Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Kruczek zgnieciony jak robak z pełnymi ustami, a jeszcze stronę temu od ceramicznych przezywał :yao:

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 503,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano
3 minuty temu, raven_raven napisał:

Był tutaj taki bardzo gęsto plusikowany post, posłużę się nim.

No właśnie nobody, czaisz różnice czy musimy się odnieść do słownika języka polskiego, żeby zrozumieć co ja napisałem? Od kiedy niekojarzenie serii z daną platformą oznacza, że seria nie była exem na daną platformę? Jeśli coś może się wywodzić z innej platformy niż jest kojarzone gdyż są to różne rzeczy, to mogę również niekojarzyć exów danej platformy właśnie z tą platformą nie negując faktu ekskluzywności.

Dyskusję to ja mogę co najwyżej skończyć za wmawianie mi rzeczy, których nigdzie nigdy nie napisałem.

Jaki był zatem sens podważania mojej opinii o skojarzeniach?

Nie podważasz że seria DMC była pierwotnie exem, ale równocześnie sprzeciwiasz się zasadności używania stwierdzenia o kojarzeniu jej "trylogii" właśnie z ps2, bo sam jej III odsłonę kojarzysz z późniejszym portem na pc (?). Jaki ma to sens, jeśli z mojej perspektywy moje skojarzenie jest jak najbardziej uzasadnione? :usmiech:

Czy hipotetyczne stwierdzenie: "Kojarzenie Half Life pierwotnie z rynkiem pc to bzdura, bo Ja poznałem go dopiero w wersji na ps2?" nie brzmi dla Ciebie równie głupio? :sapek:

Protip: Moje subiektywne doświadczenie w żadnym wypadku nie podważa zasadności skojarzeń osób, które poznały go w pierwotnej (lub późniejszej) wersji, co z niewiadomych powodów Tobie nie odpowiada.

Z drugiej strony użycie zwrotu "konsolowe korzenie TR kojarzą się z psx" sam  odczytałeś jako stwierdzenie konsolowej eksluzywności, więc wmawianie rzeczy, których nigdy się nie napisało również nie jest ci obce. :potter:

Opublikowano

Ale przecież to zostało wyjaśnione? Odwołaj się ponownie do postu Rayosa. Mi się ta seria nie kojarzy z PS2 w 2017 roku, bo sam ją poznałem już dawno po premierze DMC nawet na PC. Chwilę później już było DMC4 na wszystko i trylogia na X360/PS3. Wszyscy zgodnie stwierdzili, że przecież jakaś seria może się kojarzyć z inną platformą niż ta, z której się wywodzi.  No chyba, że myśli inaczej jak to pasuje do Twojej narracji, wtedy jednak nie może tak myśleć :usmiech:. Pół forumka kojarzy FF mimo długiej historii na konsolach Nintendo i jest spoko, Rayosowi Monster Hunter kojarzy się z 3DS i jeszcze wypisuje jakieś sugestie, że bym mu zaje,bał za to ale mi DMC musi się z PS2 kojarzyć i ch,uj xd. Double standards much.

Nadal nie potrafisz wskazać, gdzie stwierdziłem, że trylogia DMC nie była exem na PS2. Mało tego, zacytowałeś nawet zdanie, gdzie normalnie przyznaję, że dwie pierwsze części takimi exami są. CW ma na pęczki bardzo... odmiennie inteligentnych osób i po nich bym się spodziewał takiej logiki, po Tobie spodziewałem się wyższych standardów. Być może niesłusznie?

TR od momentu wytłumaczenia sprawy ani razu nie wspomniałem. Ten wątek mogłeś poruszać wtedy, teraz nie mam zamiaru do niego wracać.

Opublikowano
49 minut temu, raven_raven napisał:

Ale przecież to zostało wyjaśnione? Odwołaj się ponownie do postu Rayosa. Mi się ta seria nie kojarzy z PS2 w 2017 roku, bo sam ją poznałem już dawno po premierze DMC nawet na PC. Chwilę później już było DMC4 na wszystko i trylogia na X360/PS3. Wszyscy zgodnie stwierdzili, że przecież jakaś seria może się kojarzyć z inną platformą niż ta, z której się wywodzi.  No chyba, że myśli inaczej jak to pasuje do Twojej narracji, wtedy jednak nie może tak myśleć :usmiech:. Pół forumka kojarzy FF mimo długiej historii na konsolach Nintendo i jest spoko, Rayosowi Monster Hunter kojarzy się z 3DS i jeszcze wypisuje jakieś sugestie, że bym mu zaje,bał za to ale mi DMC musi się z PS2 kojarzyć i ch,uj xd. Double standards much.

Eeee, nie? Nie wierzę że ty to tak na poważnie (bardziej nieswojo czułem się tylko, kiedy serio uznałeś, że na poważnie pisałem o możliwości cofania czasu w FH2... będąc online ). Tu nie o to chodzi z czym w 2017 co z czym się komu kojarzy ale...

