Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

zeratul pisał kilka dni temu, że sytuacja xboxa jest w porządku bo cały rok grał w warframe, a teraz szkaluje uncharted i horizon. toć wy weźcie z nim nie dyskutujcie kek

Zachwalanie Uncharted jest szkalowaniem... kolejny geniusz się znalazł.

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 504,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

"Console launch exclusive means the first console the game will launch on will be Xbox One," he said. "I don't know, honestly, anything about when those games are going to launch on another platform. It's really up to the developer to do the work to make that happen."

Spencer :pawel:

Więc gra na Xboxie na start, a po kilku dniach/tygodniach/miesiącach już na ps4 i switchu. Niesamowite deale.

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

było? :)7SqpKHt.gif

psxextreme -> internet -> psxextreme xd

No juz nie badz taki skromnis napisz ze bansai -> fpe -> Internet -> fpe

Opublikowano

Boty znów nie mogą się pogodzić z e3.. Dostali Najpotężniejsza konsole z wsteczną i na dodatek największy zachwyt był dla wstecznej z Xbox.. Ms zrobił to kolejny raz.. Kolejny raz gadka o najlepszych grach na najlepszą konsole.. Zapomniał tylko o grach.. Forze mogą ciągnąć do upadłego, na Halo już im się pomysły skończyły, a pudziany skończyły się na X360.

Opublikowano

Yakuza ma średnią jak gry na XBOX'a i zjada gameplayowo U4 i horajzona na śniadanie, Yeti pisałem Ci już 100x, tylko Ciebie interesuje ta średnia inni po prostu grają w gry i dobrze się przy tym bawią.

Warto przypomnieć, że Fh3 ma 91 na MC, więc już dawno to marzenie prysło.

Soul, co mnie obchodzi twoje zdanie o jakieś grze, równie dobrze mogę napisać, ze najlepsze wyścigi to DC, a nie Forza, bo mi lepiej podchodzą. Spoko, dla mnie DC może być lepszy, ale dla znacznie większej ilości graczy jest odwrotnie. Średnie są jakiś wyznacznikiem, bo składa się na nich kilkadziesiąt czy nascie opinii dziennikarzy. Jeżeli napisze, ze Horizon jest lepszym tytułem od nowej Zeldy, to będzie to tylko może zdanie, które będzie miało mało wspólnego z rzeczywistością i ogólnym odbiorem tych gier przez masy.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

im więcej czytam wypowiedź spencera tym bardziej mam ochotę napluć mu w ten kwadratowy ryj

tfu tfu tfu

mattrick królu zloty wróć

Opublikowano

Boty znów nie mogą się pogodzić z e3.. Dostali Najpotężniejsza konsole z wsteczną i na dodatek największy zachwyt był dla wstecznej z Xbox.. Ms zrobił to kolejny raz.. Kolejny raz gadka o najlepszych grach na najlepszą konsole.. Zapomniał tylko o grach.. Forze mogą ciągnąć do upadłego, na Halo już im się pomysły skończyły, a pudziany skończyły się na X360.

Na szczęście boty mają inne spojrzenie na świat niż czeskimaster :)

Opublikowano

Szkoda mi tego XOX. Najpotężniejsza konsola, której potencjału tak naprawdę nigdy nie zobaczymy. Chyba, że jakimś cudem pod koniec generacji zrobią na to Exa (hehe) tylko i wyłącznie w wersji scorpio + Pc. 

Opublikowano

Zeratul, Ja po prostu próbuje logicznie wytłumaczyć sobie dlaczego ktoś nadal jara się xboxem bez gier. No i nie potrafię choćbym chciał.

