Gość Rozi Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Jednak teraz żałuję, że to Days Gone nie ma niższej oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 W dniu 23.06.2018 o 15:31, grzybiarz napisał: Steka się nie soli przed obróbką termiczną, ale mięso mielone trzeba, jak najbardziej. Bzdura, trzeba przyprawić jak najbardziej przed, najważniejsze żeby mięso było temperatury pokojowej, a nie sru z lodówki, to samo burgery, sól i pieprz przed grillowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 7 945 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 potwierdzam, można solić steka tuż przed smażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 038 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 14 godzin temu, kubson napisał: Bzdura, trzeba przyprawić jak najbardziej przed, najważniejsze żeby mięso było temperatury pokojowej, a nie sru z lodówki, to samo burgery, sól i pieprz przed grillowaniem to czemu w tych wszystkich programach kulinarnych na TVNie i FOOD NETWORK mówią, żeby solić na końcu, bo tak mięso będzie twarde? O pokojowej temperaturze też mówią, ale o tym można nawet przeczytać na opakowaniu takiego mięsa. I na opakowaniach w sumie też pisują by solić na sam koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Bo się nie znają? Maja (pipi)owe mięso? Dużo by wymieniać, ale prawda jest taka że spokojnie można doprawić przed smażeniem czy grillowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 14 776 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, grzybiarz napisał: to czemu w tych wszystkich programach kulinarnych na TVNie i FOOD NETWORK mówią, żeby solić na końcu, bo tak mięso będzie twarde? O pokojowej temperaturze też mówią, ale o tym można nawet przeczytać na opakowaniu takiego mięsa. I na opakowaniach w sumie też pisują by solić na sam koniec. Bo sol wypier.dala wode z miesa tak samo jak z wszystkiego innego (ogorkow np.). Wszystko zalezy od tego kiedy posolisz i jak dlugo mieso w tej soli sobie bedzie siedziec. Jak zaraz przed wrzuceniem na girla to nic sie nie stanie, jak dodasz do marynaty sol i zostawisz na pare h tez sie nic nie stanie, ale jak posolisz i zostawisz na 10-15min w tym czasie czekajac az gril dojdzie to raczej jestes amatorem kapci. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Mejm pięknie wyjaśnił. Ja ze swojej strony tylko wciąż się dziwię jak można jeść surowe mięso tyle, co lekko smażone z zewnątrz. Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 głowom Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Idealnie na tydzien wolnego gierkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. schabek 5 211 Opublikowano 15 Maja 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 (edytowane) U mnie majoweczka trwa nadal szaszlyki i slaska juz sie znudzily takze ostatnio troche kombinuje. Biedronkowe rzeczy jakie polecam to karkowka w takiej czerwonej marynacie i boczek wasabi, a do tego kielbaski chorizo z lidla. A tutaj kukurydza w bekonie. Sztosik ale polecam kupic grubsze plastry boczku, ja kupilem za cienki i sie rozpyerdalalo. Ewentualnie malymi wykalaczkami zlapac. Ale prawdziwe kutasy z nieba to dzisiaj lecialy. 'Szaszlyki' z ziemniaka i boczku. Ziemniaki przed wlozeniem na grilla 10min obgotowane. Wyszly kozacko, chrupiaca skorka, srodek mieciutki. Do tego karkoweczka, tzatziki wlasnej roboty, surowka z mlodej kapusty i kon zwalony Edytowane 15 Maja 2020 przez schabek 1 9 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 14 776 Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Jak dla mnie to za duzo wegla na tym miesie i ziemniakach ale po oskrobaniu jadlbym. Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 908 Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 o ye.baniutki długo te ziemniory na grillu trzymałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 211 Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 W sumie nie liczylem ale mysle ze tak z 40min chyba. Ale mialem koncowke brykietu i byla slaba temperatura. Jakby rozpalic porzadnie to 20-30min i powinny byc miekkie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Grillowanko? Najlepsza rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Jak Cię prosiak nie lubię tak o grillu i żarciu możesz mi nawijać godzinami. Na tym to ty się znasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. second 3 625 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 (edytowane) Ostatnio mam fazę na grillowanie ryb na cedrowych deskach, drewno naprawdę dodaje duuuużo dobrego do smaku i aromatu. Są pyszne Edytowane 24 Czerwca 2023 przez second 7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 038 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Czemu akurat cedrowe? Jakie są inne? Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 625 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 56 minut temu, grzybiarz napisał: Czemu akurat cedrowe? Jakie są inne? Cedrowe do ryb i drobiu, klonowe do czerwonego mięsa. Tak gdzieś wyczytałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.