Opublikowano 6 kwietnia 20178 l Się nie sprzedają bo ich nie ma... FFXV czy RE7 to pewnie rosyjskie gry? PS. Systemowo wszystkie gry z Xone a także gry we wstecznej z X360 będą miały 16x AF. Edytowane 6 kwietnia 20178 l przez DonSterydo
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l zgadzam się albo, ms zainwestuje w exlusiwy albo leży, nowe gearsy,halo, forza nie pociągnie sprzedaży.
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l Ten horizon to tylko porównanie było. Bardziej chodziło mi o jakieś fajne ip z dużym, dobrze zrobionym światem. Zresztą sony z np. the order też nie wyszło no ale dalej jednak inwestują w nowe ip. Edytowane 6 kwietnia 20178 l przez bloody_gipsy
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l Szkoda, że tak mało pokazali bo jednak wszystko wskazuje, że e3 będzie się kręcić w okol scorpio a nie gier jak było mówione.
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l Jeśli chodzi o hardware to dostarczyli to co zapowiadali. Nawet jak gierki za jakiś czas nie dadzą rady z 4k to pies to ganiał. Full hd i płynna animacja też styknie. Teraz zobaczymy czy coś się ruszy w temacie gier. Ja tam i tak pewnie kupie ale zawsze jest to jakiś dodatkowy bodziec do zakupu. Edytowane 6 kwietnia 20178 l przez bloody_gipsy
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l Trzeba mieć bardzo słabe pojęcie o tym jakiej mocy wymaga pełne 4K, a tym bardziej 60FPS w tej rozdzielczości. Obecnie 1080Ti PRAWIE jest w stanie temu sprostać, a to karta która chwilę temu miała premierę i jest absolutnym hajendem. - i jest to tylko karta graficzna.... o cenie przekraczającej oczekiwania co do kasy jaką będzie chciał MS za całą konsolę. przeskok w rozdzielczości powielając ją 4x jest dosyć naturalny i oczywisty, ale sprzęt dla typowego kowalskiego jeszcze tego nie dogonił.to co wyjdzie od MS niewątpliwie będzie faktycznie w 4K, ale na wiele więcej bym nie liczył
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l scorpioto taki ps pro na lekkich sterydach szału nie ma. myślę ze cena 1700-1800 zł to max. Więcej nie dam, mam starego x one. Zresztą muszą konkurować z prosiakiem, którego cena na święta spadnie. Według DF Scorpio mocniejszy jest prawie o połowę, więc konkretne te sterydy :) Lepsze taktowanie procków, o 1.8Terafanka więcej w GPU, szybszy RAM i o 4GB więcej, dodatkowo DX12 w GPU który o 50% odciąża CPU i banalnie proste programowanie. Cenę stawiam na 500$ u nas pewnie z 2200-2400zł, według plotek konsola gabarytowo jest zbliżona do Ski a może być nawet mniejsza. Zobaczymy jak z grami na E3. 500$ to imho za dużo jak za takie bebechy. Tani procek (wykręcony na maksa, żeby zaoszczędzić na czymś lepszym), nie najnowszy układ graficzny (dobry, ale żaden wypas, średnia półka), którego PC-towy odpowiednik w momencie premiery Skorpiona będzie chodził poniżej tysiaka, już wychodzą następcy (przypadkiem w swoim czasie układy graficzne wykorzystane w PS4 nie były z podobnej półki cenowej +/- tysiaka?) , czuć, że tną koszty (HDD w niby hi endowym sprzęcie...). Chyba tylko w RAM zainwestowali więcej kasiorki. Cena PS4 PRO to maks. Jak będą chcieli to sprzedać za więcej, to jednak będą musieli pokazać ludziom jakieś gierki na to...
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l Powinni dać opcję SSD w jakieś konfiguracji zamówienia online.cena pewnie wzrosłaby o 50%, ale te y.ebane hddki to jest nieporozumienie już hybryda byłaby lepsza
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l Jako dodatkowa opcja pewnie ale jako konieczność SSD już nie bardzo. W komputerze mam 256 pod system i ani razu na nim gry nie zainstalowałem bo przy dzisiejszych standardach może z 2 by się zmieściły . Jak dla mnie dyski SSD obecnie są zbyt drogie w stosunku do pojemności. 4k zupełnie mnie nie interesuje ale jak scorpio pozwoli na granie w przyzwoitej jakości przy 60 klatkach na sekundę to czas będzie się zastanowić nad przejściem przestaniem polepszania pieceta a po prostu kupnem scorpio i nie martwieniem się optymalizacją.
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l Podoba mi się podejście do telewizorów 1080p, Sony niczego przy pro nie pilnuje, na Scorpio zapowiadają lepsze wsparcie.
