Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

JAK BY BYŁO Z KNACKIEM TO BYM BRAŁ

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

PlayStation%204%20Biedronka%20Promocja.j

patrzcie co w biedronce będzie w promocji xd

Wybuchłem śmiechem, dwie kijowe jak barszcz multiplatformy + remaster, w sumie pasuje to wszystko do chińskiego plastiku na trzech nóżkach. Jak tu nie dostać raka...
Opublikowano

xone taka wyzsza kultura konsolowosci, ze pewnie na gwiazdke bedzie gratis do najdrozych garniakow w hugo bossie

Opublikowano

ufufu, jak dobrze, że mieszkam na 2 kroki od biedry

Opublikowano

xone taka wyzsza kultura konsolowosci

Trochę wyjąc z kontekstu i Ficuś jednak mówi z sensem.

Opublikowano

nie bedzie mi chorzowski pluc w twarz, wy nawet stadionu nie macie, spadaj do biedaszybu cyckac kopanioki!!!!!!!!!

Opublikowano

PlayStation%204%20Biedronka%20Promocja.j

patrzcie co w biedronce będzie w promocji xd

rakłem. Biedronka, gry ubisoftu i uncharted. to jest totalne podsumowanie tej konsoli

jak dobrze że jest XBOX

Opublikowano

Tam wcale aż tak kolorowo też nie ma. Ale i tak lepiej niż na PS4.

This is waiting!  For the frajers!

Opublikowano

Ostro to musisz mieć pod czachą. A teraz siedź i płacz   :D 1080p/60fps

Tak boty, siedźcie i płaczcie

Dla graczy oznacza to ciągłe zmienianie natywnej rozdzielczości podczas rozgrywki, od czegoś w rodzaju 1152×810, aż do pełnego 1080p. Na szczęście kampania działa najczęściej w okolicach 1344×1080, a pełne HD przelotnie udaje się uzyskać także podczas wielkich potyczek, jak Kraken w kampanii.

Osiągnięcie 60 klatek na sekundę nie jest tu łatwe i wymaga zauważalnych kompromisów w jakości oprawy. Takie podejście wydaje się być możliwe do zaakceptowania, ale osoby wyczulone na takie zmiany będą raczej rozczarowane. Zastosowana metoda wygładzania krawędzi w post-processingu radzi sobie dobrze w 1080p, ale wraz ze zmniejszaniem rozdzielczości obraz staje się rozmyty i nieostry.

Cierpi także filtrowanie tekstur. Nadal nie wiemy w jakim stopniu opcja ta obciąża sprzęt w tej generacji, ale w przypadku Halo 5 było to zbyt dużo. Brak filtrowania wpływa na jakość obrazu chyba w większym stopniu niż dynamiczna rozdzielczość, generując mnóstwo rozmytych tekstur podczas normalnej rozgrywki. Otwarte tereny w trybie Warzony wyglądają na wyjęte z poprzedniej generacji, z nieostrą roślinnością i filtrowaniem przypominającym Afrykę w Halo 3.

Efekty przezroczystości operują w niższej rozdzielczości, jak zauważyliśmy już na poprzednich pokazach. Eksplozje czy wystrzały renderowane są w mniejszym rozmiarze, co ujawnia brzydką „pikselację" scen akcji. Cienie prezentują różną jakość, ponieważ raz generowane są w czasie rzeczywistym, a raz wyświetlane w góry określonych miejscach. Na wiele sposobów mamy więc do czynienia z wizualną ewolucją Halo 4, w 60 FPS.

Problemy te są znaczące, ale wydaje się, że takie są realia postawienia na 60 FPS w grze pokroju Halo 5. Więcej klatek kosztem jakości obrazu to odważny krok i zapewne wywoła pewne kontrowersje

http://www.eurogamer.pl/articles/2015-09-29-digital-foundry-wstepne-spojrzenie-na-halo-5-guardians

"Na wiele sposobów mamy więc do czynienia z wizualną ewolucją Halo 4, w 60 FPS."

Hahahah, x-korki taczer kolejny raz pokazuje, że nadaje się tylko do beki. Piękne bomby prawdy od DF, Soul miał racje, Halo 4.5, a raczej 4.2.

KYLND4.gif

Te hasło "najpotężniejsza konsola na świecie" to nie jest żaden photoshop? XD

A jaka jest potężniejsza, chcesz cytaty z DF o nowych standardach graficznych, TYPIE??!!

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Może to tylko frazes, ale One'a mogą uratować tylko mocne eksy. Ich oferta jest solidna, ale brakuje w niej nowych IP. Zachowam honor, bo nie jestem klapem, i oszczędzę sobie liczenia na zapowiedzi. Na dziś to raczej mocne kontynuacje, nowy IP jak na lekarstwo.

