Opublikowano 1 grudnia 20195 l Witajcie. Jakiś czas temu została zapowiedziana wersja na PS4. Na stronie Obsidianu jest Coming Soon, ale np. Amazon ma pre-order z datą grudzień 2020... Wiecie coś więcej na ten temat?
Opublikowano 20 stycznia 20205 l Patrząc na jakość portu pierwszego PoE na pstryka to możliwe, że nigdy.
Opublikowano 21 stycznia 20205 l Autor W dniu 7.12.2019 o 18:35, marcinwks napisał: Jedynie tyle, że premiera na PS4/XB0 jest 28 stycznia 2020 roku. Informacja pojawiła się dosłownie jak już chciałem kupić na PC. Mam tylko nadzieję, że te cholerne loadingi ogarną, bo już w jedynce miałem momenty, że chciałem dać sobie spokój... No i ta cena
Opublikowano 29 stycznia 20205 l xD ograj na pc z dyskiem ssd albo poczekaj na nową generacje Naprawdę jak widze jakie loadingi miała jedynka to tu będzie tragedia. O wiele więcej jest małych lokacji i przeskoków między statkiem a wyspami. Ja grałem na pc dawno temu i loadingi były ZEROWE. Tak jak zresztą w jedynce na pc. Ale chętnie bym przytulił 3 część . Tęsknie za tym światem może wrócę bo dlc nie ograłem do 2 części . Edytowane 29 stycznia 20205 l przez blantman
Opublikowano 29 stycznia 20205 l Autor Mam laptopa z SSD. Nie jest demonem mocy, ale pilarsow powinien ogarnąć. I właśnie nie wiem czy tak nie zrobię. Poczekam na recenzję i wtedy zdecyduję. W Dwójce można na początku manualnie wybrać decyzje jakie podjęliśmy w pierwszej części czy tylko przez wgranie save? A będzie trójka? Twórcy narzekali, że sprzedaż z części na cześć co raz gorsza. Edytowane 29 stycznia 20205 l przez SetoPL
Opublikowano 29 stycznia 20205 l ja jedynke ogralem na ps4, chyba w tydzien, tak sobie urlop spedzilem. chcialem platyne wbic, ale mialem buga i nie moglem dokonczyc ostatniego questa z drugiego dodatku. obiecalem sobie jednak, ze ostatni raz gram w gre z takimi loadingami (absurdalna dlugosc + ilosc). szkoda, ze znow zje.bali
Opublikowano 29 stycznia 20205 l Autor 4 minuty temu, Ölschmitz napisał: obiecalem sobie jednak, ze ostatni raz gram w gre z takimi loadingami (absurdalna dlugosc + ilosc). szkoda, ze znow zje.bali Widziałeś już rezencję? Dalej takie po(pipi)ane loadingi?
Opublikowano 29 stycznia 20205 l tak, jakis gosc pisal, ze okolo minute jeden. plus akcje jak w jedynce, kiedys juz je opisywalem. W dniu 13.09.2017 o 13:44, Ölschmitz napisał: (...) drugi minus to absurdalna ilosc i czas loadingow na ps4. (pipi)a. niektore questy to 20 minut loadingu i 5 minut gry. - "powiedz jej, ze costam" - loading zeby wyjsc z budynku - biegniesz na druga czesc miasta, loading - wchodzisz do budynku, loading - wchodzisz na pietro, loading - gadasz, schodzisz na parter, loading - wychodzisz, loading - drugi koniec miasta, loading - wchodzisz do budynku, loading - "ok powiedzialem", zadanie ukonczone, wychodzisz - loading ehh, gdyby nie komorka pod reka to chyba bym tych pillarsow calych odpuscil.
Opublikowano 29 stycznia 20205 l Autor Haha fakt. Sam siedział z jedną ręką na forum Ale w takiej sytuacji odpuszczam wersję na PS4. Nie wytrzymam tego znowu. Edytowane 29 stycznia 20205 l przez SetoPL
Opublikowano 30 stycznia 20205 l Powtarzam wszystkie gry crpg na dysku ssd to mus. Nie widze sensu w męczarniach na padzie i starych konsolach. Szczególnie że pillarsy pójdą na naprawdę starym sprzęcie i nie wymagają nie wiadomo czego.
Opublikowano 30 stycznia 20205 l 2 godziny temu, blantman napisał: Powtarzam wszystkie gry na dysku ssd to mus. fixed Edytowane 30 stycznia 20205 l przez suteq
Opublikowano 30 stycznia 20205 l Kurczę, nie wiedziałem, że 1 ma takie długie loadingi na konsolach ;/ Jak to wygląda w przypadku innych RPG np. Divinity?
