Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Gry Microsoftu w tym roku:

• Odpowiedzi 33,5 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
7 godzin temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Nom, tak jak Xbox miał nie ujrzeć i być olewany przez wydawców. Robią normalne przymiarki, a dali RÓG jako Rozwiązanie tymczasowe.

Może być również badaniem rynku. Jak się tłumy rzuca to można inwestować w swój sprzęt. A jak nie będzie potencjału, to oleja.

Opublikowano

Trochę śmieszno, że w tym roku to Xbox będzie konsolą na której będzie można natywnie odpalić najwięcej części z serii Final Fantasy :p

Opublikowano
47 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Bezkonkurencyjna oferta.

Dla siebie widzę tylko Gearsy, także ten. Gusta i guściki

Opublikowano
4 minuty temu, Homelander napisał(a):

Dla siebie widzę tylko Gearsy, także ten. Gusta i guściki

Wiadomka, ale nie ma co owijać w bawełnę - to jest 12 tytułów do wyboru kiedy konkurencja ma w sumie 2 z czego jeden z możliwą obsuwą. reggie To jest dosłownie 6x więcej gier.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, iluck85 napisał(a):

Może być również badaniem rynku. Jak się tłumy rzuca to można inwestować w swój sprzęt. A jak nie będzie potencjału, to oleja.

Ludzie którzy odpowiadali za wyciek tego sprzętu mowią, że to raczej badanie rynku przed dopuszczeniem innych Xboxów OEM od Asusa, Lenovo i innych producentów sprzętu.

Tłumy na tego typu sprzęt, chocby ze względu na cenę się i tak nie rzucą. To nie jest tego typu urządzenie.

Zresztą myślę że MS odpuścił sobie definitywnie plany podbijania rynku. Tego typu i przyszłe Xboxy, ze wzgledu na to że będą odpalały po prostu pecetowe wersje gier po prostu będą i wciąż bedą otrzymywać gry i wspiera i nie bedą musiały sprzedawać się w milionach.

Opublikowano
22 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Wiadomka, ale nie ma co owijać w bawełnę - to jest 12 tytułów do wyboru kiedy konkurencja ma w sumie 2 z czego jeden z możliwą obsuwą. reggie To jest dosłownie 6x więcej gier.

No ilości nie da się pobić. Co do jakości zaś... Wiadomo, że crapów nie ma, ale gier wybitnych raczej też. Poza remakami

Opublikowano
1 minutę temu, Homelander napisał(a):

No ilości nie da się pobić. Co do jakości zaś... Wiadomo, że crapów nie ma, ale gier wybitnych raczej też. Poza remakami

Kwestia optyki, dla mnie DOOM, NG4 i TOW2 są/będą z pewnością wybitne w swoich gatunkach. Bawiąc się w liczby - są tu 3 remake’i, 3 nowe IP, średnio 1 gra 1st party na miesiąc.

Nie wiem czemu miałbym w to miejsce wybierać ofertę kogos kto nie zapewnia mi wsparcia swoimi grami?

Opublikowano
32 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Wiadomka, ale nie ma co owijać w bawełnę - to jest 12 tytułów do wyboru kiedy konkurencja ma w sumie 2 z czego jeden z możliwą obsuwą.

a te wszystkie gierki to nie są też u konkurencji?

Opublikowano
Teraz, messer88 napisał(a):

a te wszystkie gierki to nie są też u konkurencji?

Kilku nie, ale całościowo mogę wybrać Xboxa gdzie buduje cyfrową bibliotekę gier z przekroju 4 generacji którą przenoszę między kilkoma sprzętami i która zostanie ze mną w przyszłości Vs przywiązanie się do Sony które nie do końca ma na siebie pomysł jeśli chodzi o przyszłość.

Opublikowano
3 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Kwestia optyki, dla mnie DOOM, NG4 i TOW2 są/będą z pewnością wybitne w swoich gatunkach. Bawiąc się w liczby - są tu 3 remake’i, 3 nowe IP, średnio 1 gra 1st party na miesiąc.

Nie wiem czemu miałbym w to miejsce wybierać ofertę kogos kto nie zapewnia mi wsparcia swoimi grami?

Tego ostatniego stwierdzenia nie rozumiem w ogóle. Wezmę Gearsy od Microsoftu. Wezmę Metroida od Nintendo. Może Ghosta od Sony. O co chodzi Ci z tym wybieraniem?

Opublikowano

Nie widzę sensu kupować sobie ponownie Plejaka dla dwóch gier których nie ogram na PC czy Xboxie i trzymać go później pod TVkiem. O ile GoT na Xboxie to nierealna wizja tak DS2 prędzej czy później tam wyląduje.

Opublikowano
2 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Nie widzę sensu kupować sobie ponownie Plejaka dla dwóch gier których nie ogram na PC czy Xboxie i trzymać go później pod TVkiem. O ile GoT na Xboxie to nierealna wizja tak DS2 prędzej czy później tam wyląduje.

No to jak nie widzisz to nie kupuj :) W czym problem?