Pozwól że zacytuje wypowiedź od wyśmiania którego wszystko się zaczęło: 

Cytat

Dziwne, z tego co pamiętam marka DMC w swoich najlepszych latach była kojarzona nie z multiplatformami, a trylogią exòw na PS2

Te najlepsze lata to oczywiście okres od debiutu w 2001 (udane wejście nowego gatunku gier), po premierę trzeciej odsłony z 2005, która zmazała syf w postaci drugiej części. Na rok przed jej pecetowym portem.

Co innego ogólnie (i subiektywnie) kojarzyć sobie daną markę ze sprzętem, z którym miało się pierwsze zetknięcie, mimo że z niego się nie wywodzi (dobry przykład to właśnie MonHun i FF), a co innego podważać i śmieszkować stwierdzenie, że (no aż ci to pogrubię); dane seria (w tym wypadku "trylogia" DMC) w swoich najlepszych latach była kojarzona z platformą, na której zaliczyła "eksluzywne początki". I nie ma tu żadnych double standards. Tak jak nie mam problemu by to samo napisać o nesowych korzeniach FF itd. Jeśli serio nie czaisz tej zasadniczej różnicy to ech i smutnażaba.jpg. 

Cytat

Nadal nie potrafisz wskazać, gdzie stwierdziłem, że trylogia DMC nie była exem na PS2. Mało tego, zacytowałeś nawet zdanie, gdzie normalnie przyznaję, że dwie pierwsze części takimi exami są...

Lubię zarzucać łatwą przynętę, a nie chcę by wyszło, że pierwszy chciałem poważnej dyskusji. :v 

Opublikowano

Czy był tu kiedykolwiek klap, który tak bardzo na niczym się nie zna i nigdy nie ma racji co aphromo ? xD 

Edytowane przez Ins

Opublikowano

(pipi)ać skorpiona (pipi)ać prosiaka znowu switch dostarczył w tym roku. Po co ta moc w tych konsolach jak to małe gówienko od nintendo z mocą wielokrotnie mniejszą ma najlepsze gry :( Cały weekend spędze macając pyre szukając elysium a stulejarze z playstation będą ślinić się do następnego pustaka zatrudnionego przez marketing i udającego że lubi grać.  Dobrze jest mieć w domu coś poza playstation

Opublikowano

I pisze to gość wybierany w plebiscycie na bota roku, tyle wart jest właśnie ten wasz PCtowy gaming.

Opublikowano

nawet kinga <3 spjerdala z tonacego okretu plejsztejszyn, szkoda ze nie wybrali mendrka za nowa twarz ps poland, byloby GRUBO

Opublikowano
6 godzin temu, nobody napisał:

Co innego ogólnie (i subiektywnie) kojarzyć sobie daną markę ze sprzętem, z którym miało się pierwsze zetknięcie, mimo że z niego się nie wywodzi (dobry przykład to właśnie MonHun i FF), a co innego podważać i śmieszkować stwierdzenie, że (no aż ci to pogrubię); dane seria (w tym wypadku "trylogia" DMC) w swoich najlepszych latach była kojarzona z platformą, na której zaliczyła "eksluzywne początki". I nie ma tu żadnych double standards. Tak jak nie mam problemu by to samo napisać o nesowych korzeniach FF itd. Jeśli serio nie czaisz tej zasadniczej różnicy to ech i smutnażaba.jpg. 

Lubię zarzucać łatwą przynętę, a nie chcę by wyszło, że pierwszy chciałem poważnej dyskusji. :v 

Ale rozumiesz, że teraz piszesz magisterki z przekręcania znaczeń słów tylko po to, żeby wmówić mi, że nie mam racji pisząc, że ja nie rozpędzałbym się z kojarzeniem DMC z PS2 i później nawet wyjaśniłem dlaczego postrzegam tą serię w taki sposób? Na nic te piękne przemowy Rayosa, że każdy może kojarzyć serię z czym mu się podoba i nie jest to równoznaczne z negowaniem jej pierwotnej platformy. W sumie to ja nawet napisałem i zacytowałeś to, że pierwsze dwie części były na PS2 i nie ma żadnych wątpliwości, właściwie z miejsca jest to zaprzeczenie twojego twierdzenia. Nagle się okazuje, że w przypadku DMC istnieje jakaś prawda domniemana niczym z posta ogqozo - seria "kojarzona" była i tyle, koniec. Przez wszystkich i jednomyślnie, a jak mi się inaczej kojarzy to jestem idiotą. Była kojarzona "w najlepszych latach" które dopiero teraz doprecyzowałeś i koniec! Wyśmienite jest też to, jak najlepsze lata kończą się akurat na chwilę przed utraceniem przez serię ekskluzywności na paręnaście lat aż do teraz. Już pomijając fakt, że DMC5 o którym była dyskusja wyjdzie w 2018 albo i później, a nie w 2005 więc ograniczanie się tylko do wycinku czasu w którym dana teoria znajduje potwierdzenie jest bez sensu, no ale to już pisałem. Szkoda się powtarzać.

