Opublikowano 29 kwietnia 20186 l Ziarno teraz robi syf w komentarzach na ppe i juz sie pytaja czy cos bierze. Koles nie potrafi normalnie zaczac dyskusji o grze, tylko wszystko sprowadza sie do grafiki na ustawieniach tv Sony. To juz choroba psychiczna, nie wspominajac o marnowaniu czasu na prowadzenie takiej krucjaty.
Opublikowano 29 kwietnia 20186 l Dlatego kukuryku na PPE ustanowił dzisiaj chyba światowy rekord w ilości minusów otrzymanych jednego dnia
Opublikowano 1 maja 20186 l Autor Mój argument na bardzo dobrą obróbkę obrazu: W dniu 29.04.2018 o 11:10, wulfen napisał: Tworzenie realizmu. Są tam opcje niedostępne na żadnym innym TV. Na hdtv polska masz coś niecoś o suwaku "rozdzielczość"(jedna z opcji tworzenia realizmu) w recenzji np XF90 Suwak „rozdzielczość” pracuje zaś na wyższą ostrość obrazu i robi to w znacznie lepszy sposób niż zwykły suwak z tym związany. Przede wszystkim nie kreuje artefaktów w postaci podwójnych konturów. Źródło: https://hdtvpolska.com/sony-xf90-test-nastepcy-xe93-xe90-2018-kd-55xf9005-dolby-vision/ Jak dla mnie najlepsza opcja tworzenia realizmu, działa o wiele lepiej niż suwak ostrość. na ten argument piotruś odpowiada Cytat No ale dalej według kukuryku masz mleko w HDR. Czy to jest odpowiedz? Oczywiście że nie. Zamiast tego piotruś wkleił przypadkowy zlepek słów, który w ogolę nie odnosi się do argumentu. I taka jest zawsze rozmowa z piotrusiem
Opublikowano 1 maja 20186 l 29 minut temu, wulfen napisał: Czy to jest odpowiedz? No ale co komu po twoim magicznym suwaczku, skoro według kukuryku w HDR dalej masz mleko na ekranie? Dociera to do ciebie? Możesz mieć i sto takich suwaczków nad którymi będziesz się branzlował, a nie zmieni to faktu że kukuryku zaorał cie razem z tymi twoimi suwaczkami i wyszło na to że ten wasz XE93 z tym mlekiem to sie nadaje o kant du..y rozbić. Edytowane 1 maja 20186 l przez PIOTR8642
Opublikowano 1 maja 20186 l Autor 8 godzin temu, PIOTR8642 napisał: skoro według kukuryku w HDR dalej masz mleko na ekranie? Jak na każdym innym TV wg kyokushinmana w trybie HDR z gry. Na samsungu ks7000 jest jeszcze gorzej. Rozumiem że się z tym zgadzasz? No i znowu, co HDR ma wspólnego z obróbką obrazu o której była mowa? Edytowane 1 maja 20186 l przez wulfen
Opublikowano 2 maja 20186 l 7 godzin temu, wulfen napisał: Jak na każdym innym TV wg kyokushinmana w trybie HDR z gry. Na samsungu ks7000 jest jeszcze gorzej. Rozumiem że się z tym zgadzasz? Zgadzam sie że na waszych bublach XE93 tak jest, ale mój tv był profesjonalnie kalibrowany, wiec w porównaniu z waszym badziewiem to referencja. Wystarczy poczytać wasze posty w których nie ma nawet słowa o rozszerzonej palecie barw bo pewnie macie tak skopany obraz że nawet jej nie widzicie. Prosty przykład, BF1 w HDR w którym u mnie na tv choćby na lesie argońskim pięknie widać lepsze kolory. Albo na innych mapach gdy podejdziesz np do ściany (albo na podłożu) to widać więcej szczegółów niż w SDR. Także co ja wam bambery poradze, że macie mleko. 7 godzin temu, wulfen napisał: No i znowu, co HDR ma wspólnego z obróbką obrazu o której była mowa? No to że nawet twoja cudowna obróbka nie ratuje was przed mlekiem w HDR.
