Opublikowano 30 stycznia 20178 l Tam gdzie skonczyleś o ile będziesz miał wszystkie pliki z starej karty
Opublikowano 30 stycznia 20178 l Tak ja piszesz, dało radę bez problemu. 2 3DSy zrobione, na razie skuteczność 100% xd.
Opublikowano 30 stycznia 20178 l No i dalej stoję w miejscu. Punkt 4 - Wybierz aplikacje FBI injectable ‘.app’ dla swojego regionu. Nie mogę nic innego wybrać, mam tylko plik hs.app. Pliki z fbi-2.4.2-injectable mam w katalogu files9, ale ich nie widać.
Opublikowano 30 stycznia 20178 l Mam 3DS XL z FW 11.2.0-35 - mogę z nim coś ciekawego zrobić pod względem CFW?
Opublikowano 30 stycznia 20178 l a wybrałeś plik fbi za pomocą dpada? domyślnie pokazuje hs, ale jak wciśniesz kierunek na dpadzie (nie pamiętam, czy prawo czy dół), to pokaże ci się fbi Mam 3DS XL z FW 11.2.0-35 - mogę z nim coś ciekawego zrobić pod względem CFW? no... wszystko co masz pod tym linkiem https://3ds.guide homebrew, piraty, kopie zapasowe, gry z gba/snesa itd. Edytowane 30 stycznia 20178 l przez ragus
Opublikowano 30 stycznia 20178 l Mam 3DS XL z FW 11.2.0-35 - mogę z nim coś ciekawego zrobić pod względem CFW? Oczywiście, https://3ds.guide/ i tam jedziesz z tematem. Edytowane 30 stycznia 20178 l przez blakuś
Opublikowano 30 stycznia 20178 l No i dalej stoję w miejscu. Punkt 4 - Wybierz aplikacje FBI injectable ‘.app’ dla swojego regionu. Nie mogę nic innego wybrać, mam tylko plik hs.app. Pliki z fbi-2.4.2-injectable mam w katalogu files9, ale ich nie widać. A zrobiłeś update do najnowszego firmware? Jeżeli dalej nie działa to tu masz program na windowsa, który robi to samo http://quantumc.at (sekcja Injector helper).
Opublikowano 30 stycznia 20178 l Update zrobiłem zanim zacząłem przeróbkę. Poszło ale przy uruchamianiu dalej mam czarny ekran. Edytowane 30 stycznia 20178 l przez maciekk
Opublikowano 30 stycznia 20178 l Update zrobiłem zanim zacząłem przeróbkę. Poszło ale przy uruchamianiu dalej mam czarny ekran. W sensie że przed soundhackiem? Bo generalnie proces wygląda tak: soundhack -> downgrade do 2.1 i wgranie lumy -> ponowny update -> instalacja fbi Edytowane 30 stycznia 20178 l przez _Shaman_
Opublikowano 30 stycznia 20178 l W guidzie jest parę razy napisane, że mogą być zwiechy. Który punkt wykonałeś ostatni?
Opublikowano 30 stycznia 20178 l Autor W sumie możesz zostawić ten health and safety jako instalator plików CIA, jak taki problem. A z tego co pamiętam, to chyba z 6 plików się kopiowało do tego folderu i miałem wybór między hs.app, a nazwą typu NEW 3DS EU, czy cośw tym stylu.
Opublikowano 30 stycznia 20178 l Wszystko przeszło bez problemów, mam arm9loaderhax, mam lumę. Jadąc po kolei to teraz w sekcji IV punkt 4 po przywróceniu NAND po resecie mam czarny ekran. Tak samo przy FBI po resecie jest czarny ekran.
Opublikowano 30 stycznia 20178 l jeżeli masz czarny ekran po przywróceniu nand to możesz zrobić 9.2.0 ctrtransfer https://3ds.guide/9.2.0-ctrtransfer No i polecam korzystanie z angielskiego guide, polska wersja ma sporo błędów gramatycznych i ortograficznych, a przez niejednoznaczne określenia można zrobić bricka. Edytowane 30 stycznia 20178 l przez _Shaman_
Opublikowano 30 stycznia 20178 l Dokładnie tak jak kolega wyżej mówi - ino angielski guide, rób ctrtransfer z linka wyżej i powinno śmigać.
Opublikowano 30 stycznia 20178 l Uff w końcu poszło :) Jesteśmy już na finiszu, tylko nie mogę zainstalować tych trzech plików cia, wywala error. FAT operation denied (250).
Opublikowano 30 stycznia 20178 l Propozycje: - kończy się miejsce na karcie - uszkodzone pliki - błędy na karcie SD
Opublikowano 30 stycznia 20178 l Przełącznik na adapterze karty Nic już więcej nie pytam hehe. Dziękuję za pomoc
Opublikowano 31 stycznia 20178 l Autor Tak patrzę na kartę pamięci, to ta metoda jest inna niż kiedys miałem CFW. Wtedy miałem na karcie ukrytą dodatkową partycję zajmujaca 1,5 GB. Teraz tego nie ma, a wszystko działa lepiej. Nawet patche można pobierać. Tylko znowu straciłem friend code. Edytowane 31 stycznia 20178 l przez grzybiarz
Opublikowano 31 stycznia 20178 l Tak patrzę na kartę pamięci, to ta metoda jest inna niż kiedys miałem CFW. Wtedy miałem na karcie ukrytą dodatkową partycję zajmujaca 1,5 GB. Teraz tego nie ma, a wszystko działa lepiej. Nawet patche można pobierać. Tylko znowu straciłem friend code. Bo ta ukryta partycja to było po prostu emulowana pamięć NAND. A teraz mały pliczek się wgrywa w pamięć NAND ( dla którego musisz zejść specjalnie na 2.1.0 + żeby wyciągnąć klucze otp.bin ) i powiedzmy że bootuje się przed OS konsolki -> cały dostęp do konsoli.
Opublikowano 31 stycznia 20178 l Autor Zaczynam się bawić w coustomowalne romy (np. Chrono Trigger spolszczone na SNESa) i ... kusi mnie mieć na tej konsolce wszystkie dobre gry od NESa/GB, po SNESa/DSa. Chyba to ostatni handheld Nintendo i na koniec daje nam takie możliwości:) --- Czyli przy zmianie karty na większą, styknie skopiowanie wszystkich plików na nową kartę?
Opublikowano 31 stycznia 20178 l Czyli przy zmianie karty na większą, styknie skopiowanie wszystkich plików na nową kartę? Tak
Opublikowano 2 lutego 20178 l Autor Mam tu mały pliczek do testów: http://www.grzybiarz.2ap.pl/gspl.cia Jest to gra z GBA, rom spolszczony, proszę sprawdzić, czy działa także na starych konsolach. I czy działa sejwowanie. U mnie śmiga. Tylko jak to jest tutaj z zamykaniem ekranu/wyjściu z gry? Quick save się nie robi, jak w przypadku gier ze SNESa? Czy gry z GBa kupione z eshopu również nie robią quick save'a po wyjściu z gry? W sumie jak będzie zapotrzebowanie, to mogę czasem wrzucić na ftpa coustiumowe H I T Y. Bo robię listę "do ogrania na emeryturze" i wierzę, że kiedyś ogram te tytuły. Edytowane 2 lutego 20178 l przez grzybiarz
Opublikowano 2 lutego 20178 l Przy zakupie gierek z GB (nie wiem jak z GBA) wyskakuje info, że nie ma usypiania. Także jeśli nie używasz emulatora customowego (np czegoś z retroarch) to nie wiem, czy osiągniesz coś z tą funkcją.
Opublikowano 2 lutego 20178 l Emulowane gry robią quick save (NES, GB, itp), GBA i DS to już nie emulacja więc sejwowania nie ma. Usypianie w trybie GBA zależy od gry, niektóre mają zaimplementowane jakieś skróty typu L+R+B+A Edytowane 2 lutego 20178 l przez _Shaman_