Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
1 minute ago, Paolo de Vesir said:

Przed kupnem PS5 naczytałem się na forum jak to DS zmienia diametralnie odbiór gier i jak to zrewolucjonizował gaming tymi spustami, a wyszło jak wyszło. Dla mnie jedyne co dzieli obecnie pada od XSX od tytułu bezsprzecznie najlepszego pada na rynku to brak tej haptyki, reszta jest idealna.

Nie no, marketingowe bzdety. To są po prostu bardzo fajne opcje i zwiększają mi radochę z grania. Zwłaszcza jak są fajnie zrobione jak na przykład w Gran Turismo, TLoU 1/2, Cyberpunku czy Astro Bocie, rzecz jasna. Bardzo dobrze leży mi i kształt i ciężar za

to

1 minute ago, krzysiek923 said:

zawsze jest ten argument "u mnie działa", ale jednak wszyscy mamy internet, a i w temacie dualsense na forum postów nie brakuje. może nie grasz przez sieć w strzelanki, może delikatnie się obchodzisz, ale ja grając w gry chcę się skupić na graniu

No skoro działa, to piszę, że działa. Przecież nie neguję faktów i nie zaprzeczam problemom. I może masz rację, może chodzi o mój sposób grania. Nie jestem w stanie zrozumieć w jaki sposób mój szwagier od początku generacji zakatował już dwa Elite pady do XSX

• Odpowiedzi 33,9 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

Sony doskonale wie, jak się ma sprawa z analogami, że one się psują często. To ni jest tak, że oni nie są w stanie wyeliminować problemu. Przecież nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wypuścić ciut droższy model z Hallem obok zwykłego modelu. No poza tym, że Sony na rękę jest to, że one się psują. Swoje i tak kosztują przez te dodatkowe funkcjonalności.

Opublikowano
46 minutes ago, Homelander said:

Dla mnie przy PS5 robotę robi kontroler. Dual Sense jest absolutnie fantastyczny i za żadne skarby nie chce mi się grać na tym xboxowym. Chociaż od czasów eski uznawałem go za ideał

A dla mnie odwrotnie, ten DS z PS5 ujdzie, lepszy niż wcześniejsze, ale bardzo bym chciał grać na xboksowym. To w kwestii ergonomii oraz feelingu, nie mówiąc o konieczności pamiętania o regularnym doładowaniu pada, żeby nie skończyć grając na kablu.

Opublikowano
Just now, Mustang said:

A dla mnie odwrotnie, ten DS z PS5 ujdzie, lepszy niż wcześniejsze, ale bardzo bym chciał grać na xboksowym. To w kwestii ergonomii oraz feelingu, nie mówiąc o konieczności pamiętania o regularnym doładowaniu pada, żeby nie skończyć grając na kablu.

Ja kupiłem stację dokującą, więc nie mam tego problemu. Zresztą do pada z XSS też. Nie chcę pamiętać o konieczności kupowaniu baterii albo ładowaniu akumulatorków

Opublikowano

sorry, ale jak czytam, że ktoś woli pada z baterią na 5 godzin, po czym woli go ładować i czekać, albo dokupuje drugiego pada, tylko pod podmianę w docku (xd), zamiast kupić sobie 4 eneloopy z których 2 trzymają w kurwę godzin, a następnie pozostałe 2 trzeba tylko podmienić W KILKA SEKUND i jechać dalej to... nie można być aż tak leniwym, nie wierzę, takie lenistwo nie jest normalne

Opublikowano

sorry, ale jak czytam, że ktoś woli pada z baterią na 5 godzin, po czym woli go ładować i czekać, albo dokupuje drugiego pada, tylko pod podmianę w docku (xd), zamiast kupić sobie 4 eneloopy z których 2 trzymają w kurwę godzin, a następnie pozostałe 2 trzeba tylko podmienić W KILKA SEKUND i jechać dalej to... nie można być aż tak leniwym, nie wierzę, takie lenistwo nie jest normalne

Nie wiem kiedy ostatnio mi się zdarzyło grać 5h non stop bez żadnej przerwy. Gram sobie tyle ile mogę po czym odkładam pada na docka i nie myślę o żadnych eneloopach, podmiankach. Czego konkretnie nie rozumiesz i w co nie wierzysz? Że są ludzie, którzy nie grają 5h non stop bez przerwy? No są. Chyba nawet jesteśmy w większości

Opublikowano
1 minute ago, Paolo de Vesir said:

Nie no, to rozwiązanie dokup drugiego pada i stacje dokująca to jest jedna z najśmieszniejszych rzeczy jakie dostarczyło kiedykolwiek forum.

