September 6, 20169 yr Nazwijcie taki dział "Poradnik Domowy". Pisałem już, że mi czasem w kiblu woda leci i jedyne co pomaga to wrzucenie kostki baRwiącej do tego zbiornika? Edited September 6, 20169 yr by grzybiarz
September 6, 20169 yr Nazwijcie taki dział "Poradnik Domowy". Pisałem już, że mi czasem w kiblu woda leci i jedyne co pomaga to wrzucenie kostki bawiącej do tego zbiornika? Pewnie dlatego, że kostka podnosi minimalnie poziom wody akurat o tyle aby pływak podniósł się do poziomu zatykającego dopływ wody. Przy pływaku masz takie ząbki - spróbuj go wyregulować tak aby łapał niżej. Ogólnie to pogrzeb w kiblu i reguluj pływak albo te te pływaki od odpływu.
September 6, 20169 yr Poczytałem ostatnie zdanie i stwierdziłem, że na pewno wyjdzie fajnie po angielsku w google translatorze. "Overall a funeral in the toilet and regulates the float or the floats from the outlet." No w sumie. Prawie jak komentarze debili na Google Playu.
September 6, 20169 yr W sumie to co napisałem jest inwalidą - poziom wody z kostką czy bez jest taki sam żeby uruchomić pływak xD
September 6, 20169 yr Author Już to było wyciągane, czyszczone, zakładane od nowa i po jakimś czasie dalej cieknie. Square pisał kiedyś, że też ma ten problem:)
September 6, 20169 yr Jak po wyczyszczeniu z kamienia pływak wciąz nie działa, to tylko wymiana. Kilkanascie minut prostej roboty, zawór pływakowy kosztuje grosze, a jaki komfort sprawnego w pełni kibelka
September 6, 20169 yr Author Łatwo Ci mówić, ale jak się jest kąsolowcem, to sprawy nieco się komplikują.
September 7, 20169 yr Już to było wyciągane, czyszczone, zakładane od nowa i po jakimś czasie dalej cieknie. Square pisał kiedyś, że też ma ten problem:) No i mam dalej kibel zabudowany, ciężko cokolwiek sprawdzić jak się nie zna. Woda się nie nabiera, muszę kilkanaście razy naciskać spłuczkę, aby zadziałało.
September 7, 20169 yr Na wynajmowanym od roku mi cieklo z dystrybutora. Jak nie swoje, to nic z tym nie robiliśmy poza zakrecaniem wody po każdym użyciu
September 7, 20169 yr Jadę zaraz po fugę, żeby załatać dziurę w płytce: e: oczywiście wrzucę zdjęcie naprawionej usterki po skończonej robocie Edited September 7, 20169 yr by Qvstra
September 7, 20169 yr Gdyby były dobrze położone, to nie byłoby w tym miejscu pusto, a tylko w taki sposób można zrobić taką dziurę.
September 7, 20169 yr Author Już to było wyciągane, czyszczone, zakładane od nowa i po jakimś czasie dalej cieknie. Square pisał kiedyś, że też ma ten problem:) No i mam dalej kibel zabudowany, ciężko cokolwiek sprawdzić jak się nie zna. Woda się nie nabiera, muszę kilkanaście razy naciskać spłuczkę, aby zadziałało. To u Ciebie tak, a ja po prostu otwieram tą wnękę, i wciskam pływak do dołu, by opadł. No i woda już się nie leje. Też wcześniej wciskałem spłuczkę, ale trochę szkoda tracić wody Dzieje się tak rzadko, ale jednak - no i kostki te barwiące pomagają, bo jeszcze nigdy nie ciekło, kiedy woda była niebieska od kostki. Edited September 7, 20169 yr by grzybiarz
September 7, 20169 yr Taki problem, pudełko od wentylatora w łazience nie chce sie wpasować w dziurę. Jakiś klej pomoże? zdjęcia: http://imgur.com/a/lvyuz Edited September 7, 20169 yr by Banny
September 7, 20169 yr Dzięki, spróbuje a jeszcze problem z drzwiami balkonowymi. Pokój od strony słońca, na balkonie szklarnia. Od ciepła drzwi nie chcą się domykać, naprawdę trzeba się siłować z nimi. Jakiś sprytny myk? http://imgur.com/a/GzdAI