Miałem ten sprzęt w momencie, w którym gier było sporo (przez rok) tj. ich premier jak Halo 5, Tomb Raider, Ori, Horizon 2, a wcześniej sunset i wtedy ta konsola naprawdę była fajna. Miała wiele  naprawdę dobrych gier i nawet ta mniejsza rozdziałka nie przeszkadzała (miałem wtedy obok ps4). Teraz nie widzę sensu posiadania pod TV xboxa. Po co komuś taki xbox? Dla lepszych multiplatform? Gdzie ludzie mają problem z zobaczeniem różnicy pomiędzy 4k a FHD, bo siedzą za daleko od TV lub mają za małe ekrany? To i tak HDR robi wrażenie, a nie 4K. Owszem obraz jest wyraźniejszy, ale nie jest to jakiś deal breaker.  Ta cała moc powinna iść w dodatkowe efekty specjalne, klatki a nie rozdzielczość. 

Podsumowując na co komu xbox one w wersji XD? Dla beki, szpanu? Oczywiście można kupić uzasadniając to słowami "bo mogę", spoko ja też mogę, ale tę kasę wolałbym przeznaczyć na coś innego np. dobre kino domowe lub dołożyć do TV gdybym takowych rzeczy nie posiadał.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Ja po prostu próbuje logicznie wytłumaczyć dlaczego ktoś nadal jara się xboxem bez gier. No i nie potrafię choćbym chciał.

Miałem ten sprzęt w momencie, w którym gier było sporo (przez rok) tj. ich premier jak Halo 5, Tomb Raider, Ori, Horizon 2, a wcześniej sunset i wtedy ta konsola naprawdę była fajna. Miała wiele  naprawdę dobrych gier i nawet ta mniejsza rozdziałka nie przeszkadzała (miałem wtedy obok ps4). Teraz nie widzę sensu posiadania pod TV xboxa. Po co komuś taki xbox? Dla lepszych multiplatform? Gdzie ludzie mają problem z zobaczeniem różnicy pomiędzy 4k a FHD, bo siedzą za daleko od TV lub mają za małe ekrany? To i tak HDR robi wrażenie, a nie 4K. Owszem obraz jest wyraźniejszy, ale nie jest to jakiś deal breaker.  Ta cała moc powinna iść w dodatkowe efekty specjalne, klatki a nie rozdzielczość. 

Podsumowując na co komu xbox one w wersji XD? Dla beki, szpanu? Oczywiście można kupić uzasadniając to słowami "bo mogę", spoko ja też mogę, ale tę kasę wolałbym przeznaczyć na coś innego np. dobre kino domowe lub dołożyć do TV gdybym takowych rzeczy nie posiadał.

Dla ciebie na Xbone nie ma gier, bo te wszystkie gry które wychodzą chcesz ogrywać na innych platformach ziomeczku. Tak ciężko ci jest to zrozumieć?

Opublikowano

Ja po prostu próbuje logicznie wytłumaczyć dlaczego ktoś nadal jara się xboxem bez gier. No i nie potrafię choćbym chciał.

Dla ciebie na Xbone nie ma gier, bo te wszystkie gry które wychodzą chcesz ogrywać na innych platformach ziomeczku. Tak ciężko ci jest to zrozumieć?

giphy.gif

Edytowane przez Starh

Opublikowano

A jakie wyszły i wyjdą w tym i następnym roku?

Zapewne to te sławne

"consoles launch exclusives"

Zeratul nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie. 

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Yakuza ma średnią jak gry na XBOX'a i zjada gameplayowo U4 i horajzona na śniadanie, Yeti pisałem Ci już 100x, tylko Ciebie interesuje ta średnia inni po prostu grają w gry i dobrze się przy tym bawią.

Warto przypomnieć, że Fh3 ma 91 na MC, więc już dawno to marzenie prysło.

Soul, co mnie obchodzi twoje zdanie o jakieś grze, równie dobrze mogę napisać, ze najlepsze wyścigi to DC, a nie Forza, bo mi lepiej podchodzą. Spoko, dla mnie DC może być lepszy, ale dla znacznie większej ilości graczy jest odwrotnie. Średnie są jakiś wyznacznikiem, bo składa się na nich kilkadziesiąt czy nascie opinii dziennikarzy. Jeżeli napisze, ze Horizon jest lepszym tytułem od nowej Zeldy, to będzie to tylko może zdanie, które będzie miało mało wspólnego z rzeczywistością i ogólnym odbiorem tych gier przez masy.

