Jump to content

Seven Deadly Sins [Nanatsu No Taizai]

Recommended Posts

Posted (edited)

Dobra, Boku no Hero Academia dostało swój temat, więc pora na kolejnego forumowego faworyta, czyli Nanatsu. 

Prawilnie przypominam - jeden sezon anime na netfliksie (+ mini sezon spoza mangi), a w tej chwili w Japonii emitowany jest drugi (na Netfliksie pewnie pod koniec roku).

Manga to inny temat, bo jest mocno do przodu w porównaniu z anime, sądząc po fabule powoli bliżej końca niż początku. 

Anime ma też wybitny soundtrack pana Sawano:

Uwaga spoiler z mangi, anime. Temat zakładam nieprzypadkowo dzisiaj, bo w weekend ukazał się nowy odcinek wprowadzający długo wyczekiwaną przez fanów postać. Jak ktoś ma wąptliwości czy oglądać drugi sezon, to myślę, że poniżej wklejone starcie rozwieje jego wątpliwości. W spoilerze wjazd na pełnej kur.wie:

Escanora. Jeszcze ten voice acting :obama: Praise the sun :banderas: 

Edited by froncz piotrewski
  • Upvote 1
  • 2 months later...
Posted

Informacyjna wrzutka.

Zwiastun filmu, który ma się ukazać 18 sierpnia. Ponoć jest to zupełnie nowa historia napisana przez autora mangi.

Posted

Tymczasem zakończył się drugi sezon anime. IMO dużo słabszy niż pierwszy przede wszystkim ze względu na pośpiech oraz jakość animacji. Ale nadal było parę kozackich momentów dostarczanych głównie przez wiadomo-kogo (praise the sun :banderas: ), chociaż poziomy epickości z S1 nie zostały moim zdaniem osiągnięte. 

Plus w mandze (ch. 273) wydarzył się P O T Ę Ż N Y plot twist, polecam lekturę odpowiedniego reddita tudzież mangastreama dla ciekawskich.

• 1 month later...
Posted
W dniu 5.07.2018 o 14:06, froncz piotrewski napisał:

Tymczasem zakończył się drugi sezon anime. IMO dużo słabszy niż pierwszy przede wszystkim ze względu na pośpiech oraz jakość animacji. Ale nadal było parę kozackich momentów dostarczanych głównie przez wiadomo-kogo (praise the sun :banderas: ), chociaż poziomy epickości z S1 nie zostały moim zdaniem osiągnięte. 

Plus w mandze (ch. 273) wydarzył się P O T Ę Ż N Y plot twist, polecam lekturę odpowiedniego reddita tudzież mangastreama dla ciekawskich.

Proszę o link do reddita.

• 1 month later...
Posted

A co ciekawe, cały pierwszy sezon jest dostępny na Netflixie z polskim dubbingiem. Chyba go wcześniej nie było, ale nie patrzyłem po prostu. :D

• 4 weeks later...
  • 2 months later...
  • 6 months later...
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

b34955d12cf83b73a39350376ded5b4c15640119

Premiera dwóch pierwszych epów z finałowego arcu - Wrath of the Gods - na jakimś tam evencie w Japonii, 22 września

Edited by Frantik
  • 1 month later...
Posted

No niedawno odkryłem tą perełeczke na Netflixie. Zapuściłem sobie pierwszy ep i mówię do siebie, że ktoś zrobił pretensjonalne quaziDB (pipi) i kosi kasę na nostalgii... ale wyłączyć jakoś nie mogłem. No i czym dalej w las tym lepiej. Nawet nie wiedziałem, jak potrzebny mi był taki bezpretensonalny, dobrze wykonany shounen w którym najważniejsze są efektowne walki i ten znany feeling z DB, gdzie cały czas zastanawiasz się jak bardzo za(pipi)isty jest kolejny fighter. 

Praise the Sun!!!

• 1 month later...