Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Juz widzę ten emołszyn wydobywający sie z gierki :obama::banderas:

Jak wyjdzie, to kupie dla niej PS4. Gry Ico mają jednak swoją magię.

Papaj ironiczny i wyrafinowane trololo, ale czysta brudna prawda po dwóch tyskie jak już wyjdzie to :fsg:

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 987,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

No pięknie was strollował w temacie TLG. :fsg: 

Opublikowano

Nieprawda bo ja jego w CW :banderas:

Opublikowano

W końcu dzięki prawdziwemu* złamaniu zabezpieczeń PS4 nadchodzi prawdziwa dominacja jak za czasów PS2 w Polsce.

Film był kilka stron temu ale chyba nie wszyscy w pełni zjarzyli co oznacza odpalenie linuxa na PS4.

* - prawdziwe = odpalenie własnego kodu

Edytowane przez Wieslaw

Opublikowano

Podpatrzone wczoraj w Srempiku. Z cyklu: Tym żyje blacha.

2jcetmu.jpg

:bad:

Opublikowano

O, fajne to o League of Legends, muszę kupić bo prawdziwy gamer nie przemierza świata z KLAPAMI na oczach tylko interesuje się każdym fenomenem, a LOL bez wątpienia takowym jest.

Dzięki Czezare za zajawkę!

ps. brud zza paznokci wypadałoby domyć w okresie świątecznym

Edytowane przez Wieslaw

Opublikowano

Haha, zielone gatki po raz kolejny zaorane. No i gdzie ten niby rewolucyjny directX 12 na tym iks gownie ? Gdzie ta chmura ? No i gdzie te stabilnie dzialajace gry ze wstecznej kompatybilnosci ? Nie ma. Microsyf po raz kolejny sra do geby swoim pupilkom a im jeszcze malo.

Podobno ma wyjsc nowa wersja martwej konsoli bez napedu, to dopiero beka bedzie. Sami siebie zaoraja. :dynia:

Opublikowano

Co do chmury Microsoftu to pozdrowienia dla 3GB 10GB miejsca na sejwy w chmurze PS4 200zł / rok. :DKumpel zagrał w 5 gier w tej generacji na PS4 i już miejsca na sejwy nie ma. Beka.

Co do stabilnych gier we wstecznej kompatybilności - żadna mi się nie zawiesiła więc stabilność jest 100%. Jeśli zaś masz na myśli płynność animacji to faktycznie niektóre gry chodzą gorzej ale w końcu to nie są gry z xboxa z 2000 roku sprzedawane po 60zł, tylko gry z poprzedniej generacji odpalane za friko z własnych płytek.

Co do DX12 to chyba nikt normalny nie wierzył w przyrosty mocy powyżej możliwości radeonków, co nie znaczy, że nie będzie żadnego przyrostu mocy.

Co do wersji xboxa bez napędu, to jeśli masz na myśli brak napędu optycznego to znam sporo zielonej magnaterii, która nie kupuje już gier na płytkach, pewnie w świecie Playstation to trochę jak science-fiction.

Mam nadzieję, że pomogłem rozwiać wątpliwości :)

Edytowane przez Wieslaw

Opublikowano

pijana zdzira dostala bana na twitchu za robienie 

https://www.youtube.com/watch?v=4ZyEk_OYD3s

teraz bedzie musiala sie sprzedawac na ulicy

Co do chmury Microsoftu to pozdrowienia dla 3GB miejsca na sejwy w chmurze PS4 200zł / rok. :D Kumpel zagrał w 5 gier w tej generacji na PS4 i już miejsca na sejwy nie ma. Beka.

Co do stabilnych gier we wstecznej kompatybilności - żadna mi się nie zawiesiła więc stabilność jest 100%. Jeśli zaś masz na myśli płynność animacji to faktycznie niektóre gry chodzą gorzej ale w końcu to nie są gry z xboxa z 2000 roku sprzedawane po 60zł, tylko gry z poprzedniej generacji odpalane za friko z własnych płytek.

Co do DX12 to chyba nikt normalny nie wierzył w przyrosty mocy powyżej możliwości radeonków, co nie znaczy, że nie będzie żadnego przyrostu mocy.

Co do wersji xboxa bez napędu, to jeśli masz na myśli brak napędu optycznego to znam sporo zielonej magnaterii, która nie kupuje już gier na płytkach, pewnie w świecie Playstation to trochę jak science-fiction.

Mam nadzieję, że pomogłem rozwiać wątpliwości :)

wydaje mi sie ze zwiekszyli pojemnosc Cloud w ps+. mam 33 zapisy w chmurce o pojemnosci 9,5 gb 1,5 [zle popatrzylem] z 11... wiec twoj argument to... :smiesznadynia:

Edytowane przez dApo

Opublikowano

Tylko podgracze nie kupują gier na płytach.

