Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
5 minut temu, ASX napisał:

no i to ja rozumiem, gry wybrakowanym na premiere czy z chuyowym modelem biznesowym słusznie należy się krytyka.

Ale są też pozytywne przykłady, gier które są super rozwijane, bez drogich dlc i nieuczciwych mikrotransakcji które można, a czasami nawet należy chwalić.

Nie można wszystkich wrzucać do jednego wora.

Nie widziałem jeszcze gry usługi, która day1 była dopracowana, miała content i społeczność była zadowolona. Widziałem za to mnóstwo tytułów, które w dniu premiery były zabugowane, nie miały contentu i były yebane zarówno przez recenzentów jak i graczy. 

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 364,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
21 minut temu, ASX napisał:

znowu to narzekanie na to że gry w tej generacji wspierane są dodatkami i dlc,nie wiem jaką krzywdę wyrządziły wam te gry usługi xd

Pewnie dlatego, że przed nimi były kompletne produkty z DLC, a teraz masz pół produkt i w sumie za (pipi) nie wiesz za co płacisz, bo za rok to może być kompletnie inna gra.

Opublikowano
5 minut temu, suteq napisał:

Nie widziałem jeszcze gry usługi, która day1 była dopracowana, miała content i społeczność była zadowolona. Widziałem za to mnóstwo tytułów, które w dniu premiery były zabugowane, nie miały contentu i były yebane zarówno przez recenzentów jak i graczy. 

też mało widziałem kompletnych gaas day1, co nie znaczy że się nie zdarzają

ale widziałem też przykłady gier które są bardzo rozbudowane, mają mnóstwo contentu, który zadowala zarówno społeczność jak i recenzentów, a które wciąż są krytykowane bo to znienawidzone "gry usługi" i  twórcy rozwijają grę.

Opublikowano

Na materiałach promocyjnych z centrali się nie liczy :nosacz3:

Opublikowano

Ja nie mam nic przeciwko rozwijaniu gry po premierze, ba, nawet to propsuję bo to fajnie że twórcy dbają o społeczność. Ale kurwa jak już pracują nad grą te 3 lata to oczekuję, że wersja podstawowa też będzie miała na siebie pomysł który przełoży się na przyjemne doznania z rozgrywki i porządną zawartość. Tego niestety brakuje więc jak dla mnie to twórcy dalej nie ogarniają jak zrobić porządny GaaS. 

Opublikowano

Ludzie są po prostu skłonni płacić pełną cenę za DLC jeśli jest warte, a jak niewarte nic to twórca nie sprzeda. Z GAAS to takie karmienie małymi łyżeczkami, że do końca nie wiesz co jesz, czase trafi się łyżeczka rzygowin, ale cierpliwie czekasz, bo w końcu "darmowe DLC" i może za rok albo dwa ogarną dałna.

a jak nie to zamkną serwery i tak do następnego GAAS :)

To ja jednak wolę płacić za kompletny produkt.

Opublikowano

Monster Hunter World jest dobrym przykładem gry, która dostała niesamowitą ilość contentu zupełnie za darmo, a na koniec ogromne DLC.

Opublikowano
4 minuty temu, WisnieR napisał:

Monster Hunter World jest dobrym przykładem gry, która dostała niesamowitą ilość contentu zupełnie za darmo, a na koniec ogromne DLC.

a miała content na start? gracze byli zadowoleni? czy można ograć te dodatki offline?

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

czy można ograć te dodatki offline?

a jakie to ma znaczenie? xd

Opublikowano

Takie, że lubie mieć kompletny produkt, a nie półprodukt łatany przez rok czy dwa. Działanie offline = kompletny produkt który ogram kiedy chcę i jak chcę, a nie że mi wyłączą serwery. Lubię to uczucie.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

a miała content na start? gracze byli zadowoleni? czy można ograć te dodatki offline?

Tak, Tak ( no może największe monster fagi coś tam marudziły ale kładę lachę na tych borowików) i tak

Opublikowano

xD ale co to ma wspólnego z grą offline?

Opublikowano

No i za(pipi)iście, że ktoś zrobił udaną grę singleplayerową która na starcie jest kompletnym produktem, a nie jakiś GAAS osrany. :) @Pupcio

4 minuty temu, ASX napisał:

xD ale co to ma wspólnego z grą offline?

To tylko taki składnik. Jak gra singlowa nie wymaga łączenia się z siecią/serwerami aby jej w pełni doświadczyć to jest to dla mnie tytuł kompletny. :)

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

No jakby mi ktoś kazał pokazać dobry przykład gry usługi to chyba pierwsze co mam w głowie to monster hunter i stardew valley.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

To tylko taki składnik. Jak gra singlowa nie wymaga łączenia się z siecią/serwerami i mogę w pełni doświadczyć jej doświadczyć to jest to dla mnie tytuł kompletny. :)

czyli gry multiplayer nie są dla ciebie kompletnymi, pełnowartościowymi tytuałmi niezależnie do tego jak wysoki poziom prezentują? niech mnie chuy, co za teoria xD

Opublikowano

Weźcie się na jakieś solo umówcie czy co (pipi)a, ok? 

Opublikowano

no dziwi mnie po prostu ta twoja krucjata, szczególnie w twoim wykonaniu bo wszyscy pamiętamy że jesteś fanemWoWa i Destiny typowych przykładów gier usług.

Które dla mnie osobiście symbolizują wszystko co najgorsze  w grach usługach i w ogóle grach wideo ogólnie,  czyli schemat rozgrywki oparty o grind, sztuczne podbijanie statystyk w zatrzymania gracza przy tytyle, zbieranie lootu, segmentowanie produktu za pomocą drogich DLC.

Edytowane przez ASX

Opublikowano
10 minut temu, Pupcio napisał:

No jakby mi ktoś kazał pokazać dobry przykład gry usługi to chyba pierwsze co mam w głowie to monster hunter i stardew valley.

Osobiście znam jedna taką grę, czyli rozszerzony Remake Crash Team Racing, co prawda obsrana microtransakcjami/grindem, ale o tyle dobrze/źle, że dotyczy to pierdół jak skórki/kartingi, więc w zasadzie wizualne kwestie, ale wiem, że Berion nie może przez to spać, i w sumie ma rację.

BTW. Chłop wygrał wybory i spakował mandżur, a Kiełkaro przegrał, a nadal grasuje na wolności.

Opublikowano
6 minut temu, lpcl napisał:

Weźcie się na jakieś solo umówcie czy co (pipi)a, ok? 

Na tym forum umawia się na RUCHANIE   :)

Opublikowano
5 minut temu, Pupcio napisał:

Na tym forum umawia się na RUCHANIE   :)

No to może niech jeden przerucha drugiego bo teraz to faktycznie jak jakieś zaloty wygląda. Latają po tematach i polują na siebie. 

Opublikowano

Zieloni na tym forum to zawsze była patologiczna rodzina, kłótnie i wyzwiska to niestety ich domena  :( po rodzinne ciepełko zapraszamy do niebieskiego domu  :)

Opublikowano
10 minut temu, Pupcio napisał:

po rodzinne ciepełko zapraszamy do niebieskiego domu  :)

Wazelina we własnym zakresie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.