Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

a czy wydali w koncu ten patch z obsluga input laga czy dalej sie w rto nie da grac? :yao: 

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 508,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Zapraszam do postu co skonczylem w 2017, sa tam gierki z vity i ps4 obok switchowych

Opublikowano

ten paparaper to taki cuphead na playstation?

Opublikowano
21 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie mówiąc, że ładnie przeskoczył Crasha, Ratcheta, Yakuzy, a zapowiedziano jeszcze Medievila czy Shadow. Ktoś powie, że to remake'i, ale czy to nowe gry? Dodano do nich jakieś elementy których nie było w oryginale? Wyparcie klapów znów wchodzi na wyższy poziom.

(pipi)a serio zrobiony aestetycznie od podstaw remake (często kompletnie przemodelowana mechaniką, kamerą, lub sterowaniem) = to to samo co remaster hd?

ale tak serio serio?

Opublikowano

remake/remaster, jeden hui, "ta sama gra" co 20 lat temu 

Opublikowano

w takim razie reedycje starych filmow, muzyki, książek to tak naprawdę całkiem nowe filmy/muzyka/książki? :philosoraptor: 

Opublikowano

remake=/=remaster 

masz np wzgórza mają oczy cravena i nowy remake, który jest ścierwem albo nie wiem pierwszego pushera od refna zrobionego na rynek amerykański albo oldboya koreańskiego i amerykański remake i jakby nie było to niby są te same rzeczy ale tak przerobione, że remake najczęsciej to gó.wno w przypadku gier jednak jest zupełnie inny casus bo te gry to zazwyczaj w 99% ta sama gra tylko przebudowana do dzisiejszych standardów (grafika, animacja czy często dodane kilka ficzerów jak nowe style walki w Yakuzie czy sterowanie w remake'u SotC) także po części ma racje niekochany jaki i rajos.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano
38 minut temu, nobody napisał:

(pipi)a serio zrobiony aestetycznie od podstaw remake (często kompletnie przemodelowana mechaniką, kamerą, lub sterowaniem) = to to samo co remaster hd?

ale tak serio serio?

OK, ale Crash nie ma przemodelowanej mechaniki i nie będzie jej miał Shadow of the Colossus (w oryginał Ratcheta z PS2 nie grałem). Poza tym zmiany w mechanice to masz przy reboocie, a nie remasterze/remake'u.

No i oczywiście, że remake to ta sama gra tylko w gruntownie przemodelowanej grafice (Resident Evil, Crash, Gears of War: UE, etc. etc.).

Opublikowano

No co za barany, rok 2018 a nadal nie rozumieją różnicy między remasterem a remakiem. 

Łopatologiczne przykłady:

Remake:

Resident Evil 

MGS The Twin Snakes

Crash Bandicoot (geometria poziomów itd pozostaje ta sama, jednak wszystko stworzone jest od zera)

Remaster:

Wszystkie kolekcje i gówna z dopiskiem HD lub Remastered w tytule, często partaczone.

Edytowane przez Czoperrr

Opublikowano

rok 2018 a czoperrr dalej nie umie czytac i zrozumiec o czym jest obecnie rozmowa xD 

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

OK, ale Crash nie ma przemodelowanej mechaniki i nie będzie jej miał Shadow of the Colossus (w oryginał Ratcheta z PS2 nie grałem). Poza tym zmiany w mechanice to masz przy reboocie, a nie remasterze/remake'u.

No i oczywiście, że remake to ta sama gra tylko w gruntownie przemodelowanej grafice (Resident Evil, Crash, Gears of War: UE, etc. etc.).

ech. przykład pierwszy z brzegu w Kiwami 1 &2: zmiana kamery, systemu walki, nowe minigry/ przemodelowany stare, dodatkowe sceny i epizody fabularne. z Ratchetem podobnie (to już bardziej reboot)

zresztą co to za choyowy argument to samo co X-XX lat temu, skoro i tak 99% z was w ten oryginał nie grało xDD

Ps Gearsy remake xdddd

Ps2 mam nadzieję, że jeśli jakimś cudem xox doczeka się pełnoprawnego rimejku Ninja Gaiden Black, bedziecie trzymac mordę na kłódkę :>

Opublikowano

Skoro Crash to remake to i Gears of War to remake

Opublikowano

Chyba sobie żarty stroisz :)

Opublikowano

Phantom Dust to tez remake

Opublikowano

Gears UE to taki sam remake jak np. SoC. UE wygląda jak nowa gra gdzie na oryginał z X360 nie da się patrzeć.

Opublikowano

ciekawe czy w tym roku dostaniemy remake Gears of War 2 (w tym roku wypada dziesięciolecie)?

Opublikowano
33 minuty temu, nobody napisał:

zresztą co to za choyowy argument to samo co X-XX lat temu, skoro i tak 99% z was w ten oryginał nie grało xDD

Człowieku, rozumiem ten argument do Yakuzy, ale serio myślisz, że 99% nie ograło Gearsów, Medievila, Crasha, Shadowsów? Tym bardziej gier z poprzedniej generacji. xddd Próbujesz oszukać starego misia na sztuczny miód, przyjacielu. :lapka:

RemasterStation4 dostarcza sztucznego tłoku od początku generacji, ale jakaś sensowna treść od roku, może 1.5. Mimo wszystko z nieukrywaną przyjemnością wp.ierda.lam po raz n-ty pyszne WipEout Omega Collection. :cool:

@up: Gearsy 2? Najlepsza część. Pałac i boss fighty :banderas: Ogram z przyjemnością.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

podniecać się strzelanką sprzed 10 lat xD to takie typowe dla xbotów

Opublikowano

10 lat to jeszcze nic nic, klapy jarają się wciąż Shadow of the Colossus z 2005 :facepalm:

Opublikowano
W dniu 16.01.2018 o 12:43, Pupcio napisał:

Niech mi zrobią remaster bc2 a potem mogą umierać

xD 

Opublikowano

tak nie można chuyu xD

Opublikowano

BLACK za darmo w EA ACCESS NA XBOX ONE a klapy co? jaranie sie SOTC z 2005 roku za 150 zl? :yao: 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.