Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
2 godziny temu, Ficuś napisał:

wysmiewanie sie z nieudacznikow z microsoftu i kupowaniem gierek podczas gdy tak czesto wymieniany BB nie jest sony i jest niczym innym jak wykupiona gierka, sony nie liczac naughty dog zrobilo ostatnia gre ze srednia 90+ kilkanascie lat temu

Ale k*rwa kogo obchodzi kto robi ex'y na daną konsolę? Liczy się to że wychodzą, w czasach PSX-a też Sony nie robiło gier, ale i tak to nie zmienia faktu że każdy kochał PSX-a i nikomu to nie przeszkadzało. To nawet lepiej jak ex'y robią inne studia, przynajmniej nie ma ryzyka ograniczania się do makaronów pokroju Zelda czy Forza.

Zaiste urocze są te podrygi botów, są jak tacy biedacy co złorzeczą na bogatych, ale sami niczym się nie mogą pochwalić. G*wno macie, a krzyczycie. Nauczcie się pokory zielone robaki i pod stół do pary z pecetowymi frajerami czekać aż może coś skapnie z pańskiego talerza.

5 godzin temu, blantman napisał:

NIE MAM GUSTU BLA BLA BLA BLA

No tak, faktycznie nie ma na PS4 rozrywki pokroju walki z cheaterami w online, szukania sterowników, kąpieli ze starym, symulatorów map odpalanych na gdzieforsie za 3k, nie ma piractwa i popsutych portów, ani nawet braku ex'ów AAA. To nie jest platforma dla Ciebie, sprzedaj ją i wracaj do tego swojego bagienka ;)

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 509 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

mendrek jakie exy na plejbeke? 

Od lata poza gt sport nic nie wyszło, nie liczę chińskich gier z androida  :)  kaz wali was na dwa baty w zamian daje wam wiejskie buty zamiast gier  i multiplatformy w najgorszej jakości xDDD

No cóż, nie o takie plejsztejszon walczyły niebieskie karaluchy, pif paf, fifka i wymagania fanów zaspokojone, nie oszukujmy się $ony największy rak branży, dobrze że zdycha  :)

Opublikowano

Śmiecie pokroju Horizona albo Nier/Nioh/Ni-No Kuni które w najlepszej jakości ogra się na PC. Ciekawe czy R* wyciśnie na PROsiaku FullHD w RDR2 czy jednak zabraknie mocy.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Śmiecie pokroju Horizona albo Nier/Nioh/Ni-No Kuni które w najlepszej jakości ogra się na PC.

Czy to nie brzmi przekomicznie z klawiatur botów? Szczyt kretynstwa już dawno poza skalą w wykonaniu tych narkomanów.

:yao:

Opublikowano

Tak, boty muszą potulnie wsadzić głowę do szaletu i pociągnąć za spłuczkę, aby mogły dostąpić konsolowych ex'ów z PS4. Co nawet trochę tragiczne. Wolą pc-towe szambo, zamiast ambrozji dla elit. Co za ludzie (?) :[

39 minut temu, Daddy napisał:

24qv8so.jpg

Czego żałosny trollu z tego porównania nie rozumiesz... ? :/

Opublikowano

a ty, klapowy przegrywie, czego nie rozumiesz?

7SKDHp5.png

PC 2x lepszy niz bieda-stejszyn. poszedlem twoja logika wiec musi byc prawda. ale coz, metacritic nie bierze  pod uwage ze spotify na kompie nie dziala xD

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Czy w ex'y na PC wliczamy symulatory kąpieli ze starym? Jeśli tak, to wszystko rozumiem. I bez obaw Ocelocie, będę od dziś wyrozumiały dla ciebie i przykro mi z tego powodu :(

Ale przynajmniej cieszę się, że zdajesz sobie sprawę że pc-ta nic nie ratuje w tej sytuacji, w jakiej się znalazł. Idź szukać sterowników i pisać petycje o RDR 2, to może kiedyś Rockstar da pozwolenie znowu na mody westernowe do GTA V, żebyście mogli frajerzy, ahaha śmieje się wam w twarz, zasmakować trochę najlepszej gry o dzikim zachodzie ;)

Opublikowano

jaki dmg control od typa co jest na tyle ograniczony, ze w 2018 roku nie potrafi zainstalowac spotify xD sterowniki szukac w 2018 xD petycje pisac o multiplatforme w ktora zagram w najlepszej jakosci na konsoli ktora nie jest sklejona z go.wna xD

jestes przegrywem po prostu - nic dodac, nic ujac.

