Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
3 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

Tak sobie myślę, co ta Bond pierdoli?? Biggest generational leap? Co ona ma na myśli?

Można to sobie położyć na jednej półce z tymi "klarownymi" nagraniami z Xbox + AMD z Bond i Lisą Su. Niby przeciętny gracz pomyśli o wydajności sprzętowej, ale...

• Odpowiedzi 36,3 tys.
  • Wyświetleń 2,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
  • Autor

Nie nie można, bo w zwrocie o biggest technological leap nic nie jest klarowne i poza autorką nikt nie wie co miała na myśli.

Dla mnie to brzmi jak zwykle hasło marketingowe zapewniające wielkiej mocy nowej konsoli, które słyszymy regularnie przy zapowiedzi każdego sprzetu i nie przywiazywalbym do tego większej uwagi.

Opublikowano

To po cholerę mówiła coś, co nic nie znaczy? Mało się napisaliśmy na temat tych filmów o AMD?

3 minuty temu, ASX napisał(a):

Dla mnie to brzmi jak zwykle hasło marketingowe zapewniające wielkiej mocy nowej konsoli, które słyszymy regularnie przy zapowiedzi każdego sprzetu i ne przywiazywalbym do tego większej uwagi.

Brzmiałoby - w przypadku Sony.

Opublikowano
  • Autor

Poanalizujemy jak powie coś bardziej konkretnego, ten akurat zwrot może oznaczać równie dobrze wszystko albo nic

Opublikowano
22 godziny temu, ASX napisał(a):

Gdyby to sformułowanie "not locked to a single store" dotyczyło tylko PC i pc handheldów to albo nie zostałoby w ogóle użyte, bo to przecież oczywiste (dop. dla ciebie to już oczywiste, ale wizja MS, gdzie Xbox to już nie konsola i w ich gry zagrasz wszędzie to ich aktualna wizja, więc propagują możliwości i brak ograniczeń) albo zostało opatrzone specjalną gwiazdką.

To jest ściśle wyreżyserowany, marketingowy materiał. Żadne zdanie nie padło tu przypadkowo, jeśli zapowiadają nową rodzinę sprzętów, w tym konsole i mówią że nie będą one zablokowane tylko do jednego sklepu (dop. "dośwaidczenie xbox" nie będzie zablokowane do jednego sklepu i jednego sprzętu), bez adnotacji że nie będzie to dotyczyło konsoli, to albo nie będą, albo są nieskończenie głupi wprowadzając wszystkich w błąd. Nie mogę wykluczyć drugiej opcji, także kto wie może masz rację.

21 godzin temu, Homelander napisał(a):

Across platforms. Nie between platforms. Konsola Xbox będzie kompatybilny z konsolą Xbox. PC z PC. Wprowadzeni w błąd poczują się tylko ci, którzy nadinterpretują

20 godzin temu, ASX napisał(a):

No ale poczekamy zobaczymy chociaż dla mnie te wszystkie słowa są dosyć klarowne, ale rozumiem tez jak najbardziej takie podejście żeby spodziewać się najgorszego, bo wtedy można mieć okazję pozytywnie się zaskoczyć.

18 godzin temu, ASX napisał(a):

Tylko to że możesz pograc w Halo i forze na Steamie tak średnio pasuje do kontekstu filmu który ściśle jest związany z zapowiedzią nowych sprzętów.

Ale jakby to naciągnąć to faktycznie można tak to interpretowac. Tak jak mówię poczekamy zobaczymy kto ma ostatecznie rację.

Z obecnych informacji już więcej nie wyciśniemy, więc może faktycznie dajmy spokój i poczekajmy na jakieś nowe OFICJALNE i miejmy nadzieję niezaprzeczalnie jasne w przekazie informacje. Ja do czasu jakiegoś oficjalnego info obiecuję nie truć dupy i insajderów nie będę komentować.

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
14 minut temu, ASX napisał(a):

Dla mnie to brzmi jak zwykle hasło marketingowe zapewniające wielkiej mocy nowej konsoli, które słyszymy regularnie przy zapowiedzi każdego sprzetu i nie przywiazywalbym do tego większej uwagi.

Też nie do końca - nie jest to „most powerful console ever”, co jest łatwo mierzalne, bo po prostu do na moment premiery XSX był najmocniejszą konsolą w historii.

Tutaj MS zaś od dłuższego czasu usilnie hype’uje, że czeka nas SKOK na naprawdę wielką skalę i nawet ludzie którzy filtrują to marketingowe pierdololo zaczynają budować pewne oczekiwania. Oczekiwania dodatkowo podsycane plotami „insajderów” z AMD, obietnicami MSu i zapowiedziami wielkiej rewolucji samego Xboxa który nie dość, że przełamał paradygmat tego czym konsola jest to zdaje się jednocześnie łapać każdej możliwej gałęzi gamingu (PC, innych konsol, abonamentów, AI i streamingu).

Czuję niestety, że nawet jeśli ktoś nie jest ich targetem to widzi, że balonik oczekiwań jest pompowany tak mocno, że gdy już gracze powiedzą „sprawdzam” to rozczarowanie (zważywszy na obecną sytuację XS) będzie po prostu astronomiczne.

Opublikowano

Teraz, Paolo de Vesir napisał(a):

Czuję niestety, że nawet jeśli ktoś nie jest ich targetem to widzi, że balonik oczekiwań jest pompowany tak mocno, że gdy już gracze powiedzą „sprawdzam” to rozczarowanie (zważywszy na obecną sytuację XS) będzie po prostu astronomiczne.

