Skocz do zawartości

WC 10: półtora generacji->maximum penetracji

Featured Replies

Opublikowano

Horizon w 60fps jako tytul startowy ps5 no i reremaster TLOU :obama:

• Odpowiedzi 31,2 tys.
  • Wyświetleń 644,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Serdecznie zapraszam

• W sumie idealnie wpasowują się w markę xbox i posiadaczy tej konsoli. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD   PS. Nie żebym coś sugerował, ale twarz Rayosa czy Mazze na tych screenach, to byłoby coś.

• https://www.youtube.com/watch?v=gaxgjT-D8G8   XD

Opublikowano

Slimka napędza sprzedaż PS4, tak samo jak S'ka będzie napędzać sprzedaż Xboksa, nie Pro ani Scorpio.

A masz jakies dane sprzedazy, czy tak sobie wymyslasz? Bo wedlug wielu artykulow w sieci

Yoshida said PS4 Pro is selling better than the Slim model.

No jak są 3 sztuki na województwo, to się nie dziwię.

No chyba w Twoim

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wydadza ps5 bez gier, tak jak to było z czwórką, a pawcio i tak wezmie na premiere by ograc kolejnego killzone oraz knacka.

Później sprzeda yanuszowi na alledrogo i bedzie w wc głosił ze wygral zycie.

:dynia:

mocne słowa jak na ofiego xd

Opublikowano

Wedlug dostepnych danych z roznych krajow to nawet 70% lepiej niz PS4 obecnie, no ale Szczurek twierdzi, ze to stare modele napedzaja sprzedaz, bo

Kogo stac

xD

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ta piękna wydmuszka gameplayem i klimatem zjada wszystko co na xboxa wyszło gościu :D

Ale no sprytnie walczysz Zeldunią, sam z chęcią ogram.

No dla Ciebie na pewno gościu.

Ja mam nieco inne zdanie.

W gearsach da sie jabłko z drzewa strącić i upiec na ognisku po podpaleniu trawy? A w Sunsecie? Bo jakoś nie pamietam żeby ci brak tego w jakimś exie na xboxa przeszkadzał, chociaż patent z podpalaniem trawy i rozprzestrzenianiem ognia w grach open world jest znany chociażby od Far Cry 2 o ile nie wcześniej, tylko że nikt się jakoś nad tym nie spuszczał zanim po latach nie skopiowało tego apple nintendo. A może w Scalebound masz takie możliwości?

Becet jaki ból dupy xd

Opublikowano

Kogo stac bedzie na ps5? Telewizor z 4k,hdr w minimum 48cali, do tego okulusy i sama konsola za 1.9k. Chociaz nie 1.9k skoro Pro lata po takiej cenie prawie. Pewnie ze 2k jak nic.

Kogo było stać na nowe HDTV i 360 albo PS3.

Opublikowano

Wedlug dostepnych danych z roznych krajow to nawet 70% lepiej niz PS4 obecnie, no ale Szczurek twierdzi, ze to stare modele napedzaja sprzedaz.

Jakich danych?

Tu masz przykładowe liczby z Japonii:

PS4: 21k, tydzień wcześniej 22k

Pro: 6k, tydzień wcześniej 6,6k

http://m.neogaf.com/showthread.php?t=1346428

Z innych krajów nie ma dokładnych liczb, ale popatrz sobie na bestsellery 2017 na amazon:

PS4 na 12 miejscu, Pro nie ma w top 100.

Opublikowano

No ja rozumiem, ze nie kazdy w naszym pieknym kraju normalnie zarabia, ale patrzenie na swiat przez czubek swojego nosa, ze nikt nie kupi mocniejszej konsoli, bo bedzie musial dolozyc 600 zl to juz jest smieszne.

http://www.cgmagonline.com/2016/11/16/media-create-playstation-4-pro-sales-account-70-per-cent-ps4-units/

PLAYSTATION 4 PRO SALES ACCOUNT FOR 70 PER CENT OF RECENT PS4 UNITS

The PlayStation 4 Pro launched Nov 10th to critical acclaim from reviewers, with many suggesting that Sony's latest offering is the perfect choice for any newcomer to the Japanese company's console offerings. Initially met with skepticism, the console is gradually seeing early adopters. At least, reports from PlayStation 4 Pro's launch week suggest that the Pro is a popular choice among Japanese consumers. According to statistics from Media Create reported by Famitsu, the console sold over 65,194 units with total PlayStation 4 sales charting over 90,000 total purchases in Japan since Nov 7, 2016.

Prior to the PlayStation 4 Pro's release, the PS4 only sold 32,041 units. With the Pro coming in, however, the total number of PlayStation 4 units sold on the market jumped to 92,344. Because 65,194 of those units are actually PS4 Pro sales, that leaves 27,150 sales from alternate PlayStation 4 offerings. In other words, over 70 per cent of last week's PS4 purchases were compromised of PlayStation 4 Pro sales.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jak w 2018 wyjdzie PS5 to będzie przeogromna beka z prosiaków.

bo?

No wydane prawie 2k na bezużyteczny szrot. Jest beka.

