Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Nawet nie pytam jak na takich ustawieniach "miszcza" wyglada Horizon albo U4, ale coś mi się wydaje że "plastic fantastic" to będzie właściwe określenie. 

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano
15 godzin temu, PIOTR8642 napisał:

Ooo Wulefnikowi kończą się argumenty i zaczyna jak zwykle naginać fakty dla własnych potrzeb. No ale niestety, ja nie robie z siebie pośmiewiska twierdząc że wyostrzony obraz wygląda tak samo jak taki w wyższej rozdzielczości. 

No i tak jak ty, nie ośmieszam sie stwierdzeniami że na pilocie potrafie ustawić taki sam obraz jak po wgraniu modów. A ty od lat szerzysz takie banialuki.

Nawet wrzuciłeś kiedyś do netu efekt twojej pracy która udowadnia jaki z ciebie mistrz pilotowych ustawień. Uwaga...fanfary...zażółcony (żeby nie powiedzieć osikany ciepłym moczem) obraz po ustawieniach wulfena w SW battlefront, który miał udowodnić że na pilocie ustawił taki obraz jak po modach :D

mqwsYjg.jpg

Kurna juz myslałem, że to Killzone z PS2 XD

Opublikowano
15 godzin temu, PIOTR8642 napisał:

Ooo Wulefnikowi kończą się argumenty i zaczyna jak zwykle naginać fakty dla własnych potrzeb. No ale niestety, ja nie robie z siebie pośmiewiska twierdząc że wyostrzony obraz wygląda tak samo jak taki w wyższej rozdzielczości. 

No i tak jak ty, nie ośmieszam sie stwierdzeniami że na pilocie potrafie ustawić taki sam obraz jak po wgraniu modów. A ty od lat szerzysz takie banialuki.

Nawet wrzuciłeś kiedyś do netu efekt twojej pracy która udowadnia jaki z ciebie mistrz pilotowych ustawień. Uwaga...fanfary...zażółcony (żeby nie powiedzieć osikany ciepłym moczem) obraz po ustawieniach wulfena w SW battlefront, który miał udowodnić że na pilocie ustawił taki obraz jak po modach :D

mqwsYjg.jpg

A miało wyjść jak po modzie, czyli tak :

Star_Wars__Battlefront_2015_03.28.2016_-

Star_Wars__Battlefront_2015_03.28.2016_-

No ale nie wyszło. Ale z przedpokoju napewno nikt nie zobaczy różnicy :yao:

Oj Piotrze, ale to biednie wygląda po tym modzie.

Mod Ukanio nadal sporo lepszy, nawet pomimo niebieskich zębów.

Opublikowano
11 minut temu, Kyokushinman napisał:

Oj Piotrze, ale to biednie wygląda po tym modzie.

Mod Ukanio nadal sporo lepszy, nawet pomimo niebieskich zębów.

Wcale bym się nie zdziwił, gdyby sie okazało, że po twoich i Ukanio "miszczowskich" ustawieniach, szturmowcy też zrobiliby się niebiescy jak te zęby :D

Opublikowano

Niebieski ząb = przekłamanie aparatu.

Dodam do tego jeszcze fakt, że Ukanio robiąc tego szota nie używał funkcji odpowiedzialnych za obróbkę obrazu.

Co i tak w porównaniu z twoim ideałem typu:

29IvPn6.png

Wygląda milion razy lepiej.

s4v7yPT.jpg

Magia tv Sony, co tutaj więcej gadać.

Zbić tylko kolor z zębów i jest git. Nie trzeba jakiś durnych modów blacharskich.

Opublikowano
16 minut temu, Kyokushinman napisał:

s4v7yPT.jpg

Magia tv Sony, co tutaj więcej gadać.

Zbić tylko kolor z zębów i jest git. Nie trzeba jakiś durnych modów blacharskich.

Czy w TV Sony jest suwak do zmiany kolorów zębów?

Edytowane przez balon

Opublikowano

Jest, żeby nie bylo przekłamań w kolorach ustawiasz wartość na -2 - oczywiście w trybie SDR, bo HDR nie rozróżnisz zębów od nosa. 

Opublikowano
26 minut temu, Kyokushinman napisał:

Niebieski ząb = przekłamanie aparatu.

Dodam do tego jeszcze fakt, że Ukanio robiąc tego szota nie używał funkcji odpowiedzialnych za obróbkę obrazu.

Co i tak w porównaniu z twoim ideałem typu:

To może poproś tego "miszcza" Ukanio żeby porobił jakies inne fotki tych waszych "miszczowskich" ustawień. Zobaczymy wtedy na innym materiale jak prezentują sie te ustawienia.

Bo np ten screen w 1600x900...

29IvPn6.png

...to skompresowana wersja moda Real Life, który został stworzony z myślą o 4K i faktycznie na obrazku 1600x900 nie pokazuje tego jak naprawde wygląda wtedy grafika. Dlatego tutaj masz już obrazki w 4K

starwarsbattlefront_2016-05-14_04-32-45-

starwarsbattlefront_2016-05-14_04-36-48-

A tu jeszcze filmik z tego moda jakbyś miał wątpliwości.

