Jump to content

Catering / dieta pudełkowa - opinie


Recommended Posts

Korzystaliście? Od 3 dni przywozi mi człowiek o 5 rano jedzenie. Dieta 2000 kcal. No oczarowany jestem. Jedzonko pycha i podobno zdrowe ale najważniejsze to, że nie tracę czasu na gotowanie. :cool:

 

Dietering.com - właśnie jadę kolacje i faszerowana papryka skradła mi serce. Polecam. 

Edited by Jotrazydwa
Link to comment

Catering fajna rzecz, różnorodne i smaczne jedzenie, ale wiem od koleżanki, która w tym pracuje, że zazwyczaj kcal się nie zgadza za bardzo, a produkty są często średniej jakości. Niby duża oszczędność czasu, ale mi zrobienie 2 posiłków do pracy i śniadania zajmuje 0,5h, więc też nie ma dramatu, a ceno 3-4 razy taniej.

Link to comment
15 minut temu, Rozi napisał:

I to wszystko robisz w pół godziny? Nie wierzę.

No a jaka w tym filozofia? Ryba w folię, przyprawy i do piekarnika, ryż nastawiam i się gotuje, w tym czasie pokroiłem buraki do pojemnika, część na dziś, reszta na jutro, twaróg do pojemnika, rozgnieść banana i wsypać płatki, wymieszać. Kroję warzywa na śniadanie, odlewam ryż i cyk do pojemnika. Jajka na patelnię, 3-4 minuty i gotowe, w czasie jedzenie śniadania, wyciągam rybę i cyk do pojemnika. Jeszcze gdzieś tam po drodze dałem psu jeść. Ze zjedzeniem śniadania 40 minut. 

 

Często też robię jakąś fasolę w sosie pomidorowym z warzywami, ciecierzycę, czy soczewicę w curry, czy coś podobnego to mam na 2 dni i wtedy następnego dnia robię tylko ten twaróg lub coś podobnego na zimno jako drugi posiłek. No gotuję raczej tak, żeby było prosto i szybko, może jakieś frykasy to nie są, ale póki co się nie nudzi.

Link to comment

Myślałem o tym, ale nie dałbym rady wpyerdalać przez miesiąc żarcia z mikrofali.

W zakładzie pracy mam stołówkę, a coś szybkiego też potrafię sobie w domu ogarnąć. 2,6k na miesiąc za żarcie z mikrofali bym nie dał, zwłaszcza że nie zawsze trafią w gust.

Link to comment

Ja mam z pracy śniadania i obiad, spoko sprawa bo zawsze gorące i świeże. Śniadania w formie szwedzkiego stołu. Do tego są zatrudnieni normalni kucharze i dania zbytnio nie mogą się powtarzać. Gotują raczej prosto i smacznie chociaż przez to ,że posiłki nie mogą się powtarzać to czasem dania komuś mogą nie posmakować. Ja nie narzekam chociaż rozumiem osoby które nie mogą zjeść schabowego raz na tydzień bo nie ma. Zostaje mi tylko gotowanie czegoś na kolację. W  weekend gotowanie traktuję raczej jako przyjemność i spędzenie wspólnie czasu. Mam swój piec do pizzy więc często z tego też korzystamy. A jak nam się nie chce to jemy coś dobrego na mieście. 

 

Sytuacja pewnie się skomplikuje jak dojdą dzieci ale pewnie w szkole też da się coś ogarnąć. A płacić za jedzenie z mikrofali to tak średnio bym powiedział, już bym wolał jakiś abonament w restauracji.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać w Polsce Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako "RODO", "ORODO", "GDPR" lub "Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych"). W związku z tym prosimy o zapoznanie się ze zaktualizowaną Polityką prywatności Privacy Policy.