Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Raczej rozbawia fakt doczepiania się tego, zwłaszcza przez kogoś kto tak gloryfikuje Wii U. Czy Nintendo ma w ogóle coś takiego jak cloud storage? ;)

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 987,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Nintendo ma gierki, więc chmura niepotrzebna :czesc:

Opublikowano

Posiadając xboxa one nie muszę liczyć rozmiaru sejwów na kalkulatorku i martwić się czy się zmieszczą. 

Łatwo się domyślić, że producenci większości gier (czyli multiplatform) nie robią osobnych procedur do kompozycji i dekompozycji stanów gier w zależności od platformy. Oczywiście na pewno niektóre rzeczy (np. nagłówki plików, dodatkowe pliki informacyjne) są wymuszane przez API poszczególnych platform ale nie sądzę, żeby ta sama gra na X i PS4 miała różny rozmiar sejwów.

Nawet mi się nie chce sprawdzać czy gdziekolwiek w menu konsoli (One) da się sprawdzić ile dany sejw zajmuje. Może nawet nie ma takiej możliwości i trzeba by się dobrać do twardego dysku. Za dużo niepotrzebnej nikomu roboty.

Nintendo nie ma chmury ale fani nintendo nie śmieją się z chmury microsoftu więc nie muszę ich uświadamiać, że nie ma się z czego śmiać :-)

Edytowane przez Wieslaw

Opublikowano

No przecież jak wejdziesz w opcje gry na XO to masz obok listę dodatków i ile ważą save'y. 

Opublikowano

Podwójne standardy. Limit chmury na PS4 - fe. Brak chmury na Wii U - ok.

I nikt tu nie śmiał się z pojemności na martwej konsoli, ale z typowego kłamstwa MS-u o "mocy chmury" ;)

Opublikowano

LOL, klapy muszą używać Nintendo Wii U jako tarczy dla śmierdności PS4 :D

Dobra, sprawdziłem - dla niektórych gier widać w One ile sejw zajmuje, ktoś chce to niech sobie porówna.

z ACIV Black Flag to wygląda tak:

One - 215KB (zrobiłem 98% synchronizacji w grze)

PS4 - 20MB

Tomb Raider Definitive Edition:

One - 14KB

PS4 - 20MB

Przy sprawdzaniu pamiętać należy, że sieciowe gry trzymają dane na serwerach (np. sejw The Crew to 0,3KB na xboxie).

Pewnie microsoft z racji nieograniczonego i bezpłatnego miejsca dla swoich klientów - zielonej magnaterii - przycisnął twórców gier co do zajmowanej przez sejwy powierzchni. No niestety, nawet na miejscu zajmowanym przez sejwy klapy są łatani w kakał.

Edytowane przez Wieslaw

Opublikowano

Przecież ta moc chmury umożliwi destrukcję otoczenia w Crackdown 3 jakiego ps4 nigdy nie zobaczy. :banderas: 

Opublikowano

Nikt tu nie zasłania się Wii U. Chodzi o przypomnienie postronnym czytelnikom tematu o tym, że Wiesław(a) nie należy do obiektywnych i wiarygodnych osób, nawet pomimo posiadania kilku sprzętów ;)

Opublikowano

Nigdy nie twierdziłem, że jestem obiektywny. Tylko klap może tak stwierdzić o sobie. Jednakowoż gdy dyskutuję to staram się trzymać faktów.

Sejwy, które na One zajmują 200KB, na PS4 mają 20MB. Dla mniej ogarniętych klapów - to jest 100 razy więcej. :D

Przy Tomb Raider, którego sejw na One ma 14KB, a na PS4 - 20MB daje to różnicę 1428 razy.

No ale skoro klapy płacą za miejsce to mogą przecież zaszaleć.

#4ThePlayers

Edytowane przez Wieslaw

Opublikowano

Powiedział gość ślepo zapatrzony w PlayStation.

Tak bardzo, że nawet PS4 nie nabył z powodu niewielkiej ilości gier go interesujących...

Opublikowano

No już dobrze, proszę klaptusie, macie tutaj na ból:

1J6F6G1.png

Opublikowano

Tak bardzo, że nawet PS4 nie nabył z powodu niewielkiej ilości gier go interesujących...

Ta, dobra. Lepiej od razu się przyznaj, że nie chcieli Ci dać pożyczki w Providencie xDDD

Opublikowano

Chyba z powodu spłacania nadal ps3 w providencie also BAM Mendrek przyznaje ze ps4 nie ma gier.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Było już ustalone kiedyś, że śmianie się z trudnej sytuacji finansowej kogoś jest ch.uj.owe, trzymajmy się tego.

Opublikowano

No ale niech ściemy nie wali

Opublikowano

Przecież jeśli Mendrkowi wystarcza PS3 to nic do tego nie mam. Każdy gra tyle na ile go stać. 

Opublikowano

nom, i jeszcze pogra w niejeden tęgi hit z PS+ na ps3

Opublikowano

Dobra, sprawdziłem - dla niektórych gier widać w One ile sejw zajmuje, ktoś chce to niech sobie porówna.

seems fair  :dafuq:

Opublikowano

nom, i jeszcze pogra w niejeden tęgi hit z PS+ na ps3

W tym miesiącu dają Warfighter'a. Hit to może nie jest ale popykać zawsze można. 

Opublikowano

Akurat na PS4 mam odłożone, może krezusem nie jestem, ale nie bieduję. Wiem, że dla wielu PS4 to tak wyrąbista konsola, że nie mogą zrozumieć czemu jeszcze ktoś jej nie ma, ale nawet Yoshida przyznał że 2016 będzie rozwiewał wszelkie wątpliwości.

A PS3 ma tyle kozackich gier za grosze, że i szkoda nie zagrać ;)

Opublikowano

No np. dragon age albo saint's row. xdd

A w alienie 3 trofea, w residencie 1. 

Opublikowano

Mieć odłożoną kasę na konsolę i w 2016 roku grać ciągle na zyebanej PS3. Weź lepiej oddaj te pieniądze biednym, bo widać, że nie potrafisz ich dobrze wykorzystać.

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Saint's row miażdży twoje gta obesrane piękny kawalerze. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.