Opublikowano 2 maja 20186 l Autor Cytat Zgadzam sie że na waszych bublach XE93 tak jest, ale mój tv był profesjonalnie kalibrowany, No to zdecyduj się w końcu, bo raz powołujesz się na kyokushinmana i piszesz tak jakby wszystko co napisał Kyokushinman miał rację i był twoim autorytetem, a za chwilę piszesz coś zupełnie odwrotnego. Jak ci przypomniałem co kyokushinman mówił o ks7000, jak katastrofalny jest na nim obraz, a twoja kalibracja nic dobrego nie daję wtedy nagle zmieniasz zdanie? Cytat Prosty przykład, BF1 w HDR w którym u mnie na tv choćby na lesie argońskim pięknie widać lepsze kolory. Albo na innych mapach gdy podejdziesz np do ściany (albo na podłożu) to widać więcej szczegółów niż w SDR. to tak jak u mnie np w shadow of the colossus albo gears of war 4 Nawiasem mówiąc piękna gierka, ładniejsza niż nowy god of war. Cytat Także co ja wam bambery poradze, że macie mleko. Nie mam mleka. Cytat No to że nawet twoja cudowna obróbka nie ratuje was przed mlekiem w HDR. Na pewno mniejsze niż twój ks7000. Mój TV ma lepszy kontrast, lepszą jasność, lepsze lokalne wygaszanie, i znowu mogę to poprzeć testami z np hdtv polska. Ty na poparcie swoich wymysłów nie masz niczego. Ale fajnie że się w końcu zgadzamy odnośnie wybitnej obróbki obrazu TV sony(a przynajmniej niektórych). Edytowane 2 maja 20186 l przez wulfen
Opublikowano 2 maja 20186 l Powiedz mi drogi znafco w jaki sposób są zrobione te screeny. Podziel się ze wszystkimi w jaki sposób osiągnąłeś takie porównanie. Ogólnie są dwie opcje, albo celowo wrzucasz to niedoyebane porównanie albo masz zyebany obraz w SDR na swoim krawędziowcu. Edytowane 3 maja 20186 l przez Ins
Opublikowano 2 maja 20186 l Godzinę temu, Ins napisał: masz zyebany obraz w SDR na swoim krawędziowcu. Pewnie gra na tym...no...HDR10, czy jakoś tak. Pewnie podłapał ten ficzer od kukuryku Chociaż to mogą być też te sławne ustawienia SDR, za które to podobno mu ludzie w necie dziękują
Opublikowano 4 maja 20186 l W dniu 29.04.2018 o 17:26, Lukas_AT napisał: Ziarno teraz robi syf w komentarzach na ppe daj linka xD
Opublikowano 4 maja 20186 l Komentarz pod newsem, że pacz z HDR do Wieśka 3 na Prosiaka psuje grę: Niestety pobrało mi łatkę, której nie chciałem. Masakra jakaś ze coś wstawiają gorsze niż jest i nie można tego usunąć. A ten cały hdr do szczęścia mi nie jest potrzebny. Wystarczy mieć XE93 oraz zmienić parę ustawień i mamy roz(pipi) wizualny na ekranie xdddddddd
Opublikowano 4 maja 20186 l Prawda jest taka ze do momentu w którym oni nie ogarną co to faktycznie jest HDR to będą pisać takie bzdury.
Opublikowano 4 maja 20186 l Ten człowiek nigdy nie odpuści i będzie do końca swych żałosnych dni prowadzić krucjatę.
Opublikowano 4 maja 20186 l Mam podejrzenia, że to jakiś zapętlona w nieskończoność złośliwa sztuczna inteligencja przypadkowo wypuszczona przez CIA czy FBI. Innej opcji nie widzę, bo w to że mamy do czynienia z człowiekiem nie wierzę.
