Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Na pewno nie LG. Kyo nie lubi ziarna :)

Jak już to A1.

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano

No ale zamknij mordę jak tutaj piszesz. Nikogo nie interesuje zdanie niewolnika marki :) 

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Ins napisał:

No ale zamknij mordę jak tutaj piszesz. Nikogo nie interesuje zdanie niewolnika marki :) 

I kto tu jest niewolnikiem marki skoro tak cię to zabolało :D

Opublikowano
  • Autor

W lg wychodzi ziarno a do tego ma gorszy upłynniacz i brak tworzenia  realizmu. Nie ma co sobie głowy zawracać koreańską tandetą :P

13D.jpg

Edytowane przez wulfen

Opublikowano

Jak nie walczenie konsolami, co lepsze ps4 czy xbox albo switch, to jeszcze walk na telewizory, co tu się z ludźmi dzieje XDD

Opublikowano

To już nie pierwszy raz słyszę, jak TV od Sony się psuje. Chyba Gmeru kiedyś tu pisał, by nie przejmować się wypaleniami OLEDów, bo równie dobrze LCD się może nam popsuć. I mamy tu przyklad. Najlepsze co zrobić, to po prostu iść do sklepu i wyjść z OLEDem. Bez czytania setek analiz, oglądania testów, prób wytrzymałościowych itp. Tym więcej człowiek szuka, tym bardziej wpada tylko w paranoje.

Opublikowano

Kyoku co by nie wybierał to musi mieć znaczek sony, także nie ma cie się co produkować

Opublikowano
2 godziny temu, wulfen napisał:

W lg wychodzi ziarno

13D.jpg

Ziarno na materiale w jakości kaset VHS, bo przecież wszyscy ogladają dzisiaj filmy tylko w takiej jakości...śmiechłem.

Opublikowano
2 godziny temu, raven_raven napisał:

Niewolnikiem jakiej marki jest Ins?

Też chciałbym wiedzieć. W sumie dobrze byłoby kupować w ciemno kupska jak wulfeny bo ma znaczek odpowiedni. Po co sprawdzać, testować i miesiącami wybierać nowy sprzęt skoro można odwalić wulfena.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, Ins napisał:

Też chciałbym wiedzieć. W sumie dobrze byłoby kupować w ciemno kupska jak wulfeny bo ma znaczek odpowiedni.

Może najpierw odpowiedz jakiej marki ja miałbym być niewolnikiem, bo to ty zacząłeś tę gadkę. Miałem TV 3 różnych marek. Dwa samsungi, jeden sony i jeden panasonic. Czyli rozumiem że wg ciebie jestem niewolnikiem samsunga? :D

Cytat

Po co sprawdzać, testować i miesiącami wybierać nowy sprzęt skoro można odwalić wulfena.

Na jakiej podstawie twierdzisz, że ja niczego nie testowałem i nie sprawdzałem? Znowu jakieś urojenia Insa :D

Akurat byłem bardzo bliski kupna LG b6 jakoś w sierpniu ubiegłego roku, akurat była dobra cena ok 6000-6500 zł. Na szczęście się powstrzymałem. Potem miałem na oku jeszcze philipsa pos 9002, ale widząc między innymi denerwujący mnie  auto brightness limiter  wybrałem xe93.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano

Przywróciłem mu ustawienia fabryczne i się s(pipi)iel naprawił, ale i tak jednak idę go oddać i zamawiam większego.

Z tego co zaobserwowałem to za każdym razem jak się ma hdr 10 na danym trybie to pod żadnym pozorem nie wolna zmieniać na inny tryb wyświetlania obrazu (mowa o tych głównych) bo się obraz buguje.

Kto ma ten sam model to może obczaić czy ma tak samo. Ja jutro jeszcze sprawdzę w markecie.

Opublikowano
  • Autor
Cytat

Przywróciłem mu ustawienia fabryczne i się s(pipi)iel naprawił, ale i tak jednak idę go oddać i zamawiam większego.

