Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Featured Replies

Opublikowano
Cześć, chciałem ulepszyć swój obecny PC

Procek: Dual Core I3-3240 3.40 GHZ

Grafika: GIGABYTE HD 1024 GDDR5/128B

Płyta główna: GIGABYTE GA-B75-D3V

RAM: DDR3 8GB 133MHZ GEIL DRAGON RAM CL.9

Zasilacz to Thermal Master ATX12V, max output 550W.

Chciałbym przeznaczyć max 1,5k, ale im taniej, a wciąż wydajnie tym lepiej.

Zależałoby mi, żeby grać w najnowsze gry na ustawieniach Ultra/High.

Edytowane przez Mordechay

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 854,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ktoś chciał abym podrzucił złożonego kompa oto i on:         Muszę ogarnąć sterowniki, rgb i inne duperele jeszcze. Tak świeci się bo to dziewczyny, ja mam swojego czar

• PiPoLiNiO
    PiPoLiNiO

• Przyszło, wydaje mi się że kiedyś pudełka były większe. Czekam tylko dzisiaj na obudowę i zacznę składać.    

Opublikowano

Kup sobie GTX1060 i bedziesz mogl pograc w Ultra w Battlefield 4 z dropujacymi w niektorych sytuacjach klatkami ponizej 60fps.

Opublikowano

Kup sobie GTX1060 i bedziesz mogl pograc w Ultra w Battlefield 4 z dropujacymi w niektorych sytuacjach klatkami ponizej 60fps.

Jak  z prockem i zasilaczem?

Opublikowano

Tak jak Bizon pisze GTX1060 6GB bedzie najlepszym upgradem dla tego kompa. Szkoda jedynie ze ta i3 bedzie juz waskim gardłem dla tej grafiki i podczas grania na high/ultra detalach bedzie "czkawka". Nie chodzi mi o spadek FPS tylko o taki efekt zacieć. Kiedys mialem i3 3gen z GTX760 i pamietam wlasnie ze gra smigala mi pieknie w 30fps (XD) ale pojawiała sie dana "czkawka" o ktorej pisze. Po zmianie na i5 efekt zniknął całkowicie. 

Opublikowano

To włącz youtube i obejrzyj benchmarki.

Za 1500zł jedyne co zmienisz w tym zestawie to gpu jesśli chcesz grać.

Opublikowano

Potrzebuję jakiegoś kompa, który nie musi odpalać nowych gier, wystarczą te 2-3 letnie, w ostateczności mające rok. Ma odpalić indyki, nawet takie jak Planet Coaster czy Shadow Tactics. Cena gdzieś do 2000 zł, ale może da radę więcej

Opublikowano

To włącz youtube i obejrzyj benchmarki.

Za 1500zł jedyne co zmienisz w tym zestawie to gpu jesśli chcesz grać.

Ok, postanowiłem powiększyć fundusz do 2k. Przy założeniu, że kupię tego GTX1060 + i5, czy coś jeszcze powinienem zmienić, żeby wszystko klikało?

Opublikowano

Nie ma sensu kupować i5 do GA-B75 (3 generacja). Lepiej odłożyć $$$ i za jakiś czas kupić procesor Skylake i płytę do niego, nawet w używce (6 generacja)

Opublikowano

Czy taki monitor za 400zł (używany) to dobra opcja czy jednak w tej cenie można coś innego kupić?

http://www.lg.com/pl/monitory/lg-IPS236V-PN

Nie mam w domu żadnego monitora i coś bym chciał w końcu podłączyć pod lapka/stacjonarkę. Kuzyn sprzedaję i stwierdziłem, że takie coś mogę sobie postawić w pokoju.

Opublikowano

Sam sobie za jasny nie jest, pytanie jak długo był używany - każdy monitor świeci z czasem coraz słabiej.

Opublikowano

Jak dla mnie to okropnie brzydki ale ja lubię minimalizm w wyglądzie PC. Zawsze lepiej samemu budować.

Opublikowano

nie moge zainstalowac windy na starym laptopie, ciagle zawiesza sie albo wywala bledy w roznych momentach, probowane bylo z plyty i usb, rozne system. najpewniej bedzie to wina dogorywajacego hdd

teraz siedzi mniej wiecej cos takiego https://www.amazon.com/Toshiba-HDD2H21-2-5-Inch-Cache-Internal/dp/B001V7R4XM

kazdy 2,5 cala bedzie kompatybilny?

laptop toshiba l505-111

nie ten temat ale niech juz zostanie

Edytowane przez Tommo

Opublikowano

Kup nowego laptopa.