Drugiego pada? A stacja dokująca do pada

to dla mnie świetne rozwiązanie dlatego kupiłem i do Playstation i do Xboxa

Opublikowano
1 minute ago, Homelander said:

Nie wiem kiedy ostatnio mi się zdarzyło grać 5h non stop bez żadnej przerwy. Gram sobie tyle ile mogę po czym odkładam pada na docka i nie myślę o żadnych eneloopach, podmiankach. Czego konkretnie nie rozumiesz i w co nie wierzysz? Że są ludzie, którzy nie grają 5h non stop bez przerwy? No są. Chyba nawet jesteśmy w większości

Ale chwalisz się czy żalisz? Grywam ostatnio więcej na PS5 i zdarzało mi się regularnie nie grać w ogóle w tygodniu po pracy, za to zrobić sobie cały dzień grania w deszczowy weekend. I lipa jest, bo jeśli zapomnę podłączyć pada do ładowania podczas obiadu, wieczór mogę skończyć na kablu. Trzeba kombinować i przy każdej przerwie ładować, no albo mieć drugiego pada w zapasie. Na Xboksie po pierwsze moje aku i tak wytrzymałyby cały weekend grania, po drugie ich wymiana w dogodnym momencie zajmuje kilkanaście sekund, ładowarka idzie do gniazdka i tyle.

Opublikowano

no ale Homerlander nie ma problemu z odkładaniem pada do docka za każdym razem, to jest czysta wygoda, problem jest z wyjęciem aku i włożeniem naładowanych, wiesz ile rzeczy można zrobić w ciągu tych zaosczędzonych 5-10 sekund? teoretycznie zaooszczędzonych, bo do docka odkłada po każdym graniu, aku nie wymieniasz po każdym i w tym rzecz

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano

A tak w ogóle te 5 czy kilka godzin to jest tak dużo? W robocie mam siedzieć grzecznie przed ekranem przez 8 godzin z przerwą 30 min na lunch i to jest normalne, ale pograć 8 godzin w wolny dzień to ma być jakaś fanaberia?

Opublikowano
5 minutes ago, Mustang said:

A tak w ogóle te 5 czy kilka godzin to jest tak dużo? W robocie mam siedzieć grzecznie przed ekranem przez 8 godzin z przerwą 30 min na lunch i to jest normalne, ale pograć 8 godzin w wolny dzień to ma być jakaś fanaberia?

Masz rodzinę i dzieci? Jak dla Ciebie siedzenie 8 godzin i granie w dzień wolny to norma to spoko. Nie wnikam. Dla mnie abstrakcja

11 minutes ago, krzysiek923 said:

no ale Homerlander nie ma problemu z odkładaniem pada do docka za każdym razem, to jest czysta wygoda, problem jest z wyjęciem aku i włożeniem naładowanych, wiesz ile rzeczy można zrobić w ciągu tych zaosczędzonych 5-10 sekund? teoretycznie zaooszczędzonych, bo do docka odkłada po każdym graniu, aku nie wymieniasz po każdym i w tym rzecz

Przerabiałem eneloopy za czasów x360 i xone. Dock o wiele wiele wygodniejszy

Opublikowano

to tylko Homelander, on zawsze napisze ci co on robi, pisząc to tak, jakby to była prawda uniwersalna i jakby był to najważniejszy argument w każdej dyskusji, pomijając argumenty wymieniane obiektywnie

Opublikowano
19 minut temu, Homelander napisał(a):

Drugiego pada? A stacja dokująca do pada

to dla mnie świetne rozwiązanie dlatego kupiłem i do Playstation i do Xboxa

Ja mówię o sytuacji gdzie na forum pisano, że rozwiązaniem dla krótkiego czasu działania Dual Sense jest dokupienie drugiego pada i stacji dokującej i wówczas szybka wymiana.

Chociaż kiedyś pisano o graniu na DS4 z powerbankiem, więc w sumie śmieszność tego rozwiązana określam podobnie.

Opublikowano

16 minut temu, Homelander napisał(a):

Nie wiem kiedy ostatnio mi się zdarzyło grać 5h non stop bez

Godzinę temu, Homelander napisał(a):

Nie jestem w stanie zrozumieć w jaki sposób mój szwagier od początku generacji zakatował już dwa Elite pady do XSX

Mało grasz ;)

Pozdrow szwagra...sam zakatowalem już dwie Elitki a na zwykłym mam wytarte analogi. Przy czym mogę sobie pozwolić na dłuższe granie niż 5h dziennie.

Podoba mi się pomysł Ms. Widzę to trochę jak z telefonami. Gdzie konto google to xbox. Bierzesz jakiś ekran, logujesz się i masz dostęp do wszystkiego z poprzedniego urządzenia. A jeśli kupisz dedykowane urządzenie to dochodzi jeszcze biblioteka PC. No bajka.