Nom, ja też jednak muszę przyznać, że przydałby się trochę większy teraz. Nasłuchałem się głupot piotrusiów i innych, że obraz poniżej 4k na takim dużym tv będzie marny  a  okazało się  to bzdurą kompletną. Tworzenie realizmu robi swoje i taki bloodborne wygląda znacznie lepiej niż na moim poprzednim 42 calowym panasie z natywną rozdzielczością 1080p.

Za 2-3 lata pewnie sam zmienię na coś 65 calowego. Z drugiej strony przy takiej wielkości moim zdaniem przydałby się już ekran zakrzywiony, bo kąt oczu do krawędzi takiego TV jest już znaczący  co w przypadku LCD degraduję trochę jakość obrazu.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano

Tworzenie realizmu dobre na wszystko...tak tak. A tych zdjęć zmodowanego Bloodborne'a do dziś nikt nie widział.

Opublikowano
  • Autor
Cytat

A tych zdjęć zmodowanego Bloodborne'a do dziś nikt nie widział.

Nie chce mi się, poza tym i tak zdjęcie odpalone na ekranie monitora nie oddałoby nawet 30% tego co widać na TV.

Opublikowano
13 minut temu, wulfen napisał:

Nie chce mi się, poza tym i tak zdjęcie odpalone na ekranie monitora nie oddałoby nawet 30% tego co widać na TV.

No ale tak kozaczyłeś że je zamieścisz i udowodnisz jak to cudownie wygląda u ciebie bloodborne, a tu prosze... znowu narobiłeś w gacie jak przyszło co do czego :D

Opublikowano
  • Autor

No przecież ci mowie, że zdjęcie odpalone na ekranie monitora nie oddałoby nawet 30% tego co widać na TV. Masz downa czy co?

Opublikowano

I tak Wulfenik który tak kozaczył, sam sie zaorał po raz kolejny. 

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
3 godziny temu, wulfen napisał:

Nom, ja też jednak muszę przyznać, że przydałby się trochę większy teraz. Nasłuchałem się głupot piotrusiów i innych, że obraz poniżej 4k na takim dużym tv będzie marny  a  okazało się  to bzdurą kompletną. Tworzenie realizmu robi swoje i taki bloodborne wygląda znacznie lepiej niż na moim poprzednim 42 calowym panasie z natywną rozdzielczością 1080p.

Za 2-3 lata pewnie sam zmienię na coś 65 calowego.

Obraz 1080p jest kapitalny na tym tv. Kolekcja Drejka wygląda lepiej niż na W829, KZ:SF masakruje (przy nim to można zastosować xtended dynamic range), Order też bardzo fajnie wygląda (oczywiście wpierw tryb foto i ziarno na 0)

Tutaj Ukanio raczej miał racje, nie potrzebnie się bałem większego ekranu. Sony to jednak Sony.

Nie warto słuchać pseudo znawców typu Klosz którzy nie siedzą w ustawieniach i jedyne co potrafią to pisać bezsensowne posty anty.

Cytat

Z drugiej strony przy takiej wielkości moim zdaniem przydałby się już ekran zakrzywiony, bo kąt oczu do krawędzi takiego TV jest już znaczący  co w przypadku LCD degraduję trochę jakość obrazu.

Tutaj masz racje. 

Szkoda, że Sony nie produkuje zakrzywionych.

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano
  • Autor

Dobra, jako ciekawostkę wrzucam zdjęcie z moda hdr 10 do bloodbornea ;)

A7ieh02.jpg

dla porównania tutaj ustawienia Klosza(minimalnego) ;)

WL9QWCt.jpg

Edytowane przez wulfen

Opublikowano
  • Autor

Nie traci detali w czerni, po prostu aparat nie był w sanie zarejestrować całego zakresu tonalnego.

Opublikowano

UP :dynia:

Kiedy już mi się wydaje że bardziej głupio się nie da oni ciągle podnoszą poprzeczkę.