Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
4 godziny temu, ASX napisał(a):

Raczej nie mają presji, by skupywać następnych, pamiętając zwłaszcza jak długo musieli walczyć o Activsiion.

tylko teraz mogą się odwołać do poprzedniego wyniki sądu w podobnej sytuacji, gdzie wygrali, więc czymś musiałoby się to kolejne przejęcie różnić, żeby sąd mógł to uargumentować i oddalić na jakiejś podstawie

• Odpowiedzi 33,3 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

Teraz ich pozycja na rynku się odrobinę zmieniła więc to nie takie pewne czy przejdzie im kazdy następny zakup. Jak by kupili jakies małe gówno od indyków sprzedających się w max milionie to luz. Jak by wyciągnęli łapy po EA to nie wiem czy tak po prostu by przeszło.

Opublikowano
  • Autor

Nie mam problemów, aby kupili sobie jakieś mniejsze studio z problemami, typu Compulsion, Obsidian, Double FIne czy Ninja Thoery, ale jeśli mają znowu kupować coś na wzór Activision to lepiej niech dadzą sobie spokój

Opublikowano

Microsoft idzie w wydawcę więc kupią jeszcze nie jedno studio, tak samo jak EA. Nikomu to już nie będzie przeszkadzać bo wydają swoje gry wszędzie więc nikt ich nie będzie blokować.

Opublikowano
27 minutes ago, Ukukuki said:

Microsoft idzie w wydawcę więc kupią jeszcze nie jedno studio, tak samo jak EA. Nikomu to już nie będzie przeszkadzać bo wydają swoje gry wszędzie więc nikt ich nie będzie blokować.

Dokładnie. Argument był taki, że będą blokować gry i trzymać w swoim ekosystemie. Ten argument padł całkowicie. Inna sprawa, czy im potrzebne takie EA. Personalnie byłbym o wiele bardziej zadowolony gdyby kupili ten Ubi bez Assassina, Far Cry i Division

Opublikowano
  • Autor

Nawet jeśli wydają gry na wszystkie platformy i podzielili się prawami do streamowania swoich gier, to wydaje mi się że urzędy wciąż mogą mieć obiekcje przed akumulacją tak dużej ilości gier i studiiów pod jednym wydawcą, gdyby zechcieli znowu przejąć jakiegoś giganta. Zwłaszcza że już teraz są największym wydawcą na Xboxie i PSN.

Opublikowano

Na PS robię sobie drugi konto i z głownego udostępniam i mogę grać przykładowo w call of duty online, plus normalnie chodzi, inne gry też wiadomo. Czy jest możliwość taka na xboxie? Czy jak założę nowe konto to muszę osobno opłacić gp i gry?

Opublikowano

Ustaw sobie konsolę jako domową na tym koncie z którego chcesz dzielić kupioną zawartość, potem już nawet nie musisz go mieć na konsoli żeby grać na innych kontach.

Opublikowano

Z lekkimi problemami, ale się udało. Na konsoli nie udawało się ustanowić hasła. Całe to zataczało koło. Musiałem na nowym koncie się zalogować na pc i ustawić/dodać urządzenie ręcznie z kodem seryjnym konsoli. Teraz się zalogowałem na apke xbox pc i działa wszystko jak ta lala.

Opublikowano

niedługo premiera nowej mafii przykładowo, czy ms ma zamiar wrzucać premiery do swojego sklepu na pc, czy dalej będzie to wyglądało tak, że day one tylko gry wydawane przez nich samych, plus dodawane te, które wpadły do game passa? no nie kumam co oni robią z tym sklepem

Opublikowano
  • Autor

MS na pewno chciałby wrzucać wszystkie gry na konsole i PC najlepiej z Play Anywhere, ale to od woli wydawców zależy czy z tego skorzystają. Niczego nie wymuszają.

IMO są teraz w okresie przejściowym. Chyba dopiero przy premierze nowej "konsoli" kiedy nastąpi już ta pełna integracja z PC, będzie można się spodziewać wszystkich tych gier third party które do tej pory omijały sklep xbxoa na PC.

Opublikowano

No ale ja piszę o nowościach, a oni prowadzą sklep z grami, co za problem żeby PREMIERY lądowały w sklepie już teraz? Co, wydawcy nie chcą dodatkowego źródła zarobku, MS nie chce dodatkowego zarobku?