Edytowane przez Szymek

Opublikowano
  • Autor

Jakby ktoś miał jeszcze wątpliwości że na PCtach i pctowych handheldach zobaczymy wsteczną kompatybilność z Xboxa.

Opublikowano
20 minutes ago, Homelander said:

Masz rodzinę i dzieci? Jak dla Ciebie siedzenie 8 godzin i granie w dzień wolny to norma to spoko. Nie wnikam. Dla mnie abstrakcja

Tak, bo wszyscy mają rodzinę i dzieci, albo w absolutnie każdy wolny dzień gdzieś jeżdżą czy siedzą poza domem.

Sony takie dobre, dba żeby ktoś nie grał za dużo bez przerwy.

Opublikowano

Co do wstecznej takie tam ploteczki:

Pure Xbox
No image preview

Report: Xbox Working On Massive Backwards Compatibility O...

Set to be revealed in 2026
Opublikowano
7 minutes ago, Mustang said:

Tak, bo wszyscy mają rodzinę i dzieci, albo w absolutnie każdy wolny dzień gdzieś jeżdżą czy siedzą poza domem.

Sony takie dobre, dba żeby ktoś nie grał za dużo bez przerwy.

Przecież ja piszę tylko co jest najlepsze DLA MNIE. O tym co jest najlepsze dla Ciebie sam sobie decydujesz. Pasują Ci paluszki to sobie bierz paluszki. Kup 10 padów, obojętnie.

34 minutes ago, krzysiek923 said:

to tylko Homelander, on zawsze napisze ci co on robi, pisząc to tak, jakby to była prawda uniwersalna i jakby był to najważniejszy argument w każdej dyskusji, pomijając argumenty wymieniane obiektywnie

Co za idiotyzm. Cały czas podkreślam, że chodzi o moją sytuację. To Ty wypisujesz brednie o lenistwie, 10 sekundach i inne takie. Więc to Ty wyskakujesz z jakimiś prawdami uniwersalnymi jednocześnie krytykując to co jest wygodne DLA MNIE

Opublikowano

No ale to, że dopasowałeś CHUJOWE rozwiązanie do swojej sytuacji to nie znaczy że Sony robi to dobrze. Jeszcze żeby te kurwy wsadziły tam porządną baterię jak konkurencja to tematu by nie było ale tego pada trzeba ładować dosłownie co dwie sesje (chyba ze grasz po niecałą godzinę na raz). Sony akurat ma historię wrzucania słabych baterii do padów. Taki Pro Controler z S1 to nóweczka lajtowo kilkanascie godzin śmiagała podczas gry DS4 zdychał tak szybko jak Dual Sense. Jak już Sony chce sie bawic w baterie to niech chociaż nie naciąga ludzi na ładowarki i drugie pady żeby można było pograc dłuzej bez ładowania pada po każdej sesji.

Opublikowano
5 minut temu, Homelander napisał(a):

Co za idiotyzm. Cały czas podkreślam, że chodzi o moją sytuację. To Ty wypisujesz brednie o lenistwie, 10 sekundach i inne takie. Więc to Ty wyskakujesz z jakimiś prawdami uniwersalnymi jednocześnie krytykując to co jest wygodne DLA MNIE

wytrzymałość aku 30 godzin grania vs wytrzymałość aku 5 godzin, ciekawe co lepsze, pewnie 5 godzin, bo homelanderowi nie zdarza się grać 5 godzin bez przerwy

tak samo w kwestii psucia się analogów w padach sony napisałeś "a mi się nie psuje", tak jakby to cokolwiek wnosiło do dyskusji i ogólnego obrazu awaryjności padów sony, który w szerszym zakresie znany jest od dawna

Opublikowano
1 minute ago, pawelgr5 said:

No ale to, że dopasowałeś CHUJOWE rozwiązanie do swojej sytuacji to nie znaczy że Sony robi to dobrze. Jeszcze żeby te kurwy wsadziły tam porządną baterię jak konkurencja to tematu by nie było ale tego pada trzeba ładować dosłownie co dwie sesje (chyba ze grasz po niecałą godzinę na raz). Sony akurat ma historię wrzucania słabych baterii do padów. Taki Pro Controler z S1 to nóweczka lajtowo kilkanascie godzin śmiagała podczas gry DS4 zdychał tak szybko jak Dual Sense. Jak już Sony chce sie bawic w baterie to niech chociaż nie naciąga ludzi na ładowarki i drugie pady żeby można było pograc dłuzej bez ładowania pada po każdej sesji.

