Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

BB? Design Goty ale to "tylko" przeskinowany Dark Souls. Wieśniak jednak nie dość,że jest jeszcze lepszy od poprzednich odsłon to na dodatek wyznaczył nowe standardy dla gier rpg.

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 987,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Wezyr, kurde, napisze to bo chyba wszyscy zmeczeni tygodniem, Ukyo najbardziej - nie mam beki z W3 jako gry, questow, fabuly itd, nigdy zlego slowa nie powiedzialem (bo nie gralem to nie bede sie wypowiadal), ale wychodznie przez deweloperow z zalozenia, ze lepiej pier.dolnac 60% budzetu w marketing niz 10% w testy jest dla mnie rakowe po zboju i o tym moge mowic bo tak jest. "No, premiera w maju Stachu, ale ten, no, te bledy z lokacjami to sobie za 3 mieszki poprawimy na luzaku juz, bez napinki. no, to 3m sie". Gardze mocno.

Opublikowano

Z jednej strony rozumiem co piszesz z drugiej strony nigdy jeszcze nie mielismy doczynienia z gra tak wielka i rozbudowana pod kazdym wzgledem robiona na 3 platformy. Dlatego jestem w stanie im te patche wybaczyc przynajmniej byli szczerzy :(

Opublikowano

60% budzetu w marketing niz 10% w testy jest dla mnie rakowe po zboju

To raczej domena EA/Ubi, a nie CDP XD

Opublikowano

Gdyby w każdą grę developer wkładał tyle serca i pracy ile zostało włożone w Wiedźmina 3 mielibyśmy istny raj, niestety na takie perełki każą nam długo czekać i jest ich nie wiele kiedyś było ich od groma. Jak by każda gra miała takie bugi jak ma wiesiek to byłbym mega zadowolony.

Gratulacje mam nadzieje, że Wiesiek wszędzie gdzie to tylko będzie możliwe dostanie GOTY.

Opublikowano

od czasu kiedy poprawili bagna w W3 postanowiłem zakupić go w wersji GOTY licząc na zestaw wszystkich paczy na płycie. chyba potrzebny będzie zestaw dwupłytowy. :pawel:

Boże kochany, niekochany, nie kupuj tego crapa. Serio.

spoko pogodziłem się już z ułomnym sterowaniem i systemem walki. wezmę go dla eksploracji, fabuły i klimatu. przy okazji przypomniała mi się gadka pajgiego o porównaniu modelu jazdy Argo i sterowania Wanderem w SOTC z tym co Geralt odstawiał w wodzie. no chyba jednak nie milordzie.

Opublikowano

Wezyr, kurde, napisze to bo chyba wszyscy zmeczeni tygodniem, Ukyo najbardziej - nie mam beki z W3 jako gry, questow, fabuly itd, nigdy zlego slowa nie powiedzialem (bo nie gralem to nie bede sie wypowiadal), ale wychodznie przez deweloperow z zalozenia, ze lepiej pier.dolnac 60% budzetu w marketing niz 10% w testy jest dla mnie rakowe po zboju i o tym moge mowic bo tak jest. "No, premiera w maju Stachu, ale ten, no, te bledy z lokacjami to sobie za 3 mieszki poprawimy na luzaku juz, bez napinki. no, to 3m sie". Gardze mocno.

W pełni się z Tobą zgadzam :/ Niestety, ale konsolom coraz bliżej do PCtów (instalki itp.). To frazes, ale wprowadzenie konsol w internet rozleniwiło producentów, gdyż tłoczenie płyt nie wiąże się już z przymusem sprawdzania gier na wskroś, bo zawsze można załatać. Jak w tej kwestii wypadło GTA? Gra równie ogromna, co sprzyja pojawieniu się ogromnej ilości bugów.

Opublikowano

Niestety, ale konsolom coraz bliżej do PCtów (instalki itp.). To frazes, ale wprowadzenie konsol w internet rozleniwiło producentów, gdyż tłoczenie płyt nie wiąże się już z przymusem sprawdzania gier na wskroś, bo zawsze można załatać. Jak w tej kwestii wypadło GTA? Gra równie ogromna, co sprzyja pojawieniu się ogromnej ilości bugów.

to się sprawdziło np. w bijatykach, gdzie pewne niuansy wychodziły dopiero po tygodniach, a nawet miesiącach od premiery, ale koniec końców jest tak jak piszesz. mgs v co by nie mówić o mieszanych opiniach był niezłym szokerem bez żadnych bugów i paczy na premierę. 4 z 6 aktualnie posiadanych przeze mnie tytułów posiadał day one, lub po kilku tyg. od premiery (przede wszystkim poprawa framerate). sami pozwoliliśmy wydawcom na odpjerdalanie takiej maniany. 

Opublikowano

BB nie zasługuje na goty...

Gierka stworzona na jedno kopyto, w której ciągle robi sie to samo. Fabula szczątkowa, ale masochiści pokroju żeroma doszukują sie w niej jakiegoś ukrytego sensu. Rozumiem, ze lore jest ukryty, ale krwa ile % graczy ma o tym pojęcie skoro sama gra ma to w (pipi)e... No i przez BB powstał Zerome, który teraz próbuje rspsow w dziale wkp.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

xD szczątkowa fabuła xD

Opublikowano

To,że w Soulsach/BB fabuła nie jest podana jak na tacy, nie oznacza,że jej tam nie ma. Lore prześwietne, a samo odkrywanie różnych szczegółów dotyczących fabuły i świata z wypowiedzi nieraz marginalnych npc'ów czy opisów itemów ma swój klimat.