Opublikowano

Na Mendrka tylko ignore, niestety psychoza postępuje jak widać po jego postach :(

Spojrzałem sobie na listę top 50 na PlayKu.rwę i oczywiście 99% tego jest na PC, masa rzeczy jest na Xboxie i zostaje śmieciowy Horizon: Zero Dawn i jakieś porty ze starszych konsol. Sztuczny tłok, treści garstka.

http://www.metacritic.com/feature/best-video-games-of-2017

Z drugiej strony wydając gry na stówę wydawałbym je na PS4, gdzie wystarczy znaczek exclusive i frajerzy playstation kupią jak leci.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

W sumie to cieszę się, że jakaś karma chyba sprawiła, że Ocelot by móc zagrać w różne gry obkupił się dookoła gorszymi platformami, zamiast kupić tą jedną którą nabyło ponad 70 milionów ludzi i grać jak człowiek. A on jak ten uparty dziwak. Wszyscy mają smartfony, a on ze starą Nokią macha i przekonuje że nie zmieni, bo *tup tup nóżką* SMARTFONY SĄ ZŁE, NIENAWIDZI, NIE ZMIENI I JUŻ! :D

Twój masochizm jest doprawdy uroczy i rozrywkowy dla tego tematu. Chociaż trochę intryguje mnie, czemu tak nienawidzisz Sony? Bo jest liderem? Padł Ci laser w spiraconym PS2 i do dziś przyrzekłeś zemstę? Boli Cię, że opóźnili Driveclub? ;)

Opublikowano

odpowiedz jest bardzo prosta: bo asocjuje owa marke z loserami takimi jak ty. jak jediesz do pracy (albo po kuroniowke?) i widzisz bezdomnych ktorzy smierdza, sa brudni i w glowie nierowno, to chcialbys byc okreslany 'jednym z nich'? Ja wlasnie nie chce - ot cala zagadka. a teraz spadaj z forumka i idz pracowac nad swoimi 'priorytetami' zebys mogl sobie w koncu kupic druga platforme za pare miechow i dalej mogl siac B R E D N I E  jakoby jestes za 'roznorodnoscia'.

Sony jest je.banym rakiem po ps2 - platne online, hu.jowy dashboard, jakosc gra w 2017-2018 czasami w 20fps - nigdy 60fps + dobra grafa, analog trzeszczy jakby z trocin byl robiony, glosna ta konsola jest w ch.oj, sony wy(pipi)alo wiekszosc gamerbasy wypuszczajac bubla ps4pro ktory i tak nie potrafi 60fps/4k, gry multiplatformowe zwykle gorsze niz xbox one x, brak cross-game-play z innymi platformami, hooooo.jowe gry w psplus (skoro i tak place, to dajcie cos normalnego), shop wyglada jakby byl zrobiony w 2004, baterie w padach trzymaja 8 godzin, niewiadomo po co swiatlo w padach, sciaganie patchy i gier z laczem 400mb/download daje mi czasami 1mb-2mb, nie pokazuje jak ktos wchodzi online, rakowe remastery non-ku.rwa-stop, wyszukiwanie w psstorze jest jak z 2002 gdzie litery ku.rwa trzeba wybierac pojedynczo zamiast pokazac klawiature, nie moge zmienic konta psstore z polski na inny kraj i na zawsze musze kupowac ye.bane doladowania jak cygan na allegro, gry ktore maja nawet dobre oceny to zwykle tanie, chinskie bajki dla (pod)ludzi jak ty (tokio hotel?) ++++++ Mam dalej wymieniac?