Opublikowano

nom, zwiększyli, z 1 do 3GB  10GB  :yao:  

edit: niby od softu 3.00 jest 10GB, ale to dalej śmieszne przy cenie PS+

na xboxie one miejsca jest nieograniczona ilość i nie trzeba mieć golda:

"On Xbox One, each individual game is given storage. As a user's game library grows so does their cloud storage and an Xbox Live Gold subscription is not required. This effectively gives Xbox One users unlimited cloud storage based on their library size."

Edytowane przez Wieslaw

Opublikowano

Obecna generacja konsol?

GRAFA, GRAFA, GRAFA, GRAFA, GRAFA, GRAFA, GRAFA, GRAFA, GRAFA, GRAFA, GRAFA, GRAFA, GRAFA, GRAFA, GRAFA, GRAFA, GRAFA, GRAFA, GRAFA, GRAFA, GRAFA, FPS, FPS, FPS, FPS, FPS, FPS, FPS, FPS, FPS, FPS

Grywalność? Fabuła? A po co to komu!? W gry gra się dla grafiki i 60 FPS!

Edytowane przez tomzacz

Opublikowano

Wiesława, zapytaj kumpla w których grach save zajmuje 2gb, sam jestem ciekaw!

Opublikowano

No pronto. nie po to ludzie kupują smoki i high-endowe konsole z cpu i gpu laptopa z biedry, żeby grać w jakieś gufna obe.srane

Opublikowano

Wiesława, zapytaj kumpla w których grach save zajmuje 2gb, sam jestem ciekaw!

eznoje - oczywiście to było przed firmware 3.00 (gdzie był 1GB), już poprawiłem, nie mniej jednak 10GB to też parodia. Darmowa wersja chmurki Microsoft Onedrive dla każdego z komórką ma 21GB. Za friko. Dożywotnio.

Opublikowano

No jak MS nie ogarnął systemu i macie sejwy po kilkaset mega to musiał dać więcej miejsca, logiczne. U niebieskich 10MB to standard.

Opublikowano

ale tam sa same savy wiec po co wiecej ? :dunno:  

Opublikowano

wyobraź sobie kolego taką forzę 5/6 i setki malowań, projektów czy setupów

Edytowane przez maciekww28

Opublikowano

Gunvo prawda, że na ps4 sejwy zajmują mniej.

Pierwsze lepsze przykłady z ps4: 

Rocket League - 200MB sejw

Apotheon - 300MB sejw

Witcher 3 - 100MB+ przy kilku zapisach (co przy rpg jest koniecznością)

Nie chce mi się szukać więcej ale czasy gdy producenci gier ściskali sejwy żeby się zmieściły na małych memorkach to przeszłość

Edytowane przez Wieslaw

Opublikowano

zajmuja 10-20MB tylko patrzysz na rozmiar calego katalogu... mam 12 savow z w3 z czego to chyba 3 autosavy, pojedynczo zajmujace 10,xx MB i 16.xxMB

wyobraź sobie kolego taką forzę 5/6 i setki malowań, projektów czy setupów

yhy mam forze6 po (pipi) mi savy z forza 5? fck logic

DC z darmowymi dlc 300MB dla jako takiego porownania, w forzy moze zajmowac duzo ten wasz duszek

p.s

od kiedy jestesmy kolegami?

Edytowane przez dApo

Opublikowano

No to ile zajmuje ten sejw z Forzy?

Te 300MB z DC jest podzielone na trzy różne sejwy, z czego jeden (postępy) ważący 10MB jest istotny, bo dwa pozostałe to duchy i powtórki.

Opublikowano

nom, na pewno warto grać w gry jak wiedźmin 3 na jednym sejwie  :yao:  wcale nie ma ryzyka, że coś się straci przez błędy gry

co do sejwów w Forzy to są rzeczy, które FM6 zaciąga bez problemu z poprzednich części gier.

obecnie mam ponad 300 swoich malowań także trochę liznąłem temat

ile by nie zajmował sejw z forzy to użytkownik xboxa może mieć na to wy.je.ba.ne, bo nie ma ograniczenia wielkości sejwów w chmurze Microsoftu.

Inna sprawa, że sama Forza ogranicza ilość poszczególnych elementów zapisanych.

edit:

w ogóle nie wiem po co ta durna gadka, mam nadzieję, że nie po to, że klapy chcą udowodnić, że 10GB za 200zł rocznie > nieskończoność GB za friko.

Edytowane przez Wieslaw

Opublikowano

Nie no nie wierzę w to co widzę. Klapy bronią OGRANICZONEGO miejsca na save'y w chmurze. Fantastycznie sony wyszkoliło swoje pieski. xDDDD

Opublikowano

dalej nie dostalismy zadnych LICZB  :teehee:  bo jak wiesz my niebieski(bialo czerwony) team lubimy cyferki, a zaciekawiles mnie tematem  :hi:, jak to jest na drugim kawalku plastiku 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.