Opublikowano 30 stycznia 20205 l Autor 7 godzin temu, blantman napisał: Powtarzam wszystkie gry crpg na dysku ssd to mus. Nie widze sensu w męczarniach na padzie i starych konsolach. Szczególnie że pillarsy pójdą na naprawdę starym sprzęcie i nie wymagają nie wiadomo czego. Na padzie gra się bardzo przyjemnie i jak mam wybór wolę ograć na PS, ale tutaj bez kitu nie dam rady z tymi loadingami, więc wezmę wersję na PC, a że akurat promocja jest na steam 3 godziny temu, 20inchDT napisał: Kurczę, nie wiedziałem, że 1 ma takie długie loadingi na konsolach ;/ Jak to wygląda w przypadku innych RPG np. Divinity? Divinity gra się bardzo przyjemnie. Tam loadingi aż tak nie doskwierają i śmiałi polecam. Ogólnie gra jest genialna. Jedyne co to grzebanie w menusach na PC wypada lepiej.
Opublikowano 30 stycznia 20205 l Ale już inwentarzem lepiej się zarządza na konsoli, bo na kompie brakuje możliwości zaznaczenia kilku przedmiotów naraz. Dziwne, ale podpisuje się pod tym co kolega wyżej powiedział - Divinity 2 można śmiało na konsoli ograć, Pillarsy niestety nie nadają się przez bardzo długie loadingi. Moj Macbook z 2014 roku szybciej ładował Pillarsy niż PS4 z dyskiem 7200 obrotów, a skoro nawet taki stary Macbook to odpali to proponuje sprawdzić na swoich sprzętach, bo wymagania nie są straszne.
Opublikowano 30 stycznia 20205 l Pillarsy nawet nawet na Pececie z SSD zamulają okrutnie. Zwłaszcza jak się jest pod koniec gry to sejw dużo waży. Z tym, że na PC od biedy można zgrać tak na PS4 od połowy gry sami nie wchodzimy do pomieszczeń czy sklepów bo szkoda nam czasu na ładowanie.
Opublikowano 9 lutego 20205 l Autor Wydziałem ostatnio jak chodzą pilarsy na zwykłym PS4 HDD. Nie kupujcie. Loadingi to jakiś kosmos. Na PRO z SSD jescze jakoś by uszło, ale dalej trwa to za długo. Biorę wersję na PC. W ogóle dopiero się dowiedziałem, że można tam grać turowo. Dla mnie bomba!
Opublikowano 11 października 20204 l Ktoś ma info czy patche coś poprawiły( loadingi) czy olali temat ?
Opublikowano 20 października 20204 l Właśnie pograłem trochę na PC i gra robi świetne pierwsze wrażenie: przejrzysty kreator postaci, piękna grafika, ładna muzyka i taki generalnie bajkowy feeling. Mam tylko obiekcje, czy po tym jak nie przeszedłem jedynki mam szansę wkręcić się w fabułę. Niestety na razie wiele z tego nie rozumiem, jest dużo jakiś dziwnych pojęć, bogów itd. ale de facto nie wiem po co gram:D Pamiętam, że w takiego Baldura 2 wchodziło się, jak w masło bez znajomości jedynki, widzę, że tu może nie być tak kolorowo.
Opublikowano 28 marca 20214 l Jak mało postów w porównaniu z pierwszą częścią. Tak mało osób zagrało czy nikt nie chciał się podzielić wrażeniami? Zdecydowałem, że będę grał RTWP, a nie turn based, więc ściągnąłem wersję na PC. Fajnie, że dodali taki tryb po roku(?) od premiery gry, ale z tego co wyczytałem w necie, to raczej dodane na siłę, bo niektóre statystyki/skille są wtedy zupełnie bezużyteczne. Dobrze, że jest coś na wzór gambitów z ff12, to może nie będzie trzeba aż tak często pauzować gry jak w jedynce. Postaram się tym razem nie czytać żadnych buildów i grać w ciemno. Mam nadzieję, że barbarzyńca bez multiclassingu da radę
Opublikowano 28 marca 20214 l Autor Tak tryb TB jest na doczepkę. Bodajże zręczność nie ma najmniejszego sensu, bo normalnie odpowiada za częstotliwość ataków, a w trybie turowym mamy akcje, więc.... Dodatkowo najprostsze walki, który normalnej wygrywa się w kilkanaście - kilkadziesiąt sekund w trybie turowym trwają wieczność. A co do samej gry to nie wiem dlaczego w nią nie gram jest w każdym aspekcie lepsza od jedynki, ale jakoś mnie nie wkręciła. W sumie biegałem od questa do questa i za dużo nie wynikało z tego. A i polecam grać z skalowaniem lvl, bo mnie strasznie irytowało jak musiałem co chwilę zbaczać z drogi, bo miałem za słaba postać.
Opublikowano 4 kwietnia 20214 l Tu jest temat poświęcony obu częściom. Strona 11 zaczyna się "dwójka"
Opublikowano 6 kwietnia 20214 l Smaczna jest ta gierka. Wiecej pieprzu niż jedynka. Najbardziej cieszy mnie, ze nie ma dwoch paskow zycia i teraz po walce hp regeneruje sie do pelna. Ustawiłem sobie wczoraj wieczorem ai, zeby na starcie walki sie buffowali i leczyli w razie potrzeby. Wiekszosc akcji sam bede robil, bo nie ufam, ze trafia celnie umiejetnosciami aoe. Robie questy w Nekatace, ale juz fabularnie podoba mi sie bardziej ta czesc. Nie wiem kiedy mi zleciało to ~10h. Gra z duszą.