Opublikowano 28 lutego 20232 l 4 minuty temu, Szwed napisał: Gdzie kupowałeś? Bo ja znalazłem jedynie na Pokecollect bodajże, Leon kosztuje 80 zł, bez jaj xD https://sklep.karczmagier.pl/ 210zł za 5 puszek. Leon i Marnie chyba najbardziej chodliwe. Puszcze to pozniej do żyda, kupiłem dla boosterów.
Opublikowano 28 lutego 20232 l To już nie ma xD Ale myślę czy nie wziąć tych puszek z ptakami, one też cenowo całkiem nieźle wychodzą. Do mnie dzisiaj to doleciało w końcu: Muszę podrukować jeszcze proxy jakieś i nauczyć się tym grać xD Edyta: Widzę na grupie, że trafił Ci się jeden booster? Ale badziewie. Edytowane 28 lutego 20232 l przez Szwed
Opublikowano 28 lutego 20232 l Ostatnia paczka uratowała sytuacje, Raikou +120zł, ale zostawiam go. Duble Ditto, Poochyeny i Turtwiga powinny zejść z pocałowaniem ręki.
Opublikowano 28 lutego 20232 l Bardzo fajny drop jak na 9 boosterów, gdybym miał w połowie taki jak Ty w tych pięciu to bym był zadowolony :d
Opublikowano 28 lutego 20232 l Nie jest zle, ale gdyby nie ostatnia paczka to bym sie przerzucił na kupowanie singli. Wpadło jeszcze małe zamowienie
Opublikowano 11 marca 20232 l Wjechała talia, dwa boosterki z chujowym dropem i duze albumy na karty, bo trzeba ogarnąć kolekcje
Opublikowano 18 marca 20232 l O, też jednak wziąłeś talię? Ja ostatnio byłem w jednym ze sklepów żeby pouczyć się nią grać (i w ogóle grać tak bardziej "turniejowo" hehe), we wtorek jadę do Centrum MTG na "turniej". Pewnie wciry dostanę, ale może chociaż jakieś dobre commony i uncommony z redraftu ogarnę xD
Opublikowano 18 marca 20232 l 3 minuty temu, Szwed napisał: O, też jednak wziąłeś talię? Ja ostatnio byłem w jednym ze sklepów żeby pouczyć się nią grać (i w ogóle grać tak bardziej "turniejowo" hehe), we wtorek jadę do Centrum MTG na "turniej". Pewnie wciry dostanę, ale może chociaż jakieś dobre commony i uncommony z redraftu ogarnę xD Pisz do Velsu ma sporo fajnych dubli i mase bulku
Opublikowano 18 marca 20232 l Ja wiem, pamiętam, ale tu chodzi po prostu o nagrody z redraftu. @Velius, bierzesz udział w którymś prerelease? Ja właśnie kupiłem wejściówkę na za tydzień do Merfolka. To samo pytanie w sumie do Ciebie, Shen, tylko wiem, że Ty nie tutaj w Warszawie.
Opublikowano 18 marca 20232 l 2 minuty temu, Szwed napisał: Ja wiem, pamiętam, ale tu chodzi po prostu o nagrody z redraftu. @Velius, bierzesz udział w którymś prerelease? Ja właśnie kupiłem wejściówkę na za tydzień do Merfolka. To samo pytanie w sumie do Ciebie, Shen, tylko wiem, że Ty nie tutaj w Warszawie. Ja nie mam czym grac, jestem noobem
Opublikowano 18 marca 20232 l Na prerelease dostajesz build & battle, w którym jest talia 40 kart jakaś defaultowa i 4 boostery, które dokładasz do tej talii i tak walczycie. Zazwyczaj potem jeszcze dają kolejne 3 boostery. Cena to 120-150 zł, więc w sumie przy dole przedziału całkiem się opłaca.
Opublikowano 18 marca 20232 l I tak mi sie nie chce do Gdanska jechac, mam juz dwa etb zamowione z s/v.
Opublikowano 18 marca 20232 l Ja właśnie uznałem, że się przejadę, bo 20 ziko za booster to nie tak źle, a w sklepie, do którego jadę, ma być jeszcze redraft promek i boosterów (+1 booster za każdych dwóch użytkowników), więc liczę, że dropnie coś fajnego i będę miał szansę jednak coś zdobyć, nawet przy słabym skillu xd
Opublikowano 19 marca 20232 l 15 godzin temu, Szwed napisał: Ja wiem, pamiętam, ale tu chodzi po prostu o nagrody z redraftu. @Velius, bierzesz udział w którymś prerelease? Ja właśnie kupiłem wejściówkę na za tydzień do Merfolka. To samo pytanie w sumie do Ciebie, Shen, tylko wiem, że Ty nie tutaj w Warszawie. Ja nie mam talii nadal i nie umiem grać, wczoraj byl pre-release to w sumie zaluje ze nie pojechałem na pałe zeby te paczki dostać, ale juz poczekam na premiere bo mam zamówione tone stuffu xd
Opublikowano 19 marca 20232 l Ja już mniej więcej wiem, co powinienem robić przy tym Mew VMAX, więc jest okej. Na prerelease jedziemy do Merfolka w następną sobotę (w kategorii Masters nie ma już miejsc ale sklep pisał że można na spokojnie jechać niby jako Senior). Wczoraj ludzie byli i całkiem dobrze im te paczki dropiły, ale jadę właśnie głównie po to, żeby dostać te 7 boosterów. Zauważyłem, że w Bydgoszczy się jeszcze dużo dzieje, ma być (albo było?) na samym pre z 70 osób, a do wygrania był box z Charizardem. W sumie fajnie, bo talii swojej nie trzeba mieć, ale znowu trzeba trochę szczęścia w boosterach, żeby wydropić coś, co się w niej przyda. No zobaczymy, ciekaw jestem Co pozamawiałeś? Ja czekam obecnie jedynie na puchę z Zapdosem (tą większą) i boksa z Mimikyu.