Opublikowano
25 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Spojrzałem sobie na listę top 50 na PlayKu.rwę i oczywiście 99% tego jest na PC, masa rzeczy jest na Xboxie i zostaje śmieciowy Horizon: Zero Dawn i jakieś porty ze starszych konsol. Sztuczny tłok, treści garstka.

http://www.metacritic.com/feature/best-video-games-of-2017

Panie, a ile tam exów na xboxie.

ZERO

:yao:

55 minut temu, Mendrek napisał:

Tak, boty muszą potulnie wsadzić głowę do szaletu i pociągnąć za spłuczkę, aby mogły dostąpić konsolowych ex'ów z PS4. Co nawet trochę tragiczne. Wolą pc-towe szambo, zamiast ambrozji dla elit. Co za ludzie (?) :[

24qv8so.jpg

Czego żałosny trollu z tego porównania nie rozumiesz... ? :/

Zacny walec

Ta jedyneczka, ktoś wie co to za sztos na śmieć boxa?

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Spenser, ty chory sku.r.wysynu, ludzie przez ciebie płaczą. Ile jeszcze ty chory poj.ebie?

Edytowane przez YETI

Opublikowano

widzę, że znowu drzwi otwarte w psychiatryku. wybraliście już celę apartament?

Opublikowano
Cytat

Sony jest je.banym rakiem po ps2 - platne online,

Po PS2? Przypominam - online w PS3 był darmowy. I jak sądzisz, kto zaczął płatny online, kto przetarł szlak, hm? Hipokryto.

Cytat

hu.jowy dashboard,

A gdzie niby on tnie, gdzie trudno się połapać? No bo z tego co wiem, to na Xboxie po tym jak MS próbował wszędzie pchać te ch*jowe kafelki gdzie tylko się dało i wszędzie były failem :/

Cytat

jakosc gra w 2017-2018 czasami w 20fps - nigdy 60fps + dobra grafa,

Jak używam nawet amatora, to nigdy mi do 20 FPS-ów nie spadło, ale może przytoczymy tą całą serię spartolonych portów na PC (vide Batman: AK) które nawet na mocarnych pc-tach miały spadki do takiej właśnie wartości?

Cytat

analog trzeszczy jakby z trocin byl robiony,

Może nie graj dupą, to przestanie trzeszczeć.

Cytat

glosna ta konsola jest w ch.oj,

Niestety przyznam Ci rację, mogli to lepiej ogarnąć. Ponoć to loteria i mi się trafił wyjec, ale w sumie gram od dawna i tak na dobrych słuchawkach, więc słyszę tylko jak zdejmuję.

Cytat

sony wy(pipi)alo wiekszosc gamerbasy wypuszczajac bubla ps4pro ktory i tak nie potrafi 60fps/4k

Nie no lepiej wydać konsolę, która całkowicie wyrucha posiadaczy zwykłej wersji, po tym jak zostali wyruchani przymusowym Kinectem 2.0 który był najdroższym sprzętem do zamawiania pizzy w historii?

Cytat

gry multiplatformowe zwykle gorsze niz xbox one x,

Jak niby gorsze? Skoro na PS4 więcej ludzi w nie gra (większa baza online) a także parę innych cech wpływa na to "gdzie jest lepiej", a ponadto różnice są niewarte tego przeskoku, albo ich nie ma wcale? Zresztą jako posiadacz Switcha powinieneś rozumieć pewne zależności, skoro na nim grasz (chyba?).

Cytat

brak cross-game-play z innymi platformami,

Kłamiesz. Przykład? SFV jest w cross-platformie.

Cytat

hooooo.jowe gry w psplus (skoro i tak place, to dajcie cos normalnego),

Pomijam że PS Plus w czasach PS3 miażdżył konkurencję, to nawet jeśli cebulaku dostajesz mniej hitów niż kiedyś, to gdzie masz niby lepiej? GWG jak rozumiem lepsze, o ofercie Nintendo nie wspominając? :D

Cytat

shop wyglada jakby byl zrobiony w 2004,

Bo był pewnie robiony w 2004, ale shop nie jest od oglądania, ale od kupowania w nim gier.

