Skocz do zawartości

Baldur's Gate 3

Featured Replies

Opublikowano

Dzięki kolego. Plusy się skończyły :(

kurczę nie mogę się doczekać. Dawno nie miałem hypu na grę. Teraz Starfied, mam też zamówiony dodatek do C77, ale jak wyjdzie BG3 to wszystko idzie w diabły

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 280,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tak naprawdę pograłem zaledwie 2.5 godziny, z czego większość czasu w tutorialu dziejącym się na statku mindflayerów. W kreatorze postaci też chwilę posiedziałem.   Pierwsze wrażenia są taki

• Dr.Czekolada
    Dr.Czekolada

Nic nowego. TLOU2 już był interaktywną torturą 

Opublikowano
9 minut temu, messer88 napisał:

7 bardzo szybko wleci w następnych lokacjach. 

Co wykułeś w kuźni? 

Padło na tarczę.

Da się podnieść tę platformę z kuźnią czy to jest droga bez powrotu (fast travel only)?

Opublikowano

Możesz 2 rzeczy zrobić. Chyba się nie da tam do tego urwiska gdzie przeskoczyć trzeba było wrócić pieszo. 

Opublikowano

Ten design bossow w drugim akcie :banderas: Przyznam ze:

Spoiler

Gruby alkoholik w knajpie

mnie wyjasnil po dosyc ciezkiej walce, ale juz mam w glowie plan jak to wygrac (chyba ze sie uda sprawe przegadac tym razem bo ostatnio slabo poszlo xDDD). No i jak bym od poczatku wiedzial jak ta walka przebiega to moze bym nie zmarnowal tylu czarow i atakow bez sensu.

Opublikowano

Już wszystko jasne.

Tak jak pisałem u mnie nie działa (do góry). Zapewne dlatego, że nie zjechałem windą zgodnie z zamierzeniem twórców przy użyciu kuźni, tylko opuściłem platformę rzeczonym guzikiem (zlatując wcześniej postacią) :rotfl:

Po locie i mistycznym kroku gra potrafi zbaranieć.

Trochę się ostatnio pogubiłem, bo zgłupiałem również przy okazji usuwania gruzu:

Spoiler

Jak bym nie ustawił tej beczki z runicznym prochem, to te gamonie odsuwały się niewystarczająco daleko i w efekcie miałem kilka trupów.

Opublikowano
2 hours ago, pawelgr5 said:

Ten design bossow w drugim akcie :banderas: Przyznam ze:

Hide contents

Gruby alkoholik w knajpie

mnie wyjasnil po dosyc ciezkiej walce, ale juz mam w glowie plan jak to wygrac (chyba ze sie uda sprawe przegadac tym razem bo ostatnio slabo poszlo xDDD). No i jak bym od poczatku wiedzial jak ta walka przebiega to moze bym nie zmarnowal tylu czarow i atakow bez sensu.

Można ściemnić że się pije z nim. Po trzech testach na dex sam padnie.

W kuźni to chyba pancerz najlepszy bo daje debuffa za każdym razem jeśli przeciwnik cię trafi.

Opublikowano

To tam uj, brak możliwości trafienia krytyka to deal breaker. Zrobiłem dwie ciężkie zbroje, bo średni był mi niepotrzebny. Reszta to śmieszny żart w porównaniu do armorów.

Opublikowano
8 godzin temu, messer88 napisał:

Możesz 2 rzeczy zrobić. Chyba się nie da tam do tego urwiska gdzie przeskoczyć trzeba było wrócić pieszo. 

Da się więcej, ja zrobiłem 3 a na pewno przegapiłem jeszcze materiał. 

Opublikowano
8 godzin temu, messer88 napisał:

50+h i zaczynam 2gi akt. Świetny tam klimat jest na początku. 

Ja wlasnie 45+h i 2gi akt startuje. Tak nie porwala mnie zadna gra od czasow RDR2. Tytul wybitny dla mnie. Lariani odwalili kawal zayebistej roboty!

Opublikowano

Ale itemki w 2gim akcie to już niezłe się trafiają. Dammon też fajne może zrobić za znalezione wcześniej materiały. 

Zawsze mam dylemat Karlach a Lae'zel, obie postacie fajnie napisane i mega przydatne w walce. Ciężko się decydować poza lokacjami gdzie wiadomo kto może się przydać bardziej, a dwójki postaci melee do party nie potrzeba. 

Opublikowano
9 minut temu, Donatello1991 napisał:

Ja 24h i 3 akt. Co wy tyle robicie? 

To jest niemożliwe xD