Opublikowano

Nigdzie nie napisałem, że go kupuje. Przy obecnej sytuacji rynkowej nie ma najmniejszego sensu. :)

Sensu dla Ciebie? Czy ogólnie? Dla mnie kupno Xboxa nie ma absolutnie żadnego sensu. I co teraz?

Opublikowano

Sensu dla Ciebie? Czy ogólnie? Dla mnie kupno Xboxa nie ma absolutnie żadnego sensu. I co teraz?

Nic teraz, to nie ja utkwię z martwą platformą. Jeśli nie widzisz jak postępuje Game Preservation na Xboxie i Play Anywhere gdzie kiedyś będziesz miał praktycznie całą swoją cyfrową bibliotekę na dowolnym urządzeniu - czy to handheldzie, dedykowanym Xboxie, PC czy w streamingu Vs konsola która nawet w ramach jednej linii ma problemy z ogarnianiem wstecznej to już Twoja sprawa. ;)

Opublikowano
7 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Nic teraz, to nie ja utkwię z martwą platformą. Jeśli nie widzisz jak postępuje Game Preservation na Xboxie i Play Anywhere gdzie kiedyś będziesz miał praktycznie całą swoją cyfrową bibliotekę na dowolnym urządzeniu - czy to handheldzie, dedykowanym Xboxie, PC czy w streamingu Vs konsola która nawet w ramach jednej linii ma problemy z ogarnianiem wstecznej to już Twoja sprawa. ;)

W sensie Playstation to martwa platforma? To nawet nie wiem jak nazwać Xboxa lol. Serio oderwany jesteś totalnie od rzeczywistości.

Jeżeli by mi tak strasznie zależało na prezerwacji czy play anywhere to po prostu kupiłbym peceta gamingowego, a nie Xboxa. Tyle, że mam to zwyczajnie w dupie. Jak chcę w coś zagrać to sobie kupię i tyle. Chcę

zagrać w Astro Bota to kupuję i gram. Będę chciał zagrać w Gearsy to zrobię to samo. Tak jak na Xboxa Series S kupiłem Forzė

Horizon 5 czy Age of Empires 2. Życie jest za krótkie żeby się pierdołami, ale jak chcesz sobie jakieś ideologie doprawiać do grania to proszę bardzo. W końcu to hobby i ma sprawiać przyjemność

Opublikowano

Widziałem gdzieś (chyba u Austina), że ten windows na rog Xbox ally jest tak okrojony, że w menadżera zadań dosłownie była jedna apka. Szczerze kibicuje aby to było konkurencyjne do steam os bo akurat ten system vs normalny windows na rog Ally z1e chodzi o wiele sprawniej. Gdyby wyszedł taki windows to nawet bym go widział na stacjonarnce skoro i tak na kompie nic więcej nie robię i bym miał chociaż te 5-10 klatek więcej.

Edytowane przez creatinfreak

Opublikowano

W sensie Playstation to martwa platforma? To nawet nie wiem jak nazwać Xboxa lol. Serio oderwany jesteś totalnie od rzeczywistości.

Powiedz mi, że nie zrozumiałeś posta nie mówiąc mi, że nie zrozumiałeś posta.

Może łopatologicznie - kupujesz grę na Xboxa masz ją na kilku platformach, a jak kupujesz grę na Plejaku to w sumie uwiązany jesteś do jednej. Przy wsparciu jakie oferuje obecnie MS a jakie Sony nie wiedze nawet sensu czemu miałbym pchać się w platformę tych drugich skoro praktycznie każdy ex 3rd party i tak wyląduje na Xboxie/PC, a 1st party przynajmniej na PC. Dokładając tylko do biblioteki dostępnej na różnych platofrmach.

Pełną wolność i przyszłościowosc Vs platforma bez gwarancji wsparcia 1st party i przywiązanie do jednej linii sprzętu który nawet nie potrafi ogarnąć dobrze wstecznej.

Opublikowano

Powiedz mi, że nie zrozumiałeś posta nie mówiąc mi, że nie zrozumiałeś posta.

Najwyraźniej. Wytłumacz mi zatem co poeta miał na myśli

Opublikowano
7 minut temu, creatinfreak napisał(a):

Widziałem gdzieś (chyba u Austina), że ten windows na rog Xbox ally jest tak okrojony, że w menadżera zadań dosłownie była jedna apka. Szczerze kibicuje aby to było konkurencyjne do steam os bo akurat ten system vs normalny windows na rog Ally z1e chodzi o wiele sprawniej. Gdyby wyszedł taki windows to nawet bym go widział na stacjonarnce skoro i tak na kompie nic więcej nie robię i bym miał chociaż te 5-10 klatek więcej.

Podobno w tej wersji zwalnia do 2 Gb ramu na gry.

Edytowane przez SnoD

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, creatinfreak napisał(a):

no dokładnie, mocno temu kibicuje.

Niech jeszcze rozwiążą kwestie biblioteki gier z konsol i będzie można sobie złożyć jakiegoś zgrabnego PC do salonu, zainstalować ten XboxOS którego w całości obsługiwać go padem i będzie można bez żalu pożegnać tradycyjne konsole.

Opublikowano
13 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Masz wyżej.

Skoro nie zrozumiałem najwyraźniej co miałeś na myśli to coś takiego mi pomoże?