Mam nadzieje, ze pomoglem.

Opublikowano

Troche powtórze pytanie z lekkim updatem. Mam GTX 780 i kumpel chce mi sprzedac GTX 980 G1 od Gigabyte, ktory jest na gwarancji za 1200zł. Warto czy lepiej juz sobie kupic swiezszego GTX 1060 6GB (bo uzywki chodza w podobnych kwotach a nawet nizszych)? 

Edytowane przez Redmitsu

Opublikowano

Troche powtórze pytanie z lekkim updatem. Mam GTX 780 i kumpel chce mi sprzedac GTX 980 G1 od Gigabyte, ktory jest na gwarancji za 1200zł. Warto czy lepiej juz sobie kupic swiezszego GTX 1060 6GB (bo uzywki chodza w podobnych kwotach a nawet nizszych)? 

Imho lepiej brać 1060. Mniejszy pobór energii, niższe temperatury, wydajność na podobnym poziomie.

Opublikowano

Pada mi laptop i bede musial na dniach cos pewnie brac. Mam wiecej miejsca w domu wiec komfortowo wejdzie mi jakas stacjonarka. Niszczyciela nie potrzebuje - byle indyki ruszyly komfortowo i bedzie git. Mysle nad tym zestawem. Bede wdzieczny za opinie (moze nawet ktos sie skusil na taki sam zestaw):

https://www.morele.net/komputer-morele-sky-g2750-975579/#

Opublikowano

Od razu powiem że jestem zatwardziałym konsolowcem i na wymianę PCta zdecydowałem się ... Po 13 latach uzytkownia (więc absolutnie nie wiem na co zwracać uwagę) :)

A więc chce kupić coś nowego na czym będę mógł odpalac tytuły których nie mogę ogrywać na PS4 (Strategie , gry z Xboxa i kilka mniejszych tytułów wychodzących na PC)

W grę wchodzą laptopy dla graczy jak i komputery stacjonarne , a budżet to 3500/4000 zł,przy czym przy składaniu stacjonarki potrzebny był by dodatkowo cały osprzęt monitor(obecnie mam 19 calowy 720p , myszka i klawiatura .

Moglibyście zapronowac jakiś fajny zestaw i zestawić to z jakimiś laptopami w tym przedziale cenowym ?

Co będzie lepszym wyborem?

PS Z góry zaznaczam że absolutnie zielony jestem w temacie specyfikacji :)

Opublikowano
Opłaca się dopłacać do tej alternatywnej płyty głównej która tu jest podana (MSI B150M) i do któregoś RXa 480 z 8GB RAM (lub któraś wersję 1060ki )?
Opublikowano

Witam wszystkich od razu podkreślam że jestem totalnie zielony jeżeli chodzi o temat pc. Chce zakupić pceta głównie do gamingu typu Cs, Overwatch, Wiesiek itp (głównie chodzi o csa żeby chodził idealnie klatki itp) Kwote jaką chce przeznaczyć to okolo 3tysiaczków oczywiście nie licze w tym myszki klawy czy tez monitora. Kumpel zrobił mi taką oferte i chciał bym żebyście mi doradzili czy jest dobra i ile taka oferta by mogła kosztować :

Płyta główna gigabyte usb 3 sata 3, intel i5 3.2ghz, Dimm ddr3 8gb, Hdd 500g, Grafika radeon 370 2gb ddr, Obudowa atx, zasilacz fortron 450w, nagrywarka toshiba. Całość wycenił na 2455zł a tutaj troche droższy zestaw coś tam dołożył do tego co powyżej napisałem ; Grafika GTX960, dysk ssd120gb i to wycenił na 2890 zł.

Był bym wdzięczny za pomoc czy taki zestawik jest opłacalny i czy gry te co pisałem spokojnie by na tym poszły ( No i jaki system jest najlepszy windows10 ? czy inny )

Pozdrawiam i jeżeli post jest żle napisany lub chaotyczny to wybaczcie ale tak jak mówie jestem totalnie zielony w tym temacie 

Opublikowano

Post wyżej masz link do zestawu na 3.000 zł.

a jak oceniasz ten zestaw co napisałem ?

Opublikowano

Zalozyc konto specjalnie aby napisac jeden post w temacie o pc na forum konsolomaniakow. Seems legit.