Skocz do zawartości

WC 10: półtora generacji->maximum penetracji

Featured Replies

Opublikowano

Dobrze ze Ty jestes jedyna osoba na swiecie, ktora ma najwieksze porownanie Sony z konkurencyjnymi konsolami xDDDDD

pfuuu

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 31,2 tys.
  • Wyświetleń 651,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Serdecznie zapraszam

• W sumie idealnie wpasowują się w markę xbox i posiadaczy tej konsoli. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD   PS. Nie żebym coś sugerował, ale twarz Rayosa czy Mazze na tych screenach, to byłoby coś.

• https://www.youtube.com/watch?v=gaxgjT-D8G8   XD

Opublikowano

http://www.eurogamer.pl/articles/2016-10-04-windows-10-wciaz-nie-jest-gotowy-na-gry-z-xbox-one

Powiesz coś więcej o problemach z FH3? Sam przymierzam się do niej i zachodzę w głowę, na jakie problemy powinienem się przygotować :%29.gif

@Jerzy_Danilko Jest ich niestety cały worek. Powiedzmy że uda Ci się pobrać grę i usługi związane z Xbox są włączone (u mnie z jakiegoś powodu nie były, ale udało się je odpalić w kilkanaście minut), to:
1. Musiałem wyłączyć w systemie mikrofon (zarówno w urządzeniach do odtwarzania, jak i udostępnianiu mikrofonu dla aplikacji). Bez tego gra wywalała do Pulpitu przy pierwszym ekranie ładowania.
2. Przy zablokowaniu klatek do 30 gra chodziła płynnie na ultra, jednak pojawił się ogromny lag w sterowaniu - po przechyleniu lewej gałki na joypadzie kierownica reagowała, tak na oko, po pół sekundzie. Dyskwalifikowało to granie.
3. Po odblokowaniu klatek lag w sterowaniu znikał, ale za to pojawiał się nieznośny stuttering. Gra działała płynnie, około 50-60 klatek na wysokich, z przycięciami co 2-3 sekundy, uniemożliwiające granie.

Podczas kombinowania ze sterownikami, ustawieniami grafiki itp., musiałem zminimalizować grę na pasek na chwilę, powróciłem do niej i... stuttering cudownie znikł. Co prawda są jeszcze delikatne przycięcia, ale gra się już komfortowo.
Zdarza się jednak że wyścigi nie chcą się ładować - w takim przypadku muszę zminimalizować grę i do niej wrócić - znowu działa bez problemów.

Jak widzisz problemów jest sporo, a to tylko tyle co ja miałem. Fora aż kipią od innych problemów.
Mój sprzęt to: i5 4690. GTX 970, 12GB RAM, Xbox controller. Teraz gram na wysokich, z 2xMSAA i FXAA.

Bedzisz musiał pobierać gre z 5 razy bo w trakcie pobieranie ci np wyskoczy błąd i zacznzie pobierać od nowa jak nie zauważysz to np może zresetować pobieranie i nie na wybranym przez ciebie dysku tylko na c jeśli wybrałeś inny. Przerwiesz pobieranie bo zresetujesz np. kompa przypadkiem lub jakiś bład systemu, zatrzymasz pobieranie na kilka minut i wznowisz? pobierasz odnowa nie ma wznawiania w pobieraniu z windows store a po wstrzymaniu może ci zacząć pobierać od nowa loteria..... kupiłem tam recore i forze narazie sie wstrzymuje z grami na windows store, miałem kupic tego gersa ale kupie na xboxa na płycie przejdę w kilka godizn i sprzedam. Więcej nerwów z tą usułga niz jest tego warta.

nie wspomnąć ze kontener w którym odpalasz grę nie ma wsparcie dla żadnych programu zewnętrznych tz. modów (reshedów itp)czy programów monitorujących kartę graficzna itp. np: afterburner,fraps,rivatuner

Może za rok , jesli sie MS nie zwidzi i porzuci ten pomysł (czytaj przestanie promować tak windows 10)

no ale exy z xboxa na pececie xD

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

je,bać Windows 10 i gry Microsoftu na PC, nie ogarniają w ch,uj tego albo nie chcą

w każdym razie jedyną rozsądną opcją jest granie na X1, a fakt działania na PC będzie fajny za parę lat, kiedy ogarną du,pę i popatchowane już gry zlądują na Steam tak jak Pan Jezus kazał

Opublikowano

no niestety sam sie przekonalem, ze wymiana kart co 4 lata to niezle mity powtarzane w CW przez najbardziej zagorzałych - obecnie do takiej Forzy by chodzila w 60 fpsach potrzeba samego procka i karty za 3 kafle.

(minimu i7 i GTX 1060)

Opublikowano

Widzę łatwy w szczytowej formie a ja mu chciałem coś o HDR tłumaczyć xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Tak, tak Soulik - masz najbardziej topowy telewizor na rynku (klepie po plecach)

Opublikowano

Ohoho, co to się porobiło, klapy zaczynają walczyć między sobą żeby niedługo mieć z kim grać online na pięknym xone S? :banderas:

Opublikowano

Tak tak łatwy żal Ci dupe ściska, że Soul w ogóle go ma.

Opublikowano

rozumiem ze zeby grac w fh3 w berka albo kot i mysz trzeba miec telewizor z hdr jak ma soul bo inaczej nie ma tych trybow?

