Opublikowano wczoraj o 20:19 1 dzień Szkoda, kupiłbym drugi raz w pudełku. Chyba, że game card to wtedy nie xd
Opublikowano wczoraj o 20:27 1 dzień Ciężko sobie wyobrazić tę grę na Switchu 2, chyba lepiej żeby nie wychodziła.
Opublikowano wczoraj o 20:44 1 dzień Na Gaben Decku znam paru co przeszli całość, więc grać na małym ekranie się da. Sam próbowałem, słabo, ale można.Performance też mocno poprawili w patchach.W sumie nie do końca rozumiem, czemu nie wyjdzie, jaka kwestia licencyjna, hmm.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Oni stawali na rzęsach, żeby gra wyszła na XBOX Series S (a co za tym idzie - generalnie na X'a) i to M$ się ugiął. Generalnie chodziło o kwestie multiplayer, dzielony ekran, itd. Na słabszego S2 to nigdy nie wyjdzie w tej formie co jest.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):Na Gaben Decku znam paru co przeszli całość, więc grać na małym ekranie się da. Sam próbowałem, słabo, ale można.Obecnie to na decku gra ma natywny build i działa dobrze, premierowo doświadczenie to coś porównywalnego z Divinity Original Sin 2 na pierwszym Switchu - jak ktoś ma nóż na gardle to można, ale daleko było temu do komfortowego grania. Szkoda, liczyłem na ten port w przyszłości.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Zacytowałem dosłownie, nic więcej nie powiedział, więc można się tylko domyślać. Może to i nie być kwestia licencyjna. Ale już od dawna jest tajemnicą poliszynela, że mimo kolosalnego sukcesu gry, Larian nie był zadowolony z relacji z Wizards. Takie więc mam wrażenie.Dziś, gdy często mówią otwarcie z wielkim cynizmem, że nie chciało im się już robić kolejnej gry D&D, czuć w tym pewną niechęć i że po prostu wolą robić coś swojego, bez konieczności negocjacji dealów i zawartości. Zazwyczaj o takich sprawach się nie mówi, a Larian w każdym wywiadzie wydaje się zachwycone faktem niepracowania więcej nad Baldurem.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 7 godzin temu, ogqozo napisał(a):Zacytowałem dosłownie, nic więcej nie powiedział, więc można się tylko domyślać. Może to i nie być kwestia licencyjna. Ale już od dawna jest tajemnicą poliszynela, że mimo kolosalnego sukcesu gry, Larian nie był zadowolony z relacji z Wizards. Takie więc mam wrażenie.Dziś, gdy często mówią otwarcie z wielkim cynizmem, że nie chciało im się już robić kolejnej gry D&D, czuć w tym pewną niechęć i że po prostu wolą robić coś swojego, bez konieczności negocjacji dealów i zawartości. Zazwyczaj o takich sprawach się nie mówi, a Larian w każdym wywiadzie wydaje się zachwycone faktem niepracowania więcej nad Baldurem.Tak, ewidentnie mają kosę z Wizards i zapewne nie chce im się już z nimi pracować w żadnym zakresie, a taki port by tego wymagał.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 13 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):Na Gaben Decku znam paru co przeszli całość, więc grać na małym ekranie się da. Sam próbowałem, słabo, ale można.Ja gram na Portalu naprzemiennie z PS5 Pro na dużym TV. Na Portalu jak najbardziej można :) Na Decku na pewno jest gorzej, bo ekran jeszcze mniejszy, ale do tego 800p i trzeba zjechać z detalami gry, a wtedy się robi pikseloza.10 godzin temu, Bzduras napisał(a):premierowo doświadczenie to coś porównywalnego z Divinity Original Sin 2 na pierwszym Switchu - jak ktoś ma nóż na gardle to można, ale daleko było temu do komfortowego graniaGrałem :)
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 43 minuty temu, DarkStar napisał(a):Na Decku na pewno jest gorzej, bo ekran jeszcze mniejszy, ale do tego 800p i trzeba zjechać z detalami gry, a wtedy się robi pikseloza.Oczywiście, że tak - odpalasz streaming z PS5, więc ciężko żeby mały pecetokonsolek uruchamiał gierkę w tej samej jakości, ale obecnie przy natywnym buildzie 30 klatek przy całkiem dobrej jakości nie jest nieosiągalne.45 minut temu, DarkStar napisał(a):Grałem :)Więc wiesz o czym mówię
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Ja na Decku gralem do 3 aktu i potem juz trzeba bylo przeskoczyc na PC. Jeżeli na S2 nie daloby sie wykręcić duzo wiecej jak chodzi o wydajność to lepiej żeby to nie wychodziło.