I jak tam Ziarenko? Lepiej?

To może teraz ty wrzucisz te twoje sławne "miszczowskie" ustawienia pokazane na jakimś innym materiale ? Zobaczymy te "niebieskie zęby" w akcji :D

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
5 minut temu, Kyokushinman napisał:

Jednak ja takiego moda robię zmieniając dwa ustawienia w tv

Poprawiasz jakość tekstur ustawieniami w TV?

Opublikowano
7 minut temu, _Be_ napisał:

6 minut temu, Kyokushinman napisał:

W pewien sposób tak.

Ziarno, a weź opowiedz raz jeszcze historię jak Nvidia i Samsung wydali na Ciebie i Ukanio wyrok śmierci za stopowanie sprzedaży ich nowych produktów (brak potrzeby kupna nowego sprzętu poprzez specjalne ustawieniach w TV - m.in. podbicie rozdziałki, tekstur, AA oraz hdr bez hdr). Że wam się udało w ogóle z tego wyplątać. Szacunek!

Opublikowano
38 minut temu, Kyokushinman napisał:

Trochę lepiej.

Jednak ja takiego moda robię zmieniając dwa ustawienia w tv.

No prosze, to może to jakoś udowodnisz jeszcze.

A pamiętasz jak kiedyś na gejonly zarzekaliście sie z wulfenem, że też potraficie pilotem od tv ustawić obraz jak po modach na PC ?

Wrzuciłem wam wtedy takie screeny bez moda i z modem.

Bez moda

7ccc73261c52e.png

Z modem

a1ab3e9dd3907.png

A pożniej jeden specjalista od was pokazał na dowód że potrafi to ustawić pilotem od tv, takie coś...uwaga uwaga...fanfary

SVrSg7v.jpg

A potem wulfen i ty twierdziliście że widzicie tu dokładnie taką grafike jak po modzie :D Dla mnie była to totalna beka, bo sto razy wam mowiłem że na tak dziadowskiej jakości zdjęcia nie da się tego ocenić. Ale wy sie upieraliście przy swoim (że dalej widziecie taką grafike jak po modzie). I żeby było ciekawiej, to jeszcze podobno ustawiacie sobie taką grafike na PS4 w battlefroncie jak na PC po modzie.

Póki co to jeden z nielicznych dowodów  waszego "miszczowskiego" ustawiania grafiki pilotem od tv, która ma wyglądać jak po modzie. 

Opublikowano

XDDD

według szanownych forumowiczów PCty są ch,ujowe bo te wszystkie wymagania sprzętowe, ustawienia high, mid,karty graficzne po 3000PLN, itp. ale dzbany kupują telewizor za 5k, konfigurują, wgrywają mody, aktualizacje, kalibracje to już fajne, nie jest ch,ujowe XDDDD

Opublikowano

a to te mody to się wgrywa do wersji konsolowej bo ja już się gubię?

Opublikowano

Czyli jak typowy Ukanio?  Już rozumiem.

Oczywiście tylko piloty Sony?

Opublikowano
5 minut temu, balon napisał:

a to te mody to się wgrywa do wersji konsolowej bo ja już się gubię?

"Miszczowie" jak wulfen zawsze twierdzili że potrafią ustawić taką grafike w grze na konsoli (np battlefront, GTA V) samym pilotem od tv , jak ludzie ustawiają w modach na PC. Czyli innymi słowy wulfen ustawi pilotem od tv grafike choćby w battlefront na PS4 taka jaką masz na PC po modach. Bedziesz miał wtedy tak samo ostry i szczegółowy obraz, z taką samą kolorystyką jak na PC po modzie. Rozumiesz...to jest "miszcz" aż do tego stopnia. I nawet nie będzie wtedy żadnych artefaktów od wyostrzania na obrazie. Ale to już Ci sam wulfen opowie :D i Ziarenko pewnie też :D

Opublikowano

Ciekawe, czy za każdym razem jak chcą zagrać w inną grę, to najpierw spędzają milion godzin na zmianie ustawień pod konkretny tytuł xD

Opublikowano

jeszcze na android tv :banderas: to musi byc mega ekspirjens

Opublikowano
10 minut temu, sprite napisał:

Prosto do pilota wgrywasz.

Prosto do mózgu chyba.

Chociaż człowiek ziarno już raz się żalił, że szkoda, że nie ma dostępu do wnętrza telewizora, bo gdyby mu dali dostęp do oprogramowania to dopiero by tam ustawienia zrobił xddd.

Opublikowano
Godzinę temu, _Be_ napisał:

Godzinę temu, Kyokushinman napisał:

W pewien sposób tak.

Oświecisz mnie w jaki sposób? 

I jaka wtedy jest różnica (gdybyś miał porównać), z medium zrobią mi sie tekstury high czy ultra?

W sumie mniejsza o to, najważniejsze że w ten sposób choćby w ROTTR na PS4pro da się ustawić tekstury jak na XOX bawiąc sie jedynie pilotem od tv.