Opublikowano 7 kwietnia 20178 l No to co , jest najpotezniejsza konsola. Bebechy szalu nie robia ale sa okej i na te polgeneracji jak najbardziej styka. Szkoda ze i tak nie kupie bo zamiast pier.dolenia o megahercach wolalbym jeden konkretny tytul startowy dla scorpio na poziomie technicznym zblizonym lub lepszym od horizona z ps4 i wtedy jak najbardziej jeszcze jak mozna myslec. A drugich prawie 2 kola nie mam zamiaru wydawac dla delikatnej roznicy w nowym pro evolution soccer czy innej multiplatformie. Edytowane 7 kwietnia 20178 l przez kanabis
Opublikowano 7 kwietnia 20178 l Skoro sam spencer napisał na Twitterze, że zdaje sobie sprawę, że tytuły first party są kluczowe i zaniedbali ten segment to wiemy że są świadomi tego problemu a co z nim zrobią to na e3 się dowiemy.
Opublikowano 7 kwietnia 20178 l No wierzyc spencerowi czy komukolwiek z branzy to idiotyzm. Bo mowia zawsze jedno i to samo. Trzeba poczekac na fakty. Takze tak jak mowisz e3. Szkoda ze tego scalebounda skasowali, bo robiony mocno pod scorpio miglby byc wlasnie konkretna karta przetargowa i zaproszeniem do sklepu a tak to trzeba czekac.
Opublikowano 7 kwietnia 20178 l Obejrzałem filmik DF i jednak spec jest całkiem ok. Procek to na 99% nie Jaguar, gpu to niby odpowiednik PCtowego RX480 ale z kosmicznie podkreconym zegarem. Ram to ogromny upgrade względem XO. Zresztą potwierdzili że gry będą banglac w 4k z dodatkową mocą na inne upgrady graficzne. Sama rozdziałka mnie mało interesuje, cieszę się tylko że cała moc nie pójdzie w rozdzialke. Mam tylko nadzieję że cenowo nie odleca za daleko. Caly czas liczę na 399$ i wszystkio ponad to będzie imo za drogo.
Opublikowano 7 kwietnia 20178 l 399$? szaleju sie najedliscie - oni w tym sprzęcie ida na jakość prawie na niczym nie oszczedzajac radze się nastawić na 500-600$
Opublikowano 7 kwietnia 20178 l Obejrzałem filmik DF i jednak spec jest całkiem ok. Procek to na 99% nie Jaguar, gpu to niby odpowiednik PCtowego RX480 ale z kosmicznie podkreconym zegarem. Ram to ogromny upgrade względem XO. Zresztą potwierdzili że gry będą banglac w 4k z dodatkową mocą na inne upgrady graficzne. Sama rozdziałka mnie mało interesuje, cieszę się tylko że cała moc nie pójdzie w rozdzialke. Mam tylko nadzieję że cenowo nie odleca za daleko. Caly czas liczę na 399$ i wszystkio ponad to będzie imo za drogo. Przecież na tym filmiku od DF jest powiedziane, że to custom jaguar.
Opublikowano 7 kwietnia 20178 l Ciekawe też jak będzie z dostępnością konsoli. Patrząc na braki w dostępie PS4Pro wyczuwam wyczuwam małą apokalipsę. Żeby się nie okazało, że w Polsce będzie można normalnie kupić Scorpio dopiero w 2019 roku :P
Opublikowano 7 kwietnia 20178 l Już to widzę jak ludzie u nas rzucają się na scorpiona. XDDDDD Na filmiku nie pada słowo Custom Jaguar. Jest powiedziane, że to jego ewolucja. Od naszego eurogamera: "Project Scorpio nie stosuje rdzeni Ryzen, lecz - najpewniej - nadal zmodyfikowane rdzenie Jaguar, choć przy dużo wyższym taktowaniu i z licznymi modyfikacjami." Edytowane 7 kwietnia 20178 l przez cithall
Opublikowano 7 kwietnia 20178 l Na filmiku nie pada słowo Custom Jaguar. To jest Jaguar podkręcony jak w Prosiaku. Nie pij.
Opublikowano 7 kwietnia 20178 l Już to widzę jak ludzie u nas rzucają się na scorpiona. XDDDDD Wystarczą gry i się rzucą.
Opublikowano 7 kwietnia 20178 l Obejrzałem filmik DF i jednak spec jest całkiem ok. Procek to na 99% nie Jaguar, gpu to niby odpowiednik PCtowego RX480 ale z kosmicznie podkreconym zegarem. Ram to ogromny upgrade względem XO. Zresztą potwierdzili że gry będą banglac w 4k z dodatkową mocą na inne upgrady graficzne. Sama rozdziałka mnie mało interesuje, cieszę się tylko że cała moc nie pójdzie w rozdzialke. Mam tylko nadzieję że cenowo nie odleca za daleko. Caly czas liczę na 399$ i wszystkio ponad to będzie imo za drogo. Tak podkręcony, że aż niższy. Jeśli już chcesz o czymś pisać, to sprawdź tabelki.