Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Szkoda, kupiłbym drugi raz w pudełku. Chyba, że game card to wtedy nie xd
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Ciężko sobie wyobrazić tę grę na Switchu 2, chyba lepiej żeby nie wychodziła.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Na Gaben Decku znam paru co przeszli całość, więc grać na małym ekranie się da. Sam próbowałem, słabo, ale można.Performance też mocno poprawili w patchach.W sumie nie do końca rozumiem, czemu nie wyjdzie, jaka kwestia licencyjna, hmm.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Oni stawali na rzęsach, żeby gra wyszła na XBOX Series S (a co za tym idzie - generalnie na X'a) i to M$ się ugiął. Generalnie chodziło o kwestie multiplayer, dzielony ekran, itd. Na słabszego S2 to nigdy nie wyjdzie w tej formie co jest.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):Na Gaben Decku znam paru co przeszli całość, więc grać na małym ekranie się da. Sam próbowałem, słabo, ale można.Obecnie to na decku gra ma natywny build i działa dobrze, premierowo doświadczenie to coś porównywalnego z Divinity Original Sin 2 na pierwszym Switchu - jak ktoś ma nóż na gardle to można, ale daleko było temu do komfortowego grania. Szkoda, liczyłem na ten port w przyszłości.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Zacytowałem dosłownie, nic więcej nie powiedział, więc można się tylko domyślać. Może to i nie być kwestia licencyjna. Ale już od dawna jest tajemnicą poliszynela, że mimo kolosalnego sukcesu gry, Larian nie był zadowolony z relacji z Wizards. Takie więc mam wrażenie.Dziś, gdy często mówią otwarcie z wielkim cynizmem, że nie chciało im się już robić kolejnej gry D&D, czuć w tym pewną niechęć i że po prostu wolą robić coś swojego, bez konieczności negocjacji dealów i zawartości. Zazwyczaj o takich sprawach się nie mówi, a Larian w każdym wywiadzie wydaje się zachwycone faktem niepracowania więcej nad Baldurem.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 7 godzin temu, ogqozo napisał(a):Zacytowałem dosłownie, nic więcej nie powiedział, więc można się tylko domyślać. Może to i nie być kwestia licencyjna. Ale już od dawna jest tajemnicą poliszynela, że mimo kolosalnego sukcesu gry, Larian nie był zadowolony z relacji z Wizards. Takie więc mam wrażenie.Dziś, gdy często mówią otwarcie z wielkim cynizmem, że nie chciało im się już robić kolejnej gry D&D, czuć w tym pewną niechęć i że po prostu wolą robić coś swojego, bez konieczności negocjacji dealów i zawartości. Zazwyczaj o takich sprawach się nie mówi, a Larian w każdym wywiadzie wydaje się zachwycone faktem niepracowania więcej nad Baldurem.Tak, ewidentnie mają kosę z Wizards i zapewne nie chce im się już z nimi pracować w żadnym zakresie, a taki port by tego wymagał.