Cytat

baterie w padach trzymaja 8 godzin,

Faktycznie grasz 8 godzin codziennie jednym ciągiem? Mama musi się martwić.

Cytat

niewiadomo po co swiatlo w padach,

Miało być do PS Move, ale ludzie się znudzili. Teraz co najwyżej by pada nie zgubić w ciemnym pokoju, albo jak grasz kanapowo to każdy ma swój kolor światła. Zawsze coś.

Cytat

sciaganie patchy i gier z laczem 400mb/download daje mi czasami 1mb-2mb,

Tutaj nie odpowiem jednoznacznie, bo wiem że i jednych działa gorzej, u innych lepiej. Fakt, mogłoby u wszystkich. Co i tak nie jest tak źle jak piszesz, chyba że ktoś jedzie z Wi-Fi za żelbetonową ścianą.

Cytat

nie pokazuje jak ktos wchodzi online,

Naucz się obsługi konsoli, ty mój arcymistrzu wypominania rzekomo problemu konfiguracji appki Spotify :reggie:

Cytat

rakowe remastery non-ku.rwa-stop,

Jest ich sporo, obok multiplatform i ex'ów, nie rozumiem zarzutu. Nie kupuj ich jak nie chcesz. Acz ja tam za remake (nie remaster) taki jak Ratchet, Crash czy SoTC to bym bardziej dziękował.

Cytat

wyszukiwanie w psstorze jest jak z 2002 gdzie litery ku.rwa trzeba wybierac pojedynczo zamiast pokazac klawiature,

No tego nie rozumiem, acz przynajmniej są podpowiedzi.

Cytat

nie moge zmienic konta psstore z polski na inny kraj i na zawsze musze kupowac ye.bane doladowania jak cygan na allegro,

Straszne.

Cytat

gry ktore maja nawet dobre oceny to zwykle tanie, chinskie bajki dla (pod)ludzi jak ty (tokio hotel?)

Przykro mi że nie masz dobrego gustu, a przy okazji, grałeś w Tokyo Jungle czy nie? W ogóle pokaż swój PSN ID trollu, bo ja ci nie wierzę po prostu.

Cytat

++++++ Mam dalej wymieniac?

Dawaj ;)

Opublikowano

Ale wiecie, że ta lista metacritc jest przekłamana nie? Według nich dobry ex na Xboxa do dlc do FH 3 - Hot Wheels ale już Cupheada, Forzy Motosport 7 nie liczą a w drugą strone Persona, Nioh, Nier zaliczone :kaz: 

Opublikowano

Streszczam mendrka jak komuś nie chce się czytać ,,plejbeko 4 ty jebany śmieciu bez gier, po co ja zmarnowałem kredo z providenta na ciebie''  ;)

Edytowane przez Daddy

Opublikowano
8 minut temu, _Be_ napisał:

Ale wiecie, że ta lista metacritc jest przekłamana nie? Według nich dobry ex na Xboxa do dlc do FH 3 - Hot Wheels ale już Cupheada, Forzy Motosport 7 nie liczą a w drugą strone Persona, Nioh, Nier zaliczone :kaz: 

cicho, kogo obchodzą fakty kiedy Mendrek i Yeti dostarczają takiej dobrej beki z xśmiecia?

Edytowane przez Playstation

Opublikowano

O jezu xbox czyli console exy, tasiemce na jedno kopyto, no ok teraz sie troche ogarneli i wypuszczaja balony probne ale i tak w te gry w ktore zagra asax+bluber, jedyna zaleta posiadania tej pseudokonsoli to brak backlogu, juz nawet indyki czy mniejsze gry jak lost sphear omijaja ta konsole a wychodza na wszystko inne, nawet MS sie wstydzi tej konsoli, Age of empires co sie nie zapytasz kogos na forum kazdy chwali ale brak portu remastera w 4K to ofc nikogo nie boli bo i tak zagram na PC:kaz: btw Asax jak tam kupiles juz PS4 amator ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.