Opublikowano

Mały szoker, ze poszli w framrate kosztem grafiki. Pod tym względem szacunek im się należy. Na g.uwnie, drejk lata w 30 klatkach, zeby klapy się jarały garficzką.

Opublikowano

Akurat w przypadku przygód pajaca Drake'a 30fpsów ujdzie, w Halo które jest szuterem już by takie coś wkurzało. W końcu 60fps'ów w pif paf to powinna być podstawa.

Opublikowano

Wiecie co jest najlepsze w tych postach usera bez honoru? Że to zwykła zawiść i ból, że Halo 5 zniszczy wszystko w tym gatunku co Sony będzie w stanie wypuścić przez całą generację, a jemu pozostanie walenie do jaskiń ewentualnie ponowne wybulenie kilkuset PLN na jakiegoś Bugfielda od Dice :) No ale będzie cierpiał razem z PS4 udając, że jara się kolejnymi seriami, w które wcześniej nie grał :P

Opublikowano

Widzę, że zabolało, no ale wmawiaj sobie, to dla twojego dobra psychicznego, które przez ostatnie dwa lata mocno podupadło.

Posiadałem pierwszego xboxa i x360, bo prezentowały jakiś poziom, pamiętam Ninje Gaiden, pierwsze Halo, czy H2, później Girsy, PGR3, to było coś, prawdziwy przeskok. Nie miałem żadnego problemu z kupnem konsoli microsoftu, ale teraz, TO COŚ, mam kupować za 1600zł? Najzabawniejsze jest to, że kiedyś konsole mi kupowali rodzice i na tamte czasy była to spora kasa, a teraz sam na siebie zarabiam i takie 1600zł to raczej niewielki wydatek (czasy mocno się zmieniły, ludzie kupują znacznie droższe telefony). Obecnie widzę tylko jedną rzecz na xbonie, multiplayer H5, nic więcej mnie tam nie interesuje i gdyby nie multi w TLoU, a niebawem multi w U4 (no i jeszcze dojdzie najpopularniejsza bijatyka ŁOBAMA), to pewnie bym kupił xbona na premierę H 4.2. Jako, że czasy x360 minęły (tzn. pod względem grafiki nadal trwają xD), i w dobre multi moge tez pograć na PS4, to sobie odpuszczę wyrzucenie 1600 do kibla.

Jak to powiedział koleś z DICE, kupno tej pomyłki będzie opłacalne jak spadnie cena, a teraz to...

"Otwarte tereny w trybie Warzony wyglądają na wyjęte z poprzedniej generacji, z nieostrą roślinnością i filtrowaniem przypominającym Afrykę w Halo 3."

Czyli w pewnych momentach nie H 4.2 tylko H3 xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez YETI

Opublikowano

No już już, spokojnie Yeciątko. Wiemy, że boli. Tu masz, przyda Ci się.

comment_1iu0IXdCSJjwEPfniVygwOCz35AnOF7a

Opublikowano

Dawno mnie nie bylo, co nowego ? Dalej Xbox rzondzi a plejstejszyn jest fuj i yebie rakiem na kilometr ?

MGS Online ? Cos nie grywalny, moze kolekcja natasza drejka ? Zero feelingu strzelania, (pipi)a pif paf z pistolecikow na wode ?

Pod ludzie ?? Illuminati Confirmed

Opublikowano

Yeti jak tam mesjasz multi MGO ? :yao:

Opublikowano

nie moge z yetiego xD dalej racjonalizuj kupno bubla, do którego zmuszony byłeś kupić bloodborne, przepraszam, Dark Souls 2.05 z modem "london look", i to tylko dlatego że jest jedyną grą na szrocie z plastiku od daewoo tico który prezentuje wysoką jakość.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Mały szoker, ze poszli w framrate kosztem grafiki. Pod tym względem szacunek im się należy. Na g.uwnie, drejk lata w 30 klatkach, zeby klapy się jarały garficzką.

a na zlomie quantum break w ilu klatkach smiga? bo nie przypominam sobie by to przeszkadzalo w jaranku

Opublikowano

W większej ilości niz na ps4 :kaz:

Opublikowano

no nowe standardy na xzlomie - pierwsza gra, ktora ktora nie wyglada jak remaster gierki z x360 na tym goownianym sprzecie

Opublikowano

standardy graficzne za to są na ps4, jak gra zrobione jest w rynnie z 3 przeciwnikami na ekranie i bez interakcji ze światem ;) taki odpowiednik supersamochodu który ma 500 koni, pięknie wygląda ale skręcać nie umie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.