No i vice versa, kogo obchodzi zadanie Yetiego i to co myśli o XBOXie, średnia najbardziej interesuje Ciebie i jakieś 20 osób w CW reszta ma to w (pipi)e i gra w to co chce i na czym chce :D 

Expert gra sobie w DC choć średnia nie powala, Bansai gra w Yakuzę i nowego Ghost Recona i dobrze się bawi, Ty grałeś w gniota na 6 a wmawiałeś sobie, że jest grą 8/10 :D

Zrozum Yeti, że tylko tacy ludzie jak Ty walczą średnia w internecie wmawiając sobie, że jest to jakikolwiek wyznacznik w dzisiejszych czasach :D

Otóż nie nie jest, służy tylko to głupich wojenek na Forum i poprawiania sobie E-penisa :D

Opublikowano

Cieszę się ze zrozumiales, ze według ciebie Yakuza zjada gameplayowo Uncharted, bo według 8 następnych soulow jest odwrotnie, co pokazuje nam średnia. Czyli według większości, U4 to gra lepsza.

Opublikowano

To może ja odpowiem, Starh za bardzo patrzysz pod siebie, punkt wiedzenie zależy od punktu siedzenia, ja kupię nowego X ponieważ nie gram na PC, ponieważ mam odbiornik 4K, ponieważ będą miał odtwarzać 4K za darmo, 4 konsole w jednej i najlepsze wersje gier multiplatformowych, które i tak są mocą każdej konsoli to jakieś 80% czasu spędzonego przed konsolą. 

Opublikowano

To może ja odpowiem, Starh za bardzo patrzysz pod siebie, punkt wiedzenie zależy od punktu siedzenia, ja kupię nowego X ponieważ nie gram na PC, ponieważ mam odbiornik 4K, ponieważ będą miał odtwarzać 4K za darmo, 4 konsole w jednej i najlepsze wersje gier multiplatformowych, które i tak są mocą każdej konsoli to jakieś 80% czasu spędzonego przed konsolą. 

Niech Ci będzie

Opublikowano

Pieknie ms zaoral na calym swiecie. Pewnie tylko polskie kmioty glosowaly na plejstejszyn

Opublikowano

Gracze konsolowi masowo będą kupować konsole bez exow za $500, bo będzie ram CoD w 4k, gdzie konkurencja tańsza, z większą ofertą gier, ale tylko w 2k. Naprawdę, nie wydaje mi się, ze ta konsola odniesie sukces, nie wygrywa się TYLKO grami multiplatformowymi, zwłaszcza ze Sony na umowę na ekskluzywne dodatki do CoD czy Destiny. Musi być jakieś (pipi)niecie, jak za czasów pierwszych girsow.

Opublikowano

Ciekawe że Soul, też by tak gadał jakby Ms nie ogłosił Xone XD. Dalej by siedział w erze HD ready i filmami 4k

Opublikowano

Filmy w 4k na bluray, idzie takie w ogole kupic w pl? Xd

Opublikowano

Tzn wiesz Yeti, zgadzam sie w 100% ale Digital Foundry itp projekty zrobia swoja i chociaz o jakiejkolwiek sensownej konkurencji dla sony chyba nie mamy juz co mowic to sporo ludzi pojdzie na ten bezsensowny uklad. I juz widze twarze botow mlaskajacych z slinotoku w CW, ze RDR2 roz(pipi)uje na ich najmocarniejszej maszynie ever.

(pipi)a i ta gadanina o filmach w 4K -___- zal mi tych ktorzy na prawde musza sobie tym tlumaczyc swoja wiernosc do tej z(pipi)anej marki

Edytowane przez okens

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.