100% racji. Bateria jest chujowa i to nie ulega wątpliwości. Miałem procontroller z WiiU i on kilkadziesiąt godzin wytrzymywał na ładowaniu. Ja wiem, że Dual Sense ma w chuj elektroniki, ale te 10h to powinien z palcem w dupsku trzymać. 5h to śmiech na sali. To, że akurat MI to nie przeszkadza nie zmienia chujowości tej baterii

wytrzymałość aku 30 godzin grania vs wytrzymałość aku 5 godzin, ciekawe co lepsze, pewnie 5 godzin, bo homelanderowi nie zdarza się grać 5 godzin bez przerwy

tak samo w kwestii psucia się analogów w padach sony napisałeś "a mi się nie psuje", tak jakby to cokolwiek wnosiło do dyskusji i ogólnego obrazu awaryjności padów sony, który w szerszym zakresie znany jest od dawna

MI OSOBIŚCIE nie robi różnicy czy 5 czy 30, bo i tak takich długich sesji nie mam. Stąd

i rozwiązanie z paluszkami jest dla mnie o wiele gorsze niż dock. DLA MNIE. A co do analogów to napisałem, że widocznie mam fart, bo problem jest znany. A moje "u mnie działa" wnosi tyle do dyskusji co Twoje "u mnie nie działa"

Opublikowano
3 minuty temu, Homelander napisał(a):

A moje "u mnie działa" wnosi tyle do dyskusji co Twoje "u mnie nie działa"

no widzisz, tylko podczas gdy ty piszesz "u mnie działa", ja nie napisałem, że u mnie nie działa, tylko znam ogólny zarys sytuacji, bo nie siedzę pod kamieniem. po twoja pojedyncza prywatna sytuacja niczego nie zmienia, więc po prostu daruj sobie

100% racji. Bateria jest chujowa i to nie ulega wątpliwości. Miałem procontroller z WiiU i on kilkadziesiąt godzin wytrzymywał na ładowaniu. Ja wiem, że Dual Sense ma w chuj elektroniki, ale te 10h to powinien z palcem w dupsku trzymać. 5h to śmiech na sali. To, że akurat MI to nie przeszkadza nie zmienia chujowości tej baterii

a dlaczego nie napisałeś tego od razu, tylko uprawiasz typowy dla siebie damage control, bo jednak znalazło się kilka osób, którym zdarza się trochę dłużej pograć?

na xboksie masz aku na 30 godzin lub docka, na ps5 masz aku na 5 godzin lub docka, pod tym względem kontroler xboksa jest w stanie zadowloić więcej osób

Opublikowano
4 minutes ago, krzysiek923 said:

no widzisz, tylko podczas gdy ty piszesz "u mnie działa", ja nie napisałem, że u mnie nie działa, tylko znam ogólny zarys sytuacji, bo nie siedzę pod kamieniem. po twoja pojedyncza prywatna sytuacja niczego nie zmienia, więc po prostu daruj sobie

a dlaczego nie napisałeś tego od razu, tylko uprawiasz typowy dla siebie damage control, bo jednak znalazło się kilka osób, którym zdarza się trochę dłużej pograć?

na xboksie masz aku na 30 godzin lub docka, na ps5 masz aku na 5 godzin lub docka, pod tym względem kontroler xboksa jest w stanie zadowloić więcej osób

Od pierwszego zdania wszędzie piszę, że chodzi mi tylko i wyłącznie o moją osobistą sytuację. Nic więcej, wystarczy przeczytać. Nigdzie nie wydaje jakiś obiektywnych opinii czy nic nikomu nie wmawiam. Na przykład lenistwa. Więc tak, napisałem od razu. Tylko Ty typowo dla siebie widzisz co chcesz widzieć, a jak widzisz mój post to musowo musisz się dojebać.

Napisałem, że dla mnie Dual Sense jest megawygodny i dla mnie to najlepszy pad. Nagle wyskakujesz, że jest chujowy, bo analogi driftują nie ma halla i tak dalej. No luźno, wiem o tym. Czy coś to zmienia w moich odczuciach? Absolutnie nic. Ma mi się przestać grać wygodnie, bo u innych występują awarie? Absurd.

Obiektywnie zgodziłem się i z @Paolo de Vesir , że pad jest przehajpowany, bo Sony przestawiało to jako niewiadomo co, a jest to po prostu świetny kontroler z kilkoma smaczkami wzbogacającymi doświadczenie. I z @pawelgr5 , że 5h działania to śmiech na sali. A nawet z Tobą, że awaryjność pada jest faktem. Więc to Ty próbujesz mi wmówić, że swoje subiektywne opinie takie jak to, że wolę docka od paluszków, a 5h działania pada jest dla mnie wystarczające, bo i tak dłużej nie gram, przedstawiam jako coś obiektywnego i prawdę objawioną. A to totalna bzdura. No ale jak wspomniałem, zauważyłem, że lubisz

się do mnie dopierdalać, więc nic zaskakującego.