Skocz do zawartości

3DS Scena, Underground. Piraty i BM = Warn

Featured Replies

Opublikowano

Dobra, jeszcze się w tym wszystkim nie orientuję. Ten ziomek cośtam uruchomił na 10.1, ale to chyba jest homebrew. Jeśli dobrze rozumiem to ninjahack to jest coś innego i to to jest odpowiedzialne za region free?

Tja, zrobiłem update. W sumie gram głównie w Poksy i chcę być online :<.

Tubehax - Homebrew Channel (także region free)

Ironhax - Homebrew Channel (także region free)

Różnica jest taka, że przy Tube trzeba zawsze być na moment podłączonym do neta, a przy Iron nie. Czyli robisz Tube, a następnie Iron. Najpierw jednak Tubehax.

• Odpowiedzi 734
  • Wyświetleń 147,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• https://github.com/skyfloogle/red-viper/    

• ooo oooo ooooo, a to jakas skomplikowana przerobka i pozniejsze uruchamianie pozycji czy po bozemu jak np na psp?

• raven_raven
    raven_raven

Dobra, podkładka pod dalszą zabawę jest. Na razie zostawiam sobie go w takim stanie aż się dobrze nie przygotuję. Jakieś tipy, żebym tym razem nie spier,dolił i kolejnego 3DS-a bezmyślnie nie zupdate'

Opublikowano

Ładnie wygląda ten SM, na PSP trochę gorzej z jakiegoś powodu.

Opublikowano
  • Autor

Mam najnowszy soft z siódemką na końcu i o dziwo działa tubehack i ironfallhack, mimo że maksymalnie mogłem wybrać soft 10.1.0. Sprawdźcie u siebie.

Post ragusa z góry + tu http://smealum.github.io/3ds/

---

Cadillacs & Dinosaurs działa, a nie przypominam sobie by emu CPS1 chodził dobrze na starym DSie.

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Świeżutki hax:

https://github.com/yellows8/3ds_homemenuhax

FAQ instalacji:

IMPORTANT: The convenience of homemenuhax comes with a disadvantage: You cannot use custom themes. (In the conventional way anyway)

• Extract zip downloaded from the release section of the github to your SD card's root directory. "3ds" should be in the root directory.

• Open Homebrew Launcher as normal (via TubeHax, IronHax, whatever)

• "themehax_installer" should now be at the bottom of the Homebrew Launcher menu. Open it and then press "A" to confirm the installation.

• Once it is installed, turn your 3DS off.

• Turn your 3DS back on again, while holding L.

As homemenuhax exploits the "current theme" files, you can uninstall themehax simply by changing your theme, which overwrites the current theme

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No i zrobili:

Tak, emulator PlayStation na konsolce od Nintendo :)
Lecą po szampana.
---
Ragus dał na samej górze linka.
---
Jest przycinka, ale widzę, że dfa się podkręcić procka:

Ogólnie dzieje się, tyle, że jakoś za bardzo nie chce mi się bawić w tych softach, plikach itp.

Opublikowano

Ogólnie dzieje się, tyle, że jakoś za bardzo nie chce mi się bawić w tych softach, plikach itp.

Tak, tyle tylko, ze CFW mozna zainstalowac jak ktos ma wersje systemu do 9.2 - na wyzszych to co najwyzej te rozne haxy. Wiadomo, fajnie mimo wszystko cos tam jednak sie dzieje, na pewno lepsze to niz nic.

Chodzily jakies ploty o kernelu na 9.9 - taki akurat soft mam, i poki co nie robilem update'u.

No i w sumie to poki nie ogram MH3U i nie bede chcial pograc przez neta w MH4U / MHX, to tak na dobra sprawe moge poki co siedziec na tym sofcie.

Najbardziej mnie w sumie boli (zaleta haxow) regionlock, bo jednak nie wszystko wychodzi u nas w dystrybucji fizycznej.

Edytowane przez Yabollek007

Opublikowano

Pysznie :D

Sciagnalem sobie wlasnie demko Hatsune Miku na FW 9.9.0.

All hail Smea i ironhax 2.5 wraz z dostepem do eshopu (mam nadzieje, ze zostanie).

Powiem wam, ze przez te wszystkie haxy i podkrecanie procka coraz bardziej zaczynaja, mnie naklaniac do kupna N3DS XL.

Kurde, ciekawe co to bedzie ten NX...

