Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 502,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Xs(pipi)ysyn dobra nazwa, oznacza, że Xbox to niezła konsola

Opublikowano
1 minutę temu, _Be_ napisał:

Xs(pipi)ysyn dobra nazwa, oznacza, że Xbox to niezła konsola

Jeśli nazwałbym cię głupim skurwysynem, to nie mówiłbym tego w pozytywnym znaczeniu :)

Opublikowano

Nie napisałeś o xboxie, że jest głupim sku,rwysynem :potter: 

Opublikowano

O tatuażu już dawno zapomniałem :lapka: Po prostu nie chce mi się kogoś nianczyc w grze która i tak się nie podoba.

Opublikowano

Czyli co potężny ex ni no kun 2 ze średnia 86 gdzie klapow jest ze 100 milionów sprzedaj sie gorzej od gierki ze średnia 70 gdzie użytkowników jest mniej i pewnie sporo część i tak używa game pass xddddddd

ale tak MS nieszczy rynek nikt nie bedzie kupował pudełek xD 

Opublikowano

console exclusive  ?

Jest coś takiego jeszcze na Xone?

Poważnie pytam.

Opublikowano

No a SoT to co, jak nie CONSOLE EXCLUSIVE? Znajdziesz to na innej konsoli? No chyba nie...

Edytowane przez Shagohad

Opublikowano
5 minut temu, milan napisał:

console exclusive  ?

Jest coś takiego jeszcze na Xone?

Poważnie pytam.

No jak 3/4 gier na ps4 od yetiego, którymi sie pałuje xd

Opublikowano
1 minutę temu, Shagohad napisał:

No a SoT to co, jak nie CONSOLE EXCLUSIVE? Znajdziesz to na innej konsoli? No chyba nie...

No a Cross Play z PC to już chyba nie jest Console Exclusive :lapka:

Opublikowano

Below-release-date.png

BELOW Was zaj.ebie.

Wystarczy poczytać tematy o indykach żeby zrozumieć jak wielu graczy ma dość tych przehypowanych AAA. Celeste, Ori, Hollow Knight, Hyper Light Drifer czy superHOT, te wszystkie tytuły może odbiegają od dzisiejszych standardów graficznych, ale nadrabiają funem z gry. Klapom polecam dalej kisić się w ich szambie God of Last Horizon, ja wybieram fun. :banderas: 

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

XD

Coraz więcej bzdur w materiałach i coraz większe faworyzowanie Xboxa.

Oni pewnie nawet nie wiedzą, że szachownica 4k w takim Horizonie to i tak więcej pikseli na ekranie niż w 1440p. Makabra.

Ta zaniżona rozdziałka to też z dupy przy Pro. Większość to od 1440p do 4k.

Konsola z 4,2 teraflopa a oni na moc narzekają xd.

Dla przypomnienia PS4 amator to 1,8.

No i na (pipi) komu hdr w 1080p, który i tak jest ultra przereklamowany.

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

Pewnie powiedzieli, że HDR jest lepsze niż SDR, bezbożne barany bez szkoły.

Opublikowano

mi wystarczy morda kolesia w miniaturce filmiku. Nie będę oglądał jak jakiś dzban nawija dla innych dzbanów.

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

A co, wyszło że przy szybkich grach cheakerboarding daje wyraźne artefakty na ekranie? 

Nie widać tego praktycznie w ogóle. Musisz mieć nos w ekranie.

Opublikowano

O tam faworyzowanie.  Xbox ma przewagę w mocy konsoli, tyle.  Głupotą byłoby  mówić ,że Sony  oferuje ten sam poziom" prawie 4K" co silniejsza konsola. MS ma przewagę w prawie każdym aspekcie konsoli(Moc konsoli, wykonanie, kultura pracy, stabilność infrastruktury sieciowej) jednak przegrywa tam gdzie najbardziej się liczy : w Grach(i w dashbordzie- ale to już subiektywne). MS tego nie załata nową łatką , to są lata zaniedbywań MS od 1 Xboxa im dalej las  tym jest gorzej jeżeli chodzi o gry na wyłączność X i ich różnorodność.

21 minut temu, Kyokushinman napisał:

Nie widać tego praktycznie w ogóle. Musisz mieć nos w ekranie.

Widać, i mówię to jako posiadacz Pro a nie XX'a. Fakt ,że zdajesz sobie z tego sprawę dopiero jak masz dwie konsole odpalone jednocześnie, na tej samej grze. Różnica jest jak  była kiedyś pomiędzy PS2 a Xboxem. Nie jestem  fanatykiem mocy konsoli ale gdy widzisz jak na XX'e(niespaczowany) Wiedzmin 3 chodzi wyraźnie szybciej , to nabierasz trochę szacunku do konsoli.

Edytowane przez Heviro (Fanboy BDG)

Opublikowano

a kokoszaman czasem nie gadal ze nie jest fanem plastiku tylko gier? i jeszcze ze nie widział gierek na koxie jak np girsy 4?

aha

Opublikowano
1 godzinę temu, ragus napisał:

NI NO KUNI 2 JUŻ NA PT

SZYBKO SZYBKO SZYBKO DAWAAAAAAAAJ

GOTTA GO FAST

Ale trzeba uważać, bo to śliski parkiet

the-problem-of-being-faster-than-light-i

Opublikowano
3 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

Moi znajomi widzą, ja widzę, tylko Ty nie widzisz. No ale Sony on the top, musi się zgadzać. :reggie: 

Wiesz Bravia i tworzenie realizmu robi swoje.

Różnica jest bo taki Nioh pokazuje pazur ponieważ ma czysty obraz. Jednak większość gier korzysta z temporal anti-aliasing coś jest samo w sobie (pipi)owe bo zmiękcza obraz (np. Girsy 4), inne gra ma nasrane bluru (PES17), kolejna ziarno (ROTTR) a jeszcze inna ma to wszystko w jednym (Uncharted 4);)

Podsumowując taki Uncharted 4 w 1080p z defektami obrazowymi nigdy nie będzie bardziej estetyczny od gier które chodzą nawet poniżej 720p a ich nie mają.

Opublikowano

5JcUqr.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.