Opublikowano 31 sierpnia31 sie 33 minuty temu, Josh napisał(a):Walka ponoć dostarcza, więc mi to styka żeby zagrać i mieć z tego fun, ale na pewno nie teraz i nie za te pieniądze.Sprawdziłem demo. Od razu czuć ze walka ujowa.
Opublikowano 31 sierpnia31 sie 35 minut temu, Josh napisał(a):Czyli bardziej jak FFXV niż DMC?czyli sytuacja typu win-win
Opublikowano piątek o 11:184 dni Gram w tę gierkę co najwyżej godzinę dziennie, skończyłem chapter 1 i wszystko zaczyna mnie irytować.-Rozwój postaci, który z pozoru jest prosty, a z drugiej łączy combosy z poprzednimi, które odblokowaliśmy. Problem jest taki, że nasi przeciwnicy mogą szybko wytrącić nas z rytmu i wszystko idzie w las-Unik na L1, blok na kółku, zmiana broni na R1 - kto to robił?-Po pewnym czasie odblokujemy drugą broń (Greatsword), możemy według tutoriala łączyć tą broń ze zwykłym mieczem i robić kolejne combosy, ale co z tego jak jest ona ociężała, a w trakcie walk z bossami klikając R1 nawet nie można jej wyjąć, bo gra nie może zatrzymać naszej poprzedniej animacji-Po pewnym czasie pojawią się challenge, w których są jakieś chore warunki do zrobienia przysłowiowej rangi S i zdobycia głównej nagrody. Musimy pokonać 3 tankowatych, a zarazem szybkich przeciwników mając 20% zdrowia, żeby dostać upgrade umiejętności, ale nie możemy używać w czasie challenge'u miksturek do leczenia. Irytacja lvl 100. Nikt o tym nie piszę, ale może trzeba to robić w NG+?-Częste i długie walki z bossami, powolne wybijanie ich z rytmu i zbijanie paska, żeby wreszcie spadło im HP. Rozumiem coś takiego raz na jeden poziom, ale żeby co 10 minut?-Mapy i elementy platformówkowe, które są po prostu za długie. Ubijasz bossów, a za rogiem kolejny. Jeszcze do tego dochodzi sztywne poruszanie się bohatera i mamy przepis na katastrofę.-Fabuły nie ocenię, tutaj to jedynie jakieś tam tło wydarzeń, żeby twórcy mogli dać jakiś tam generycznych bossówNie wiem czy dotrwam do końca, a według howlongtobeat.com gra ma prawie 20 godzin, ale chyba nie liczyli robienia tych wyzwań.