ornit 2 938 Opublikowano 21 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2017 Ciemność! Śmierć! Nienawiść! Zło! przypomina te lamerskie odywki, które wypowiadał w wywiadach młody głupi Varg albo pisał Rob Darken z Gravelandu w listownej korespondencji. Gardzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 293 Opublikowano 21 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2017 (edytowane) A to wkleję też coś: https://www.facebook.com/zinysmaczki/ Edytowane 21 kwietnia 2017 przez grzybiarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 21 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2017 (edytowane) To i ja dodam od siebie może w mniej ortodoksyjno black metalowym klimacie Damnation i Hell-born kapele że sporym dorobkiem płytowy, bardzo cenione przez krytyków jak i moją skromną osobę. Edytowane 23 kwietnia 2017 przez Absolem Cytuj Odnośnik do komentarza
Luk248 104 Opublikowano 21 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2017 Leichengott- jakies 3 lata grali u mnie proby. Mam troche nagran video z prob np. Black metal warmaschin. Na demowce o tej samej nazwie jestem nawet w podziekowaniach. Jak ktos ma to niech szuka Lukasz M. we wkladce. Moge jakies video wrzucić jak kogoś interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 23 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2017 (edytowane) @Bieńdzięki za przypomnienie, za(pipi)isty materiał xDten typek co robi taką karierę w tv (teraz chyba jakiś s(pipi)iały serialik typu dlaczemu ja, o prywatnych detektywach?) chyba wokalił w Pladze jakiś czas, pocieszna ekipa, jednakowoż - muzyka przednia Edytowane 23 kwietnia 2017 przez TheAceOfSpades Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 293 Opublikowano 23 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2017 (edytowane) Nie, nie jest to black metal, ale polska niszowa kapela, bodajże gdzieś z Rzeszowa, która już nie istnieje: https://www.discogs.com/sell/release/4277723?ev=rb Polska kapela, a nikt z Polski nie sprzedaje :/ Discogs dobry serwis, czekam właśnie na paczkę z Niemiec:) Pododawałem wszystkie płyty i wyszła wartość kolekcji: Min €623.70 Med €927.14 Max €1,343.58 Niektóre płyty miałem jakieś limitki, a teraz są warte może z 10 ojro:/ Edytowane 23 kwietnia 2017 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 17 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2017 o wędrujący wiatr też lubie i odraza ostatnia płyta bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza
puszkin 235 Opublikowano 17 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2017 Nie, nie jest to black metal, ale polska niszowa kapela, bodajże gdzieś z Rzeszowa, która już nie istnieje: https://www.discogs.com/sell/release/4277723?ev=rb Polska kapela, a nikt z Polski nie sprzedaje :/ Discogs dobry serwis, czekam właśnie na paczkę z Niemiec:) Pododawałem wszystkie płyty i wyszła wartość kolekcji: Min €623.70 Med €927.14 Max €1,343.58 Niektóre płyty miałem jakieś limitki, a teraz są warte może z 10 ojro:/ o Misteria, nieżle. Masquerade of Shadows akurat średnio wspominam, ale Universe Funreal zaje.bicho płyta, nawet wrzucałem tu do undergroundu około 10 albo 11 lat temu ;o Zagrali jakiś czas temu okazyjny koncert w Rzeszowie. Niestety nie mogłem na nim być :( Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 693 Opublikowano 21 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2017 (edytowane) Nie ma tu jeszcze Batushki, a pisząc o polskim black metalu imo nie można o nich nie wspomnieć. Wiem, że to dość świeży projekt, nie tylko polski i nie każdemu może się spodobać taki mash-up. Jednak dla mnie to fenomen, nowy powiew świeżości i brutalności. Z tego co czytałem, to recenzenci też pieją z zachwytu nad ich Litourgiyą. https://www.youtube.com/watch?v=op918vGvCMo [media]https://www.youtube.com/watch?v=hPO6w5XgLxs[/media] [media]https://www.youtube.com/watch?v=tMSTnY_3_qA[/media] Edytowane 21 maja 2017 przez second Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 21 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2017 Szkoda, że na żywo to wielki przerost formy nad treścią - rozkładali swoją