Opublikowano

Place 1700zł. Gram przez 2 lata w zayebiste sztosy jak Yakuza, Nier, Horizon, Gravity Rush, Uncharted, Nioh i inne z dobrym frameratem i dobrej rozdzielczosci + gierki które wyjda jescze w tym i przyszlym roku. Potem czekam na PS5 Pro i gry na niego. Nie wiem czy taka beka znowu, beka to bedzie z tych co nie kupili i nie grali bo czekaja zeby kupic na premiere PS5 bez gierek bo teraflopy i nowość :cool:

Opublikowano

Szczurek - po prostu jestem zdania, ze jak wyjdzie Scorpio, czy PS5 to ludzie sie na te konsole podobnie rzuca.

bo?

Niektorzy to sie tu zachowuja jakby wymiana 1 konsoli na druga to bylo przynajmniej pol roku pracy. Pomijam juz fakt, ze HDR na nowych telewizorach to jak nowa generacja dla wielu.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Że co? Nie rozumiem jakim tokiem myślenia poszedł autor tego artykułu.

Nie ma żadnych oficjalnych danych, że Pro się lepiej sprzedaje. Zresztą jakby było to możliwe patrząc na problem z dostępnością, zwłaszcza w Europie.

Opublikowano

Slimka napędza sprzedaż PS4, tak samo jak S'ka będzie napędzać sprzedaż Xboksa, nie Pro ani Scorpio.

A masz jakies dane sprzedazy, czy tak sobie wymyslasz? Bo wedlug wielu artykulow w sieci

Yoshida said PS4 Pro is selling better than the Slim model.

No jak są 3 sztuki na województwo, to się nie dziwię.

No chyba w Twoim

Izi wytrzeźwiej. Prosektorium internetowo nie kupisz w żadnym znanym sklepie. Jest dokładnie tak jak Gifaro pisze. Kilka sztuk na sklep co dwa-trzy tygodnie. Jeśli się nie zaprzyjaźnisz ze sprzedawcą takiego sklepu to nie kupisz, no chyba ze masz niebywałego fuksa...

Opublikowano

bo?

No nie wiem, dla mnie wypuszczanie kolejnej konsoli JUŻ po dwóch latach od Prosiaka wygląda jakby samo Sony nie wierzyło w ten sprzęt, że jest w stanie konkurować ze Scorpio przez ten rok-dwa. Tak jakby wydali ten sprzęt aby zrobić cokolwiek. 

Oczywiście bardziej mi tutaj chodzi o osoby, które poleciały z językiem na mordzie po Pro wymieniając zwykłe PS4. Jak chcą być na topie to kolejna wymiana konsoli za rok. Dla mnie to już jest bardzo blisko typowego zachowania na rynku PC.  

Sony ma produkt standard, produkt premium, a do tego ma gry. Nie wiem czy Scorpio ma cokolwiek aby przekonać posiadaczy PS4 do zmiany frontu. 

Opublikowano

Niektorzy to sie tu zachowuja jakby wymiana 1 konsoli na druga to bylo przynajmniej pol roku pracy. Pomijam juz fakt, ze HDR na nowych telewizorach to jak nowa generacja dla wielu.

Nie niektórzy, a ci co kupowali slimkę w ostatnim czasie i bardzo muszą się utwierdzać w przekonaniu, że absolutnie nie warto było dołożyć tych paru stów do Pro :teehee:

Opublikowano

bo?

Czyli jednak nie zdobyles tego pro? [*]

Opublikowano

wiara w słowa analityków branży elektronicznej :

:dog: 

Opublikowano

bo?

Czyli jednak nie zdobyles tego pro? [*]

Jakuzi chodzi na facie w 60 fps mi styka

Opublikowano

Izi wytrzeźwiej. Prosektorium internetowo nie kupisz w żadnym znanym sklepie. Jest dokładnie tak jak Gifaro pisze. Kilka sztuk na sklep co dwa-trzy tygodnie. Jeśli się nie zaprzyjaźnisz ze sprzedawcą takiego sklepu to nie kupisz, no chyba ze masz niebywałego fuksa...

No a dlaczego mamy taka sytuacje ? No jak myslisz Cezare ? Wlasnie dlatego,ze sprzedaje sie lepiej niz Sony w ogole sie spodziewalo! Wiec skonczcie (pipi)ic, ze z nowymi konsolami tak nie bedzie, bo jednego z drugim na forum psxextreme na to "nie stac"

Edytowane przez easye

Opublikowano

Isi dobry. W sklepach zwykłe PS4 leży paletami, a duże sieci jak MM dostają po parę sztuk na sklep co dwa tygodnie, ale z jego rozmów wynika, że to Pro lepiej schodzi :p

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

no tylko dlatego sie lepiej teraz PS4ka sprzedaje, bo PRO nie ma - dlatego tez premiera to dobry okres porownawczy. Gdyby obydwie konsole byly w sklepach to jestem pewny ze Pro sprzedawałoby sie lepiej, tak samo jak PS5 sie sprzeda, czy Scorpio jak tylko sie okaze ze multiplatformy chodza lepiej niz na pozostalych konsolach. Nie ma co patrzec na swiat przez pryzmat wlasnych zarobkow - to ze kogos tutaj "nie stac" na konsole drozsza 500 zl, nie oznacza, ze nowa generacja wydana po 4 latach sie nagle nie sprzeda.

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.