Jump to content

The Settlers

Shen

Recommended Posts

Posted

Mimo całej sympatii do ubisoftu to marki strategiczne które kiedys wykupili systematycznie i powoli zarzynali. Settlers i heroes to nie te same serie co kiedyś. Mają mało wspólnego z tym w co na pc/amigach się kiedyś zagrywaliśmy.

Grałem w ostatnie 2 części settlersów i jedna gorsza od drugiej. Jeżeli chciecie pograć w coś zbliżonego do settlersów to o wiele lepiej sięgnąć po indyki. Kilka dobrych indyków na rynku jest z podobną rozgrywką ale i "duszą" :D.  Northgard, Banished czy nasze polskie frostpunk to przykłady pierwsze z brzegu.

Posted

Przeklikalem ten trailer rts'a gdzie polowa, jak nie wiecej, ujec byla taka jakby reklamowali mmorpg. Dla mnie seria skonczyla sie na dwojce. Jak demo pojawilo sie w cda to z kumplem gralismy do zayebania. Zreszta niedziwne, ze potem tylko ta czesc dostala remake. Settlersi od ubi to juz rak motzno.

• Upvote 1
Posted

Dwójka również nieziemsko mi się podobała. Trójka już nie zrobiła na mnie tak dobrego wrażenia a 4 mnie ominęła. Części od ubi strasznie kiepskie, kompletnie nie czują co wyniosło serię, bardziej wzorują się na 3 i 4. Z Heroes podobna sytuacja chociaż 5 była na swój sposób bardzo fajna jednak zdecydowanie zbyt uproszczona względem poprzedniczek a czym dalej w las tym większa tragedia.

• 4 weeks later...
Posted
W dniu 3.09.2018 o 15:04, Ukukuki napisał:

Banished jest fajne ale nudzi się po 10h.

Dokładnie tak. Odpalam raz na jakiś czas i zaczynam sobie nowe miasto, ale po poznaniu już wszystkich mechanizmów rządzących grą (a nie ma ich dużo) utrzymywanie całej populacji nie przychodzi trudno i po dojściu do 200-300 mieszkańców się powoli kończy zapał.

Ja tam jestem ciekawy. Wygląda trochę jak gra mobilna, ale to są zbliżenia, nie będziemy przecież oglądać rozgrywki z tej perspektywy. Na premierę na pewno nie będę kupować, jednak liczę po cichu, że gra będzie grywalna (przynajmniej na takie uczciwe 7/10), by kiedyś można było włączyć i trochę pograć, bo budowanie osad zawsze sprawia frajdę.

• 3 years later...
Posted

moja ulubiona trojeczka, chetnie bym pogral w cos podobnego, pozniej jeszcze 4 dawala rade. Jakby to bylo w starym stylu to nawet bym sie skusil ale watpie ze mnie to wciagnie