Shen 10140 Posted September 2, 2018 Posted September 2, 2018 Ktoś czeka? Mimo tego, że po trójce już żadna część mnie nie wciągnęła, to mam jednak sentyment do serii. Quote
Dr.Czekolada 4496 Posted September 2, 2018 Posted September 2, 2018 Nie wiem jakoś poza nazwą nie widzę w tych settlersach nic sentymentalnego. Quote
Ukukuki 7432 Posted September 2, 2018 Posted September 2, 2018 Seria ostatnio się stacza tak samo jak Heroes wiec niezbyt mnie rajcuje ten trailer. Może się miło zaskoczę przy premierze bo ostatnio cienko ze strategiami. Quote
blantman 5780 Posted September 3, 2018 Posted September 3, 2018 Mimo całej sympatii do ubisoftu to marki strategiczne które kiedys wykupili systematycznie i powoli zarzynali. Settlers i heroes to nie te same serie co kiedyś. Mają mało wspólnego z tym w co na pc/amigach się kiedyś zagrywaliśmy. Grałem w ostatnie 2 części settlersów i jedna gorsza od drugiej. Jeżeli chciecie pograć w coś zbliżonego do settlersów to o wiele lepiej sięgnąć po indyki. Kilka dobrych indyków na rynku jest z podobną rozgrywką ale i "duszą" :D. Northgard, Banished czy nasze polskie frostpunk to przykłady pierwsze z brzegu. Quote
Ukukuki 7432 Posted September 3, 2018 Posted September 3, 2018 Banished jest fajne ale nudzi się po 10h. Quote
Shen 10140 Posted September 3, 2018 Author Posted September 3, 2018 Bardziej chyba czekam na ten pakiet odswiezonych poprzednich czesci. Quote
Mejm 15525 Posted September 3, 2018 Posted September 3, 2018 Przeklikalem ten trailer rts'a gdzie polowa, jak nie wiecej, ujec byla taka jakby reklamowali mmorpg. Dla mnie seria skonczyla sie na dwojce. Jak demo pojawilo sie w cda to z kumplem gralismy do zayebania. Zreszta niedziwne, ze potem tylko ta czesc dostala remake. Settlersi od ubi to juz rak motzno. 1 Quote
Ukukuki 7432 Posted September 4, 2018 Posted September 4, 2018 Dwójka również nieziemsko mi się podobała. Trójka już nie zrobiła na mnie tak dobrego wrażenia a 4 mnie ominęła. Części od ubi strasznie kiepskie, kompletnie nie czują co wyniosło serię, bardziej wzorują się na 3 i 4. Z Heroes podobna sytuacja chociaż 5 była na swój sposób bardzo fajna jednak zdecydowanie zbyt uproszczona względem poprzedniczek a czym dalej w las tym większa tragedia. Quote
Hero of Orion 365 Posted September 26, 2018 Posted September 26, 2018 Wygląda bezdusznie, jak gra mobilna. Mdły nijaki artstyle i muzyka. Quote
raven_raven 12014 Posted September 27, 2018 Posted September 27, 2018 W dniu 3.09.2018 o 15:04, Ukukuki napisał: Banished jest fajne ale nudzi się po 10h. Dokładnie tak. Odpalam raz na jakiś czas i zaczynam sobie nowe miasto, ale po poznaniu już wszystkich mechanizmów rządzących grą (a nie ma ich dużo) utrzymywanie całej populacji nie przychodzi trudno i po dojściu do 200-300 mieszkańców się powoli kończy zapał. Ja tam jestem ciekawy. Wygląda trochę jak gra mobilna, ale to są zbliżenia, nie będziemy przecież oglądać rozgrywki z tej perspektywy. Na premierę na pewno nie będę kupować, jednak liczę po cichu, że gra będzie grywalna (przynajmniej na takie uczciwe 7/10), by kiedyś można było włączyć i trochę pograć, bo budowanie osad zawsze sprawia frajdę. Quote
A_Bogush 411 Posted January 13, 2022 Posted January 13, 2022 Premiera 17 marca. Zamknięte testy 20-24 stycznia. Jak oceniacie? Ja zatrzymałem się na 4 części, potem chyba tylko chwilę grałem w 7. Quote
smoo 2309 Posted January 13, 2022 Posted January 13, 2022 Jak Settlers to tylko 1 i 2 oraz edycja 10th anniversary i Narodziny Kultur. Reszta mocno meh. Quote
Il Brutto 1652 Posted January 13, 2022 Posted January 13, 2022 moja ulubiona trojeczka, chetnie bym pogral w cos podobnego, pozniej jeszcze 4 dawala rade. Jakby to bylo w starym stylu to nawet bym sie skusil ale watpie ze mnie to wciagnie Quote
Recommended Posts