Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Featured Replies

Opublikowano

Dla Ciebie to nawet ten podstawowy FGx2 to były komiczne artefakty, wiec nie mam co dyskutować. Szanuję, ale nadal uważam że działa zajebiscie.

10 godzin temu, MarekCol napisał(a):

Wymierne korzyści pewnie masz takie jak ja po 4090 -> 5090 na oledzie 42" 120Hz.

Prawie żadne xd

To po co wymieniasz? WIeksze problemy ze sterownikami, wieksze problemy z grami, znacznie większy pobór prądu, dlaczego nie zwrócisz i nie zostaniesz z 4090?

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Wyświetleń 805,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ktoś chciał abym podrzucił złożonego kompa oto i on:         Muszę ogarnąć sterowniki, rgb i inne duperele jeszcze. Tak świeci się bo to dziewczyny, ja mam swojego czar

• PiPoLiNiO
    PiPoLiNiO

• Przyszło, wydaje mi się że kiedyś pudełka były większe. Czekam tylko dzisiaj na obudowę i zacznę składać.    

Opublikowano
5 godzin temu, MarekCol napisał(a):

U mnie działa.

Bo to nie działa zwykle tym którzy nie mają karty, ale mają dużo czasu na czytanie for i komentarzy w sklepach master

Opublikowano
11 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Bo to nie działa zwykle tym którzy nie mają karty, ale mają dużo czasu na czytanie for i komentarzy w sklepach master

powiedział SPECJALISTA od sprzętu komputerowego, króry zrobił tak zajebisty RESEARCH przed zakupem, że już 11 razy kartę wymieniał... xd Czytałeś fora przed zakupem, czy nie czytałeś? Bo ktoś mógłby pomyśleć, że żadne cewki ci nie piszczą, tylko masz schizofrenię. Dlaczego ktoś miałby się sugerować tym, co piszesz?

Bo cewki to zwykle piszczą tym którzy tak piszą w internecie, inni kupują i nic nie wymieniają tylko grają.

Dzisiaj Nvidia wypuściła sterowniki Game Ready (!) drivers for DOOM The Dark Ages, czyli DEDYKOWANE GRZE

a tymaczasem, jak napisali:

KNOWN ISSUES Below is a list of known issues with the DOOM: The Dark Ages Game Ready drivers, along with their workarounds. We are working to resolve them in an upcoming driver release.

• Issue: If you are playing on a GeForce RTX 50 Series GPU and enable G-sync (supported display required) or V-SYNC plus DLSS Multi Frame Generation through the NVIDIA App you can crash the game.

• Resolution: Until there is a driver fix available, the workaround for this issue is to either disable one of these options in the NVIDIA App or if you want both enabled, set them in-game.

xd

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano

Oby Switch 2 był wolny od problemu cewek obama

23 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):

DLSS Multi Frame Generation through the NVIDIA App you can crash the game.

Fajny płatny ficzer, który craszuje gry xD

Opublikowano
48 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

11 razy kartę wymieniał...

12 już w drodze słodziaku. Bo Gigabyte okazał się Gigashitem :)

Opublikowano

Na tym etapie jestem w stanie stwierdzić, że nie ma karty która cię zadowoli, bo taka po prostu nie istnieje.

Nawet jak trafisz na jakąś naprawdę spoko to dostrzeżesz w niej jakiś malutki, trywialny wręcz mankament i będziesz próbował dalej. Tylko, że ideał nie istnieje i skazany jesteś na wieczne cierpienie z powodu swojego OCD. :obama:

Opublikowano
10 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Tylko, że ideał nie istnieje i skazany jesteś na wieczne cierpienie z powodu swojego OCD.

Nieeeee. Gainwarda 4090 kupiłem i był git od razu :)

Opublikowano

Udało mi się kupić dzisiaj MSI Gaming Trio 4090 za 6999 zł z Outletu Morele, tylko tak szybko klikałem, że nawet nie doczytałem, dlaczego jest w outlecie i w jakim jest stanie.

NIe powiem, jezeli potwierdzą zamówienie to na pewno tą kartę sprawdze.

Opublikowano
W dniu 11.05.2025 o 11:46, easye napisał(a):

Mam tak samo - zabite 12 k to za 3, 4 lata znowu cały PC się zupgreduje.

33 minuty temu, easye napisał(a):

Udało mi się kupić dzisiaj MSI Gaming Trio 4090 za 6999 zł z Outletu Morele, tylko tak szybko klikałem, że nawet nie doczytałem, dlaczego jest w outlecie i w jakim jest stanie.

NIe powiem, jezeli potwierdzą zamówienie to na pewno tą kartę sprawdze.

xd

ale teraz juz Cyberpunka przejdziesz?

Czy czekamy na wersje na Switcha 2? ULTIMATE FUCKIN EDITION

Opublikowano

del

Edytowane przez MarekCol

Opublikowano

U mnie dziś na Ebay 4090 Gaming X Trio poszedł za 8100zł. Niecały 1000zł mniej vs cena jaką dałem 3 lata temu xd

Ten rynek GPU jest niesamowity. Nawet nie chce mi się tego na piwo przeliczać.

A to:

13 godzin temu, easye napisał(a):

(...) To po co wymieniasz? (...)

Jestem po prostu nudnym człowiekiem. Mam mało hobby, oprócz gierek, weekendowego alkoholizmu i chodzenia z żoną po górach mało rzeczy mnie cieszy w życiu, więc jak już mam grać w te gierki, to lubię posiadać:

W dniu 8.05.2025 o 02:11, MarekCol napisał(a):

(...) najmocniejszą kurwę na rynku (...)

Czyli grać w najlepszej możliwej jakości, bez kompromisów.

Izi, c'nie easye?

A na to:

14 godzin temu, easye napisał(a):

(...) WIeksze problemy ze sterownikami, wieksze problemy z grami (...)

Już odpisałem. U mnie tego PRAWIE nie ma. Znaczy tak - owszem - w Clair Obscur były 2-3 fatal errory na 40 godzin gry xd Ale więcej razy mnie wyjebało do dasha jak ogrywałem RDR2 na premierę na PS4 PRO, więc co to jest za argument i wada? xd Niestabilny i raczkujący UE5 wysypał się 2 razy w ciągu 40 godzin, dla mnie w sumie błogosławieństwo i zaleta nawet, bo myślałem, że nowa karta się krzaczy. Na szczęście mnie uspokoiliście i napisaliście, że to tylko sterowniki jebanej Nvidii. Btw. po nowym paczu COE33 zero błędów i wywaleń, magia normalnie. Owacje na stojąco:

Edytowane przez MarekCol

Opublikowano

@easye W ogóle gdzie jest logika w kupowaniu outlet 4090 za 7k? Ty w styczniu do mnie pisałeś o Gainwarda. Jest maj. Z tego co pamiętam kupiłeś 5080? To co tu teraz robi 4090?

Opublikowano

no wziąłem, żeby sobie w końcu porównać, Ty możesz zmawiać 12 kart, a ja nie mogę sobie 1 sprawdzić? ;)

Ale Outlet Morele to jest jednak masakra, na Discordzie piszą że karta dłutowana xDDD

Opublikowano
22 minuty temu, easye napisał(a):

no wziąłem, żeby sobie w końcu porównać, Ty możesz zmawiać 12 kart, a ja nie mogę sobie 1 sprawdzić? ;)

Nie kumasz. Jak byś wziął 40 sztuk 5080 to spoko. Ale skoro kupiłeś 5080, to po co Ci teraz 4090? :D

Opublikowano

A nie wiem wydajnościowo chciałem porownac te 2 karty w grach, w które gram.