gra zrobione jest w rynnie z 3 przeciwnikami na ekranie i bez interakcji ze światem ;) taki odpowiednik supersamochodu który ma 500 koni, pięknie wygląda ale skręcać nie umie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.