Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wsteczna Kompatybilność- lista gier, pytania i odpowiedzi

Featured Replies

Opublikowano

Oby sie sprawdziło:) a do wstecznej mogli by dorzuci jeszcze jedynke i dwójkę

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 350,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Najpierw Ninja Gaiden 2 i Skate 2, a potem cała reszta - taki powinien być plan na  wsteczną :(

Opublikowano
54 minuty temu, oni napisał:

To przecież ta sama gra, a nie sądzę aby systemowy emulator potrafił robić takie rzeczy jak "odkompresowanie" filmików. Na bank wygląda to tak samo 

Ale grę zaciąga się z neta więc mogli by dać jakość jak na PS3 skoro już ograniczone nośniki Xboxa nie są obciążeniem

Opublikowano
5 minut temu, _Be_ napisał:

Ale grę zaciąga się z neta więc mogli by dać jakość jak na PS3 skoro już ograniczone nośniki Xboxa nie są obciążeniem

Zgadzam się, Square Enix i Microsoft mogłoby to zrobić dla tych 3 osób którzy odpalą tę grę.

Opublikowano
2 godziny temu, Hum napisał:

Moje małe insajderskie info mówi, że jest szansa na Maxa w BC. 

No to i tak czekam. Pudełko za 10zl w stanie perfekt juz do mnie jedzie :ragus:

Gdyby tak jeszcze byla podciagnieta jak RDR :fsg:

Opublikowano
9 godzin temu, blantman napisał:

FF XIII  w 4k dali chociaż te filmy w 1080 p? Bo pamiętam że na xbox były jakoś mocno skompresowane i gównianie to wyglądało przy ps3.

Opublikowano

Ja na 100% kupię XIII-2 i LR bo nigdy nie ograłem. Poczekam tylko na jakąś promocję (cyfra). Jak będzie dobra cena to i zwykłą 13 też kupię bo jestem ciekaw jak to wygląda teraz.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
8 godzin temu, oni napisał:

Zgadzam się, Square Enix i Microsoft mogłoby to zrobić dla tych 3 osób którzy odpalą tę grę.

No i co łyso? 

Opublikowano
21 minut temu, _Be_ napisał:

No i co łyso? 

No przyznaje nie doceniłem chińczyków

Opublikowano
2 godziny temu, Ins napisał:

Ja na 100% kupię XIII-2 i LR bo nigdy nie ograłem. Poczekam tylko na jakąś promocję (cyfra)

JYWlY0W.jpg

K6eQHql.jpg

Długo nie czekałem xD

Opublikowano

To ffXIII, FFXIII-2 i Lightning Returns tworzą jakąś trylogię? Warto się za to zabierać?

Opublikowano
2 godziny temu, drozdu7 napisał:

To ffXIII, FFXIII-2 i Lightning Returns tworzą jakąś trylogię? Warto się za to zabierać?

to zależy fabularnie to nawet lepsze od ffXV (mówię o FFXIII) ale dupy nie urywa. Technicznie i gameplayowo to nawet przy FFXV nie stało. To bardziej dużo filmu poprzetykane walkami. Mało tam mięska. FF XIII-2 mnie po 15 h odrzuciło grałem na ps3 (chyba było w plusie albo za grosze na przecenie kupiłem nie pamiętam) po prostu doczytywanie i inne pierdoły wkurzały a gra fabularnie nie porwała (bohaterka to siostra głównej bohaterki z XIII i w(pipi)iała mnie jak najgorsi protagoniści w historii jrpg z Tidiusem na czele). W Lightning nie grałem ale słyszałem że gra średnia ale z innym podejściem do fajnala. Dlatego zastanawiam się nad zakupem. Jrpg staram się każdego przynajmniej przetestować.

W sumie każda z tych części to zupełnie inna gra. FFXIII otwiera się późno a tak to korytarzyk z filmami, FFXIII- 2 ma otwarty świat (raczej pół otwarty ale i tak lepiej niż XIII) a Lightning znowu wraca do mniejszego świata. Raczej powinno się wszystkie przynamniej raz zobaczyć bo to zamknięta całość. XIII poznajemy bohaterów, potem -2 kontynuuje historie i na końcu Lightning dzieje się 500 lat później i wracamy do protagonistki XIII. Taka telenowela.

Opublikowano

Jak ktoś chce grać w FFXIII-2 i FF:LR z japońskim dubbingiem i angielskimi napisami to wystarczy zmienić region konsoli na Hong Kong i stamtąd ściągnąć gry :) Niestety w przypadku FFXIII pozostaje tylko dub angielski.

Trochę sobie gram i niesamowicie wygląda ten darmowy remasterek:

Gameplay:

4xVIMxo.jpg

9oVEOMk.jpg

Cutscenka:

j6YXjHm.jpg

Edytowane przez Ins

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuję panie Spencer za wiadomo jaką grę :fsg:

Opublikowano

Jak wrzucisz wersję z X360 to będziesz mieć wersję z X360 we wstecznej, FC3 nie ma żadnych fikuśnych upgrejdów dla XOX. Classic to chyba wyższa rozdziałka i parę poprawek, więc sam sobie odpowiedz, czy warto wydać hajs na taki "remasterek" po łebkach skoro masz oryginał który działa

Opublikowano

hehe mam w cyfrze avp a nie wiem kiedy kupiłem :xboss: amalur kiedyś grałem miałem dvd na premiere ale jakoś nie podeszło. Wtedy dużo dobrych gier wychodziło może teraz w porównaniu do takiego fallout 76 warto dać grze szanse :) Niech do golda wpadnie.

Opublikowano

Far cry 3 we wstecznej faktycznie nie ma ulepszeń graficznych, ale za tojest rock solid 30 fps :) nawet na eSce.

Opublikowano

No i jednak podbicie rozdzialki, brak ząbków itd robi różnice wzgledem oryginalnej wersji. RDR i FC3 to dobre przyklady jak powinny wyglądać wsteczne bo juz za premiery na x360 obie byly slabe technicznie. 

Opublikowano
W dniu 30.11.2018 o 10:43, blantman napisał:

hehe mam w cyfrze avp a nie wiem kiedy kupiłem :xboss: amalur kiedyś grałem miałem dvd na premiere ale jakoś nie podeszło. Wtedy dużo dobrych gier wychodziło może teraz w porównaniu do takiego fallout 76 warto dać grze szanse :) Niech do golda wpadnie.

Amalura przeszedłem jakoś zaraz po premierze. Bardzo miły mix MMO z singlowym action RPG. W czasach detoxu od WoW'a siadło jak marzenie, mimo tego, że to gra na max 7/10.

Edytowane przez Hum