Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
3 godziny temu, maciucha napisał:

Z kolegami to wymieniam się tylko śliną :)

To by wiele wyjaśniało w kwesti Twojej wrażliwości...

A wracając do tematu:) Ktoś tu pisał że nudy w temacie o PS5. Za to w topicu XSX bociarze przymierzają konsole do mebelków z IKEA.

No nie dość że "gracze" to jeszcze projektanci wnętrz :banderas:

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 363,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
On 9/26/2020 at 12:37 PM, Starh said:

W Sony się musi palić i to ostro. Teraz jeszcze jada na popularności ps4 wykreowanej bardzo silnym line upem exow. Pamietam jak wiele gier dopiero po czasie dostał Xbox np. Nier automata. 

Teraz przeciętny Janusz kupi ps5 myśląc, ze będzie to następstwo ps4, a tu okaże się ze
Ceny gier o 100zl większe, a exow na horyzoncie mało, bo Sony się mocno wypstrykało z tytułów na sam koniec generacji, a gry jednak krótko się nie tworzą. 

Xbox ma naprawdę wiele asów w rekawie
- Mocniejsza konsola
- Lepsza cena w Polsce i bundle z grami na płycie 
- gamepass 
- Przejrzysty marketing
- potężna wsteczna z licznymi ulepszeniami 
- Share play 
- Cebule kupowania gier w Turcji/Węgrzech za polowe ceny
- wyglad (kwestia gustu, ale ja się bym nie wstydził tego postawić w salonie)
- znajac inżynierów Xboxa po One x mogę obstawić z pewniakiem, ze klocek będzie dużo cichszy niż ps5

Sony
- DS na premierę 
- Kolekcja PS 
- Spiderman (ale to ograć można na ps4)
- na pewno łatwiej będzie wymieniać używki w Polsce 

Tyle

a to nie jest przypadkiem tak, ze te słynne 299pln za gre bedzie mialo taka cene tylko na poczatku egzystencji Playstation 5? Z czasem te zaporowe kwoty musza ulec zmianie bo umowmy z gier wideo raczej nie korzystają w większości zamożni ludzie tylko klasa średnia z mnóstwem zobowiązań na karku. 

Opublikowano

299 XD Chciałoby się

Opublikowano
1 minutę temu, michal napisał:

a to nie jest przypadkiem tak, ze te słynne 299pln za gre bedzie mialo taka cene tylko na poczatku egzystencji Playstation 5? Z czasem te zaporowe kwoty musza ulec zmianie bo umowmy z gier wideo raczej nie korzystają w większości zamożni ludzie tylko klasa średnia z mnóstwem zobowiązań na karku. 

Jesteś bardzo naiwny jeśli uważasz, ze ceny gier spadną w połowie generacji 

Opublikowano
Just now, Starh said:

Jesteś bardzo naiwny jeśli uważasz, ze ceny gier spadną w połowie generacji 

a w czasach N64 wszystkie gry na te platformę mialy taka cene?

Opublikowano
14 minut temu, michal napisał:

a w czasach N64 wszystkie gry na te platformę mialy taka cene?

Akurat miałem pod ręką czasopismo MAN!AK z Grudnia 1999r więc sprawdziłem na szybko. Jest jedna reklama sklepu i tam już wszystko na N64 było w przedziale 219 do 269zł (MK4 tak dokładniej). Nie żeby to czemuś dowodziło ale doskonale pamiętam, że spory okres czasu ceny było powyżej 300zł więc potencjalnie coś tam pod koniec generacji spadło.

Opublikowano

Ale Wy jesteście dobrzy w tym kreowaniu faktów. 

Dla tych botów co przespali kilka ostatnich miesięcy - GRY NA XBOXA BĘDĄ KOSZTOWAŁY TYLE SAMO CO NA PLAYSTATION. Skończcie już wojować tym słabym argumentem bo będziecie tyle samo bulić za nowoości (np. za Cyberpunka). Oczywiście na przeciw stawiacie łupanie w gry z GP które już wszyscy ograli ale to inna para kaloszy. Boty znajdzcie coś nowego bo konsole Wam się nie sprzedają. EuroAgd żeni Xboxa Series X na 40 rat ZERO PROCENT. Go and take it. 

Opublikowano

no wiec wlasnie. SONY od 1995 roku tak umocniło swoja pozycje, ze ceny 299pln nie beda w ich rozumieniu stanowiły dla nich zagrożenia. Pozniej jak bedzie po peaku PS5 moga spuścić z tonu. 

