Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

XBOX ONE X @ Project Scorpio

Featured Replies

Opublikowano

Podpiąłem koxa i pierwsze gry to cs:go i l4d z 360 ^^. I powiem ze te gry powinny tak dzialac na starym x'e . Nareszcie brak opoznien w sterowaniu!

Edytowane przez Dei3o

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 189,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

No dobrze. Jako, że spędziłem z najnowszą maszyną od M$ odpowiednio dużo czasu, to wypada przedstawić swoją opinię. Wiadomo, kto miał kupić, ten kupił. Niebieskich i tak się nie przekona, ale być może

• Nie ma czegoś takiego jak "marka sony", wsadź sobie to fanbojskie pierdolenie do kieszeni   Jakoś w latach 2005-2008 nie miała znaczenia marka playstation, która przecież dominowała wtedy już 10 lat

• Także ten...

Opublikowano

Ano . Zostalo mi po orginalnym xboxie... tam 90% czasu spedzalem na xbc lub xlink kai szarpiac w cs'a . GO byl niegrywalny na one.

A ze chcialem podczas sciagania w cos pograc - najmniej zajmowaly stare gry z 360

Opublikowano

Hm GTA V działa lepiej na X niż na S i to bez patcha :D Ładniej i stabilniej ;)

Opublikowano

lol macie wszyscy rację, faktycznie scorpio ma w sobie 14-dniowy XBL Gold i miesięczny Xbox Game Pass. Już prawie mi dali nowe kody na chacie z supportem kiedy sprawdziłem jeszcze raz i na samym dnie jest taka czarna dłuuuga koperta, a w niej równie długaśne dwie tekturki z tymi kodami

Nie widziałem tego zupełnie bo pudło jest całe czarne w środku tak samo jak koperta a też przez jej płaskość "przyssała" się do ścianki kartonu i sama nie wyleciała. No nic, już wszystko jasne :).

Ta koperta jest na górze. tyś z dupy strony pudełko odpakował :P

Swoją droga jak xboxa z wiedźminem 2 lata temu też otworzyłem z złej strony :P

Wersja Scorpio edition tez ma tylko 14 dni golda ? CO ja mam z tym goldem zrobić? Nawet go nie wykorzystam :D

Edytowane przez Kriss_Hietala

Opublikowano

Odpakowałem, postawiłem i konsola godnie stoi obok zwykłego PS4. Pierwszy X1 (poprzednio X oryginalny i X360, ale X1 jakoś ominąłem w tej generacji), więc jaram się ostro :) Konsolka bardzo dobrze się prezentuje. W zestawie z Project Scorpio 14 dni golda i miesiąc xbox game pass (dwie osobne zdrapki/kody). Podstawka pierwsza klasa, bardzo dobrze się trzyma koX, antyposlizgowa.

Pierwsze wrażenia bardzo ok, tylko czemu zanim zagram w Forze 7 mam 61 GB danych do pobrania :D ? Dobrze, że przynajmniej servery działają i ściąga ok 200 MB/S, to dzisiaj się zagra za jakąs godzinę dwie pewnie. Anyway #gieram

Opublikowano

To ja z swoim 44Mb/s internetem sobie poczekam :D

Potwierdzi ktoś czy da radę PS zapisać do insidera day1 ?

Edytowane przez Kriss_Hietala

Opublikowano

A moją pierwszą odpaloną grą będzie... Gears of War 3! Nie miałem okazji nadrobić na X360, zrobię to teraz. Niech żyje wsteczna kompatybilność w wykonaniu MS  :hi: 

Opublikowano

Gram teraz w wolfa i super to wygląda tylko oszukali bo brak hdr albo ja czegoś nie widze. Niby na liscie od ms jest wolf z hdr na bąka ale na razie go nie ma. Przy wolfie konsola też cichutka.