Opublikowano

Trzeba wlaczyc HDR w trybie filmu, wtedy nie dosc ze tryby sa to Forza dziala w 60 fpsach. Komu przeszkadza 2 sec. Lag

Edytowane przez easye

Opublikowano

Łatwy kiedyś tacy ludzie jak Ty stali obok króla i podrzucali piłeczki, dziś siedzą na forum, zajęcie Ci się zmieniło a rola wciąż ta sama xD

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Najwazniejsze ze Twoja zyciowa rola sie nie zmienia: "Moze siateczke na te gereczke?"

Opublikowano

Najważniejsze, że idę do przodu :)

Opublikowano

Izi, kup (pipi)a jego mać tv hdr, bo (pipi)isz jak potłuczony. Internet pisze że hdr daje rade-Izi mowi że nie daje rady.

Forumek pisze że hdr daje rade - Izi że to nie możliwe.

Izi, póki nie masz hdr, nie (pipi) już więcej, że to nie możliwe że hdr robi robotę. Próbuj dalej wmówić, że dobry led bez hdr, potrafi wyświetlić takie fiCZery jak z hdr.

Opublikowano

Zamiast grac w Horizon siedza i sie kloca o to co robia w zyciu xd

Uspokojcie sie.

Opublikowano

Niech znajdzie sobie jakąś Pannę to w gierki mniej będzie grać i zatarg na forum sam zniknie, bo nie będzie mieć na takie pierdoły czasu.. 

Opublikowano

Izi, kup (pipi) jego mać tv hdr, bo (pipi) jak potłuczony. Internet pisze że hdr daje rade-Izi mowi że nie daje rady.

Forumek pisze że hdr daje rade - Izi że to nie możliwe.

Izi, póki nie masz hdr, nie (pipi) już więcej, że to nie możliwe że hdr robi robotę. Próbuj dalej wmówić, że dobry led bez hdr, potrafi wyświetlić takie fiCZery jak z hdr.

A Ty juz masz?

I jak na playu sie sprawdza? xD

Opublikowano

Nie mam, dlatego się nie wypowiadam bo (pipi)a nie mam. Żadne, gówna na YT itd nie przedstawia Ci w 100 procentach tego efektu jak SAM tego nie zobaczysz na żywo jak swoją poranna kupę.

Opublikowano

Czy jesteś tą żoną?

nie :) laska pisala publicznie na fb ze jest chu.jem bo alimentow nie placi, wrzucala wpisy w kilka miejsc.
Opublikowano

Nie mam, dlatego się nie wypowiadam bo (pipi) nie mam. Żadne, gówna na YT itd nie przedstawia Ci w 100 procentach tego efektu jak SAM tego nie zobaczysz na żywo jak swoją poranna kupę.

A gdzie ja sie wypowiadam - ja tylko zadaje pytania i poki co wychodzi na to, ze jedynie posiadacze Samsungow sa w 100% zadowoleni, bo w pozostalych (dwoch ?) przypadkach ludzie pisza, ze super, ale obraz zaczyna plywac w trybie gry. Gdyby nie moje pytania, to 3/4 osob nie wiedzialaby ze HDR niektore telewizory dostaja w patchu... xD

Co do Twojego pytania, na pewno zmienie telwizor, ale bardziej dla nowych rozdzielczosci - jak "Custom 4K xDDD " zacznie wchodzic do gier, moze przy premierze Scorpio - no poki co dla 2 tytulow z HDR sie nie skusze.

oczywiscie - co innego jak ktos telewizor musi kupic (padl mu stary, kupuje 2gi itp), no ale to oczywiste ze wtedy lepiej brac cos lepszego na lata.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Czy jesteś tą żoną?

nie :) laska pisala publicznie na fb ze jest chu.jem bo alimentow nie placi, wrzucala wpisy w kilka miejsc.

to ze alimentow nie placi moze oznaczac ze woli za te kase kupic sobie gierke lub browca, brzmi jak spoko koles :cool:

Opublikowano

Czy jesteś tą żoną?

to ze alimentow nie placi moze oznaczac ze woli za te kase kupic sobie gierke lub browca, brzmi jak spoko koles :cool:

nie pamietam dokladnie bo to dawno bylo, ale jak otwierali ss po latach to wlazla na grupe i spamowala by mu dali robote bo nie ma.kasy i nie placi na dzieci xd
Opublikowano

Porównywać dwie zupełnie różne gry, z których jedna jest najlepszą serią tps ostatnich dwóch generacji, stanowiącej szczytowe dzieło ludzkości pod względem gunplayu. Do gry, której pierwsza część zniszczyła i splugawiła branże cinematic experiencem.

czekaj a to nie był przypadkiem tak uwielbiany przez was również za filmową kampanię MW4?

no te wymuszone sekcje chodzone w trylogii gyrosów, oraz mashowanie qte faktycznie z cinematikiem nic wspólnego nie miały :rotfl:

stanowiącej szczytowe dzieło ludzkości pod względem gunplayu.

no, jak nie grało się w Max Payny i Vanquisha, to pewnie tak. czekaj, chodzi o te szczytowe osiągniecie gunplayu, gdzie strzelam z podstawowego handguna, lub lancera w łeb locusta, a on przez najbliższe 5 sekund ma w to wyebane? 

W dodatku całe porównanie oprzeć na kilku screenach i porównaniu grafiki. to trzeba być jednak mocną ograniczoną osobą, albo po prostu oFim

a tu... no tu się akurat zgodzę proszę pana

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.