potężną elektronikę (efekty, modulatory, podłogi) dłużej niż dziewięćdziesięcio-osobowa orkiestra symfoniczna tylko po to, żeby koniec końców zagrać niesamowicie przeciętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 21 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2017 Ja widziałem ich na Rzeczypospolitej Niewiernej w roli pierwszego supportu przed Behemothem i wypadli niesamowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 693 Opublikowano 21 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2017 Ja akurat na żywo Batushki jeszcze nie słyszałem, ale na moim torze ich płyta brzmi świetnie Może po koncercie zweryfikuję pogląd, zobaczymy. Na potrzeby wątku trzeba jeszcze wspomnieć: - Christ Agony - Mord’A’Stigmata - Stillborn Nie chce mi się wrzucać jutubów, bo za dużo tego będzie. Jak ktoś nie zna, to polecam posłuchać, bo znać warto. Szczególnie pierwsza wymieniona wyżej kapela, gdyż miała duży wkład w rozwój blackmetalu w naszym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 068 Opublikowano 21 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2017 Liturgia? Mam płytę, ale nie słucham jej zbyt często. Klimat i prezencja sceniczna są niesamowite, ale sama muzyka nie zapadła mi w pamięć. No i współczuję ekipie, że muszą jeździć teraz po całym świecie i grać jedną i tę samą płytę. Muszą mieć jej szczerze dosyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 21 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2017 Batjuszka overhajp bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 693 Opublikowano 23 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2017 A Mgły to czemu nikt tu jeszcze nie wrzucił? https://www.youtube.com/watch?v=AwL6Qx9ezHQ https://www.youtube.com/watch?v=1BqGgqyfLCs Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 23 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2017 Bo każdy zna? Also Pierwsza jest Mgła, potem Furia reszta długo, długo nic. Cytuj Odnośnik do komentarza
BieŃ 923 Opublikowano 25 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2017 a propo..mgła robi sobie dluga pauze od koncertowania wiec moze biora sie za nowy album?albo skupia sie na kriegsmaschine? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 068 Opublikowano 25 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2017 Chyba od grania w kółko tego samego pod szyldem Batushki. Ja tam nawet podziwiam, mi znudziłoby się po miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 293 Opublikowano 25 maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 maja 2017 A co mają powiedzieć goście z Deep Purple, którzy od 45. lat grają Smoke on The Water? :) Cytuj Odnośnik do komentarza
BieŃ 923 Opublikowano 25 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2017 Chyba od grania w kółko tego samego pod szyldem Batushki. Ja tam nawet podziwiam, mi znudziłoby się po miesiącu. ze co? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 25 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2017 A co mają powiedzieć goście z Deep Purple, którzy od 45. lat grają Smoke on The Water? :) Dlatego kończa kariere. Cytuj Odnośnik do komentarza
noob_IRA 93 Opublikowano 25 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2017 A Mgły to czemu nikt tu jeszcze nie wrzucił? Aż dziw bierze, że nie ma jeszcze tematu o tym zespole. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 068 Opublikowano 25 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2017 Z tym, że deep purple mają kilkanaście albumów i mają z czego wybierać, a Batushka nagrała jeden album. :D @bień: za wokal odpowiada Bart z HERMH (właściciel białostockiego Witching Hour) i ekipa z Mgły. To pierwsze to na 100% prawda, drugie na 99%. Cytuj Odnośnik do komentarza
BieŃ 923 Opublikowano 25 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2017 Z Hermh sie zgadzam..ale Mikolaj i Maciek?nie lykam tego..daj jakis dowod bo imo to tylko internetowei (pipi).enie ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 25 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2017 Nie ma w ch,ujszcze ludzi z mgły Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi