Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
39 minut temu, Bzduras napisał(a):

Ale nawet jeśli będziesz miał przerwę 80 dni to po zalogowaniu się wszystko się elegancko odświeża. A skoro sam mówisz, że za każdym razem jesteś online to w zasadzie "problem" nie istnieje.

Jeżeli tak zostanie, to luz i faktycznie nie ma problemu. Chodziło mi tylko o scenariusz, że ta zmiana mogła by być (póki co tylko teoretycznie) pierwszym krokiem do zmian wymuszających logowanie co te 30 dni. Trochę czarnowidztwo ale jestem teraz na to wyczulony po tym jak orange mnie zrobił po podpisaniu nowej umowy - aby zachować rabat na efakturę, to trzeba logować się do aplikacji względnie na stronę raz w miesiącu - oczywiście dowiedziałem się o tym nie podczas przedłużania umowy tylko już miesiąc po jej podpisaniu. Teraz przynajmniej o tym przypominają ale na początku tego nie było.

39 minut temu, Bzduras napisał(a):

Zresztą wystarczy wczytać się dokładniej w TOS wszystkich obecnych firemek mających możliwość (czy raczej wymuszających) założenia u nich konta, jak EA, Ubisoft, Rockstar czy cokolwiek innego - w miażdżącej większości stoi tam zapis, że jeśli użytkownik jest nieaktywny przez rok/dwa lata - różnie w zależności od usługodawcy - to usuwają konto i elo. Po części oszczędność miejsca na serwerach, po części wymóg w Europie ze względu na RODO i przechowywanie danych.

Niezbyt fajnie jak ktoś ma tam większą kolekcję gier. Mam nadzieję, że robią chociaż jakieś monity do użytkowników albo liczą, że konto jest aktywne jak gram w coś od nich przez połączone aplikacje z xboxem, steamem czy innym epickiem. Mam te konta ze względu na różne promocje ale ostatnio albo mało gram albo raczej nie na PC.

• Odpowiedzi 26,7 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano
2 godziny temu, Bzduras napisał(a):

Super, tylko jesteś w Polsce i tutaj raczej się restrykcyjnie podchodzi do regulaminów więc radzę wyciągnąć glowe z doopy )

Opublikowano
7 godzin temu, Zwyrodnialec napisał(a):

Kto dzisiaj korzysta z konsoli bez netu? Kiedy już na premierę są jakieś patche. Gdyby tego nie nagłośniono, zwykły klient nawet by na to nie zwrócił uwagi.

Ja jeszcze mojej PS5 nie podpiąłem do neta bo nie chciało mi się zakładać konta ale grałem na niej 3 razy od grudnia.

Niby da się z tym żyć, niby nie ma tragedii ale będą tak stopniowo skracać smycz aż pieski sony nie będą mogły wyjść z budy dalej niż na centymetr. Cały świat idzie w takim kierunku niestety. Będzie potrzebne jakieś powstanie graczy. Stop killing games to krok w dobrym kierunku.

Ostatnio mnie wkurzył game pass bo nie mogłem w samochodzie jako pasażer odpalić ori na xbox ally bez połączenia z netem i musiałem specjalnie robić hotspota w telefonie.