Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

takie jest  i moje zdanie. 

Różnorodne, bogate portfolio exów to cel do którego każda z konsol powinna dążyć. A nie klepiemy tylko multiplayer i gry usługi, albo singlowe produkcje cinematic-experience z trzeciej osoby i udajemy że wszystko jest w porządku.

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 500,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Wiesz też jestem tego zdania, że fajnie mieć różnorodne portoflio, ale to co my sobie tutaj wymarzymy to jest zupełnie oderwane od rzeczywistości. Korporacje skupiają się na tym co zarabia im hajs, jak widzą, że taki Alan Wake sprzedał 2mln kopii i nawet się nie zwrócił a developing takiej gry trwał około 5 lat to nie spieszno im żeby specjalnie robić graczom dobrze tylko dlatego, że garstka graczy na jakieś reseterze będzie płakać, że chcą wiecej gier singlowych. 

Sony skupia się na tym co wedlug nich robią dobrze czyli story driven singiel, MS robi to co robił wczesniej czyli klepanie trzech serii z dużym naciskiem na multiplayer bo to im przynosilo hajs z XBL a Nintendo robi ciągle różne gierki ale korzysta z swoich utartych postaci bo one się sprzedają gdyż dzieciaki wychowane na postaciach Nintendo są już teraz dorosle ale nadal lubią te gry dlatego Smash będzie w tym roku gigantycznym hitem sprzedażowym w stanach i na bank sprzedaż w okolicach ~10-15mln sztuk to pewniak. 

Chciałbym żeby MS byl agresywniejszy i bardziej ryzykował tak jak Sony w połowie poprzedniej generacji gdzie inwestowali w dużo róznych gier mimo nikłej sprzedaży (jak chocby Pupeteera) nikt nie chciał tego kasować bo w długoterminowym planie to po prostu się opłaciło, a u MS po paru latach wtop mam wrażenie, że Xbox był traktowany jako część biznesu, która poleci do odstrzału (chociaż jak na realia terazniejszego rynku Xbox One sprzedaje się dobrze, tylko po prostu ich konkurencja sprzedaje się szalenie) 

Opublikowano

Kurde jak lubie MS i dla mnie Halo Gearsy Forza > exy konkurencji tak tego Crackdowna mogli by wy(pipi)ac do śmieci :lapka: 

Opublikowano

Dlatego tak dużą nadzieją jest GamePass o którym pisałeś. Dzięki której popularne gry usługi jak Halo, Gearsy Piraci będą lokomotywami subskrybcji, z których będzie można finansować jednostrzałowe gierki singlowe. Odkąd wszystkie gry first-pary w dniu premiery lądują w GamePassie Microsoft jasno daje sygnał, że liczy się dla niego przychód z subskrypcji, a nie sprzedaż pojedynczych tytułów.

IMO Mircrosoft będzie zmuszony zdywersyfikować portfolio również o duże gierki singlowe, ponieważ w momencie gdy branża przejdzie na streaming, to różnorodna, wysokiej jakości  biblioteka exów 1-st party będzie miała decydujące znaczenie dla konsumenta przy wyborze Xbox vs Playstation. 

Opublikowano

smash rozyebie e3 przeciez, psychiczne kolejki beda do tego, sprzedaz w usa to tez bedzie jakas abstrakcja, resetera ma juz chyba 4 topic spekulacyjny o roosterze bo maja limit do 999stron na temat xdddd

to ze wyscigi, strategia ala xcom, tenis, platformowka i chyu wie co jeszcze ma w trzonie nazwy mario? kazda firma marzy by miec to samo ale zadna nie moze dorownac brendom niny, microsoft cos kombinuje (halo wars, forzy motorstorm i horizon, cos nowego w swiecie girsow powinno byc juz dawnnnoooo) , sony takie proby podejmowalo ale zawsze z tragicznym skutkiem bo nie potrafilo wygenerowac marki, ktora gracze nie mieliby dosc i wyyebane po paru czesciach

Opublikowano

Szczerze to wątpie, że taka FH 4 wyląduje w GP day one. 

Opublikowano
12 godzin temu, Mani napisał:

Po roku... jest się czym podniecać. 

@Bzduras

Ziom bądź poważny. Tak jak @Yakubu napisał ... niesamowita lista.

Ważne że po betatestach na plejbece4 pogramy w najlepszą wersje na najlepszym padzie, już i tak męczyłem się grając w drwala na DS4.

Lubię exy szrota4 za to że po paru miesiącach wychodzą w dopakowanej wersji na XO, Kaz ty wariacie :)

a sonybociarni co zostało? jaranie się tetrisem xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez Daddy

Opublikowano
5 minut temu, _Be_ napisał:

Szczerze to wątpie, że taka FH 4 wyląduje w GP day one. 

Wyladuje ale wersja Vip, super Vip, mega Vip z DLC czy co tam jeszcze jest juz bedziesz musial sobie kupic sam ;) 

Opublikowano

Dlatego ja juz pieniążki mam odłożone na wersje ultimate oczywiście w cyfrze 

Opublikowano
2 godziny temu, Kyo napisał:

Kilka osób czekało na Scalebound :lapka:

Ja czekam na Crackdown 3 :yao:

2 godziny temu, Cedric napisał:

Zamiast ciągnąć tego Crackdowna 3 mogli wydane pieniążki wpompować w ratowanie Scalebound, ale nie...

No ale pieniądze na Scalebound były, sam kochany na forum Kamiya powiedział, że to ich najdroższa gra w historii. No, ale żeby wydać te pieniądze to chińczyki musiałyby jeszcze się wziąć do roboty XD

Opublikowano

przynajmniej im microsoft sfinansowal po czesci tego rpga nad ktorym grzebia bo nie wierze, ze czesc mechanik nie przeniesli prosto do niego i wszystko poszlo do kosza

Opublikowano
1 godzinę temu, _Be_ napisał:

niezbyt drogi Halo Wars 2 

Samo CG (z 30 minut + chyba z 7 do DLC) do Halo Wars 2 zrobione przez Blur mogło kosztować z kilkanaście mln $.

Opublikowano

Ale przestańcie już pisać jak rozumne chłopaki, to jest CW.

Opublikowano

Jesli to sie potwierdzi z tym Crackdown to bedzie 5 lat od zapowiedzi do wydania gry.

Opublikowano
4 godziny temu, eX4cT_PL napisał:

Ale przestańcie już pisać jak rozumne chłopaki, to jest CW.

Tak już się dzieje, kiedy klapy nie wypowiadają się w temacie.

Opublikowano

xD dobre dobre

ciekawe czy Spencer w niedziele zgasi światło? 

Opublikowano

Oby nie. Nawet najbardziej nieudolna, niszcząca rynek konkurencja jest lepsza niż żadna.

Opublikowano

niszczaca rynek xd

Opublikowano

Nieważne co mają, czy czego nie mają, jest jedna stała w microsofcie.

Karzeł Spencer wyjdzie ubrany jak 25 latek, z tym amerykanskim  usmiechem na tej wielkiej kretynskiej głowie.

Opublikowano

phil-spencer-1.jpg

Opublikowano

jaka polska zawiść xD dobrze że boli biedaczków

Opublikowano

pewnie są w podobnym wieku i milan po prostu zazdrości, bo też chciałby wyglądać jak Spencer 

Opublikowano

No w sumie mam nadzieję że za 20 lat tez nadal nie będę miał zakoli i siwuchy.

Edytowane przez milan

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.