Edytowane przez Yabollek007

Opublikowano
  • Autor

Też się na tym nie znam, a chyba zbyt mało osób interesuje się sceną, by napisać jakiś tutorial tutaj :/

Opublikowano

Panowie, jeśli wcześniej nie robiliście żadnego hax'a to niestety bez Cubic Ninja/Smash Bros na ten moment nie da rady. Youtube'owy hax i browserhax (wykorzystujący przeglądarkę) zostały spatchowane (niezależnie od firmware'u - na wejściu YouTube/przeglądarka powiadomi Was o tym, że potrzebny jest update..).

Informacyjnie polecam sprawdzić: http://3dbrew.org/wiki/Homebrew_Exploits(nie w 100% aktualne, bo nie uwzględnia świeżego menuhax'a 2.0 - ale żeby z neigo korzystać i tak trzeba mieć wcześniej zainstalowany inny hax).

Opublikowano

Tak, ogarnąłem temat i miałem zamiar to do końca weekendu zrobić u siebie, a później zdać relacje. Pokrótce jest tak jak mówisz: ninjahax i później themehax za jego pomocą. Dobre wieści są takie, że jak się ma Sky3DS-a, to ninjahax jest jak najbardziej w zasięgu ręki.

Ale serdecznie dziękuję za info, to nie są łatwo dostępne tematy :).

Opublikowano

Wszystko na bieżąco (newsy na temat exploitów, homebrew itd) można znaleść na forum gbatemp.net.

Opublikowano

https://gbatemp.net/threads/pokémon-rutile-ruby-and-star-sapphire-or-as-challenge-mode-romhack.400937/

https://gbatemp.net/threads/pokemon-neo-x-neo-y.388272/

Panowie, to może być rozwiązanie problemu niskiego poziomu trudności w Pokemonach 3D. Nie powiem, ten cały hacking coraz bardziej mi się podoba.

Aha, jeśli chodzi o to, czy ktoś jest w du,pie po zablokowaniu browserhaxa: nie jeśli masz Sky3DS, bo dzięki niemu zawsze możesz odpalić Cubic Ninja i zrobić sobie Ninjahaxa, którym z kolei zainstalujesz Themehaxa.

Opublikowano
  • Autor

Kurde jest dużo hacków, np. podkręcenie procka do 800Mhzów - myślę, że dla emu PSXa, byłoby to sensowne.

Chciałbym też mieć te gierki z eshopu w menu konsoli, a tak nie mam ich w ogóle, bo soft, czy coś.
Dorwałem starego 3DSa z bardzo starym softem, tam pewnie można wgrywać pliki CIA (czyli gry w menu konsoli), ale nie wiem jak się za to zabrać.
Nie ma skizo.org to i nie ma tutoriali żadnych :/

Opublikowano
  • Autor

W starym 3Dsie masz więcej możliwości: np. gierki z eshopu możesz odpalić, a na nowym nie odpalisz. No i na starym 3Dsie i starym sofcie (nie wiem na jakim) podczas odpalania homebrew pracują procki odpowiedzialne za 3DSa, a nie DSa.
Ludzie pisza, że emu GBA wolno działa - bo niby emuluje go procek odpowiedzialny za DSa (tego starego, ARM9), a nie ten 800Mhzowy 'potwór' jaki jest w 3DSie (ARM11).
Dokładnie nie wiem, czytam wololo.net i czy eggsample.pl śledzę na fejsie (typek od programatorów do 3DSa i NDSa). Tak swoją drogą, to gość za 20 zł sprzedaje programator, pozwalający na odpalenie gierek z NDSa na 3Dsie. A że sprzedałem już NDSa..., fajnie sobie przypomnieć stare gry, przed erą smartfonów.

Opublikowano

Ale po co mam kraść gierki z eshopu? Emu gba działa bardzo dobrze.

Opublikowano

Gierki z NDS na 3DS to żaden wielki wyczyn, dużo większym są gry z GBA ;).

Z tego co widzę na staruchu emu GBA jest do niczego, ale ludzie ogarniają jakoś emu SNES-a i takie SMW działa bodajże na pełnej prędkości. Emu GBC to raczej ciekawostka, ale jest i nie powinno być żadnego problemu z wyciągnięciem pełnej prędkości.

Jeszcze ten HANS wydaje się bardzo ciekawą opcją, właśnie do hakowania Pokemonków.

Opublikowano

Wszystko interesujące co piszecie, ale przecież emu GBA&SNESA śmiga w 100% speed na programatorze DSTWO, który działa przecież na 3DS, do tego nie trzeba ruszać softu w konsolce, więc wszystko pozostaje czyste :). Za to emulator PSX, to wyborny news - jeszcze DOSBOX i żyć, nie umierać ;).