Opublikowano
  • Autor

MS chciałby, ale tak jak pisałem to decyzja wydawcy czy chce wydać swoją grę w tym sklepie czy nie. MS przecież go nie zmusi, jeśli nie chcę. A dlaczego nie chcę, to można się tylko domyślać, może prognozowana sprzedaż jest zbyt mała by zawracać sobie tym sklepem głowę.

To znaczy teoretycznie MS mógłby to wymysić, np. nakładając obowiązek wydania gry w sklepie na PC jeśli wydają ją na konsoli. Ale od dłuższego idą raczej na rękę developerom, minimalizując wymagania niż próbując coś wymuszać.

Opublikowano

Przecież to o czym piszesz to jakieś błędne koło. Gracze nie kupują, bo oferta uboga i brakuje premier -> Wydawcy nie chcą wydawać, bo nikt nie kupuje w tym sklepie i się nie opłaca -> Microsoft nic z tym nie robi, bo gracze nie chcą to nie i wydawcy nie chcą, to nie

Jeśli MS nie ma argumentów żeby przyciągać wydawców i oferować lepszy wybór w swoim sklepie, to nie najlepiej to o nich świadczy i nie najlepiej im wróży na przyszłość.

Opublikowano
  • Autor

no w tej chwili tak to wygląda, taka spirala śmieci.

Chociaż MS trochę zrobił żeby przyciągnąć do swojego sklepu, zrezygnował z UWP, zmniejszył marżę na sprzedaży do 12 % gdy Steam pobiera 30$,

Zapowiadają też dalsze usprawnienia, ma być ten Xbox OS który wprowadzi konsolowy interfejs na PC, czy widoczność swojej biblioteki z innych sklpeów w aplikacji Xboxa. Ale i tak sporo wydawców dalej pomija ten sklep. A siłą ich przecież zmusić nie mogą.

Może ta integracja ze sklepem z konsoli da temu jakiegoś boosta, + dopływ użytkowników z konsol, zobaczymy.

Opublikowano

Szczerze to ja nie wierzę, że nagle, cudownie, uda im się przenieść całą bibliotekę Xboxa do sklepu na PC. Teraz sklep jest taki biedny i nagle co, w ciągu dwóch lat pojawią się tam tysiące gier i wszystkie z opcją Play Anywhere? Przecież taki jest ich cel skoro chcą kompatybilność wsteczną, a kolejny sprzęt będzie PC-kryptokonsolą.

Opublikowano
  • Autor

Mnie też ciężko to sobie wyobrazić, ale wszystkie oficjalne wypowiedzi jak i te zakulisowe, składają się w to że to właśnie planują.

Opublikowano
  • Autor

Swoją drogą jakiś kilka dni temu w apce na PC w swojej blibliotece zobaczyłem jakieś kilkadziesiąt losowych gier z Xbxoa 360 któe kupiłem na konsoli. Może był to jakiś bug, bo po kilku godzinach zniknęły, a może nie.

Przypomnę też starą wypowiedź:

https://mcvuk.com/business-news/phil-spencer-wants-to-extend-xbox-backwards-compatibility-to-pc/

Opublikowano
13 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Przypominam, że MS ogarnął autoHDR do starszych gier, boosta do gier bez dedykowanych patchy to i ogarną emulacje jakiś staroci z X360.

Jestem przekonany, że to tylko kwestia czasu. Przecież wsteczna z 4K i 60 fps bez patchy to była uważana za niewykonalną na konsolach zanim MS to zrobił.

Opublikowano
13 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Przypominam, że MS ogarnął autoHDR do starszych gier, boosta do gier bez dedykowanych patchy to i ogarną emulacje jakiś staroci z X360.

Chodzi o kwestie licencyjne i umieszczenie tych gier w sklepie na Windowsie. Skoro większość nowych gier tam nie trafia to wątpliwe jest, że trafią wszystkie inne.

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

Chodzi o kwestie licencyjne i umieszczenie tych gier w sklepie na Windowsie. Skoro większość nowych gier tam nie trafia to wątpliwe jest, że trafią wszystkie inne.

Widze to raczej jako dostęp do sklepu z Xboxa na PC, więc jakaś forma emulacji Xboxa na blaszce. Zaś to co dostępne jest w obu sklepach - natywnie.