Opublikowano 23 marca 20232 l W dniu 19.03.2023 o 10:21, Szwed napisał: Co pozamawiałeś? Ja czekam obecnie jedynie na puchę z Zapdosem (tą większą) i boksa z Mimikyu. Ja zamowilem 3 puchy amerykanskie, przez Velsu pojde z torbami. Szykuj kase na czerwiec, nowy dodatek wjezdza. Trzeba bedzie zebrać. No i z scarlet/violet nadchodzacego must have to
Opublikowano 24 marca 20232 l Widziałem, ten boksik bardzo ładny. No i linia Raltsa też super, ciekawe czy mi jutro coś dropnie Wiesz co, puszczaj dalej, ale dzięki że pytasz. Muszę trochę przystopować, bo ostatnio trochę już zaczynam przesadzać xD A właśnie, byłem w tym Centrum MTG na Bródnie we wtorek, miałem wynik 1-3-0 (1 wygrana, 3 porażki, 0 remisów), byłem ósmy (na dziesięć osób). Dostałem boostera ligowego, w którym były dwie całkiem zacne karty: I był to w sumie jeden z lepszych dropów tamtego dnia. Z draftu niestety niczego ciekawego nie zdobyłem, bo dropnęły raptem trzy full arty, więc jako siódmy nie miałem za bardzo jak ich zdobyć. Fajna sprawa, chociaż mam tam ponad godzinę dojazdu, a że kończy się po 22, to w środku tygodnia trochę słabo xD
Opublikowano 24 marca 20232 l 8 minut temu, Szwed napisał: Widziałem, ten boksik bardzo ładny. No i linia Raltsa też super, ciekawe czy mi jutro coś dropnie Wiesz co, puszczaj dalej, ale dzięki że pytasz. Muszę trochę przystopować, bo ostatnio trochę już zaczynam przesadzać xD A właśnie, byłem w tym Centrum MTG na Bródnie we wtorek, miałem wynik 1-3-0 (1 wygrana, 3 porażki, 0 remisów), byłem ósmy (na dziesięć osób). Dostałem boostera ligowego, w którym były dwie całkiem zacne karty: I był to w sumie jeden z lepszych dropów tamtego dnia. Z draftu niestety niczego ciekawego nie zdobyłem, bo dropnęły raptem trzy full arty, więc jako siódmy nie miałem za bardzo jak ich zdobyć. Fajna sprawa, chociaż mam tam ponad godzinę dojazdu, a że kończy się po 22, to w środku tygodnia trochę słabo xD Ray z ligowym stampem to będzie niemały hajsik gratsy @Shenjeśli karcioszki są dalej do wzięcia, to chętnie skuszę się na Melonkę, Granta, Toxtricity i Turtwiga. Uderz na prv to dogramy szczegóły
Opublikowano 24 marca 20232 l O, mamy kolejnego Pokemoniarza I dzięki, to chyba to całe "novice's luck" Edytowane 24 marca 20232 l przez Szwed
Opublikowano 24 marca 20232 l 18 minut temu, Szwed napisał: O, mamy kolejnego Pokemoniarza I dzięki, to chyba to całe "novice's luck" Ja dziś to otwierałem i wyszedłem może lekko na zero dzieki duplikatowi Raikou i trenerom. Masakra te dropy, nic z tego co chcialem. Suicune, Leafeon i Glaceon juz raczej nie wpadna. Ktoś chce te minitiny moze po 5zł? Mam wszystkie rodzaje xd
Opublikowano 25 marca 20232 l Ja za puchy podziękuję. Dzisiaj był ten prerelease w Merfolku w Pruszkowie: dostałem talię z Quaquavalem i Vivillonem, całkiem fajna, chociaż spory handicap bo sporo ludzi dostało Pawmi. W boosterach nic ciekawego mi się nie trafiło, dodałem raptem jednego normalnego poksa i z dwa trainery. Wynik 2-2-1 (W-L-D), zająłem 11 miejsce na 20 uczestników, więc w sumie jak na 'początkującego' to i tak spoko. Strasznie zawiodłem się tymi kolejnymi boosterami też, nawet jednego dobrego strzału nie było. A na 7 boosterów to trochę słabo. Z ligowego też niestety nic dobrego nie poleciało. Ale sam format fajny - szkoda tylko, że nie dali np. talii z trzema różnymi starterami, a tylko z Quaxlym.
Opublikowano 31 marca 20232 l Pierwsza partia dotarła, jedne sklep dał dupy i jutro jeszcze 10 boosterow powinno dojść Drop bez szału, ale jak sprzedam miriam, nest ball i gardevoiry to wyjde na zero
Opublikowano 31 marca 20232 l Karcioszki piękne, ale powercreep dosięgnął poczki chyba jeszcze bardziej niż Magica gdzie jeszcze karty sprzed kilkunastu lat potrafią być w pełni grywalne.