Opublikowano 4 maja 20186 l Na nikogo zmienił nick na siusiukyo bo kukuryku mu się nie podobało i też sieje propagandę zakonu upłynnionego umysłu
Opublikowano 4 maja 20186 l Aż rzuciłem okiem na to forum i...faktycznie , ten chory człowiek dalej wojuje w imie sztucznego HDRu z SDRu i upłynniacza dla paralitów na poziomie 80ms. Pewnie jak już go tam pojadą jak burą suke, to ja nie wiem co mu zostanie, chyba jakieś mongolskie fora na których będzie pajacował z tym sztucznym HDRem, upłynniaczem i google translatorem.
Opublikowano 4 maja 20186 l HDR to jeszcze nic, ale te gry z PS2 wygladajace lepiej na jego Sony Bravii LCD niż na kineskopie z komponentem to juz byl szczyt.
Opublikowano 5 maja 20186 l Autor W dniu 3.05.2018 o 00:38, Ins napisał: Powiedz mi drogi znafco w jaki sposób są zrobione te screeny. Podziel się ze wszystkimi w jaki sposób osiągnąłeś takie porównanie. Było już to tłumaczone w tym temacie, jedna z pierwszych stron. Aparatem, na tych samych ustawieniach aparatu. Cytat albo masz zyebany obraz w SDR na swoim krawędziowcu. Następny niezdecydowany czy hdr daje lepszy obraz czy gorszy. Jak kyokushinman twierdził że sdr jest lepszy niż hdr piana ci leciała z ust, jak teraz moje zdjęcia pokazują dużą przewagę HDR znowu się wściekasz. Edytowane 5 maja 20186 l przez wulfen
Opublikowano 5 maja 20186 l Screeny wyglądają jakby były zrobione przez share button i coś poszło nie tak. Dodatkowo nie wyglądają jak aparatem i dlatego pytam. Ktoś pamięta pierwsze fotki porównujące FH3 w SDR i HDR na HDTV Polska ? Mieli coś źle ustawione i obraz wyglądał "jak szmata" w SDR. Twoje wyglądają dokładnie tak samo. Druga spawa jest taka, że SDR można ukazać na zdjęciach, a te twoje nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. HDR natomiast na fotkach nie pokażesz i nic nie pisałem jak to powinno wyglądać. Każdy kto ograł SotC patrząc na to twoje żałosne porównanie łapie się za głowę. Edytowane 5 maja 20186 l przez Ins
Opublikowano 6 maja 20186 l Autor 22 godziny temu, Ins napisał: Druga spawa jest taka, że SDR można ukazać na zdjęciach, a te twoje nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. HDR natomiast na fotkach nie pokażesz i nic nie pisałem jak to powinno wyglądać. Każdy kto ograł SotC patrząc na to twoje żałosne porównanie łapie się za głowę. Zdjęcia nie miały na celu pokazać jak obraz wygląda w rzeczywistości widziany przez oko bo tego nie mogę pokazać na zwykłych zdjęciach i zwykłych monitorach, tylko miały pokazać względną różnicę w detalach i jasności między sdr i hdr. Ekspozycja aparatu została tak dobrana by jasne miejsca w hdr były przez aparat poprawnie naświetlone, czyli np miejsca gdzie obraz w hdr uzyskiwał ponad 1000 nitów były poprawnie naświetlone. Jeżeli przy 1000 nitach naświetlenie jest prawidłowe to wiadomo, że dużo ciemniejsza biel w SDR na zdjęciu będzie wydawała się szara. model aparatu: Nikon D5100 ustawienia aparatu: czas: 1/100 sekundy przysłona: F5 iso: 400 Oczywiście można walnąć suwak jasności w SDR na maksa, i maksymalna jasność zbliży się do tego z trybu hdr, ale detali dalej będzie mniej. Takie jeszcze małe porównanko SDR, Tryb żywy, podświetlanie na maksa: na zdjęciu może nie wydawać się zbyt oczo(pipi)ne, ale w rzeczywistości trzeba było aż oczy mrużyć HDR, kino pro, te same ustawienia aparatu Edytowane 6 maja 20186 l przez wulfen