Opublikowano

Orientuje sie ktos, ile wazy call of duty ww2 z patchem 4k ? lub gdzie go pobrac ew

Opublikowano

Cicho, fajnie i szybko no ale te gigabajty...do weekendu dobrze nie pogram :D

Opublikowano

Wincent wersja na Pro wazy 80 GB wiec tutaj pewnie podobnie

Opublikowano

Bo ta gra z tego co jest napisane w store nie ma wsparcia 4k na koxa. Patch dla xox pewnie się dopiero pojawi.

Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak gram w niektóre gry ze wstecznej kompatybilności i porównuje to z wsteczną na Xbox One S, to mam wrażenie, że tu na XONEX zachodzi coś więcej niż zwykła emulacja. Efekty są za dobre - taki upscale nie byłby możliwy. To wygląda czasem jakby wersje emulowane miały odblokowane tekstury, tak jakby ktoś na PC zmienił low na high, bo wzrost ich jakości jest zdumiewający.

W ogóle - emulacja na XONE X to jest perła, paradoksalnie - najbardziej zachwyca mnie właśnie jakość emulacji i to co się dzieje z grami z X360 :D

Opublikowano

Bo ta gra z tego co jest napisane w store nie ma wsparcia 4k na koxa. Patch dla xox pewnie się dopiero pojawi.

Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka

Spoko, tez tak pomyślałem.
Opublikowano

Konsola faktycznie mega cicha, chyba cieplejsza niż Xbox one s po dłuższej chwili grania, serio nie sądziłem ze bedzie aż tak cicha, rewelacja <3

Opublikowano

Od 18 do teraz non stop instalacje i pobieranie + granie w GTA V i konsolka nadal cicha! :D

Opublikowano

Microsoft to kuhwy , emulowane gry na xone x w porównaniu do xone S wyglądają jak skok między generacjami. Ostatnio odpaliłem na 49 calach w odległości może metra gearsy 3 wyglądały jak kupeczka , teraz widze że na xoneX wyglądają jak żyleta. Niech da ktoś znać czy moje kochane RDR działa podobnie i lece po xonex ://

Opublikowano

Microsoft to kuhwy , emulowane gry na xone x w porównaniu do xone S wyglądają jak skok między generacjami. Ostatnio odpaliłem na 49 calach w odległości może metra gearsy 3 wyglądały jak kupeczka , teraz widze że na xoneX wyglądają jak żyleta. Niech da ktoś znać czy moje kochane RDR działa podobnie i lece po xonex ://

Łap 

Opublikowano

Dobrze że ta emulacja na one w ogóle działa biorac pod uwagę kiepskie bebechy.

Opublikowano

Działa podobnie - najlepsza wersja do ogrania.

Opublikowano

Ale czy te gry z x360 latają w 4K? Bytom o Halo 3 i Gearsy 3

Halo nie wiem, ale  Gears of War 3 wydaje się, że tak - przynajmniej tyle ile pograłem. Jakość obrazu jest WOW.

Człowiek się trochę nie spodziewał, że z tak wydawałoby się leciwego materiału można wycisnąć aż tyle, aczkolwiek trzeba oddać, że to są po prostu gry, które dostają takie wsparcie w łatce. Red Dead Redemption już tak imponująco się nie transformuje - owszem, wygląda lepiej. Na moje oko działa pełnoekranowe wygładzenie krawędzi i lepiej filtrowane są tekstury, ale to co konsola robi z takim Gears of War 3 to poezja. Myślę, że MS z czasem zaktualizuje resztę gier, a wtedy czapki z głów, bo efekt jest zdumiewający.

Zaraz odpale Mirrors Edge, też dostało update. Chodzi o oryginał z X360

Edytowane przez Graczdari

Opublikowano

No ja właśnie sprawdziłem Gears of War 3 i Mirror's Edge i łojapyerdole. Wsteczna już wcześniej była dobra ale to jest coś cudownego. Dodatkowo Mirror's Edge obsługuje HDR. Jestem pod ogromnym wrażeniem i chciałbym, żeby większość gier została tak usprawniona.