Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Zaraz czerwcowy Showcase, byłaby fajna okazja do jakiegoś wywiadu w którym by chociaż powiedzieli co jest ich celem zarówno o konsole i pc jeśli chodzi o biblioteki, aplikacje itp.

Bo narazie jakieś rzeczy się dzieją, coś tam testują, coś tam są plotki co jakiś czas i w sumie to ludzie sobie z tych okruszków składają to wszystko ;)

To był i jest problem MS czyli brak przejrzystości i brak komunikacji.

• Odpowiedzi 33,3 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

Cele są znane, wydać wszystko na jak największej liczbie urządzeń itd. Planują też nowego Xboxa stacjonarnego i handhelda oraz dalsze inwestycje w PC i Clouda. Jedyne co dla mnie nie jest jasne i co chce zobaczyc to info na czym ma polegac ta dalsza integracja z PC

Opublikowano
1 godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

Zaraz czerwcowy Showcase, byłaby fajna okazja do jakiegoś wywiadu w którym by chociaż powiedzieli co jest ich celem zarówno o konsole i pc jeśli chodzi o biblioteki, aplikacje itp.

Bo narazie jakieś rzeczy się dzieją, coś tam testują, coś tam są plotki co jakiś czas i w sumie to ludzie sobie z tych okruszków składają to wszystko ;)

To był i jest problem MS czyli brak przejrzystości i brak komunikacji.

Ale jaki brak przejrzystości. Gry na wszystko. Nowa konsola. Nowy handheld. Nowy os dla pocket PC i dalsza integracja ekosystemu. Ile razy jeszcze Phil musi powiedzieć to samo żeby niektórzy uwierzyli, że robią to o czym mówią :p

Opublikowano
  • Autor

Ja bym powiedział że w poróenaniu do innych to oni aż za dużo tych wszystkich wywiadów udzielają. Co często obraca się przeciwko nim

Bo np. nie przypominam sobie żeby nikt z Sony robił tournee wywiadowe po porażce Concorda w której tłumaczyłilby się z decyzji. Tak jak to robił Spencer po Redfallu.

Na Showcasie skupią się przede wszystkim na grach, ale na pewno przydałoby się uspokoić konsolowcow, bo widać nawet po tym że odwołali fanfest z okazji Showcase, że są PRowej w defensywie i obawiają się reakcji konsolowych fanów na kolejne porty na inne konsole. A przecież wzciąż będą mieli duże do zaoferowania ludziom którzy przez lata inwestowali w ich ekosystemie.

Opublikowano
5 godzin temu, krzysiek923 napisał(a):

Gracze nie kupują, bo oferta uboga i brakuje premier

Trochę upraszczasz, bo MS Store ma absolutnie o wiele większe problemy niż brak premier. Jakieś szyfrowanie plików (częściowo zaczyna to odchodzić w niebyt na szczęście), brak wsparcia dużej części modów przez kombinowanie z customowymi bibliotekami utrudniającymi życie i developerom (bo muszą więcej grzebać żeby wprowadzić choćby obsługę upscalingu), moderom (bo muszą się sztukować z jakimiś fiołkami które na innych platformach sprzedażowych nie istnieją) i graczom (bo na Steamie działa xa na MS Store nie działa), gorsza wydajność przez jakieś dodatkowe warstwy pierdół... Dopóki MS nie zepnie dupy i nie naprawi problemów u podstaw dopóty ich sklepik będzie istniał gdzieś tam z tyłu, bo w tym momencie kupując cokolwiek u nich zyskuje się całą gamę problemów i nic poza tym. Play Anywhere to jedyny plus kupna u nich, ale nie dotyczy wszystkiego i czy naprawdę równoważy wymienione minusy?

Opublikowano
1 hour ago, Bzduras said:

Trochę upraszczasz, bo MS Store ma absolutnie o wiele większe problemy niż brak premier. Jakieś szyfrowanie plików (częściowo zaczyna to odchodzić w niebyt na szczęście), brak wsparcia dużej części modów przez kombinowanie z customowymi bibliotekami utrudniającymi życie i developerom (bo muszą więcej grzebać żeby wprowadzić choćby obsługę upscalingu), moderom (bo muszą się sztukować z jakimiś fiołkami które na innych platformach sprzedażowych nie istnieją) i graczom (bo na Steamie działa xa na MS Store nie działa), gorsza wydajność przez jakieś dodatkowe warstwy pierdół... Dopóki MS nie zepnie dupy i nie naprawi problemów u podstaw dopóty ich sklepik będzie istniał gdzieś tam z tyłu, bo w tym momencie kupując cokolwiek u nich zyskuje się całą gamę problemów i nic poza tym. Play Anywhere to jedyny plus kupna u nich, ale nie dotyczy wszystkiego i czy naprawdę równoważy wymienione minusy?

Play Anywhere to raczej bonus wynikający z kupna gry na konsolę. Wątpię, że są gracze pecetowi, którzy kupują z własnej woli grę na MS Store.

Opublikowano

Wiesz, jak mam mieć grę na PC albo na PC i konsoli jednocześnie z cross-savem to sam idę w PA. Oprócz takich gierek i darmówek z Prime Gaming to chyba nic tam z własnej woli nie kupiłem, bo po co? Są lepsze, dużo lepsze alternatywy.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bzduras napisał(a):

Trochę upraszczasz, bo MS Store ma absolutnie o wiele większe problemy niż brak premier.

Są też inne problemy, zwróciłem tylko uwagę na konkretny fakt, że nawet chcąc kupić grę i nie interesując się resztą funkcjonalności, ciężko jest kupić grę, która właśnie ma premierę, a nie ma jej w sklepie MS. Oni chcą, żeby to był sklep konkurujący ofertą ze Steam, czy nawet Epic obecnie, czy sklep, w którym umieszczają wydawane przez siebie gry + co łaska ze stołu pańskiego? Bo w takim wypadku to jest dla nikogo, skoro na Steam też są te gry + inne. Jestem przekonany, że docelowo to ma być pełna oferta, tylko czemu to idzie jak krew z nosa.

Opublikowano
  • Autor

no czega ich bardzo długa droga. Ale spoko niech się starają, graczom to powinno wyjść na dobre.

Ja jako posiadacz 150 gier kupionych cyfrowo na xboxie chętnie częściej bym zostawiał pieniądze w tym sklepie, ale z racji tego że wygląda to tak a nie inaczej, często decyduje się na zakupy na Steamie.

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał(a):

no czega ich bardzo długa droga. Ale spoko niech się starają, graczom to powinno wyjść na dobre.

Przecież ja o tym właśnie piszę - że się nie starają. Czas to pieniądz, gracze mogliby kupować już teraz, ale MS się nie spieszy z zarabianiem pieniędzy, tylko coś tam sobie dłubie w ślimaczym tempie w garażu. No ja wiem, że prawdziwą kasę to oni trzepią gdzie indziej, ale to i tak dziwne w kontekście korpo, no i przecież to jest firma od softu, która ma środki finansowe żeby to komuś zlecić, a ta apka biorąc to pod uwagę jest śmieszna.