Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Nazwijcie taki dział "Poradnik Domowy". Pisałem już, że mi czasem w kiblu woda leci i jedyne co pomaga to wrzucenie kostki baRwiącej do tego zbiornika?

Edytowane przez grzybiarz

• Odpowiedzi 46
  • Wyświetleń 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Nazwijcie taki dział "Poradnik Domowy". Pisałem już, że mi czasem w kiblu woda leci i jedyne co pomaga to wrzucenie kostki bawiącej do tego zbiornika?

Pewnie dlatego, że kostka podnosi minimalnie poziom wody akurat o tyle aby pływak podniósł się do poziomu zatykającego dopływ wody. Przy pływaku masz takie ząbki - spróbuj go wyregulować tak aby łapał niżej. Ogólnie to pogrzeb w kiblu i reguluj pływak albo te te pływaki od odpływu.

Opublikowano

Poczytałem ostatnie zdanie i stwierdziłem, że na pewno wyjdzie fajnie po angielsku w google translatorze.

"Overall a funeral in the toilet and regulates the float or the floats from the outlet."

No w sumie. Prawie jak komentarze debili na Google Playu.

Opublikowano

W sumie to co napisałem jest inwalidą - poziom wody z kostką czy bez jest taki sam żeby uruchomić pływak xD

Opublikowano
  • Autor

Już to było wyciągane, czyszczone, zakładane od nowa i po jakimś czasie dalej cieknie. Square pisał kiedyś, że też ma ten problem:)

Opublikowano

Jak po wyczyszczeniu z kamienia pływak wciąz nie działa, to tylko wymiana. Kilkanascie minut prostej roboty, zawór pływakowy kosztuje grosze, a jaki komfort sprawnego w pełni kibelka

Opublikowano
  • Autor

Łatwo Ci mówić, ale jak się jest kąsolowcem, to sprawy nieco się komplikują.

Opublikowano

:lapka:

Opublikowano

Już to było wyciągane, czyszczone, zakładane od nowa i po jakimś czasie dalej cieknie. Square pisał kiedyś, że też ma ten problem:)

No i mam dalej :/ kibel zabudowany, ciężko cokolwiek sprawdzić jak się nie zna. Woda się nie nabiera, muszę kilkanaście razy naciskać spłuczkę, aby zadziałało.

Opublikowano

Na wynajmowanym od roku mi cieklo z dystrybutora. Jak nie swoje, to nic z tym nie robiliśmy poza zakrecaniem wody po każdym użyciu :cebula:

Opublikowano

Zauważyłem usterkę, nie ejstem  moderatorem, obrażam się, honor.

Opublikowano

Jadę zaraz po fugę, żeby załatać dziurę w płytce:

JFgidEq.jpg

e: oczywiście wrzucę zdjęcie naprawionej usterki po skończonej robocie

Edytowane przez Qvstra

Opublikowano

Gdyby były dobrze położone, to nie byłoby w tym miejscu pusto, a tylko w taki sposób można zrobić taką dziurę. 

Opublikowano
  • Autor

No i mam dalej :/ kibel zabudowany, ciężko cokolwiek sprawdzić jak się nie zna. Woda się nie nabiera, muszę kilkanaście razy naciskać spłuczkę, aby zadziałało.

To u Ciebie tak, a ja po prostu otwieram tą wnękę, i wciskam pływak do dołu, by opadł. No i woda już się nie leje. Też wcześniej wciskałem spłuczkę, ale trochę szkoda tracić wody :cebula:

Dzieje się tak rzadko, ale jednak - no i kostki te barwiące pomagają, bo jeszcze nigdy nie ciekło, kiedy woda była niebieska od kostki.

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

U mnie nie cieknie. Po spłukaniu nie nabiera automatycznie :/ wody nie tracę.

Opublikowano

Dzięki, spróbuje

a jeszcze problem z drzwiami balkonowymi. Pokój od strony słońca, na balkonie szklarnia. Od ciepła drzwi nie chcą się domykać, naprawdę trzeba się siłować z nimi. Jakiś sprytny myk?

http://imgur.com/a/GzdAI