Opublikowano

Szanuję taki troling Starh. Nie szanuje podludzi którzy tak na serio, bo wszystko trzeba im tłumaczyć łopatą vide Nowy Mad Max nie ma fabuły , bo nikt nie mówi czemu tak i po co  :pawel: 

No chyba że to jednak nie był trolling. Wtedy gorąco polecam:

Edytowane przez nobody

Opublikowano

Za sama otoczkę (atmosfa+klimat) i system walki (animacje) BB powinien zostać Goty. Szkoda, ze tylko nobody (zdziwko) wylapal kontekst tj. fabule i lore, której janusze nie znajda i nie sporobuja jej zrozumieć.

Opublikowano

Lore w Dark Souls to chyba najlepsza rzecz jaką dane mi było poznać w poprzedniej generacji. :fsg: 

Opublikowano

której janusze nie znajda i nie sporobuja jej zrozumieć.

A kogo obchodzą growi janusze. To ostatni typ graczy którymi bym się przejmował.

Opublikowano

To główny argument wielu przeciw BB (brak fabuly/lore).

Opublikowano

Cóż dla takich pozostają gierki EA/Ubi skoro minimalne ruszenie mózgownicom sprawia im tyle problemu.

Opublikowano

Jest tez opcja ze mozna pogodzic jedno z drugim jak w deus ex :HR gdzie jest glowna fabula a  oprocz niej otoczka w postaci wiadomosci z hakownaych kompow,ale wiadomo cutscenki rzucane w ryj są be,a informacje zawarte na pergaminach takie ambitne dla wtajemniczonych

Opublikowano

Jest tez opcja ze mozna pogodzic jedno z drugim jak w deus ex :HR gdzie jest glowna fabula a  oprocz niej otoczka w postaci wiadomosci z hakownaych kompow,ale wiadomo cutscenki rzucane w ryj są be,a informacje zawarte na pergaminach takie ambitne dla wtajemniczonych

tak jest i może niech lepiej tak zostanie. jakiekolwiek próby tłumaczenia tego, dlaczego gry from opowiadają historię tak, jak tylko mogą robić to gry, w przypadku większości ludzi grających w gierki jest stratą czasu. sam się już pare razy przekonałem. "informacje zawarte w pergaminie" to ledwie wierzchołek, no ale jak można więcej oczekiwać od ludzi, dla których przeczytanie kilku opisów w przedmiotach jest szczytem inwencji. gry, które nie opwiadają historii, tylko dają świat, w którym to gracz ją odkrywa, albo raczej odkrywa różne historię, które na ten świat się składają, to zupełnie rzadko spotykany temat i pewnie między innymi dlatego gry dalej nie będą tą upragnioną jedenastą muzą, a jedynie zapchajdziurą między światem książek i filmów, do tego ograniczoną niedoskonałościami obu. mitologia w grach from software wybija się ponad to, no ale ku,rwa, trfia niestety na graczy. ambicją historii opowiadanych w większości gier jest co najwyżej przeciętna ekranizacja. wspaniała wyobraźnia scenarzystów i game designerów z from i organiczna współpraca miedzy nimi, jakże niezbędna w tych grach, poparta morzem inspiracji z dziecin sztuki, trafia niestety w twardą zaporę, czyli samych graczy, dużych chłopców pragnących lekkiej i przyjemnej rozrywki. dość powiedzieć, że w grach od from nie ma nawet mowy o czymś, co otarło by się o jakąś definicję happy endu, a przecież ludzie uwielbiają happy endy. 

przy story w  grach od from, inne gry mają opowieści na poziomie wlazł kotek na płotek i mruga. czyli doskonale skrojone pod graczy, czyli WAS, bo czego od was więcej oczekiwać ? dostajacie niesamowity świat do eksploracji i poznawania, który jako gracze i tylko jako gracze potraficie eksplorować i daj,ecie du.py. yebać graczy 

Opublikowano

Za sama otoczkę (atmosfa+klimat) i system walki (animacje) BB powinien zostać Goty. Szkoda, ze tylko nobody (zdziwko) wylapal kontekst tj. fabule i lore, której janusze nie znajda i nie sporobuja jej zrozumieć.

bycie klapersem w CW? +25 do atencji i -200 do inteligencji. Można powiedzieć że się przyzwyczaiłem.

Opublikowano

Akurat Ty to dostajesz +200 do inteligencji. :rose: 

Opublikowano

Akurat Ty to dostajesz +200 do inteligencji.  :rose:

:banderas:

Luzik i tak jestes moim ulubionym klapem  :empathy:

Widzisz Kuba jakbyś to Ty mi tak słodził też byłbyś moim ulubionym botem.

Opublikowano

Wprost nie mogę się doczekać Cyberpunku od CDP. Jak utrzymają taki poziom jak przy W3 to będzie istna cyberpunkowa miazga na całego.

Gra albo będzie tylko na PC albo na PC i następną generację konsol, bo dopiero po premierze W3 zabrali się porządnie za tą produkcję, a ta ma być większa niż W3.

Byle tylko sterowanie nie było drewniane i będzie miód.

Opublikowano

Boty na kolanach!!!!!!!111111111111111111, NOWA GENERACJA TYLKO U SONY!!!!!!!!!!1111111111"

Gekon, cieszę się, ze przejrzałeś na oczy.

http://gifyu.com/images/GIFbd416.gif

:obama:

Jak to szło... Gdy otwierają się drzwi prowadzące na tętniący życiem targ na Madagaskarze, naszym oczom ukazuje się coś, czego do tej pory w grach nie widzieliśmy.

Tak jest, nowa generacja tylko u Sony :banderas:

tak tak ............ juz ok, tylko sony 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.