Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Co jak co, ale jak wyjdzie XOX za 2000zl, to tylko kretyn kupi kompa za mniej niż 3500-4000zl.

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 503 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Na xox nie zagrasz w większość gier w 60 klatkach a na kompie za 2500 zł tak.

Teraz pomysł chwile i odpowiedz sobie kto jest większym kretynem.

Edytowane przez kes

Opublikowano

Tak tak, znamy te historie o kompach za 2500zl które zjadają specyfikacja konsole xD

Tzn. Specyfikacja to może i zjadają.... i na tym się zjadanie kończy...

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Gierki na PC w 60 klatkach za 2500zł. No chyba te 5 letnie, bo te nowe to na low i 720p. Ping troluje ale pisze, jak jest. PC tylko za 5k lub więcej. Za mniej tylko konzola.

Opublikowano

Tak tak, znamy te historie o kompach za 2500zl które zjadają specyfikacja konsole xD

Tak właśnie myślałem że znasz temat PC gamingu tylko z historii xd
Opublikowano

Przy premierze obecnej generacji musialem kupic stacjonarke, dalem za nia 3 kola, gtx 660, i5 3570, 8gb ramu.

Na premiere wieska 3 kupilem jedna kopie na pc druga na xbona.

Na pc dzialal troche lepiej, ale wersja pctowa na premiere sie wieszala na amen co jakis czas.

Na sprzecie 2 razy drozszym z tego samego czasu.

Super pc gaming.

Opublikowano

Copper, ale to jest oczywiste. Żaden wydawca nie będzie optymalizował swoich gier pod game rigi za 7k. Ba, nawet za 2.5k. Zwłaszcza że więcej zarobi na wersjach konsolowych. Większość graczy pc-towych to szara masa na kompach z biedry, która cebuli na promocjach (albo ściąga z torrentów) i wydaje kieszonkowe na skórki do LoLa czy CS-a, czasami grając w Fifki, AC czy jakieś gry o survialu, a okazjonalnie w jakieś głupie indyki o kąpieli ze starym.  Co bogatsi kupują sobie hacki w grach sieciowych. Nie dziwię się np. Ubisoftowi, który wycina shadery z wersji pc-towych czy blokuje mody, albo zleca robienie portu oddziałowi na Ukrainie. Kasa musi się zgadzać.

Optymalizacja to sporo kosztownej roboty. Dla paru bogatych snobów co kilka razy w miesiącu odpalają jakąś gierke, bo większość czasu tracą na polerowanie się do swoich postów w których chwalą się swoimi sprzętami, to nie opłaca się specjalnie starać. Dlatego pomimo przepaści technicznej między możliwymi konfiguracjami PC, a zamkniętymi w jednej specyfikacji konsolach (co daje też przy okazji lepszą optymalizację), to jednak konsole są najlepszym wyborem dla chcących odczuć w pełni obecną generację pod względem technicznym ;)

Opublikowano

Ok, Ty tu się wcinasz wiec jedziesz, przedstaw nam kompa za 2500zl na którym gry chodza w wyższej rozdzielczości i większej ilości klatek niż na PS4Pro.
Opublikowano

A wy dalej się oszukujecie, że do gier wyglądających lepiej niż na drogim i niepotrzebnym prosiaku trzeba kompa z NASA?

Dobre zakrzywianie rzeczywistości u niektórych.

Opublikowano

Ok, Ty tu się wcinasz wiec jedziesz, przedstaw nam kompa za 2500zl na którym gry chodza w wyższej rozdzielczości i większej ilości klatek niż na PS4Pro.
https://youtu.be/sXeRmBMkW3U

Pierwszy z brzegu, więcej klatek na detalach większych niż na obecnych konsolach. Gdyby nie cyrki z kryptowalutami w tym budżecie spokojnie można kupić sporo mocniejsza kartę np. rx570 wtedy to już wogole pozamiatane.

Opublikowano

No, zaorany, nie ma co zbierać, zobaczyłem ze gry z przed roku i dalej chodzą płynniej na kompie o 1000zl droższym od PS4Pro, kermit, myślałem ze Ty mądrzejszy jesteś.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Pytałeś się żeby przedstawił i to zrobiłem wiec przestań już się ośmieszać analfabeto.

Opublikowano

Pytałeś się żeby przedstawił i to zrobiłem wiec przestań już się ośmieszać analfabeto.

Utwierdził mnie w przekonaniu ze PS4 Pro to dalej najlepszy wybór poniżej 2500zl
Opublikowano

A wy dalej się oszukujecie, że do gier wyglądających lepiej niż na drogim i niepotrzebnym prosiaku trzeba kompa z NASA?

Dobre zakrzywianie rzeczywistości u niektórych.

od paru stron tutaj jest jak na konwencie miłośników Golfa II którzy wmawiają sobie jak uwielbiają czuć maszynę i że stare samochody mają duszę oraz w razie wojny ich samochody będą działać, a te nowoczesne, zupełnie niepotrzebnie drogie i naszpikowane elektroniką samochody nie

Opublikowano

PC? No spoko, niektórzy dalej żyją czasami grania na taborecie przy 15' CRT tylko szkoda że tyle portów jest skopanych. Batman już działa?

Z drugiej strony z konsolami taki szrot4 dostał po pół roku patcha do W3 i sonyboty w końcu mogły się wydostać z bagien xD

Opublikowano

tak tylko przypomnę, że konsolorze płaciły 249zł za GTA V na PS4 w 30 fpsach xD

Opublikowano

PC? No spoko, niektórzy dalej żyją czasami grania na taborecie przy 15' CRT tylko szkoda że tyle portów jest skopanych. Batman już działa?

Z drugiej strony z konsolami taki szrot4 dostał po pół roku patcha do W3 i sonyboty w końcu mogły się wydostać z bagien xD

a co tam na konsolach?

Dalej czarnobiałe telewizorki 14 cali, verbatimki ze stadionu z ukraińskim dubbingiem i modlenie się, żeby konsola wczytała gierkę? 

ten konsolowy filing :banderas:

Edytowane przez gekon

Opublikowano

klapy niedawno broniły remastera crasha w 30fps bo w 60fps bylo by zbyt trudno

co za konsolowa biedota mentalna i technologiczna xdd

Opublikowano

Sony i 60 fps? Tylko na PS6!

Jak wyjdzie PS5 to Kaz wam będzie jeszcze kazał wybierać, albo 60 fps, albo mniejsze (pipi) rozmazane

Edytowane przez gekon

Opublikowano

Poprzednio w ROTTR grałem na starym PS4 i wróciłem celem zdobycia platyny, włączam w opcjach 4K i już trzy razy mi się gra zawiesiła. Pierziele i gram w 60fps.

Tylko powiedzcie mi po uj robią opcję 4K.

Konsole jak widać maja się bardzo dobrze. Ten konsolowy feeling :kaz:
Opublikowano

a Spencer ostatnio mowil - zalezy wam na 60fps w grach? glosujcie portfelem wybierajac te z takimi klatkami xd na szczescie na pc nie ma takiej patolni

Opublikowano

tak tylko przypomnę, że yebane w dupe pececiorze czekały 2 lata żeby to ograć xD

Opublikowano

tak tylko przypomnę, że yebane w dupe pececiorze czekały 2 lata żeby to ograć xD

ale zagrali w sensowną i skończoną grę

a nie podziurawiony bubel z grafiką jak Vice City :empathy:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.