Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
Cave właśnie zadebiutowało na steamie,pora więc przenieś temat gier STG do działu PC.

Pierwszą ich gra wydaną w tym tygodniu jest Mushihimesama (HD).

ss_b25dd99dec362fb032cf3f10bfa701b48804f

W grze jest dostępna tylko jedna rozdzielczość w trybie pełnoekranowym: 720p .Można jednak zainstalować program GeDoSaTo i uzyskać wyższe rozdzielczości i inne efekty (naprawdę działa).

• Odpowiedzi 133
  • Wyświetleń 61,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ta muzyka Ten skill  

• Niedługo premiera R-Type Final 2. Demko jest dostepne do ogrania między innymi na PSN:   Demko jest krótkie ale mnie urzekło. Przypomina bardzo mocno R-Type Delta z PSX, który b

• Strania: The Stella Machina od G.rev pojawi sie na steamie 26 listopada.Gra została wydana w 2011 roku na xbox live i zostła bardzo dobrze przyjeta w srodowisku STG.Moze w końcu doczekamy się także in

Opublikowano

Póki co gierka troszkę drogo stoi na Steam ale jak tylko zejdzie troszkę z ceny to z pewnością się zaopatrzę.

Trzeba przyznać,że shmupsów sporo już jest na Steam co mnie niezmiernie cieszy bo zawsze to coś innego w bogatej bibliotece typowo pecetowych tytułów.

Opublikowano

A jak z fpsami? Na forach ludzie skarżą się na locka 56 klatek na sekundę...

Opublikowano
  • Autor

A jak z fpsami? Na forach ludzie skarżą się na locka 56 klatek na sekundę...

Faktycznie jest 56 ale i tu też załatwia sprawę opcja timeGetTimeFactor w programie GeDoSaTo.

Jest dostępna do sprawdzenia beta version of Mushihimesama 1.1.2 i trzyma już stałe 60 klatek,pewnie niedługo pojawi się oficjalna poprawka.

Edytowane przez pic3k

Opublikowano
  • Autor

Strania: The Stella Machina od G.rev pojawi sie na steamie 26 listopada.Gra została wydana w 2011 roku na xbox live i zostła bardzo dobrze przyjeta w srodowisku STG.Moze w końcu doczekamy się także innego ich świetnego shmupa Border Down w wysokiej rozdzielczości.

header.jpg?t=1447814575

http://store.steampowered.com/app/407380/

Opublikowano

Nie wiem, czy to zaklasyfikować jako shmup, gdyż to bardziej arena shooter, ale strasznie spodobał mi się Assault Android Cactus. Już samo demo mnie zachęciło. Świetne wykonanie, muzyka i art-design.

Pineapple!

Opublikowano

W Tyrian 2000 lepiej sobie pograjcie, katowałem z kumplem z podstawowce, we dwoch na jednej klawiaturze. Za darmo na gogu dostepne.

Opublikowano

Pierwszą ich gra wydaną w tym tygodniu jest Mushihimesama (HD).

W grze jest dostępna tylko jedna rozdzielczość w trybie pełnoekranowym: 720p .Można jednak zainstalować program GeDoSaTo i uzyskać wyższe rozdzielczości i inne efekty (naprawdę działa).

Kupilem to Mushihimesama i jak tylko skoncze Oceanhorn to biroe sie za ta pozycje bo wyglada swietnie. Zdam opinie :)

Opublikowano

Nie znam sie na Shumpach za bardzo i jestem w nie bardzo slaby, ale Mushihimesama :obama: :obama: :obama:

Wciagnalem sie, narazie szukam jakis guideów i tipsów jak przejsc gierke bez kontynuacji :)

Opublikowano

tipsy na dużo ci się nie zdadzą, tylko trening trening i jeszcze raz trening :). ja zeby przejsc na 1 kredycie Mushimesame(arrange mode) na PS2 to chyba grałem z pół roku codziennie po pare godzin(conajmniej 3 runy dziennie) ale po wszytskim czułem się jak król świata

Opublikowano

Ja w shmupy gram każualowo, dlatego taka Ikaruga niestety była moim pierwszym zwrotem na Steam. Gra jest boska, ale poziom trudności za wysoki.

Bardzo podobał mi się darmowy Jigoku Kisetsukan - http://store.steampowered.com/app/368950/?snr=1_7_7_151_150_3

Jak na robotę jednej osoby (ze wsparciem), to byłem pod sporym wrażeniem.

Generalnie dla mnie shmup/bullet hell musi mieć dobrą muzykę, żebym się wciągnął. Bo takie same strzelanie i omijanie "pocisków" szybko mi się nudzi. Dlatego np. bardzo fajnie mi się klepało eXceed 3rd. Sprawdź Velius, bo pewnie odpaliłeś tylko dla kart. ;)

Opublikowano

Co polecacie na początkującego? :D

Opublikowano

Ja polecam Mushihimesama, jest dla mnie najbardziej przystepna.

Ja to bym się ucieszył z portu Ketsui. Sam nie jestem jakimś wielkim fanem shmupów, ale w tego zagrywałem się swego czasu sporo czy to na Nds czy na MAME. 

Wlasnie mi przypomniales czego brakuje mi w kolekcji DS....(pipi)a mac 400zł :obama:

Opublikowano

Ja polecam Raiden Legacy, 4 gierki w jednej, uwielbiam. jakiś czas temu kupiłem na gogu i jak odpalę to cieżko jest się oderwać

Opublikowano

Ja polecam Danmaku Unlimited 2,Kamui i Crimzon Clover WORLD IGNITION. Wszystkie mega miodne.

A zaopatrzyć się muszę w Mushihimesama bo z tego co sprawdzałem to prezentuje się obłędnie.