Wystarczy, że ich konsola koniec końców nadal będzie ograniczona tylko do MS Store i nie będzie na niej innych sklepów. Będą wersje PC gier, będzie możliwość grzebania w grafice, dostosowywania fpsów, obsługa K+M w każdej grze, ale przy tym nadal konieczność Game Passa do gry przez sieć i pozamiatane. Nigdy nie obiecywali Steam na konsoli, ale balonik się napompował, a oni nie mają potrzeby niczego dementować, zanim zwykła plotka zakorzeni się jako informacja, więc sami kręcą na siebie bata, tak że lepiej dla nich, żeby faktycznie były te dodatkowe sklepy.

Nawet gdyby miało nie być kolejnej konsoli, to dla mnie spoko info, ale pod warunkiem, że dowieźliby tą wsteczną na PC (nie w chmurze). Im szybciej dostałbym takie info, tym lepiej, mógłbym skupić się na rozbudowie peceta. Dla mnie idealny scenariusz, bo Xbox jako konsola nie oferowałby już nic wartego zainteresowania, a na pewno nie wartego wydawania dodatkowych pieniędzy.

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano

Spokojnie, zapowiedzą nowego Xa i porównają go do Series S dodatkowo tylko w grach gdzie jest Ray Tracing i powiedzą "O patrzcie na Series S jest 720p, 30 FPS, RT na low. Jak mogliście w to grać? Za to Xbox XXX 4k, 120 FPS i RT na ultra, czyli 9x więcej pikseli przy 4x większej płynności co daje nam niespotykany wzrost o 3600% między generacjami" xd

Opublikowano

Ciekawe czy będzie Steam i Epic na nowym Xboxie.

Opublikowano
13 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

Wystarczy, że ich konsola koniec końców nadal będzie ograniczona tylko do MS Store i nie będzie na niej innych sklepów. Będą wersje PC gier, będzie możliwość grzebania w grafice, dostosowywania fpsów, obsługa K+M w każdej grze, ale przy tym nadal konieczność Game Passa do gry przez sieć i pozamiatane.

Chyba siebie zmiotą, kto kupi takiego bieda PC. Ani to PeCet ani to konsola.

Opublikowano
  • Autor

i darmowy online

Opublikowano
Teraz, Bzduras napisał(a):

Ciekawe czy będzie Steam i Epic na nowym Xboxie.

Tak się śmiejesz, a powiedz - będzie, czy nie? Podobno niezaprzeczalnie potwierdzili, że będą dodatkowe sklepy na wszystkich nowych sprzętach od Xboksa i partnerów na licencji. Jak nie Steam, jak nie Epic, to kto? GOG? A może PlayStation Store?

Opublikowano
Teraz, krzysiek923 napisał(a):

a powiedz - będzie, czy nie?

Szczerze? Obchodzi mnie to mniej więcej tyle co sytuacja pingwina gładkoskrzydłego w Nowej Zelandii w tym momencie ) Będzie to będzie, nie będzie to nie będzie, dopóki nie zobaczę to i tak im nie uwierzę. Tak właśnie działa STRATEGIA Xboxa, że nawet u fana marki wywołała STAGNACJĘ zaufania.

Opublikowano

No ja to widzę tak samo, dlatego poczekajmy i niech tylko skończy się pierdolenie, że cokolwiek wyjaśnili i nie ma wątpliwości.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Bzduras napisał(a):

Tak właśnie działa STRATEGIA Xboxa, że nawet u fana marki wywołała STAGNACJĘ zaufania.

raczej SPADEK zaufania

i nie ma co się dziwić Xbox sam swoimi działanimi zasłużył sobie sobie na to, aby ludzie stracili do nich zaufanie.

Opublikowano

Spokojnie, do tego czasu jeszcze z 50 razy dyskusja zatoczy koło i wróci do punktu wyjścia "czy będzie Steam". Niech tylko Greg się obudzi i zobaczy nowe posty w temacie.

Teraz, ASX napisał(a):

raczej SPADEK zaufania

Racja, ale chciałem się poczuć częścią czegoś większego i też użyć słowa stagnacja (

Opublikowano
1 minute ago, Bzduras said:

Niech tylko Greg się obudzi i zobaczy nowe posty w temacie

Co się dzieje? Coś mnie ominęło? Kurwa Bzduras pisz skoro już mnie obudziłeś!

Opublikowano
1 minutę temu, Homelander napisał(a):

Co się dzieje? Coś mnie ominęło? Kurwa Bzduras pisz skoro już mnie obudziłeś!

Ostatni post o Asaxie napisałeś 20 godzin temu więc myślałem, że śpisz.

Opublikowano

Xbox może nie żyje, ale dzięki temu temat o Xboksie na forum żyje. Dużo więcej stron niż w temacie o PS5, od razu widać, co elektryzuje graczy.

Opublikowano
3 minutes ago, Bzduras said:

Ostatni post o Asaxie napisałeś 20 godzin temu więc myślałem, że śpisz.

No spałem, obudziłeś mnie swoim postem, to teraz tłumacz dlaczego

Opublikowano

Darmowy online to moze niekoniecznie, to serwery trzeba utrzymac, to sie przeklada na jakosc, za ktora trzeba placic.

Opublikowano

Jeśli chcą aby ludzie dalej płacili to muszą w tym najtańszych XGP (bo Gold to nie wiem czy jeszcze istnieje) zawrzeć jakąś marchewkę na kiju. Inaczej konsola która działa jak PC, wygląda jak PC, ale bedzie wymagać opłat za granie online jak na konsoli to będzie niezły strzał w kolano.

Opublikowano
1 minutę temu, Homelander napisał(a):

No spałem, obudziłeś mnie swoim postem, to teraz tłumacz dlaczego

Cztery strony bez waszych kłótni i zacząłem się martwić, że jednak nie będzie oświadczyn na koniec sezonu.