W dniu 27.11.2017 o 11:43, nobody napisał:

Dziwne, z tego co pamiętam marka DMC w swoich najlepszych latach była kojarzona nie z multiplatformami, a trylogią exòw na PS2, tak samo jak np. Okemi od tego samego producenta. Słabe por. z TR które od początku miały swoje konsolowe korzenie na psxie. 

Pomijając że DMC5 jak i jego rzekomy status, to na razie zwykła plotka.

Niesamowite, jak zacząłeś od "marki DMC" do której się odnosiłem, a skończyło się na "w tym przypadku trylogia DMC na PS2 z czasów ekskluzywności na PS2". No tak, wystarczyło tylko nie być amebą i zrozumieć, że jak klap mówi "marka DMC" to rozumie "gry DMC z czasów ekskluzywnej obecności na konsolach Sony" a jak mówi "najlepsze lata" to są to jednogłośnie lata ekskluzywnej obecności na konsolach PS2. Nie ma z tym też dyskusji przez wyrażenie swojego zdania, za podważanie powyższych prawd absolutnych czeka wieczne potępienie przez klaperską społeczność. Nie ma łatwo.

Zdecydowanie się myliłem co do oceny ciebie, teraz już jestem pewien. I ostatecznie masz rację - jestem amebą umysłową bo w ogóle odpowiadam na te pseudomądre posty, na te wyśmienitej jakości zarzutki. Powinienem był to zauważyć jak otworzyłeś całą dyskusję od ad personam i wmawianiem, że napisałem coś, czego nie napisałem. Nie wiem w sumie z jakiego powodu wciąż uznawałem, że jesteś godnym interlokutorem.

Opublikowano

a z czym wam sie kojarzy raven?

Opublikowano
5 minut temu, eX4cT_PL napisał:

I pisze to gość wybierany w plebiscycie na bota roku, tyle wart jest właśnie ten wasz PCtowy gaming.

a to nie moja wina że jełopy mnie nowminowali na blacharza roku. Ja zawsze byłem multiplatformowy z ninawiścią w serduszku tylko do playstation. 

Opublikowano

to nie graj na playstation w czym problem?

Opublikowano
3 godziny temu, blantman napisał:

(pipi)ać skorpiona (pipi)ać prosiaka znowu switch dostarczył w tym roku. Po co ta moc w tych konsolach jak to małe gówienko od nintendo z mocą wielokrotnie mniejszą ma najlepsze gry :( Cały weekend spędze macając pyre szukając elysium a stulejarze z playstation będą ślinić się do następnego pustaka zatrudnionego przez marketing i udającego że lubi grać.  Dobrze jest mieć w domu coś poza playstation

Pan Jason Schreier już zrzucił  b o m b y  p r a w d y  na to wasze Xenoblade:

My review will be up tomorrow but in case you're curious: Xenoblade 2 is tedious, clunky, and poorly explained. Very disappointing game.

W dosłownym tłumaczeniu: "Xenoblade gów.no ob.srane, patykiem bym tego nie tknął". Ale oczywiście syndrom Nintendo i średnia 85+ będzie. 

Opublikowano

no ale co mi pan jason wytłumaczy jak sam gram i wiem lepiej co MI się podoba :D

a tu cytat z tego pana jeszcze jeden :

Cytat

To be clear, I did not love Xenoblade 1. But Xenoblade 2 is even less impressive. The characters are atrocious, the writing is unnatural, and everything takes 100x longer than it should. Only redeeming quality is the music.

No i po co to recenzuje drugą część ? dla mnie xenoblade 1 to jeden z najlepszych jrpg ostatnich 15 lat...

Edytowane przez blantman

Opublikowano

no jak Cie jarają szroty na 85% to spoko :)

Opublikowano
2 minuty temu, Pupcio napisał:

no jak Cie jarają szroty na 85% to spoko :)

Ciekawe od jakiej oceny wg Ciebie nie zaczynają się szroty :notsure:

Edytowane przez Shagohad

Opublikowano

okemi hd 90% i gta 5 97% :)

Opublikowano

remaster remastera remastera i remaster gierki z tamtej generacji. No tak to lepsze od czegoś NOWEGO

Opublikowano

xenoblade-chronicles-2.jpg?w=760&h=411&l

co to c0rwa jest xD

Opublikowano

to jest rex ze swoim mieczem pyro i swoim dziedkiem tytanem

miecz ma cycki

Edytowane przez blantman

Opublikowano

tragedia blant. Graj w to jak żona będzie w pracy :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.