Opublikowano

299? No do tylu może potanieją te gierki po roku  :) bo teraz gry będą kosztować 360zł użytkowniku m  :)

Opublikowano

299 to bedzie kosztowala te seria playstation hits z paskudnym czerwonym napisem.

Opublikowano
3 minuty temu, messer88 napisał:

Ogarniacie być takim klapem żeby dać 360 za gre z ps3? 

Raczej jak można byc bociarzem który kupuje konsole za ponad 2000 PLN żeby grac w gry z konsoli która kosztuje 500 PLN. 

Opublikowano
39 minutes ago, messer88 said:

Ogarniacie być takim klapem żeby dać 360 za gre z ps3? 

a to juz potwierdzone info?

Opublikowano

o. To jakies nowe zwyczaje sie wkradają. 360pln to ja za alkohol moge wydać, a nie za gry.

Opublikowano
2 godziny temu, ListuniO napisał:

Ale Wy jesteście dobrzy w tym kreowaniu faktów. 

Dla tych botów co przespali kilka ostatnich miesięcy - GRY NA XBOXA BĘDĄ KOSZTOWAŁY TYLE SAMO CO NA PLAYSTATION. Skończcie już wojować tym słabym argumentem bo będziecie tyle samo bulić za nowoości (np. za Cyberpunka). Oczywiście na przeciw stawiacie łupanie w gry z GP które już wszyscy ograli ale to inna para kaloszy. Boty znajdzcie coś nowego bo konsole Wam się nie sprzedają. EuroAgd żeni Xboxa Series X na 40 rat ZERO PROCENT. Go and take it. 

Kurde, dzięki Listek, myślałem, że gry multiplatformowe będą tańsze na Xboxie niż na Playstation. Normalnie jakbym czytał zgrzanego Roziego, który próbował jakoś deprecjonować GP kilka dni temu podając identyczny argument, jeszcze napisz, że GP podrożeje, to jeszcze pomyślę, że jesteś jego alterem :kaz: 

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano
5 minut temu, MYSZa7 napisał:

Kurde, dzięki Listek, myślałem, że gry multiplatformowe będą tańsze na Xboxie niż na Playstation. Normalnie jakbym czytał zgrzanego Roziego, który próbował jakoś deprecjonować GP kilka dni temu podając identyczny argument, jeszcze napisz, że GP podrożeje, to jeszcze pomyślę, że jesteś jego alterem :kaz: 

No to po jakiego grzyba yebiecie ciągle o tej cenie tych gier? Spencer w swoich szeregach chce żołnierzy z jajami więc przestańcie już łapac za włosy i drapać po oczach.

Edytowane przez ListuniO

Opublikowano

Gamepass? Tej siły nie powstrzymacie :xboss:prey 2 i fallout nv2 za 4zł czy za 720? NO C0RWA NIE WIEM CO WYBRAĆ KLAPY

Opublikowano
2 minuty temu, ListuniO napisał:

No to po jakiego grzyba yebiecie ciągle o tej cenie tych gier? Spencer w swoich szeregach chce żołnierzy z jajami więc przestańcie już łapac za włosy i drapać po oczach.

Czy klap zapłaci 360 zł za ex'a w premierę? Tak. Czy bot zapłaci 360 zł za ex'a w premierę? Nie.

Opublikowano
1 minutę temu, MYSZa7 napisał:

Czy klap zapłaci 360 zł za ex'a w premierę? Tak. Czy bot zapłaci 360 zł za ex'a w premierę? Nie.

Czyli w ja zagram w Cyberpunk w premiere a Ty nie?

Opublikowano
Teraz, ListuniO napisał:

Czyli w ja zagram w Cyberpunk w premiere a Ty nie?

Nie wiem w jakim świecie żyjesz, gdzie Cyberpunk na premierę kosztuje 360 zł i jest exem na Playstation.

Opublikowano

Remake gry z PS3 działa w 1440@60. Zaraz się okaże że wyjdzie też na PS4. :)

Opublikowano
Teraz, MYSZa7 napisał:

Nie wiem w jakim świecie żyjesz, gdzie Cyberpunk na premierę kosztuje 360 zł i jest exem na Playstation.

eeeeeeee, ja j.e.b.i.e.

Opublikowano

Też bym tak reagował, gdybym był tak głupi jak Ty, Listek.

Edytowane przez MYSZa7

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.